Зелена игуана
Публикувано: 04 February 2009 - 09:20 AM
Ако искаш пробвай, освен за хигиената, къпането е много важно за игитата, защото основните причини за заболявания и по-къс живот при гледането им в домашни условия, са бъбречни проблеми от обезводняване и костни от недостъчно (или изобщо липса) излагане на директна слънчева светлина, все пак в природата живеят при много слънце и голяма влажност.
Публикувано: 04 February 2009 - 11:59 AM
Публикувано: 05 February 2009 - 10:15 AM
Имаш ли условия да извеждаш животинката на балкона, много е важно да се пече на слънце. В литературата пише поне по 1/2 час на ден, дори и през зимата, въпреки че е студено, ако пече слънце може да стои 1/2 - 1 час, кожата й абсорбира лъчите, само да не я забравиш. Гонзо го забравих навън 3-4 часа на минусова температура :huh: и залязло слънце и се беше вдървил от студ, слава богу оживя :blink:! Аз имам мрежеста клетка на балкона и през лятото по цял ден беше навън, а когато през нощта темп. не падаше под 20-22 градуса, спеше навън.
Можеш да я оставяш сама в банята на пуснат душ, за да се хидратира хубаво. Не е необходимо да поддържаш 28 градуса в цялата къща, ел. възглавницата е достатъчна.
Публикувано: 05 February 2009 - 11:26 AM
Публикувано: 21 February 2009 - 05:56 PM
В какво да го/я отглеждам (естествено,че я пускам да си се разхожда свободно),с какво да я храня,трябвали да се къпе :P къде да си върши нуждите,а и най важния от къде да си я купя от зоомагазин или продават и на друго място :) ще съм ви много благодарна ако ми отговорите ;)
Публикувано: 21 February 2009 - 06:16 PM
Иначе виж тези линкове , където има всичко за игуаните
http://www.zoo-info....ana_iguana.html
http://versicolor.ne....php?board=38.0
http://terraristic.n....php?board=21.0
:)
Публикувано: 21 February 2009 - 06:37 PM
Мерси за линковете :)
Публикувано: 21 February 2009 - 07:47 PM
Публикувано: 27 March 2009 - 07:26 PM
Казвам се Димитър Радков и съм от гр.Сливен.Професията ми е производство на мебели,а хобито-тераристика,по-конкретно зелена игуана.Преди няколко месеца синът ми си купи нашият нов домашен любимец,и настана голямо четене и събиране на информация .В началото Хари(така се казва нашия красавец) си имаше само един аквариум и нищо друго,а сега е горд собственик на голям апартамент с всички екстри в него.След четене на много мнения относно жилището на игуаната останах крайно изненадан,колко много любители на игуани търсят някой да им направи поръчков терариум.Та,след като направих новия терариум на Хари реших да направя презентация на терариума.Сега я предлагам на вашето внимание и дано ви бъда полезен.Благодаря ви предварително.
Новия терариум на Хари
Терариума е с габаритни размери-дължина-160см.,височина-145см.,дълбочина-73см.Изработен е от 18мм. голо ПДЧ.Гърбът е от 8мм.ПДЧ,за олекотяване на конструкцията на терариума.Отвън е облепен с мебелно фолио.Подът на терариума е на 2 нива.Първо ниво-от ПДЧ 18мм.,а второто ниво е от стъкло 4мм.Между двете нива има разстояние,за да могат да се монтират отоплителите.

Публикувано: 27 March 2009 - 07:29 PM
Предния панел е разделен на две,и е изработен от мебелни MDF профили.Пълнежа е от 4мм. стъкло-уплътнено със силиконово уплътнение.Лявата половина е неподвижна.Профилът за рамката е по-широк-той е носещ елемент в предната част на тавана.Дясната половина е подвижна-тип плъзгаща врата.За обезопасяването на плъзгащата врата е монтирана мебелна ключалка.

Публикувано: 27 March 2009 - 07:33 PM
Стъкления под на терариума е постелен с изкуствена трева.Под стъклото са залепени 2 броя размразители от хладилник Мраз-270.В лявата част на тавана е монтирана отоплителна лампа за пиленца и прасенца-"Philips"-175w.
В дясната част е монтирана рефлекторна лампа-"Philips-75w.
В средата на терариума е инсталирана UW-пура на Silvania / reptistar /-18w.

t=238708:_________.JPG]
Публикувано: 27 March 2009 - 07:35 PM
Основния интериор е изграден от няколко пласта стиропор,които се режат на форми за да се образуват камъните.След това се обработват с пистолет за горещ въздух( за заобляне на формите).Всичко се обработва на 2-3 ръце с разреден каменит.Боядисва се акрилна боя Актавис (производство на Мегахим-Русе) на няколко ръце.Аранжирането с изкуствени цветя е по желание на собсвеника.

38712:____________.JPG]
Публикувано: 27 March 2009 - 07:40 PM

Това беше моята презентация.Терариума може да се обзаведе отвътре и по друг начин-проучих въпроса.Ако,някой не може да направи терариум по негово желание,а много иска-пишете на адрес: unicatm@abv.bg ,но имайте в предвид,че един такъв терариум излиза скъпичко.
Сега очаквам вашите коментари,мнения и писма. Благодаря.
Публикувано: 06 May 2009 - 06:10 PM
Ако ви е станало мъчно за нас

И чашите бяха опразнени, и бутилката с гърло разбито, и вратата беше заключена, а леглото широко открито. И безбройни звезди от стъкло ни предсказваха щастие в тая като в приказка великолепна, отдавна неметена стая.