Dog.bg Форуми : Специализирана изложба за породата " Дого Аржентино" България 2008

Към съдържанието

Dogo Argentino

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Специализирана изложба за породата " Дого Аржентино" България 2008

#1 Потребителят е офлайн   nykoy Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Dogo Group

Публикувано: 28 December 2007 - 12:35 PM

? ? ? ? ? ? ? ? ?

#2 Потребителят е офлайн   demedalor Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 December 2007 - 12:45 PM

Е и....!
User's Signature

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   galin_f Икона

• ЛУД ЗА ВРЪЗВАНЕ!!! :D
  • Икона
Публикувано: 28 December 2007 - 01:16 PM

Какво "Е и....!"

Ще правим или няма да правим ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?
Аз поне така го разбирам.

#4 Потребителят е офлайн   demedalor Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2007 - 01:48 PM

Те тия работи се правят с идеи ,не с въпросителни!
Който има идеи нека ги сподели.
User's Signature

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   galin_f Икона

• ЛУД ЗА ВРЪЗВАНЕ!!! :D
  • Икона
Публикувано: 28 December 2007 - 07:16 PM

Те пък идеите някои път идват с обсъждане ама и аз не знам от къде да я потхванем.
    Кога ще е най-добре да се проведе?
    Къде ще е най-удобно да се проведе?
    Кой да се покани за съдия?

Всеки да казва мнения, че да се поизяснява картинката. И да се сещаме за други въпроси.

#6 Потребителят е офлайн   coolice Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:dogo argentino , agility

Публикувано: 28 December 2007 - 09:06 PM

Две поредни години се е провеждала все покрай морето, но за тази година подочух, че следващата специялка щяла да бъде в Пловдив.Вярно или  :- ?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   Kamenagi Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 28 December 2007 - 09:23 PM

Според мен е добре да се проведе към края на лятото, началото на есента даже. Може би началото на октомври. Тазгодишата специалка беше супер, само дето времето беше изключително горещо, което изтощи и кучетата и стопаните. Обикновено началото на октомви времето е топло, но вече ги няма летните горещини. Лично мое мнение.
За това къде ще е най-удобно - зависи от гледната точка, на някои ще им е удобно, други ще трябва да попътуват....мисля, че е най-важно къде ще се намери подходящ терен за провеждането на изложбата и за тест на прасе.
Здруг важен въпрос е да се помисли за финансирането. Зда потърсим по-отрано евентуални спонсори например. Или да съберем пари, всеки колкото може да даде....

#8 Потребителят е офлайн   demedalor Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2007 - 10:28 PM

Не мога да разбера какво има да обсъждаме.
Може да съм малко краен в този си пост,но нека да си изясним ситуацията.
Миналогодишната специалка беше плод на усилията на няколко човека ,които освен,че се нагърбиха
с организацията(която повярвайте не е лека задача)ами и вложиха доста собсвени средства.
Колкото и да ми е неудобно от факта,че ме помолиха за анонимност ще спомена някой от тях:
Златан Рангелов,Радостина Тонева,Филип Димитров,Стоян Великов,
Геоги Боков(от Лов и Куче),Желю(от Варна)Росен(от Варна) и други.Ако съм забравил някой нека да ме извини.
Въпреки всичко накрая се намериха хора които бяха обидени и крайно недоволни от
постигнатите лични резултати на техните любимци.Лично чух приказки от сорта на :(словаците спечелиха защото със съдията са приятели,
Златан побликува само кучетат на Де  Медалор във форума защото са близки ,терена бил гаден,било много  горещо и така нататък....)
Ако смятаме да я караме по същия начин,то по добре изобщо да не започваме.
Тук е мястото да кажа ,че миналогодишната специалка намери доста сериозен отзвук в Европа и ние нямаме право да правим крачка назад.
Още повече,че за тази година се очакват да дойдат кучета от доста сериозни развъдници от чужбина.(ако изобщо има специалка)
Защо ви пиша всичко това?
Спомням си ,че за миналата изложба от страниците на този форум Филип призова всички,които имат възможност, да помогнат.
За жалост тези които помогнаха бяха малко и аз вече ви казах кои бяха те.
КДАБ не е благотворително дружество и нека да започнем с това,че всеки се сеща за него когато има нужда.
За никого не е тайна ,че в клубната каса няма пари и че,скоро ще изтървем всики срокове необходими за организирането на такъв
форум като специализирана изложба.След месец няма да има квалитетен свободен съдия от голям ранг който да поканим.
Това не е всичко.Необходими са поне 4-5 месеца за цялостната организация(имам предвид и теста)
Сумата за една специалка е около 2500-3000 лева ,и не се знае дали тези пари ще покрият теста.
НИЕ сме тези които са се посветили на тази порода и нейното опазване и чистота и НИЕ сме тези които точно в този момент
трябва да забряват за всички дразги и дребна завист и да се обединят за да можем да направим поредният праздник в името на
тази цел.
Мога да пиша още доста ,но не искам да отекчавам никого.Мисля ,че всички разбраха от какво точно се нуждае клуба.

Поздрави!!!!
                 Вие сте на ход.
User's Signature

Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   coolice Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 December 2007 - 08:41 AM

Започвах да пиша този пост изтривах го и отново започвах да го пиша, докъто най накрая реших да го пусна....
Четя тези редове написани от demedalor , чета и знам че тези редове са истина.Всички сме наясно ,че в тези трудни икономически дни за България е доста трудно на всички нас да успяват да отделят средства за изхранване на семействата ни, а камоли да отделят средства за кинология.Много пъти в нас сме разговаряли със съпруга ми на тази тема, и много пъти той ми е казвал "зарежи това не е за нас, това е за хора имащи достатъчно средства, това е работа за богаташи", но ние си обичаме тази порода и уважаваме хората занимаващи се с нея.Сега сме на финалната права да сбъднем една от мечтите си, но в същото време искаме да помогнем на хората "пазители" да осъществят поредната специалка на породата, защото всички знаем че ако не се осъществи се прави крачка назад.Чесно казано готови сме да се лишим за сега от тази наша мечта и да дарим събраните за нея средства за осъществяване на тази спецялка, както и да е.....Ако искаме и занапред всички ние любителите на породата  да се поддържа това развитие на любимата ни порода у нас ще трябва всички да се постараем  да помогнем кои с каквото може.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   demedalor Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 December 2007 - 06:46 PM

coolice,ти си човек достоен за възхищение!!!!!!!Благодаря ти за този пост!

От вчера обмислям някои варианти и реших да предложа на всички собственици и любители на породата следното:
1.Всички да си платят до 15-20януари членският внос който от тази година ще е 30лева
2.Всички желаещи,да заплатят предварително участието на своите кучета,като таксата на куче е 25лв
3.Тези които желаят,могат да се включат предварително с някакви средства извън официалните.
User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   coolice Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 January 2008 - 12:10 PM

Благодаря ви!!!
Нищо друго не мога да кажа...
На бързо прегледаах съобщенията и форума, тъй като в мномента пиша от един интернет клуб намиращ се в едно малко геадче.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   demedalor Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2008 - 12:51 PM

Мисля,че тази тема е много сериозна и не мога да разбера защо над нея падна такова затъмнение.
Времето което ни е нужно за тази специалка скоро ще свърши.
Ако имате идеи или възможност да направите нещо по въпроса, сега му е времето!
Моля всички които имат отношение към породата да се влючат активно и  заедно да намерим начин за организацията.

Поздрави!!!!!!!!
User's Signature

Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Дого Аржентино

Публикувано: 10 January 2008 - 10:07 AM

Цитат

-Спеицалка за Дого Аржентино в България (в рамките на САС!В Пловдив)

Това от кой е решено? Мислех, че първо в клуба ще се напише?
Или това е друга специалка? Със съдия от България може би?
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#14 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2008 - 06:46 PM

Добре, седнах са две минути и си пресмятах на ум, но може и да съм в грешка. Ще стигнат ли 1000лв за организацията на специалка? Аз пресмятам грубо - 700лв за билет за съдията, 50лв за мястото, 50лв за озвучение, 100лв за хотел на съдията и 100лв за дребните разходи...пропускам ли нещо? (Дребни разходи имам предвид пътуванията из града за организацията, оценителни листа и евентуално ако плащаме такса в брфк)
Ако се съберат средно 30 участници от България и таксата за участие е 35лв на куче, и да речем 5-10 от чужбина и тн, като за чужденци обикновено таксата е в Евро...мисля, че се събират повече от 1000 лева. Пропуснах и парите за съденето, които не знам колко са, но мисля, че и те се покриват.
Очаквам коментари дали ми е правилно "пресмятането".
(наградния фонд е от спонсорите обикновено)
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#15 Потребителят е офлайн   demedalor Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2008 - 07:32 PM

Инче,радваме се че взе отношение по темата ,но както се казва в един лаф изказа се неподготвена .
Ще ти спомена ,някои суми от организирането на миналогодишната изложба:
Подиумът,колчетата и букетът ,струват грубо около 500 лева
Билетът на съдията струваше 500 лева
ходенето до Букурещ за да го вземем от летището и да го върнем обратно там-250лева плюс нущувката му там,което струваше още 160 лева
Купи за второ и трето място -440 лева
Печатането на оценителните листи и таксата -50 лева
Наемът на терена -100 лева
табелите за класове- 200 лева
Медали - 150 лева
грамоти и дипломи -/?/
музикалното оформление-150 лева
двукратното идване на Златан и моето ходене до София за наградният фонд-250-300 лева
плакетата  за съдията -80 лева
каталози около -150лева
разрешение за САС -50лева
и разни други разходи
Да не говорим за теста ,ножовете ,прасетата и наемът на гатерът,грубо -1300 лева
  Сама си направи сметката за каква сума става на въпрос.
Приятно смятане
User's Signature

Качена снимка

#16 Потребителят е офлайн   nykoy Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 12 January 2008 - 10:33 PM

Последната сметка е почти вярна. Казвам почти, защото има поне още 30% разходи като транспорт и телефони. Не включвам времето за подготовка и организация, защото то няма как да се "оцени". То не е било никак малко и всеки който е правил нещо за тази изложба знае че се е лишил от доста неща, а най-малкото от тях е времето. А тези неща които не са плащани или получавани за по-малко пари също са платени с реалната си цена , но от други хора и по друг начин.
  Истината е че за да се получи отново толкова добра изложба трябва добър съдия. За да се получи добър тест трябва отлична организация. И двете неща са свързани с пари които надявам се да съберем. Убеден съм че ако направим нещо свързано с работни изпитания, то ще бъде в пъти по-добро от миналогодишното.
  За специалката нямам притеснения ако съдията който поканим е на ниво (а той ще е такъв).Така че остават само намирането на средствата.
  Часта която ще дойде от такси не е повече от 30-40 % от цялата сума и тя идва когато всичко вече е платено. Така че Ина нещата изобщо не са толкова прости. Мое мнение е че е цяло чудо как с тези "многото" пари с които разполагахме направихме миналогодишната изложба на такова ниво. За 1000 лв. че и по-малко (мисля) можем да направим специалка като 2006г., но ще са малко хората които ще искат да си заведат кучетата на такава, дори и от БГ.

А за тази година летвата е доста високо.

Поздрави!

#17 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2008 - 12:34 PM

demedalor, а ти отново реагираш остро.
До колкото знам тази година няма да се плащат подиума и някои други неща, защото са останали от миналата година, нали?
За теста нищо не съм писала, писах само за специалката. За теста си нямам идея кое колко излиза.
Аз нямам възможност да организирам специалка, за това и не го правя.
User's Signature

#18 Потребителят е офлайн   demedalorX Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 January 2008 - 01:18 PM

Инче, с тези си постове мисля,че повече вредиш отколкото да помагаш!!!Незнам за каква идея се бориш ,но действията ти са насочени срещу интересите на клуба.
Да действително ,подиумът и някои други неща отпадат,но за сметка на това излизат други разходи,които миналата година сме спестили.
Например миналата година сме поели само една нощувка на съдията ,но тази година трябва да платим минимум три.Неможем да я настаним в някой коптор или общежитие?!?!
Друг фактор е наемането на терена в Морската градина .От предварителните разговори за сега се разбра ,че таксата му ще бъде около 400 лева ,като общината също така изисква и наемането на охранителна фирма или полиция.
Ако искаме да сме на ниво ,и да организираме хубава изложба ,смеем и да мечтаем в пъти да е по -добра от миналогодишната,то е нормално и разходите ни да са повече.
User's Signature

Качена снимка

#19 Потребителят е офлайн   DogoMan Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 January 2008 - 03:27 PM

Здравейте на всички и от мен.

Идеята за провеждането на изложбата е в ранната есен. Ако трябва и ще се аргументирам защо не е добре да бъде през пролетта.
Относно съдиите:

Дамиан Морено (Аржентина), собственик на развъдника "Дона Арчелия". Кучката №1 при женските за 2007 г. е именно негова. За жалост, поради липса на финанси едва ли ще опрем до неговите услуги. Иначе той даде съгласието си.

Вивиана Гонзалес (Аржентина), собсвеник на развъдника "Жаурия Брава" и председател на АЕДА (Асоциация Еспаньола Дого Аржентино) или простичко казано испанският дого клуб. Тя е известен развъдчик, произвела Световният Шампион за 2001 г. (Португалия) Естрибо де Жаурия Брава. Имаме нейното съгласие.

Серафино Буети (Италия), собственик на развъдника "Деи Фалки Бианки". Собственост на този развъдник е Актарус - Световен Шампион 2002 г., победителят от клас "открит" на Световното в Познан 2006 г. Инкубо деи Фалки Бианки, Европейската Шампионка Бая деи Фалки Бианки и Шампиона на Аржентина Багуал деи Фалки Бианки. Г-н Буети е секретар на италианският дого клуб. Имаме съгласието му.

Франческо Пинели (Италия), собственик на развъдник "Дел Пикадеро". Много може да се говори за братята Пинели. Имат 50-тина дого и питбули, в момента Марио Пинели е председател на Италианския дого клуб, преди 3 седмици на специалката им (110 участващи) спечели именно тяхно куче Факон дел Пикадеро. В тяхния развъдник последните дни от живота си живее Световният Шампион Талисман. Франческо Пинели съди на Фиеста Догера и през 2007 г. бе поканен за съдия на Аржентинския дого клуб. По - голямо признание от това за един съдия..
За жалост контакта с него е труден.
User's Signature

Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   nykoy Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 January 2008 - 03:38 PM

Разходите ще са повече от миналата година, но и това на което ще станат свидетели всички участници ще е по-различно и по-добро. До момента доколкото ми е известно варненската група е събрала и ще си внесе до края на месеца клубните такси и таксите за участие на кучетата, така че началото е поставено.

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни