KaiZen
Цитат
ГОСПОД ДА ВИ Е НА ПОМОЩ, КОГАТО ТРЪГНА ЗА ВАС. НЯМА ДА СИ НАМЕРИТЕ МЯСТО, НЯМА ДА МОЖЕТЕ ДА СПИТЕ, НЯМА ДА МОЖЕТЕ ДА ИЗЛЕЗЕТЕ, БЕЗ ДА СЕ ОЗЪРТАТЕ ПОСТОЯННО.
Подкрепям напълно.
Кучето ми е  от зоомагазин - така се  стекоха  обстоятелствата. Аз настоявах да  вземем  куче, съпругът ми бе против и на края  каза че  ако ще имаме  куче, то  ще е  само  ТОВА (и посочи с пръст  Лео на витрината в зоомагазина, защото  имал  умен  поглед).  Молих го да  ме остави  да  потърся  развъдник на  чау (тогава  в  България  все  още  нямаше такъв) но той се  запъна  като  магаре на моста: "Само  това  куче, ако  ще  имаме  куче, само  той".
Обичам  кучето си, обожавам  го и... от както  го  имам  все  го  лекувам. 
Научих се светкавично  да  намирам и  обработвам  екземи, научих се да  му  слагам  мускулни и подкожни  инжекции,  научих се да  внимавам да не стъпи на криво  да не скъса  пак  колянна  връзка, научих се  да  балансирам рациона  му така, че животното  да не се  разлизва и да не се  разчесва до кървави  рани.  Май вече  знам  всичко за  многобройните  му  диагнози  покрай липса на  имунитет. 
Не съжалявам за нищо - не съм се  прецакала, обичам  кучето ми, и  то  обича  мен. Обаче ако  може  да ми  падне този  фермер, който го е произвел - с чиста  съвест бих  измила  пода  с него.
ГНЯВ. Страхотен  гняв изпитвам, когато за пореден  път  излизам от клиниката, носейки  кучето си на ръце. Когато се  оглеждам в очите му, пълни с болка, наистина ми  се  иска да намеря  този алчен боклук, произвеждащ болни  животни и да му строша  главата. 
Нито  едно  живо  същество  не  заслужава  да  страда  така.
Животните трябва да стъпват в клиниката  само за  ваксини, а не да  се  запъват на вратата на ветеринари като  магаре на моста, защото  в резултат на  многобройните  болезнени  манипулации изпитват  ужас от  самия  мирис на болницата. 
Така  че и  аз се надявам на края някой фермер и  търгаш да попадне  на  разгневен стопанин и  да му се върне  тъпкано  за цялата  болка, ужас,  лекарства и  сълзи на кучета и  хората.
Дано.