Извеждане навън..?
Публикувано: 30 December 2007 - 04:42 PM
Здравейте! От скоро си имам куче(породата е Чау-чау) и искам да попитам трябва ли да бъде извеждано в точно определен час? Или на определен интервал от време- напр. в 7 сутринта и в 7 вечерта, или мога да го разхождам по различно време(когато съм свободна, напр.) :blink:
Вие как си извеждате кучетата, независимо каква порода са? ;)
Публикувано: 30 December 2007 - 06:03 PM
Здравей и аз имам две чау-чау ;) искам да ти кажа,че всичко си зависи от възраста на кучето.Когато са малки,те немогат да стискат и трябва по-често.Но да не забравим,че не трябва да се изкарва преди третата вкасина,която е на 3 месец.Всичко си зависи и от яденето.КОгато женската ми беше малка я хранех сутрин рано и след 30мин я изкарвах да се облекчи(не трябва веднага след ядене),след 2 часа пак я изкарах и т.н.Изкарвах я 4 пъти на ден,сега вече е голяма и я изкарвам само 2 пъти(сутрин и вечер)няма значение колко часа.Кажи на каква възраст е кучето ;)
Публикувано: 30 December 2007 - 06:32 PM
Кучето ми е почти на 3 месеца :P Взех си го преди седмица и не знаех, че не трябва да го извеждам, затова го разхождам по 2 пъти на ден.
обаче сега да спирам ли до третата ваксина, защото току що направихме 2-рата?
А и да попитам нормално ли е да се страхува от хората по улицата, колите и стълбите?
обаче сега да спирам ли до третата ваксина, защото току що направихме 2-рата?
А и да попитам нормално ли е да се страхува от хората по улицата, колите и стълбите?
Публикувано: 30 December 2007 - 08:53 PM
Разбира се,че е нормално да се страхува.Мойта в началото само седеше на земята и не изкаше да мръдне.Но я изкарвах после с мъжкото ми(той е голям) и тя ходеше по него и го имитареше.Кучето не трябва да се изкарват навън заради куп болести,и затова се ваксинират.Когато кучето не е ваксинирано напълно то може да хване тези болести.Много хора смятат,че не е така.Но това е факт.Навън има много кучета и незнае кое какво е.Те пикат навсякъде дървета,храсти и т.н а другите ходят душат,пишкат там и ходят по голяма нужда.
Публикувано: 30 December 2007 - 08:55 PM
Малките кученца са особено застрашени от :Хепатит(инфекциозно възпаление на черният дроб),Гана,Лептоспироза(щутгартска кучешка чума),Парвовироза,Бяс.Последната ваксина е комбинирана и за това,повечето ветеринари казват 10 дена след третата ваксина да се изкарва кучето.Защото тогава то не е заплашено от тези болести.Ако ти е проблем да пишка вътре по килими и др. продават кучешки памперси или по аптеките,те се слагат на пода където е кучето и то пишка само там ;) Кери само там пикаше без да я уча.Сложих ги и тя само там си пишкаше. ;) ако искаш пиши в Чау-Чаи темата,там можем да ти отговорим на всичките въпроси.Всички сме минали по този път ;) :blink: успех!
Публикувано: 31 December 2007 - 03:30 PM
Цитат
Здравейте! От скоро си имам куче(породата е Чау-чау) и искам да попитам трябва ли да бъде извеждано в точно определен час? Или на определен интервал от време- напр. в 7 сутринта и в 7 вечерта, или мога да го разхождам по различно време(когато съм свободна, напр.) :blink:
Лиза сега е на 4 месеца и половина и вече сме я хванали кога горе долу ходи по голяма нужда, тя общо взето си има изграден режим вече и я извеждаме като наближи обичайното и време за ходене по нужда. Само с ходенето по малка нужда имаме все още проблеми и по 2-3 на ден пишка у дома и то когато и падне. Но като цяло я извеждаме веднага след ставане за 10 минути до тоалента и после още 3 пъти през деня. Общо взето се ръководим по това кога кучето горе долу ходи по нужда или по това дали кучето ни има много енергия за изразходване и на ден гледаме да се събират поне 2-3 часа разходки.
diddlina, зависи все пак каква порода ти е кученцето и колко нужда от разходки има.
Публикувано: 31 December 2007 - 03:42 PM
Аз пък не мисля,че има толкова голямо значение породата.По принцип тази порода чау-чау са спокойни и мързеливи,обаче не значи за всички.Мъжкият ми е изключително мързелив,но това не значи че не иска да ходи навън,извеждаме го или два пъти или един път вечер,като се разхождаме 1 час.Но пък женската ми е много дива и има нужда да си израсходва енергията някъде(естествено не върху мен ;D ) затова нея я изкарвам по-често,първо защото и се ходи то тоалетна и неможе да стиска толкова както бебетата,а и трябва да тича.Но на diddlina бебето е още съвсем малко и препоръчвам изобщо да не го изкарва,щом е на 2 месеца.Казах какви са причините,това е за здраве на кучето,може би създава малко неприятности вкъщи с пишкането и акането,но за това трябва да мисли всеки един разумен човек,който взима малко бебе.И мисля,че момичето ме разбра.И пак казвам всяко куче има нужда от разходки и движение,независимо каква порода е,дали ще е лабрадот или чау-чау,кавказка или дакел,хъски или шарпей,то е куче и има нужда както всеки нормалне човек да се изходи и раздвижи ;)
Публикувано: 20 January 2008 - 05:29 PM
Кери14 каза 10 дена след третия месец!
Аз знам 2 седмици след третия месец...но ти препоръчвам да послушаш Кери14,тя има по-голям опит!!
Аз си имам английско спаниелче на 45 дена(направи ги днес!) и мислех да я изведа още като направи 3 месеца(на 06.02),ама явно ще се протакаме до 16ти :) за по-сигурно!
Поздрави на всички,diddlina да ти е живо и здраво сладурчето,ако може да споделиш как се казва поне :P :wub:
Аз знам 2 седмици след третия месец...но ти препоръчвам да послушаш Кери14,тя има по-голям опит!!
Аз си имам английско спаниелче на 45 дена(направи ги днес!) и мислех да я изведа още като направи 3 месеца(на 06.02),ама явно ще се протакаме до 16ти :) за по-сигурно!
Поздрави на всички,diddlina да ти е живо и здраво сладурчето,ако може да споделиш как се казва поне :P :wub:
Страница 1 от 1