Цитат
Това ,че са еднотипни си е много хубаво.На теб май типът не ти харесва много,много......
Аз лично много харесвам майката на тия кучета, макар че бащата изглежда доста по-aтрактивен.....
По принцип не съм отхвърлял никой от породните типове по простата причина, че всеки
един
ТИП има с какво да те привлече. Не знам по какво съдиш за предпочитанията
ми? Когато погледнеш един бултериер (стига да имаш поне някакви познания по породата)
първото нещо, което трябва да забележиш е предимствата, които дадения екземпляр притежава и после трябва да видиш и недостатъците му. Масова практика е хората да
коментират (изтъкват) достойнствата на своите кучета и недостатъците на чуждите. А още
по-лошо е, когато си изградиш една грешна представа относно това как трябва да изглежда
бултериера приемайки недостатъците за нещо нормално и типично за породата, само защото твоето куче изглежда така, това е една самозаблуда, която със сигурност ще те
доведе до пълен неуспех. Разбира се не става въпрос за теб, Сиринга, а за собствениците
на АБТ като цяло. Аз винаги съм се мъчел да бягам от тази самозаблуда и никога не съм се
задоволявал с това, което имам.... Според мен човек винаги трябва да се стреми към по-доброто, дори и да имаш страхотен екземпляр винаги трябва да си мислиш, че е възможно
да имаш и още по-добър. По този начин израстваш.... това са съвети за хората, които искат да се развиват, прогресират и създадат една собствена позиция и един добър
критерий. А ако си съдия; развъдчик или човек на отговорен пост, това съвсем не значи
че си достигнал съвършенство в породата, напротив продължаваш да се развиваш, ако
можеш...
А що се отнася до това поколение на Ex Se Natus, просто казах, че искам да ги видя напълно развити и тогава бих си позволил коментар. Защото според мен ще се променят още доста. Кажи какво особено виждаш в предните крака, за да го изкоментираме.