Плъх
Публикувано: 04 March 2008 - 10:13 PM
bellissima може ли да ми кажеш малко повече за питона и по спецално ме интересува (доколкото разбирам е в зоо-магазин) и се продава, вид, цена, размери,документи,нрав с една дума всичко за дЗмията .
Поздрави, Милен.
Моята змия НЕ яде кучета и котки!
Публикувано: 05 March 2008 - 03:53 PM
Публикувано: 05 March 2008 - 05:37 PM
Публикувано: 06 March 2008 - 08:08 PM
...като отидох днес плъхонките ми бяха подготвили изненада :o - всичките тръгнали на ексурзия и пирували цяла нощ. Докато им почистя "жилището" успяха да избягат още 2 пъти, което ме накара да увелича мерките за "безопасност". Скитащите бандити цял ден спаха изморени и преяли ;D B)...дано утре не заваря същото положение ;D ;D ;D
Публикувано: 09 March 2008 - 08:52 PM
Публикувано: 09 March 2008 - 08:57 PM
Публикувано: 09 March 2008 - 09:02 PM
Публикувано: 09 March 2008 - 09:09 PM
Публикувано: 09 March 2008 - 09:17 PM
Публикувано: 09 March 2008 - 09:19 PM
Публикувано: 10 March 2008 - 03:03 PM
Аз също съм голям любител на плъховете. 2,5 години имахме една страхотна разбойничка на име Пупи, която за съжаление ни напусна в края на лятото.
Голяма сладуранка беше и голямо диване. Любимото и забавление беше да се завира по джобовете на мъжа ми и да му краде оттам носните кърпички. Водили сме я навсякъде с нас през тези години. Минала е толкова километри, че накрая и викахме Плъх-пътешественик.
Ето малко нейни снимки:
Тук дивеем по дивана
Тук си четем книжка с кака
А тук сме на морето в квартирата и се борим с едно роло тоалетна хартия
А сега от събота вкъщи имаме едно малко бяло пухче.
(нямаше мишки за змията ми и взехме бебе плъхче, обаче ми дожаля да и го дам, а пък то е толкова миличко, че даже и на мъжа ми му е мъчно).
Като го снимам ще пусна да го видите
Публикувано: 10 March 2008 - 06:52 PM
П.П. Май любителите на змии почнаха да стават повечко.
Публикувано: 10 March 2008 - 08:32 PM
До преди няколко дни като имах мини хамстер - колкото беше мини толкова и диво зверче беше - ууу истински кошмар..и не ми дожаля (много) като го изяде питонката...ама и тя се поузори малко с него, но все пак успя да го налапа.
Таря честито и от мен за придобивката. Дано да имате още по - хубави емоции с него!
ААА забравих да се похваля - днес гледах шкембито на бяло черната жена и се виждаше как бебетата риткат в коремчето й. Скоро ще имаме поколение :yahoo: :yahoo: :yahoo:
Публикувано: 11 March 2008 - 04:01 PM
Публикувано: 12 March 2008 - 07:47 PM
Тук изследва разните му там кабеляци и джаджи (още не се е опитвала да ги гризе):
А тук вече е проверила какво има в калъфа от фотоапарата:
Опитвам се да я накарам да се разхожда насам-натам по леглото или по бюрото, но може би и е още рано - все бърза да се докопа до мен и да ми се качи върху рамото (вчера като ми се завря в косата беше голям купон - закроти се нещо и само я чувах как ме "подстригва" със зъбките). Даже и с лакомства не мога да я накарам да се отдели от мен или пък да играем навън на леглото.
А иначе като си е в клетчицата пада страхотна игра! Като започна да и ровичкам из талаша и да шавам с пръсти направо откача ;D Скача, премята се, подхапва ме, бори се с пръстите ми като луда!
Сравнявайки я с предишната ми плъшка, забелязвам същствена разлика в характерите.
Тази още от първия ден се социализира прекрасно. Не и пролича никакъв стрес от пренасянето до вкъщи, няколкочасовия престой в пластмасова бутилка (нали беше осъдена душичка милата) и настаняването в нова къща впоследствие - радваше се на вниманието ни още от първата вечер без да проявява никакви признаци на уплаха (свиване на уши, бягане, криене и т.н.). Сега само чака някой да се мерне пред клетката и започва с номерата за привличане на внимание, а като си сложа вътре ръката веднага се настанява в шепата ми и чака да я извадим ;)
Предишната госпожица беше много по-дива и асоциална. Отне ни доста време докато изградим доверие у нея. Може би 2-3 седмици в началото непрекъснато свиваше ушите и показваше явно нежелание да бъде пипана. Започна да търси контакт с нас едва след втория - третия месец. Научи си името и в 90% от случаите идваше когато я повикаме, но това беше всичко - никакви други команди или номера не научи въпреки усилията ни. Иначе беше много игрива (хвърчеше насам-натам по дивана, лглото, пода или където и да е като Фитипалди, катереше се по главите ни, преглеждаше дали сме си изчистили ушите и какво имаме в джобовете и т.н.) и никога, никога не е проявила агресия.
bellissima, как е мама плъшка - бременее ли? :blink:
ZeRBeRuS, сигурна съм, че веднъж ако успееш да пребориш предрасъдъците на вашите относно плъхчетата те много ще ги харесат! Така беше и с мъжа ми - когато донесох Пупси вкъщи два дни пуфтя и буча, а накрая отсече, че не иска да има нищо общо с тоя добитък - нито да го храни, нито да го пои, нито да му чисти, а ако може и да не го вижда много-много. Точно седмица след това как я глезеше самоооо!!!
Така че ти пожелавам успех в убеждаването!
Публикувано: 14 March 2008 - 10:01 PM
Кате, Кате... Искам бежово с бяло женско!!! На 22 и 23 ще съм във Варна ако не намеря до тогава плъхка ще си взема от Варна!!!! :P
The more people i meet, the more i like my Golden Retrievers!
Публикувано: 16 March 2008 - 12:42 PM
Публикувано: 17 March 2008 - 04:04 PM