Хамстери
Публикувано: 02 February 2009 - 07:15 PM
И го пиша информативно, не да се заяждам. А защо според теб не трябва да се дават тези храни? Какво му е имало на хамстречето ти? Не всички хамстери обичат едно и също. Моите и 5-те ядат различни неща и се мръщят на някои храни - въпрос на характер и предпочетяния. Но няма общо с правилното хранене...
Публикувано: 07 February 2009 - 04:55 PM
Ще има ли проблем?Имам предвид да не се хапят или бият.Една моя съучиничка има седем хамстера малки, но ми обеща след около седмица-две че ще ми даде.
Но няма да е много голямо ще е около три седмично.Кога е периода на размножаване? :sos: :sos: :sos: :sos: :sos:
Публикувано: 07 February 2009 - 05:30 PM
Цитат
Ще има ли проблем?Имам предвид да не се хапят или бият.Една моя съучиничка има седем хамстера малки, но ми обеща след около седмица-две че ще ми даде.
Но няма да е много голямо ще е около три седмично.Кога е периода на размножаване? :sos: :sos: :sos: :sos: :sos:
Публикувано: 07 February 2009 - 05:48 PM
А с женско какво става - бебета НОН-СТОП. Това става. После бой.
Това, че хората сме социални същества и ни се иска да не сме сами, не означава, че всички биологични видове са така. Хамстерите живеят самостоятелно в природата и само при чивтосване се събират, след което отново се разделят. Само ние хората имаме склонност да ги събираме заедно. Те не страдат от самотата...на тях м е добре така. Има сруги начини да им осигурим щастлив живот.
Антония, преди да си вземеш Хамилтън ти бях написала едно доста дълго писмо за отглеждането, май не си го чела много много...ти си решаваш, но има доста инфо в нета и форумите - прочети нея.
Публикувано: 07 February 2009 - 06:51 PM
А между другото Хамилтън постоянно обръща колибката си.Не знам защо?
Има ли някаква причина.
Рових се из интернет но не открих НИЩО за това!
Публикувано: 07 February 2009 - 09:49 PM
а иначе ако искаш да отглеждаш повече от един хамстер - ок, но да са отделно!!! това е абсолютно задължително. Приготви си нови съдове, в които ще го гледаш и тогава ако искаш си вземи 200. Просто да са отделно, иначе...с една дума "лошооо".
Ама си помисли. На мен сега, особено с тъпата ми сесия, ми е страшно трудно с толкова животни и заека...направо е ужас. Сега съжалявам, че съм си взела толкова много хамстери, защото всяко си иска чистете и грижи.
Публикувано: 09 February 2009 - 09:27 PM
първо да си призная никога до сега не съм гледала хамстери. Преди време имах чинчила и имам малък опит с гризачи.
Преди 3 дни ходих , в един приятел и го хванах в момент на хранене на змията си с новородено предполагам хамстерче. Направо ми призля и веднага го взех. Предполагам е на около 5 дни, тъй като са му казали, че е новородено. Но дали е хамстер или мишле не мога да кажа , и всъщност има ли начин по който да ги различа на тази бебешка възраст?
Предполагам има постове за това, което ще попитам, но се надявам някой да ми отговори синтезирано.
Какво трябва да направя , за да спася мъника. Първият ден не беше от най-лакомите и не поемаше млекце. Днес обаче доста хапна, даже забелязвам млекцето в стомахчето му, което много ме радва. Даже прави "ако". В момента стои в един пластмасов съд на дъното на който има памук, а над него има лампа която го топли.
Колко дни след раждане проглеждат и започват да се окосмяват? Виждам, че понякога е доста неспокойно и мърда от какво може да бъде и нормално ли е? Кои са ключовите неща , на които трябва да обърна внимание за де порасне без проблем.
Благодарности на всички, които ще съдействат...

Rottweilers love to be your No 1 :)
Макар и късно от горчив опит разбрах : не си купувайте неродословни кучета от зоомагазини ще дойде ден и ще съжалявате.!
Публикувано: 09 February 2009 - 10:35 PM
След като се разбере какво е, тогава може да мислим какдо го списем. Все пак има адаптерни млека за гризачи. Те се дават на дажби в зависимост от грамажа и се продават в големите зоомагазини. Аз не видях от къде сте, но в София има няколко такива магазини, включително и интернет-магазин.
Ще помагам с каквото мога! Дано оцелее! Ще пиша и на ЛС, защото знам хора, които са отглеждали новородени хамита, които са останали без майка.
Не искам да съм лош пророк, но все пак, не хранете много големи надежди. Подгответе се за всякакъв изход! Но, залавяйте се да пишете, да не мислим за лошите неща. Най-добре ще е ако може и снимки да пратите.
Публикувано: 13 February 2009 - 06:33 PM
Снимки и аз не знам кога ще сложа, че сега имам доста грижи на главата...
Публикувано: 14 February 2009 - 01:32 AM
Ти бебета ли чакаш?
Публикувано: 14 February 2009 - 11:31 AM
а ако нещо не е наред с някое хамстерче задължително ли го изяжда?
Публикувано: 14 February 2009 - 01:46 PM
Само като съвет - не си развъждай хамстерите. Много хора така допускат рждане и после темите се изпълват с безкрайни молби, въпроси и проблеми. Най-вече къде да дяна 8 броя малки?!? :rolleyes: Хамстерите раждат по много и тъй като не може да се отглеждат заедно и трябва за всяко отделна къщичка, е логично, че не може да ги задържиш всички. А къкво ще правиш с останалте? Ако преди това си уредила дом за хипотетични 8-9 хамстера - развъди ги, но не прави така да родят и после да мислиш къде да ги денеш. Помисли първо за малките сладки бебенца, които няма да имат кой да ги вземе и кой да се грижи за тях.