Dog.bg Форуми : Борсите за кучета - защо не си струва

Към съдържанието

• (57 Страници) +
  • « Първа
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Борсите за кучета - защо не си струва Оцени темата: ***** 5 Гласове

#481 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 November 2010 - 04:42 PM

Ами за съжаление е така.Ама в България.А не мисля ,че това което се случва с породите у нас трябва да е определящо.Виждал съм доста ловджии и ако това трябва да е примера за кучкари,по добре да ида да се гръмна някъде.Слабо съм запознат като цяло с картинката около тоя цирк наречен лов и не държа да знам особенно.Против съм това НЕЩО,превърнало се в спорт и отдавна изгубило основната си идея.Но сега говорим за кучета,да се върна на темата.Аз дадох пример с Доберманите тъй като не държа да бъда спец по всички породи,смешно и несериозно е.Видя се преди 20-25 години до какви резултати доведе такова развъждане тип Пешо от Габрово и Жоро от Дряново.Кучета приличащи на купирано Българско гонче, на Босерон, разни изцъклени пинчероподобни,и какви ли не още, и всичките стопаните им ги представят за Доберман.Хапливи,изнервени,много работещи,но не и Добермани.Някакви жалки подобия.Само работата или само екстериора ако станат определящи за начина на развъждане,опорочаваш баланса.Тоест ако затвърждаваш само едното,губиш другото.Практиката го е доказала.Така ,че mikivt марси за примера и другата гледна точка което ми показа,но не приемам разни мишунгели дебелогъзи, дето им седят ловните кучета на синджир и ходят да трепят дивеч за кеф да са ми определящ критерии за развъждане.Да развъждат трябва хора които са го заслужили,имат знанията и уменията и уважението към дадената порода.Той две имена на значими за породата кучета не може да каже господин авджията тръгнал да произвежда и да се бие у гърдите колко са му хубави кучетата .Хубаво работели, добре ама как изглеждат? Той ще каже -Ами какво ме интересува как изглежда щом работи чудесно.Ами защо тогава искаш да го причислиш към дадена порода като от нея в твоето куче са останали само работните качества. Ще кажа аз. И ще се оттеглим замислени,всеки със своите си проблеми. :ae_085:
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#482 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 29 November 2010 - 05:07 PM

Показване на мнениетоnavar, в 29 November 2010 - 02:14 PM, написа:

това е в пълна сила не само за ловните а за всички работещи кучета..това че в кинологията екстериора е станал водещ е отделен въпрос

Разбира се, че не е така, това може да го каже само човек, за който "кинологията" е само шоуто и изложбите, с други думи - екстрериорното развъждане. Кинологията като такава включва не само чистопородното развъждане, а и произход, формиране, систематика на кучето като вид, формиране на породни характеристики, поведение, запазване и развитие на кучето като вид животно.

Работи се по този въпрос - за здравните изследвания и за работните качества. Ако преди години бе рядкост с дадено педигри да се нанасят медицинските изследвания на дадено куче, днес все по често те се нанасят и ги има. Уеднаквени са международно признати стандарти по отношение на генетично предавани болести, има международно признати сертификати за тях. По същия начин се процидира и с работните изпити - те също се нанасят в родословията, приети са международни правилници за провеждане на такъв вид изпитания, не само за служебните, а и за ловните породи. Явно на никой тук не му говори примерно CACIT и ловни изпитания за ловните породи .. е, не са разпространени в БГ, това не значи че ги няма по света или че FCI не ги провежда.

В крайна сметка в кинологията - всеки кой от каквото се интересува ... няма по по най и ако даден човек се интересува от от работни качества, то той ще търси или ще произвежда кучета с такива качества, като за целта ще прави проверка на родителите, покривайки с тях задължителните за целта нормативи.

А като някой има "родословен" рот примерно и не иска да ходи с него на изложба и да покрива правилниците за развъждане, за да има право да го развъжда - кастрира или не го пуска на женска и не се занимава. Не зависи само от кучетата, зависи и от хората в крайна сметка. Като те не искат да се занимават, не искат да членуват в клубове, не искат да ходят на изложби, не искат да ходят на полигон - не развъждат и толкова. Но точно такива хора се напъват да го правят ... да, прилича, да той кучето е с родословие, че и женската куче може да е с родословие, но като не са спазени изискванията за развъждане - малките остават без педигрита от породните клубове и не са вписани в регистъра на породата. И кому е нужно това да се случи ? Защото някой си е решил, че той е по по най разбиращия и го мързяло да ходи на полигон, да си изследва кучето, да отиде два или три пъти на изложба, специалка ?

И пак - породите не са всичко, те търпят развитие. Те са само базата, върху която се стъпва, прогнозируемата популация като ген, фенотип и наследствени качества, които помагат на хората да запазят това богатство на кучешкия вид и да го обогатят не с цел продажба, а с цел възпроизводство, запазване и обогатяване на дадена порода. Има много нови породи, формирани възоснова на съществуващи и това доказва, че в развъждането трябва да има цел, която може да бъде не само запазване на породата, а и създаване на нова порода, създаване дори на кучета за точно определени функции - мога да дам пример с руски кинолози, които създадоха тип куче, кръстоска между чукотска ездовая - непризната порода от FCI и курцхаар, с които кучета спечелиха световно по ски джоринг, или кучетата от впряговете на Iditarod, създавани от различни породи с една единствена цел - издръжливост и бързина. И дори и там тези "мелези", защото това са мелези, са с родословия, които са пътя как са създадени, от какви породи, какво може да се добави в тях още, кое как ще повлияе било то на ръст, било то на издръжливост, било то на поведение,а също и за анализ на това кое как се предава, прехвърля, запазва, затвърждава. Това не е ли кинология ? Разбира се, че е.

Така че развъждане се прави с ЦЕЛ. Когато целта е създаване на породни животни - това се прави съгласно определените правила, за да може малките да са вписани в породните регистри. И никой и нищо не пречи, дори и да не са екстериорни победители, да се спортува с тях и те да се развъждат на тази основа. Има не един пример за това, дори за определена група хора, занимаващи се активно с спорт кучетата от такива връзки, покрили високи спортни постижения, са по ценни от всичко и от всякакви екстериорни победители. Това не е ли кинология ? Естествено, че е.

Малко от разни неща на FCI, има го и в този форум, на който му се чете, може да го намери, линка е тук

За основните породи, които могат да се намерят по света, по-специално онези, за които стандарти за работа са обичайни, трябва да се намери възможност да бъдат вписани допълнителни критерии в сертификатите за произход. Това се отнася специално за онези кучета, за които развъдчикът е сигурен, че са спазени критериите за здравни изисквания, характера и работните качества на родителите. С оглед на произлизащия оттук критерий за селекция и поради факта, че общественото мнение засилва тази насока, ние носим допълнителна отговорност да разпространяваме оправдани аргументи за чистопородни кучета по света и да създадем необходимата рамка.

И който му пука за породите и кучетата, участва в тази рамка.

Псевдо развъдчиците, фермите, борсите и прекупвачите не участват в нея.

#483 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 30 November 2010 - 10:23 AM

да ве дог..принципите са ясни на всички,въпросът е доколко се спазват..
когато преди много години ,група ентусиасти започнаха да се занимават с кучета,кинологията беше кинология..
след това се почна с уговорени изложби,с безумието да се даде титла на куче ,при положение че то е единственото явило се,с купените титли,с пращането на работните изпитания в девета глуха,за сметка на екстериорните изложби..
въпросът не е какви са принципите на кинологията,а в какво всъщност се е превърнала тя..
за колко от хората ,претендиращи че имат понятие от кинология ( а това са 99% от хората имащи куче) понятието гатер ,значи нещо различно от машина за бичене на дървени трупи?
за колко от хората имащи кучета овчарски породи думите сбор,купа,егрек и пр. значат нещо
на колко от кучетата допуснати до разплод са правени работни тестове реално..?
ако принципите в кинологията се спазват-аз съм първия който ще членува във всички киноложки организации-но за съжаление реалността е друга..
и не говоря за ротвайлера-там понбе има изпит ВН за да бъде допуснат до разплод..малко е ,но е по добре от никакъв изпит...
гърми ,трещи -важно е колко CAC CACIB и пр. има кучето..без значение дали реално е било оценено,или е било единственото куче от породата на изложбата ,и поради това получава всичко..

не ,кинологията в БГ все още е "кинология" ..

#484 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2010 - 12:09 PM

Показване на мнениетоalexy, в 29 November 2010 - 03:47 PM, написа:

Ами за съжаление е така.Ама в България.А не мисля ,че това което се случва с породите у нас трябва да е определящо.Виждал съм доста ловджии и ако това трябва да е примера за кучкари,по добре да ида да се гръмна някъде.Слабо съм запознат като цяло с картинката около тоя цирк наречен лов и не държа да знам особенно.Против съм това НЕЩО,превърнало се в спорт и отдавна изгубило основната си идея.Но сега говорим за кучета,да се върна на темата.Аз дадох пример с Доберманите тъй като не държа да бъда спец по всички породи,смешно и несериозно е.Видя се преди 20-25 години до какви резултати доведе такова развъждане тип Пешо от Габрово и Жоро от Дряново.Кучета приличащи на купирано Българско гонче, на Босерон, разни изцъклени пинчероподобни,и какви ли не още, и всичките стопаните им ги представят за Доберман.Хапливи,изнервени,много работещи,но не и Добермани.Някакви жалки подобия.Само работата или само екстериора ако станат определящи за начина на развъждане,опорочаваш баланса.Тоест ако затвърждаваш само едното,губиш другото.Практиката го е доказала.Така ,че mikivt марси за примера и другата гледна точка което ми показа,но не приемам разни мишунгели дебелогъзи, дето им седят ловните кучета на синджир и ходят да трепят дивеч за кеф да са ми определящ критерии за развъждане.Да развъждат трябва хора които са го заслужили,имат знанията и уменията и уважението към дадената порода.Той две имена на значими за породата кучета не може да каже господин авджията тръгнал да произвежда и да се бие у гърдите колко са му хубави кучетата .Хубаво работели, добре ама как изглеждат? Той ще каже -Ами какво ме интересува как изглежда щом работи чудесно.Ами защо тогава искаш да го причислиш към дадена порода като от нея в твоето куче са останали само работните качества. Ще кажа аз. И ще се оттеглим замислени,всеки със своите си проблеми. :ae_085:

Използваш всеки повод да се изхрачиш върху лова и ловците.Не е нужно.Забравяш,че прародителите на съвременните породи,включително и на доберманите,са били ловни кучета.Любимото на всички и многоуважавано БРФК,член на FCI,се е пръкнало от БЛРС .Каквото и да си мислиш кинологията в България не е дошла с демокрацията.Имало я е и преди това и то като част от Ловно-рибарското движение.А ти сега заради няколкото познати на теб "дебелогъзи" търновски пишман ловци,а най-вероятно и бизнесмени такива,правиш прибързани изводи и оплюваш.

#485 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 30 November 2010 - 12:21 PM

Показване на мнениетоnavar, в 30 November 2010 - 07:28 AM, написа:

ако принципите в кинологията се спазват-аз съм първия който ще членува във всички киноложки организации-но за съжаление реалността е друга..

http://forum.dog.bg/...b8%d1%82%d0%b8/
Ако някой иска да си провери работата и работните качества на куче със или без родословие,има възможност.
http://www.sirius-bg.net/
User's Signature

Качена снимка

#486 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2010 - 12:53 PM

Показване на мнениетоmikivt, в 30 November 2010 - 09:14 AM, написа:

Показване на мнениетоalexy, в 29 November 2010 - 03:47 PM, написа:

Използваш всеки повод да се изхрачиш върху лова и ловците.Не е нужно.Забравяш,че прародителите на съвременните породи,включително и на доберманите,са били ловни кучета.Любимото на всички и многоуважавано БРФК,член на FCI,се е пръкнало от БЛРС .Каквото и да си мислиш кинологията в България не е дошла с демокрацията.Имало я е и преди това и то като част от Ловно-рибарското движение.А ти сега заради няколкото познати на теб "дебелогъзи" търновски пишман ловци,а най-вероятно и бизнесмени такива,правиш прибързани изводи и оплюваш.

Там е работата,че аз не си сверявам часовника нито с БЛРС,нито с членската им маса,нито с кучетата им.Нито с наложените ловджийски практики в страната.Аз уважавам кучето като цяло,независимо дали е от дадена порода или е смесено.Не уважавам практиките да се произвеждат по тънката лайсна кучета ,без да спазват правилата и да се претендира че тези кучета са от дадената порода.Тези кучета са наследници на дадената порода но с всяко ново поколение се отдалечават от предците си и се видоизменят.Тук не става въпрос за маркетинг ,за повече пари,става въпрос за правила и отговорност при развъждането.Не може аз да взема две неродословни кучета с еднакви външни белези и да ги заплодя и да претендирам ,че е същото като някой друг който внимателно е подбрал кръвните линии ,инбрийдвал или ауткросвал за да затвърди или моделира определени белези.Абе какво обеснявам ,вие много добре го знаете това ама,си спорим май за спорта тука,да си чешем езиците.Тя практиката го е доказала.Като искаш да покажеш куче от дадена порода ще покажеш родословното за пример,а не някое с отдавна забравен произход.Нали?

п.п. Сигурно си прав ,че мнението ми за ловците се базира на да речем предубеденост от моя страна,продиктувана от срещите ми с не толкова много представители на тази прослойка.Но колко са ловците с родословни кучета?Колко искат да спазват правилата за развъждане и пак да си ловуват?Единици сигурно.
User's Signature

#487 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2010 - 12:59 PM

Съгласен съм напълно със смисъла на това твърдение.Но се вижда светлина в тунела и за мен лично надежда има,тъй като все повече хора искат да знаят и могат и най вече да го правят както трябва.Социализма си отива и порочните му практики и те заедно с хората възпитани от онова време. :flagbg:
User's Signature

#488 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2010 - 01:04 PM

когато преди много години ,група ентусиасти започнаха да се занимават с кучета,кинологията беше кинология..
след това се почна с уговорени изложби,с безумието да се даде титла на куче ,при положение че то е единственото явило се,с купените титли,с пращането на работните изпитания в девета глуха,за сметка на екстериорните изложби..
въпросът не е какви са принципите на кинологията,а в какво всъщност се е превърнала тя..
за колко от хората ,претендиращи че имат понятие от кинология ( а това са 99% от хората имащи куче) понятието гатер ,значи нещо различно от машина за бичене на дървени трупи?
за колко от хората имащи кучета овчарски породи думите сбор,купа,егрек и пр. значат нещо
и не говоря за ротвайлера-там понбе има изпит ВН за да бъде допуснат до разплод..малко е ,но е по добре от никакъв изпит...
гърми ,трещи -важно е колко CAC CACIB и пр. има кучето..без значение дали реално е било оценено,или е било единственото куче от породата на изложбата ,и поради това получава всичко..

проблема е съвсем другаде... проблема е, че хората (включително и ти) предпочитат да не правят нищо. да чакат кинологията да СЕ промени за да участват... е тя сама не се променя. трябват хора, с желание за работа, които да го направят. как да знаят хората кое какво значи като ти предпочиташ да кажеш "аз не участвам в това" и си гледаш собствената паничка, да развъдиш твоите две кучета. ако има други хора като теб, а съм сигуре нче има, и те така гледат за себе си... вместо да се съберете и да си направите един изпит за работни качества, да го направите традиционен, да работите да привлечете хора към тази идея, да се опитате да работите вие самите... е, ама то е по-трудо. така е.

#489 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2010 - 02:11 PM

Показване на мнениетоalexy, в 30 November 2010 - 11:58 AM, написа:

.....Абе какво обеснявам ,вие много добре го знаете това ама,си спорим май за спорта тука,да си чешем езиците...

:beer: :ba_025:

#490 Guest_navar_*

Публикувано: 30 November 2010 - 03:38 PM

Показване на мнениетоmanus, в 30 November 2010 - 12:09 PM, написа:

проблема е съвсем другаде... проблема е, че хората (включително и ти) предпочитат да не правят нищо. да чакат кинологията да СЕ промени за да участват... е тя сама не се променя. трябват хора, с желание за работа, които да го направят. как да знаят хората кое какво значи като ти предпочиташ да кажеш "аз не участвам в това" и си гледаш собствената паничка, да развъдиш твоите две кучета. ако има други хора като теб, а съм сигуре нче има, и те така гледат за себе си... вместо да се съберете и да си направите един изпит за работни качества, да го направите традиционен, да работите да привлечете хора към тази идея, да се опитате да работите вие самите... е, ама то е по-трудо. така е.

май не си разбрал ...аз не искам да правя нищо за кинологията ,някога исках..и закой път да го напиша АЗ НЕ РАЗВЪЖДАМ КУЧЕТА..а моите не са 2 ,а малко повече от 22...
има изпити за работни качества,но какво като кучето ми е преминало успешно ИПО да речем...това не променя нищо в общата картинка..
ако някой иска работно куче,си намира и куче и обучаващ-а изпита,,,той си е изпит
дори без успешно положен изпит,кучето може да работи...
да,аз не участвам в това -не искам..всеки сам си избира какво да прав...реално не участвам и в БФС ,но ритам футбол в неделя следобед

#491 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2010 - 01:31 AM

Е и си прав и не си. Явно е, че си разочарован от нещо тук в България, но все пак сериозните кинолози водят своите кучета на изложби в чужбина, Европейски и Световни изложби. Е сега искаш да кажеш, че корупцията е световна конспирация може би. Другото което е ако се зачетеш в родословията на "Х" порода ще видиш, че много малко са онези, които бабите и дядовците им са родени в България. Еми при породата йоркширски териер чак сега след 15 години имаме кучила в които бабите и дядовците са родени при нас.
Та понеже спомена за породата ротвайлер. Това е порада, която ми е на сърце, но считам, че не съм дорасла. Въпреки това през 2000 за да спася един ротвайлер от това да живее затворен в една стая на празен апартамен и 2 пъти в седмицата да ме се хвърля по един хляб го взех. Беше на 5 години в ужасно здравословно състояние. Прекрасно същество съсипано от себични, мърлячи стопани. Тогава много ми помогна Орлин Миланов, благодарение на него вече 10 години имам удоволствието да познавам д-р Валери Кръстев. Удължи живота на кучето. Шанс за излекуване нямаше. Беше ми спестено и това да взема трудното решение да евтаназирам кучето. Почина си милото от болежките без да се мъчи. През 2004 спасих сегашния си ротвайлер беше на 4 м. И той е нечистопороден. Обезпаразитен, ваксиниран, минал курс за спортна дресура. По спокойна съм да оставя дъщеря си, която е на 2 г и 10 месеца в неговата компания, отколкото в компанията на баба й. И не, че си е "моето гардже", но може да се мери с много представите на породата по принадлежност.
Темата е за "борсите". Та може да се пробваш да си купиш йоркширски териер или малтезер от мен. Първо като ми започнеш разговора с въпроса: "Колко е цената" и той вече е приключил. Второ ще ти е по-лесно да си вземеш виза за САЩ, отколкото да ти дам куче даже за домашен любимец. Трето 24 часа съм ти на разположение, защо кучето: кихнало, почесало се, лаело, а не примерно мучало, как точно се изпишкало, амо колко вода изпило, и т.н.
Коя зооборса или махленски развъждач ще ти го осигури? Ще ти осигури храна и козметика на перефернциялни цени?
Е не мога да гарантирам, че всички са такива. И няма как. Разни хора, разни нрави.
Темата е "за" или "против" зооборсите, зоомагазине и махленските развъждачи.
Отговори ми, че ни ги подкрепяш, но с постовете си слагаш под един и същ знаменател всички развъдчици, всички легитимни развъдници и звучат в смисъл: еми то все едно от къде ще си вземете кучето, въпрос на цена.
Изинявай, ако нещо друго си имал впредвид, но така се разбира, подбери израза ако не е вярно.
А това, че отглеждаме и нечистопороди кучета и се грижим за бездомните не е геройство. С тези си свои действия спомагаме тяхното количество да нараства.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#492 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2010 - 01:57 AM

Показване на мнениетоalexy, в 30 November 2010 - 10:04 AM, написа:

Съгласен съм напълно със смисъла на това твърдение.Но се вижда светлина в тунела и за мен лично надежда има,тъй като все повече хора искат да знаят и могат и най вече да го правят както трябва.Социализма си отива и порочните му практики и те заедно с хората възпитани от онова време. :flagbg:

Само светлинката в тунела да не е на заминаващия влак. А това за социализма и за порочните му практики ама хич не го разбрах, и с какво ние възпитаните по онова време сме "по-нечистопородни" от днешните деца на "демокрацията"? Не сме непрекъснато дрогирани, не сме непрекъснато безпаметно пияни, не осъмваме в еднотипни "клубове" дето само имената и адресите са им различни? По-малко сме образовани, имаме по-малко интелект? Да ти уточня, че не съм член на БСП. Не те знам на каква възраст си, но аз лично не възприемам, че сега си "живеем по-добре", когато нашите баби и дядовци след 40-години трудов стаж трябва да живят на мляко и хляб, и какво от това, че от 3-ти в света по образованост сега сме на N-място, от Членки на Варшавския договор станахме членки на НАТО, от членки на СИВ станахме членки на ЕС?! В предишните си членства получавахме да сме членове, които ни дават привилегии и дивиденти, а сега си плащаме солено да сме членове и полза е никаква, само дето народа плаща солен членски внос и да ни хокат непрекъснато и да ни казват едва ли не как да дишаме и по колко пъти моеч да вдишваме. И т.н. и т.н., но темата не е за политика, а за кинология и то за нещо, което "псевдодекрацията" ни докара.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#493 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2010 - 02:02 AM

Показване на мнениетоnavar, в 30 November 2010 - 12:43 PM, написа:

май не си разбрал ...аз не искам да правя нищо за кинологията ,някога исках..и закой път да го напиша АЗ НЕ РАЗВЪЖДАМ КУЧЕТА..а моите не са 2 ,а малко повече от 22...
има изпити за работни качества,но какво като кучето ми е преминало успешно ИПО да речем...това не променя нищо в общата картинка..
ако някой иска работно куче,си намира и куче и обучаващ-а изпита,,,той си е изпит
да,аз не участвам в това -не искам..всеки сам си избира какво да прав...реално не участвам и в БФС ,но ритам футбол в неделя следобед

И с каква цел ги гледаш 22 кучета? Чисто филантропски? Е ние ядем доматите с колците
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#494 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2010 - 09:12 AM

Показване на мнениетоlidiya, в 30 November 2010 - 11:02 PM, написа:

Показване на мнениетоalexy, в 30 November 2010 - 10:04 AM, написа:

Само светлинката в тунела да не е на заминаващия влак. А това за социализма и за порочните му практики ама хич не го разбрах, и с какво ние възпитаните по онова време сме "по-нечистопородни" от днешните деца на "демокрацията"? Не сме непрекъснато дрогирани, не сме непрекъснато безпаметно пияни, не осъмваме в еднотипни "клубове" дето само имената и адресите са им различни? По-малко сме образовани, имаме по-малко интелект? Да ти уточня, че не съм член на БСП. Не те знам на каква възраст си, но аз лично не възприемам, че сега си "живеем по-добре", когато нашите баби и дядовци след 40-години трудов стаж трябва да живят на мляко и хляб, и какво от това, че от 3-ти в света по образованост сега сме на N-място, от Членки на Варшавския договор станахме членки на НАТО, от членки на СИВ станахме членки на ЕС?! В предишните си членства получавахме да сме членове, които ни дават привилегии и дивиденти, а сега си плащаме солено да сме членове и полза е никаква, само дето народа плаща солен членски внос и да ни хокат непрекъснато и да ни казват едва ли не как да дишаме и по колко пъти моеч да вдишваме. И т.н. и т.н., но темата не е за политика, а за кинология и то за нещо, което "псевдодекрацията" ни докара.

Чакай,чакай сега аз да ти обясня някои неща. Ти май грешно ме разбра.Говорим за кинология и хората свързани с нея.Като казах хората възпитани от онова време имах предвид хората на ръководни постове в организации и федерации свикнали от едно време на корупция,шуробаджанащина ,неспазване на правилата дискредитиране на неудобните и т.н.Старите кучета дето не пускат кокала и си търсят подобаващи наследници да продължат порочните им практики. Сега вдяна ли? И тъй като засегна въпроса и от политическата страна,се чувствам длъжен да изкажа част от гледната ми точка за Социализма.И аз помня Асен гаргов и Кичка Бодурова като по млада,помня достатъчно от онова време за да изразя ненависта си към него.Хич не ми излизай с аргументи тип колко хубаво беше тогава,как имаше сигурност,как имаше работа за всички и тем подобни бутафорни празнословия.Защото аз помня и как някой милиционер или чиновник или партиец ,секретар на нещо си решава еднолично вместо теб за семейството ти,за кучето ти,за къщата ти,за земята ти и ако само посмееш да изруптаеш биваш обявен за враг на народа.Нали не се опитваш да ме убедиш че задоволяването на елементарни човешки нужди може да замести нуждата от свобода и уважене към личноста.Защото аз предпочитам да съм свободен и беден от колкото някой да ми подхвърля трохички и аз да му се кланям.И какво викаш сме получавали от другите членки на СИВ,нещо безвъзмездно ли,май и идея си нямаш за какво става въпрос.Ако си мислиш ,че грубоватите и некачествени руски автомобили ,полските вентилаторчета Предом-Лучник и източно германските домакински миксери са си заслужавали репресията,мога само да те съжалявам.Ама всичко беше евтино нали?И какво можеше да си купиш?Боклуци,технологии изостанали с десетки години от тези на мръсния империалист-капиталист.Народа е прост,закостенял,обременен в мисленето си и във възприятието на света.Свикнал е да го водят и да му казват какво и как.Трети сме били викаш в света по образованост.Ама в кой свят,социалистическия ли?Поредната комсомолска лъжа.Само си помисли как сме били по образовани от господин Датчанина,Германеца или Шведа.Как може да вярваш на такива елемнтарни измишльотини?Спирам до тук,щото не е по темата иначе мога да сипя жлъч и до довечера.Айде лек ден! :ae_085:

п.п."Социализма и Кинологията",усмивки от старите ленти.Ако искаш може да пуснем такава тема със спомени на кучкари от тогава.Тогава когато кинологията се въртеше около МВР и БЛРС.Всичко друго бяха някакви единици хора които с връзки можеха да си вкарат кучета с родословия,обаче тъй като неможеха да си ходят свободно по света,нямаха никакъв шанс за развитие.
User's Signature

#495 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 01 December 2010 - 09:40 AM

Показване на мнениетоlidiya, в 30 November 2010 - 11:07 PM, написа:

Показване на мнениетоnavar, в 30 November 2010 - 12:43 PM, написа:

И с каква цел ги гледаш 22 кучета? Чисто филантропски? Е ние ядем доматите с колците

с цел предполагам да му вършат работа,било охрана или друго.Щом си ги гледа човека какъв е проблема не ги изоставя,не ги продава :ae_085:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#496 Guest_navar_*

Публикувано: 01 December 2010 - 10:50 AM

ами ,ако беше попрочела малко постове щеше да знаеш-затова казвам че не е удчано да влезеш и да пишеш в частност,без да си запозната със ситуацията..
имам 22 кучета,може би поради факта че се занимавам с пасищно биоживотновъдство,по няколко програми ( от тази година,до миналата беше по една) и по тази линия в момента имам малко под 200 крави ( 197 по ушни марки),малко над 200 ИБП-та, около 100 кози ,още толкова овце,и 14 коня,,кокошките,токачките и мисирките не ги броя..
та поради спецификата на работата ,имам съответните кучета...те така вълците ми разгонват фамилията а без тях -ще фалирам за една зима..
та ако не си разбрала-имам толкова кучета,за да си вършат работата,а не за да развъждам..
поради спецификата на работа и начина на живот имам загуби ,и затова постоянно търся (за осиновяване изоставени млади животни,за предпочитане мъжки ) нови..и понякога се налага да извадя кучило за попълване на липси..и държа да са от мои кучета,и да се раждат в стадото-не за нещо но чуждо куче се приема за опастност и обикновено бива смачкано,а в последствие изядено от прасетата..адаптирането на ново куче към стадото и глутницата отнема доста време,а няколко наведнъж-не става..
когато купувам кучета-предпочитам конкретни развъдници

#497 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2010 - 07:32 PM

Показване на мнениетоnavar, в 01 December 2010 - 07:55 AM, написа:

ами ,ако беше попрочела малко постове щеше да знаеш-затова казвам че не е удчано да влезеш и да пишеш в частност,без да си запозната със ситуацията..
имам 22 кучета,може би поради факта че се занимавам с пасищно биоживотновъдство,по няколко програми ( от тази година,до миналата беше по една) и по тази линия в момента имам малко под 200 крави ( 197 по ушни марки),малко над 200 ИБП-та, около 100 кози ,още толкова овце,и 14 коня,,кокошките,токачките и мисирките не ги броя..
та поради спецификата на работата ,имам съответните кучета...те така вълците ми разгонват фамилията а без тях -ще фалирам за една зима..
та ако не си разбрала-имам толкова кучета,за да си вършат работата,а не за да развъждам..
поради спецификата на работа и начина на живот имам загуби ,и затова постоянно търся (за осиновяване изоставени млади животни,за предпочитане мъжки ) нови..и понякога се налага да извадя кучило за попълване на липси..и държа да са от мои кучета,и да се раждат в стадото-не за нещо но чуждо куче се приема за опастност и обикновено бива смачкано,а в последствие изядено от прасетата..адаптирането на ново куче към стадото и глутницата отнема доста време,а няколко наведнъж-не става..
когато купувам кучета-предпочитам конкретни развъдници

Извинявам се Navar и най-искрените ми поздравления за това с което се занимаваш.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#498 Потребителят е офлайн   sergeii Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2010 - 07:37 PM

сигурен съм , че ще кажеш ,че твоите кучета работят така , но нямаш възможност да им направиш клипче или сигурно ти се е развалила камерата

http://www.youtube.c...player_embedded

#499 Потребителят е офлайн   American pitbull terrier Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2010 - 03:02 AM

Аз сащо имам ДОГ ОТ БОРДО ВНИМАВАЙТЕ НЕ КОПУВАЙТЕ КУЧЕТА ОТ ФИРМА ИМПЕРИЯ ПРОДАВАТ КУЧЕТА СЪС ТОЗИ ГЕНЕТИЧЕН ДЕФЕКТ

#500 Guest_navar_*

Публикувано: 03 December 2010 - 10:30 AM

чак почваш да ме кефиш с бледите си опити да блеснеш-що ли си мислиш че си първия в този форум,не знам..
но защото съм " бял и добър" както казва един друг потребител ще ти обясня..
не ,моите кучета не работят така,поради няколко причини..основната от които е че аз нямам пастирски кучета,като тези които има в клипа..ама на теб май не ти е ясна разликата между пастир и пазач на стадо,то на повечето хора не им е ясно,да не говорим че стане ли дума за пазач на стадо се показват овце...такова ни е и мисленето -овче-простено ти е,сега можеш да попрочетеш из нета някои неща и да блеснеш "компетентно" в друг форум..
та моите не работят така,работят доста по семпло,и съвсем друг тип работа..и не ми е развалена камерата,и имам клипчета..за съжаление не са толкова интересни,защото обикновено на моите им се налага да работят,това за което са там вечер,нощем и далеч от мен -сега няма да ти обяснявам що е то пасищно отглеждане на добитък-имаш нет( нали си силен в търсенето и намирането на клипове и инфо)..
но пак предлагам да се появиш наживо,да те пооблека ,да ти дам ръкав и да ти покажа как работи кучето което си гледам вкъщи,и пътува навсякъде с мен..той е млад-няма две години още,така че може и да му дадеш отпор някакъв..освен това предлагам да снимаме това приключение с камерата ,която не ми е развалена или с твоята,ако не вярваш на моята и да го качим тук за да видят всички колко си напред с материала,и колко зле са кучетата ми...
договорились , Серьожа??

• (57 Страници) +
  • « Първа
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема