Dog.bg Форуми : Хамстери

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (34 Страници) +
  • « Първа
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хамстери

#461 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 February 2009 - 07:15 PM

За овесените ядки  - определено се препоръчват и то за всички гризачи с малки изключения, но хамстерите не са от тях. За лешниците - по много малко, защото дебелеят. А за кестени - никога не съм опитвала, не съм и чела да се дава и оставам без коментар. Но за другото съм убедена в написаното, защото не говоря само от личен опит, а от четена информация от мнооого места и събиран опит от приятели и познати, освен личен.

И го пиша информативно, не да се заяждам. А защо според теб не трябва да се дават тези храни? Какво му е имало на хамстречето ти? Не всички хамстери обичат едно и също. Моите и 5-те ядат различни неща и се мръщят на някои храни - въпрос на характер и предпочетяния. Но няма общо с правилното хранене...

#462 Потребителят е офлайн   grizko Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 February 2009 - 05:06 PM

Ами да затва казах че всички хамстери са различни ;) Ама иначе да стаа да му дадеш,ама кестен недей щото четох че получавали някакъв обрив!!!  :angry:  Ама иначе стаа... :blink:

#463 Потребителят е офлайн   antoniq toneva Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 February 2009 - 04:55 PM

Мисля да взема другарче на Хамилтън.Ама женско.

Ще има ли проблем?Имам предвид да не се хапят или бият.Една моя съучиничка има седем хамстера малки, но ми обеща след около седмица-две че ще ми даде.
Но няма да е много голямо ще е около три седмично.Кога е периода на размножаване? :sos: :sos: :sos: :sos: :sos:

#464 Потребителят е офлайн   natali11 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2009 - 05:30 PM

Цитат

Мисля да взема другарче на Хамилтън.Ама женско.

Ще има ли проблем?Имам предвид да не се хапят или бият.Една моя съучиничка има седем хамстера малки, но ми обеща след около седмица-две че ще ми даде.
Но няма да е много голямо ще е около три седмично.Кога е периода на размножаване? :sos: :sos: :sos: :sos: :sos:
внимавай!има вероятност да се бият и то голяма  :(
User's Signature

Качена снимка

#465 Потребителят е офлайн   grizko Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 February 2009 - 05:35 PM

Ами трябвало е да вземеш две заедно от едно котило! Защото вероятноста сега да се сбият е 99% ! Ама по-добре не му взимай,защото ще стане опасно и в най-краен случай ще има и смърт!  :( :rolleyes:  Ще стане лош! По-добре недей! 

#466 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2009 - 05:48 PM

Абе хора, защо не четете????? Хамстерите са ЕДИНАЦИИИИИИ!!! Живеят самостоятелно!?!! Какви другарчета? Не само че ще се бият, но и само едното ще оцелее. Четете!!!! Има толкова теми и информация! Прочетете темата "А мислихме, че е избягал" и ще разберете какво се случва, когато хямстерите живеят заедно. И ако не се хапят първите седмици или месец, винаги идва време, когато ще се нападнат. Всеки ще ви го каже.
А с женско какво става - бебета НОН-СТОП. Това става.  После бой.
Това, че хората сме социални същества и ни се иска да не сме сами, не означава, че всички биологични видове са така. Хамстерите живеят самостоятелно в природата и само при чивтосване се събират, след което отново се разделят. Само ние хората имаме склонност да ги събираме заедно. Те не страдат от самотата...на тях м е добре така. Има сруги начини да им осигурим щастлив живот.

Антония, преди да си вземеш Хамилтън ти бях написала едно доста дълго писмо за отглеждането, май не си го чела много много...ти си решаваш, но има доста инфо в нета и форумите - прочети нея.

#467 Потребителят е офлайн   antoniq toneva Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 February 2009 - 06:51 PM

Dolittle ще те послушам!!!Все пак ти отглеждаш хамстери от много време и си опитна!Прочетох писмото ти (споко  ;) )

А между другото Хамилтън постоянно обръща колибката си.Не знам защо?

Има ли някаква причина.
Рових се из интернет но не открих НИЩО за това!

#468 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2009 - 09:49 PM

За това няма причина. Няма какво да търсиш в нета.  ;D Така го кефи, да си го кажем на жаргон. и моите така правеха преди. Някои си обръщаха направо колибката, другото се мъчеше да си свали само покрива. Де да ги знаеш, може да си имат някакъв вкус и предпочетания. Според мен просто иска да разбере какво има отдолу. Все пак живеят в дупки и имат инстинкт да се ровят под нещата.

а иначе ако искаш да отглеждаш повече от един хамстер  - ок, но да са отделно!!! това е абсолютно задължително. Приготви си нови съдове, в които ще го гледаш и тогава ако искаш си вземи 200. Просто да са отделно, иначе...с една дума "лошооо".

Ама си помисли. На мен сега, особено с тъпата ми сесия, ми е страшно трудно с толкова животни и заека...направо е ужас. Сега съжалявам, че съм си взела толкова много хамстери, защото всяко си иска чистете и грижи.

#469 Потребителят е офлайн   nezi_7966 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2009 - 09:27 PM

Здравейте,
първо да си призная никога до сега не съм гледала хамстери. Преди време имах чинчила и имам малък опит с гризачи.
Преди 3 дни ходих , в един приятел  и го хванах в момент на хранене на змията си с новородено предполагам хамстерче. Направо ми призля и веднага го взех. Предполагам е на около 5 дни, тъй като са му казали, че е новородено. Но дали е хамстер или мишле не мога да кажа , и всъщност има ли начин по който да ги различа на тази бебешка възраст?
Предполагам има постове за това, което ще попитам, но се надявам някой да ми отговори синтезирано.
Какво трябва да направя , за да спася мъника. Първият ден не беше от най-лакомите и не поемаше млекце. Днес обаче доста хапна, даже забелязвам млекцето в стомахчето му, което много ме радва. Даже прави "ако". В момента стои в един пластмасов съд на дъното на който има памук, а над него има лампа която го топли.
Колко дни след раждане проглеждат и започват да се окосмяват? Виждам, че понякога е доста неспокойно  и мърда от какво може да бъде и нормално ли е? Кои са ключовите неща , на които трябва да обърна внимание за де порасне без проблем.

Благодарности на всички, които ще съдействат...
User's Signature

Rottweilers love to be your No 1 :)

Макар и късно от горчив опит разбрах : не си купувайте неродословни кучета от зоомагазини ще дойде ден и ще съжалявате.!

#470 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2009 - 10:35 PM

Така нищо никой не може да каже. Трябва поне размери и много точно описание на животинчето, за да се разбере какво е. Ако е хамстер и е новородено, то няма да е по-голямо от 2 см - 2.5см. Нямат опашлета, напълно голи и слепички са. Ако е  джербил  - тогава са със същите размери, но имат опашлета малко по-дълги. Ако са плъхове са по-големи. ако е китайско мишле са още по-дребни. Просто опишете много подробно, за да се разбере какво е животното.

След като се разбере какво е, тогава може да мислим какдо го списем. Все пак има адаптерни млека за гризачи. Те се дават на дажби в зависимост от грамажа и се продават в големите зоомагазини. Аз не видях от къде сте, но в София има няколко такива магазини, включително и интернет-магазин.

Ще помагам с каквото мога! Дано оцелее! Ще пиша и на ЛС, защото знам хора, които са отглеждали новородени хамита, които са останали без майка.

Не искам да съм лош пророк, но все пак, не хранете много големи надежди. Подгответе се за всякакъв изход! Но, залавяйте се да пишете, да не мислим за лошите неща. Най-добре ще е ако може и снимки да пратите.

#471 Потребителят е офлайн   nezi_7966 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2009 - 03:27 AM

Здравей и благодаря за отговора. Ето снимки на юнака

Качена снимка

Качена снимка

От Варна съм.
User's Signature

Rottweilers love to be your No 1 :)

Макар и късно от горчив опит разбрах : не си купувайте неродословни кучета от зоомагазини ще дойде ден и ще съжалявате.!

#472 Потребителят е офлайн   antoniq toneva Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 February 2009 - 06:39 PM

Много се надявам мъника да оцелее!!!

#473 Потребителят е офлайн   grizko Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 February 2009 - 06:41 PM

Ами това със сигурност не е хамстер! :-  много е голям/а !  Ама иначе ако оживее ще стане много сладко и ще си го обичкаш много! Гарантирам ти го!  :yahoo:

#474 Потребителят е офлайн   natali11 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2009 - 07:13 PM

опашката на хамстерите е късичка,така че това е по-скоро мишле  ;)
дано оцелее :blink:
User's Signature

Качена снимка

#475 Потребителят е офлайн   antoniq toneva Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 February 2009 - 05:08 PM

С Хамилтън сме супер.Доста пораснахме.Всяка вечер от осем до десет обикаляме къщата изцяло.Утре ще кача снимки.Много добре го гледам.

dolittle как са мъниците? ;D ;D

#476 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2009 - 06:33 PM

Дебелеят! Станали са още по-дебели ако е възможно. Аз открих, че мога да ги пускам в банята и така ги оставям, че ако трябва да наблюдавам всяко по отделно  :rolleyes: Та ограждам частта около тоалетната чиния и ги оставям да щъкат.

Снимки и аз не знам кога ще сложа, че сега имам доста грижи на главата...

#477 Потребителят е офлайн   natali11 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2009 - 09:59 PM

dolittle,вярно ли е ,че хамстерите си изяждат малките? :(
User's Signature

Качена снимка

#478 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2009 - 01:32 AM

Вярно е, че може да го направят и понякога го правят. Но не е винаги, разбира се. Обиновено го правят при първо раждане, когато родят много и не могат да ги отгледат всички или ако има болни малки. Нормално е, въпреки че е ужасно.

Ти бебета ли чакаш?

#479 Потребителят е офлайн   natali11 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2009 - 11:31 AM

ами,аз не чакам ,но много искам.макар,че ако гледам как хамстера ми си изяжда от малките,ще ми стане много гадно.виждала съм как заек си изяжда недоносените зайчета :o  :rolleyes:
а ако нещо не е наред с някое хамстерче задължително ли го изяжда?
User's Signature

Качена снимка

#480 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2009 - 01:46 PM

Ами закони няма в тая работа. Може да ги изяде  без да им има нещо, но ако са недъгави - всички животни почти си убиват малките.
Само като съвет - не си развъждай хамстерите. Много хора така допускат рждане и после темите се изпълват с безкрайни молби, въпроси и проблеми. Най-вече къде да дяна 8 броя малки?!?  :rolleyes: Хамстерите раждат по много и тъй като не може да се отглеждат заедно и трябва за всяко отделна къщичка, е логично, че не може да ги задържиш всички. А къкво ще правиш с останалте? Ако преди това си уредила дом за хипотетични 8-9 хамстера - развъди ги, но не  прави така да родят и после да мислиш къде да ги денеш. Помисли първо за малките сладки бебенца, които няма да имат кой да ги вземе и кой да се грижи за тях.

• (34 Страници) +
  • « Първа
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни