Морски свинчета
Публикувано: 07 March 2008 - 07:49 PM
Цитат
O, аз много харесвам морски свинчета! Даже сега убеждавам майка да ми купи гризач ;D - чинчила, хамстер, морско свинче... ама не, не ще да ми го купи. Толкова са сладки, и пухкави. Ако нашите ми купят, веднага ще пусна снимки.
дано да ти вземат!
обаче само да ти кажа:
имам много приятели,които гледат или са гледали хамстери,и всички викат,че много хапели :viking:
а избяга ли ти в къщи...смятай ,че е прочел всечки книги до които се докопа! ;D
но все пак ти си решаваш ;)
Публикувано: 07 March 2008 - 08:25 PM
Цитат
Цитат
O, аз много харесвам морски свинчета! Даже сега убеждавам майка да ми купи гризач ;D - чинчила, хамстер, морско свинче... ама не, не ще да ми го купи. Толкова са сладки, и пухкави. Ако нашите ми купят, веднага ще пусна снимки.
дано да ти вземат!
обаче само да ти кажа:
имам много приятели,които гледат или са гледали хамстери,и всички викат,че много хапели :viking:
а избяга ли ти в къщи...смятай ,че е прочел всечки книги до които се докопа! ;D
но все пак ти си решаваш ;)
Мерси, че ми каза. Всъщност аз като малка имах хамстер. Един ден той захапа баща ми за пръста. Получи се инфекция. Та затова се съмнявам, че нашите ще ми дадат пак хамстер. Аз всъщност клоня към морските свинчета.
Публикувано: 16 March 2008 - 10:17 PM
Извинете за тъпите въпроси, но не съм особенно усведомена за тези животни и се надявам вие да ми помогнете да разбра нещо..
1) Лесно ли се отглеждат
Например дали са придирчиви към храната.
Лесно ли се разболяват и др.
2) Будят ли често нощем?
3) Вдигат ли много шум?
4) Изискват ли много време?
До сега не съм отглеждала морско свинче или друг гризач, но не мислете, че щом ви питам съм много безотговорна - просто искам да знам ако си взема такъв сладур дали ще му е хубаво у нас и дали ще ми е лесно аз да живея с него.. ;)
1) Лесно ли се отглеждат
2) Будят ли често нощем?
3) Вдигат ли много шум?
До сега не съм отглеждала морско свинче или друг гризач, но не мислете, че щом ви питам съм много безотговорна - просто искам да знам ако си взема такъв сладур дали ще му е хубаво у нас и дали ще ми е лесно аз да живея с него.. ;)

Публикувано: 16 March 2008 - 10:45 PM
Цитат
Извинете за тъпите въпроси, но не съм особенно усведомена за тези животни и се надявам вие да ми помогнете да разбра нещо..
1) Лесно ли се отглеждат
2) Будят ли често нощем?
3) Вдигат ли много шум?
1) Лесно ли се отглеждат
2) Будят ли често нощем?
3) Вдигат ли много шум?
1.обикновено не са придвидчиви към храната.само да не са разни зеленчуци с нитрати защото те са вредни.моето свинче наскоро си пати заради пустите нитрати.
2.нощем оникновено не се будят само ако ожаднеят,стават да си пийнат вода
3.ами...шум е силно казано.по-скоро цвъртене ако това имаш предвит иначе шум най много
да чуеш от тракането на поилката,но с него се свиква ;)
4.трябва всеки ден да се разхожда на площ по-голяма от аквариума или клетката ,в която живее.
Да му се чисти клетката ,когато се изцапа.
хубаво е в клетката да си има сенце в което да се зарови и от което да си похапва.
като цяло това са основните неща.
ако съм пропуснала нещо ,допълвайте! ;)
Публикувано: 18 March 2008 - 04:36 PM
Цитат
За починалото свинче и темата за водата:
Моето живя 6 щастливи години, без капка вода да помирисва от поилка. само от зеленчуците си набавя. накрая почина от един лист явно силно нитратна марула.
Моето живя 6 щастливи години, без капка вода да помирисва от поилка. само от зеленчуците си набавя. накрая почина от един лист явно силно нитратна марула.
e горкото заради една маруля....жалко
ето го и снуп в цялата си прелест :wub: ;D ;)
Публикувано: 22 March 2008 - 10:53 PM
ама много е сладък този твой топчо! :wub:
аз днес случайно видях ето този свинчо----> http://gallery.morsk...i...cat=0&pos=5
мисля,че си приличат ;D
как смяташ?
аз днес случайно видях ето този свинчо----> http://gallery.morsk...i...cat=0&pos=5
мисля,че си приличат ;D
как смяташ?