Dog.bg Форуми : Борсите за кучета - защо не си струва

Към съдържанието

• (57 Страници) +
  • « Първа
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Борсите за кучета - защо не си струва Оцени темата: ***** 5 Гласове

#661 Потребителят е офлайн   RussianRoulette Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 July 2012 - 02:36 PM

:ab_041: :ab_041: :ab_041: сега в темата ставало въпрос за това, а не за онова!
Ами да направим тогава нова тема с ново заглавие, за да се престрашите да отговорите на горепоставените въпроси?!??
След като темата е за борсите, какво правят в тази тема имена на хората нямащи нищо общо с тази дейност? Какво правят снимки от личен характер нямащи нищо общо с темата публикувани без съгласието на авторите? Какво правят архиви и видеоклипове от преди 10 години касаещи бездомните кучета? Оплетохте се съвсем в жалките си опити да отворите очите на "слепците" и обикновените хора любители на породата! Точно ВИЕ които се криете като мишки и не желаете да се представите!

И да се върнем на темата:

Показване на мнениетоchihuahuas, в 17 July 2012 - 01:17 PM, написа:

Не става въпрос кой на кого е трън в очите! Факт е, че вие сте собственици на зооборса и на развъдник - признахте си го! Факт е че ФЦИ го забранява! Факт е, че правилата са нарушени, за това става въпрос!!!

и

Показване на мнениетоchihuahuas, в 17 July 2012 - 02:22 PM, написа:

Не виждам защо да отговаряме на вашите въпроси, в темата става въпрос за вас, а не за нас! Темата е: Борсите за кучета - защо не си струва, борсата сте вие, и вие ще отговаряте, а не ние!!!

Последно за кое става въпрос? :ab_041: Вие, ние ...

Мисля,че няма да се налага отново да копирам въпросите от горният пост, защото смятам сте достатъчно грамотни да ги прочетете и да отговорите?

Показване на мнениетоchihuahuas, в 17 July 2012 - 02:22 PM, написа:

А защо човека е анонимен, мисля че е ясно, предвид създалата се ситуация в клуба, никой не смее да излезе с името си! Много хора са съгласни с написаното, но не смеят и да си помислят да го изрекат на глас!

Много интересно, никой не смее да излезне с името си, ЗАЩО? Обяснете защо! До тук мисля,че и за борсите и за развъдниците се говореше с имена! Имате куража да подмятате разни "интресни факти" , а нямате куража да се представите публично! Да, така е много удобно и лесно, всеки може така :ab_041: Мисля,че с този пост нещата се изчерпаха!
User's Signature

FCI Kennel For Chihuahua "Russian Roulette"
Качена снимка

#662 Потребителят е офлайн   chihuahuas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2012 - 02:51 PM

Хората, чиито имена са в темата, имат много общо с нея. Двама от тях помогнаха на вашата зооборса да се легализира и да стане развъдник, а третия - вашия лекар ви помага да лъжете хората, че им продавате здрави кучета!
И аз мисля, че темата се изчерпа, колко уличаващи факти се изнесоха за вас вече, а вие все сочите другите и се правите на ударени! Явно повече няма смисъл да се повтаря едно и също!

#663 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 July 2012 - 02:57 PM

Не правя сметка на никого,изказвам мнение.Явно борсата и развъдникът са свързани.Не го отричате ,а се опитвате да ни обясните как някой се е засегнал от разрастването на бизнесът Ви. Аз няма от какво да се засягам относно вашият бизнес-не познавам хората ,които пишат тук,нямам дребна порода,нямам развъдник....Борси има много в цял свят,развъдници също,псевдо развъдници още повече.Вие в коя категория попадате ? Или вече понеже освен ,че е модерно да имаш малко куче още по-модерно е да имаш малко куче с родословие решихте да задоволите и двете потребителски маси ? Изумява ме факта,че това се подкрепя от клубове,Киноложки организации,от хора наричащи се кинолози и твърдящи,че работят за породата.Пълен бълвоч...Как ще удостоверявате обявените си връзки дали са реални ? Освен родословие би трябвало да подарявате и ДНК тест.
А хората ,които са гласували за приемането Ви в Клубът предполагам са същите ,които до вчера плюеха по зооборси и магазини,по отглеждането на кученца в пластмасови кутии и отделянето им от майката невръстни. Мисля ,че няма какво повече да се каже по тази тема освен ако не се включат същите тези хора.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#664 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 July 2012 - 03:00 PM

И на мен ми е интересно да чуя мнението на други развъдчици на породата - те какво мислят за създалата се ситуация?

#665 Потребителят е офлайн   chihuahuas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2012 - 03:04 PM

Показване на мнениетоОт 17 July 2012 - 02:57 PM:

А хората ,които са гласували за приемането Ви в Клубът предполагам са същите ,които до вчера плюеха по зооборси и магазини,по отглеждането на кученца в пластмасови кутии и отделянето им от майката невръстни.

Нямате представа колко сте права!
http://forum.dog.bg/...ost__p__1039310

#666 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2012 - 03:06 PM

Показване на мнениетоRussianRoulette, в 17 July 2012 - 01:17 PM, написа:

Показване на мнениетоchihuahuas, в 17 July 2012 - 02:09 PM, написа:

С две думи; след като много от хората в този клуб си карат през просото, защо да не се включите и вие! Така на общия фон поне няма да биете на очи! Наистина не знам какво повече да кажа, при положение, че всички "кинолози" четящи тук го намират за нормално! :zz_020:

Не, няма да е с две думи, нито с три думи ... Не отговорихте на ясно поставените въпроси!

Вие верно ли го казвате туй твърдение по отношение неотговаряне на поставени въпроси? :ab_041:
Хайде в такъв случай ще се пробвам пак и аз...Искам да знам вярни ли са твърденията за всички болни и починали кученца , закупени от борсата Вип Пъпи и , ако това не е вярно Вие какво сте предприели, като мерки?

п.п.Ако евентуално чак толко ви вълнува кой, какъв е и защо(за да го разгромите съдебно, както се подразбира от писанията)...Ми попитайте любезно на лични и може да ви се отговори по същество :md_064:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#667 Потребителят е офлайн   RussianRoulette Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2012 - 03:08 PM

Показване на мнениетоchihuahuas, в 17 July 2012 - 02:51 PM, написа:

Хората, чиито имена са в темата, имат много общо с нея. Двама от тях помогнаха на вашата зооборса да се легализира и да стане развъдник, а третия - вашия лекар ви помага да лъжете хората, че им продавате здрави кучета!
И аз мисля, че темата се изчерпа, колко уличаващи факти се изнесоха за вас вече, а вие все сочите другите и се правите на ударени! Явно повече няма смисъл да се повтаря едно и също!

"Нашият лекар" не е само един и зад тези имена стоят сериозни клиники които няма да споменаваме отново и за пореден път. Нали не смятате, че хора градили кариери над 10 години собственици на едни от най-големите клиники в София, лекуващи лекари на голям процент животни от цяла България ще си измислят и ще си поставят името си чрез подпис и печат за да излъжат някои си,че си купува здраво, а не болно куче???????? Много филми гледате ми се струва!
Уличаващи факти от АНОНИМНИ потребители са се изнесли ....
А фактите изнесени по-горе точно по повод въпроса който ви гложди толкова много, а именно "нарушение на правилата" - как ще коментирате? И отново да попитаме след като е имало неуредици на които вероятно не сте обърнали внимание до този момент в темата, КЪДЕ бяхте вие тогава за да изнесете тези факти и да се застъпите за породата??????? Нормалните хора негодуващи срещу нещо или някого се представят и чак след това споделят информация като застават зад тази информация С ИМЕТО СИ! А не да си драскат анонимно във форумите и да си мислят,че правят нещо ОСОБЕНО значимо и в полза на породата!
User's Signature

Качена снимка

#668 Потребителят е офлайн   chihuahuas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2012 - 03:13 PM

Предвид това какви ги е вършил преди вашия лекар, не мисля че е кой знае какво да сложи един подпис и печат!
Явно не можете да схванете, това че не се представям с името си, не прави твърденията ми неверни, особено след като вие сами си ги признахте!

#669 Потребителят е офлайн   RussianRoulette Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2012 - 03:14 PM

Показване на мнениетоgrigo009, в 17 July 2012 - 03:06 PM, написа:

Вие верно ли го казвате туй твърдение по отношение неотговаряне на поставени въпроси? :ab_041:
Хайде в такъв случай ще се пробвам пак и аз...Искам да знам вярни ли са твърденията за всички болни и починали кученца , закупени от борсата Вип Пъпи и , ако това не е вярно Вие какво сте предприели, като мерки?

п.п.Ако евентуално чак толко ви вълнува кой, какъв е и защо(за да го разгромите съдебно, както се подразбира от писанията)...Ми попитайте любезно на лични и може да ви се отговори по същество :md_064:

Туй, онуй, таквоЗ, онаквоЗ .... като искате да знаете свържете се любезно лично със лекуващите лекари на кученцата както и със Вип Пъпи, телефоните са изнесени на страниците на сайтовете!
Ако ЕВЕНТУАЛНО чак толкова ни вълнува, така както вас вълнува вип пъпи ... същият този някой може да се представи и тук в общата тема както всички нормални потребители, а не на лични съобщения. :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#670 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 July 2012 - 03:24 PM

Показване на мнениетоpetro, в 17 July 2012 - 02:09 PM, написа:

Не! Интересно е! Тази тема" Борсите за кучета- защо не струват" Трябва непрекъснато да стои пред очите на влизащите във форума, за да намалеят идиотите, които купуват кучета от борси, каквато вие имате. Престъпленията на едните не оневиняват престъпленията на другите- това, че някъде има солидни издънки, не означава, че и другите имат правото даги вършат. Много се надявам тая пирамида скоро вече да се насити и да стане неизгодно да поддържате и борса и развъдник. Надявам се всички които придвижваха този безумен спор с човек, който очевидно се прави на сляп да не се откажат, за да не остане и капчица съмнение- да купуваш куче от борса е огромна глупост!

petro - :rc_036: Отново моля членовете на Клуб Чихуахуа с претенции да са радетели за чистопородно развъждане да вземат отношение по повдигнатите въпроси, тъй като явно са доста добре запознати със ситуацията и по-конкретно как е възможно един и същи персони да притежават борса и легитимен развъдник? И това с какво допринася за каузата на кинологията, както и за идеите, застъпени в устава на БРФК например? Да не би това да е обичайна практика за всички или повечето членове?

#671 Потребителят е офлайн   chihuahuas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2012 - 03:27 PM

Показване на мнениетоRussianRoulette, в 17 July 2012 - 03:08 PM, написа:

"Нашият лекар" не е само един и зад тези имена стоят сериозни клиники които няма да споменаваме отново и за пореден път. Нали не смятате, че хора градили кариери над 10 години собственици на едни от най-големите клиники в София, лекуващи лекари на голям процент животни от цяла България ще си измислят и ще си поставят името си чрез подпис и печат за да излъжат някои си,че си купува здраво, а не болно куче???????? Много филми гледате ми се струва!

Забравих да попитам, кои са тези "сериозни клиники" които споменавате? Аз се сещам само за една, която хич не е голяма - Мей - в която работят "вашия лекар" д-р Спас Караджов и човека с който живеете на семейни начала д-р Роман Асенов. Други клиники и други лекари има ли, които ще застанат зад вас, ако бъдат попитани лично?

#672 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2012 - 03:28 PM

Russian Rulette...Ми естествено, че искам да знам...А за Вип Пъпи и разни измислени Руски ролетки да ви призная честно хич, ама хич не са ми приоритет за каквото и да било и не са ми в сферата...Просто попаднах на темата и изказах мнение и естествено съм готова и даже от цялото си сърце ще взема позиция, ако се наложи... :ae_085:

За финал ще кажа само, че е жалка цялостната ситуация и колкото и да не ви радват мнения тип, че борса с определено създадено име е ЛОШО и НЕПОДХОДЯЩО да се свърже с новоизлюпен развъдник :zz_020: ....Вие си знаете, но определено ви Благодаря, че си направихте "труда" и със сигурност ни разяснихте за какво иде реч наистина...
Лека вечер от мен на който ще му е лека де... :rc_036:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#673 Потребителят е офлайн   RussianRoulette Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2012 - 03:30 PM

Показване на мнениетоchihuahuas, в 17 July 2012 - 03:13 PM, написа:

Предвид това какви ги е вършил преди вашия лекар, не мисля че е кой знае какво да сложи един подпис и печат!
Явно не можете да схванете, това че не се представям с името си, не прави твърденията ми неверни, особено след като вие сами си ги признахте!

Нали знаете, че принципно в съда "НЕ вървят подмятания" кой какво казал, кой какво чул, и какви факти изнамерил. Дори една обикновена жалба има входящ номер, ИМЕНАТА, и други данни за лицето! Е, вас разбира се никой не ви задължава да излагате такава информация в публичното пространство. Във форума е свободен да се регистрира всеки един потребител да изложи информация скрит зад определен никнейм което абсолютно пък НЕ можете да схванете не я прави вярна!
Още повече,че страниците са видими за всички интернет потребители и нищо не е било скрито или покрито за да точно ВИЕ да се намесвате с оглед на това да очерните имената на хората.Предвид това,че петните името за пореден път на един от най-добрите хирурзи в България и го намесвате за пореден за щяло и нещяло също не ви прави чест! Лицето от клипа НЕ Е ветеринарен лекар, ами обикновен "работник" в приюта! Какви са били неговите действия спрямо кучетата в този клип смятам,че не е наша работа да отговаряме. В професията на всеки един практикуваш ветеринарен лекар неминуемо е част и евтаназията за съжаление! Решението за евтанизиране на кучетата съвсем не е на самият доктор както и ясно се вижда от показаният от вас клип! :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#674 Потребителят е офлайн   RussianRoulette Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2012 - 03:36 PM

Показване на мнениетоchihuahuas, в 17 July 2012 - 03:27 PM, написа:

Забравих да попитам, кои са тези "сериозни клиники" които споменавате? Аз се сещам само за една, която хич не е голяма - Мей - в която работят "вашия лекар" д-р Спас Караджов и човека с който живеете на семейни начала д-р Роман Асенов. Други клиники и други лекари има ли, които ще застанат зад вас, ако бъдат попитани лично?

Много неща забравяте да попитате вие. Например защо не попитате лично собствениците на един от най-големите зоомагазини в София където се продават кученца, и собственици на едни от най-големите ветеринарни клиники в София дали имат регистриран развъдник в ФЦИ? Аз ще ви кажа защо, защото в момента в който си отворите устата и ХОП вече ще се схрускани! Айде приятен ден! :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#675 Потребителят е офлайн   chihuahuas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2012 - 03:37 PM

Д-р Караджов Е заснет в клипа, и вие много добре го знаете! Да, в професията на всеки един практикуващ ветеринарен лекар неминуема част е и евтаназията, но малко лекари могат да се похвалят със завидната бройка от 40 000 евтаназии, нали? А и този доктор не е бил държан насила в "Зоомилосърдие", доброволно е избрал да работи там, срещу подобаващо парично възнаграждение, разбира се!

#676 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 17 July 2012 - 03:39 PM

Вече съвсем явно и безсрамно борсаджии взеха да регистрират развъдници към БРФК, очаквам и други да последват гениалния ход.
Какво ли неясно има в този цитат:
Dog traders and commercial dog breeders are not permitted to undertake breeding in a member country or contract partner of the FCI.
Цитатът е от първа точка на преамбюла на развъдните правила на FCI.

Цялата тази история е пълно безобразие. Който е позволил на тези хора да развъждат в клуб към федерация, член на FCI, също е потъпкал основно международно правило и си е лика-прилика с тяхната гнусна пасмина.
Такъв клуб не може да се нарече клуб, но предвид това, че и федерацията ни не може да се нарече федерация, майната му.

#677 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:AMERICAN PITBULL TERRIER

Публикувано: 17 July 2012 - 03:44 PM

А, русата девойка не ми изглежда гнусна - мръсница - да, гнусна в никакъв случай. Да не би да има нещо руско в нея, нали сте "руска рулетка".
User's Signature

Качена снимка

#678 Потребителят е офлайн   chihuahuas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2012 - 03:44 PM

Показване на мнениетоОт 17 July 2012 - 03:24 PM:

petro - :rc_036: Отново моля членовете на Клуб Чихуахуа с претенции да са радетели за чистопородно развъждане да вземат отношение по повдигнатите въпроси, тъй като явно са доста добре запознати със ситуацията и по-конкретно как е възможно един и същи персони да притежават борса и легитимен развъдник? И това с какво допринася за каузата на кинологията, както и за идеите, застъпени в устава на БРФК например? Да не би това да е обичайна практика за всички или повечето членове?

На вас още ли не ви се изясни ситуацията, в Клуб Чихуахуа властта е еднолична в лицето на Борис Ямаков. ВИП Пъпи/Руска Рулетка е под негова закрила по една или друга причина. Ако някой от членовете на клуба или развъдчиците има неблагоразумието да обади срещу тях, могат много бързо да му бъдат резнати крилцата! Затова отговор от клуба изобщо не чакайте. Тази тема беше повдигната още април месец в породния форум, и всички членове на клуба са запознати със ситуацията още от тогава!

#679 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 July 2012 - 03:46 PM

Ами освен да призовем от тук да не се купуват въобще кученца от порадата чихуахуа, докато не се разсее тази мъгла около симбиозата борса/развъдник/член на клуб? Дано пък така да се активизират някои членове-развъдчици, че да чуем и тяхната дума.
P.S. Този клуб няма ли Общи събрания, където тези въпроси да се повдигнат и да се потърси сметка евентуално. Честно ви казвам, че не бих стояла пет минути в такъв клуб, независимо каква облага са ми обещали.

#680 Потребителят е офлайн   RussianRoulette Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2012 - 03:50 PM

Показване на мнениетоchihuahuas, в 17 July 2012 - 03:37 PM, написа:

Д-р Караджов Е заснет в клипа, и вие много добре го знаете! Да, в професията на всеки един практикуващ ветеринарен лекар неминуема част е и евтаназията, но малко лекари могат да се похвалят със завидната бройка от 40 000 евтаназии, нали? А и този доктор не е бил държан насила в "Зоомилосърдие", доброволно е избрал да работи там, срещу подобаващо парично възнаграждение, разбира се!

Вие отново пропуснахте горният пост! Съвсем умишлено разбира се!
За 5 години работа в приют вероятно може да се похвали с такава бройка на евтаназии, и за още 10 години вероятно може да се похвали със двойно по завидна бройка успешно оперирани кучета, двойно по-голяма бройка кастрации и хиляди пациенти на които и до ден днешен е лекуващ лекар на кучетата! :re_037:
И не, това не са факти изнесени от анонимни хора като вас! Това са хората в реалният живот които виждаме ежедневно.
User's Signature

Качена снимка

• (57 Страници) +
  • « Първа
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема