Цитат
Рибки в езерце какви?
Публикувано: 23 March 2008 - 04:50 PM
Днес ископах езерото 3/3 на 2,5 дълбочина.тези дни ще го укрепя,е няма да е като на колегата толкова готино но:)Жабите още докато копаем се нанесоха:)
Публикувано: 24 March 2008 - 07:53 PM
Ами това за стените е най-наболялия проблем.Даваите съвети,мислех с паркингови тела.Иначе рибките са в един бидон от зеле:) в хола ми:):):)От къде им купувате храна и каква?То понеже има вадичка и съм я пуснал да тече в езерцето а в другият краи изтича,обичат ли да имат течение (малко) или да я спра вадата да си тече по старият път?Рибките са около 3-4см мисля да ги поизчакам да пораснат още мъничко ,а и да направя окончателно езерото.Опа пак въпрос:) Нуждаят ли се от плитчинка рибоците защото в момента е отвесно 2,5мт?
Публикувано: 25 March 2008 - 12:25 AM
Цитат
Ами това за стените е най-наболялия проблем.Даваите съвети,мислех с паркингови тела.Иначе рибките са в един бидон от зеле:) в хола ми:):):)От къде им купувате храна и каква?То понеже има вадичка и съм я пуснал да тече в езерцето а в другият краи изтича,обичат ли да имат течение (малко) или да я спра вадата да си тече по старият път?Рибките са около 3-4см мисля да ги поизчакам да пораснат още мъничко ,а и да направя окончателно езерото.Опа пак въпрос:) Нуждаят ли се от плитчинка рибоците защото в момента е отвесно 2,5мт?
какви са рибите. с паркинг тела става, колкото по отвесно толкова по добре. може и с тухли. не се нуждаят от плитчини. какво ще сложиш за да задържащ водата върху паркинг телата. течащата вода е перфектна стига да не извира от някоя септична шахта
Публикувано: 25 March 2008 - 05:50 PM
Рибоците са КОИ ама са още много мънички,днес им купих някаква специялна храна за КОИ на сера .С паркингови тела ми излиза около 800лв а за 900+ ще ми го направят с бетон,мисля че бетона е по доброто решение.Водата е кристално чиста някъде от планината се събира защото и лятото е ледена(9градуса е сега),като в езерцето ще става доста по-топла.През цялото лято е бистра и не жабурнясва.Обаче като е с бетон мисля да не жабурняса защото сега си има подпочвени като тръби и си тече по тях,а и лятото поточето спира.Мисля да ги изчакам(ако не ме изхвърлят заедно с тях)да пораснат поне до към 8см преди да ги пусна.
Публикувано: 25 March 2008 - 10:04 PM
добрее да ги пуснеш когато водата стане над 16градуса размера няма значение(от къд си ги купил)да не забравиш да сложиш дънен сифон(тръбата трябва д ти е 70мм) и арматура задължително. аз миналата зима бях инсталирал детски плувен басеин в хола и цяла зима гледах кои и други риби и накрая през април една смица преди да ги пусна навън за една нощ измряха полвината. нали знаеш че коите не се хранят ако температурата е под 8 градуса защото ще умрат независимо дали е на сера или не.
Публикувано: 26 March 2008 - 08:58 PM
От днес сутринта ми умряха 3 рибки:( маи съм ги или прехранил или нещо са се отровили от тубифекса.Едно момче от бургас ми ги подари за което съм му благодарен и ще го черпя:)Дънен сифон не мога да сложа защото нямам канализация но си купих помпа за изпомпване от дъното.Ако някои има идея от какво ми измряха 3те рибки да казва:(1 е в аквариума при другите и за сега се чуства добре.Нормално и е да плуват като на импулси?ще ги изчакам значи и да пораснат и да се стопли,като и ще си купя термометър с сонда за кола за да им следя температурата.
Публикувано: 27 March 2008 - 02:44 PM
каква е температурата при рибите
в тубифекса има много болести защото го събирт от най мръсните канали
между другото къде се намира изкопа? монтирай си сифом защото после ще съжеляваш много просто го искарай с коляно нагоре примерно до 1метър под водното ниво не е нужно да е под дъното важно е да смуче от дъното просто го изкарай нагоре зад стената нещо като буквата L сложи му тапа ако искаш и да знаеш че имаш нещо
в тубифекса има много болести защото го събирт от най мръсните канали
между другото къде се намира изкопа? монтирай си сифом защото после ще съжеляваш много просто го искарай с коляно нагоре примерно до 1метър под водното ниво не е нужно да е под дъното важно е да смуче от дъното просто го изкарай нагоре зад стената нещо като буквата L сложи му тапа ако искаш и да знаеш че имаш нещо
Публикувано: 27 June 2008 - 05:51 PM
Езерцето е готово,рибките плуват КОИ и някакви готини каракуди и някакви златни орфи,има и няколко диви рибока.Имаше малък инцидент без да искам ги отрових и имаше няколко жертви.Другата пролет мисля да го разширявам.Стените са си кал както си е изкопа и водата бая се мъти.Храня ги с едни топчета на СЕРА ядат ги с кеф.Появяват се обаче и водни змии едната голямата я хванах и пуснах на далеч ама има една малка немога да я набарам.Завъди се и воден плъх,които незнам дали няма да направи някаква беля иначе е симпатяга:)Някои ако има за подаряване водна лилия ;)Купих повечето рибки от пазара на подуене(стария битак).Коите са по 8лв а каракудките по 6.Около 8см са.Казваите някакви съвети.
Публикувано: 27 June 2008 - 05:57 PM
На същия пазар продават и лилии, аз съм им се наканила отдавна, ма все не остава или време или пари. Много ще е хубаво с тях. 10-тина лв искаше за една май, което не е малко.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com