Dog.bg Форуми : Борсите за кучета - защо не си струва

Към съдържанието

• (57 Страници) +
  • « Първа
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Борсите за кучета - защо не си струва Оцени темата: ***** 5 Гласове

#921 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 September 2012 - 07:49 PM

Не Фурия,за валната беше.Ама ако искаш отговаряй...
Валната,погледнато така значи си против развъдчиците от тип рулетка.До вчера едно днес друго.Пак казвам,човекът замесен в историята се е доказал като борсаджия,нали така.Гледахме едни клипчета в пластмасови кутии,помниш ли?
Няма как сега да ми ги защитаваш,защото регистрирали развъдник.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#922 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2012 - 07:51 PM

За коя борсаджийка съм ЗА бе Фурия? Много ми е забавно като вземеш да си съчиняваш. И против кои цени съм бил? Може би говориш за цените, които искаха на кутретата от приюта или за ония сакатите? Че има измекяри е факт, че прибират и плодят болни кучета също. Всеки сам решава откъде да си купи куче, аз не мога да определям цените на хората и да ги убеждавам да дадат 2-3 хиляди за куче, при положение, че същото го има за 150 лева. :ab_041: Живеем в свободна и демократична държава.

desi79 , против продажбата на болни кученца съм. Какъв тип е развъдник Рулетка и какви кучета има ти знаеш ли?

Аз не знам да са болни, даже мъжкия им е много хубав. За какво да съм против тях?

#923 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 29 September 2012 - 07:58 PM

Вълната,
Тоест, според теб е нормално твоя подзащитна да търгува с кучета, защото силикона й ти е допаднал, пък ако може и без шапката на ФЦИ?:-))))

Приятелю, разбирам ти личните предпочитания а-ля Слави Трифонов, но тук говорим за кучета, а не за лични симпатии:-)))))
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#924 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 September 2012 - 07:58 PM

Валната, Айде сега.Точно пък на Вип Пъпи да не бяха от по 150 лв.Виж 800-900 по -може.
Всички знаем за кучката от приюта и заплождането и .Но и всички знаем за гореспоменатата госпожица.Или не си разбрал каква е връзката и с този развъдник.Чак Фурия ти даде линк към цитат ,за да си опресниш паметта.
Кое защитаваш в случая? Че една борсаджийка може да се превърне в съвестен развъдчик ли ?
User's Signature

Елинор Рузвелт

#925 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 September 2012 - 08:01 PM

Показване на мнениетоvalnata, в 29 September 2012 - 06:51 PM, написа:

За коя борсаджийка съм ЗА бе Фурия? Много ми е забавно като вземеш да си съчиняваш. И против кои цени съм бил? Може би говориш за цените, които искаха на кутретата от приюта или за ония сакатите? Че има измекяри е факт, че прибират и плодят болни кучета също. Всеки сам решава откъде да си купи куче, аз не мога да определям цените на хората и да ги убеждавам да дадат 2-3 хиляди за куче, при положение, че същото го има за 150 лева. :ab_041: Живеем в свободна и демократична държава.

desi79 , против продажбата на болни кученца съм. Какъв тип е развъдник Рулетка и какви кучета има ти знаеш ли?

Аз не знам да са болни, даже мъжкия им е много хубав. За какво да съм против тях?

Аха,хубав е .Не споря.Всеки може да се изръси и да купи хубаво куче. Да станеш добър развъдчик и да имаш неопетнено име не е лесно.Особено с такъв старт.
User's Signature

Елинор Рузвелт

#926 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 29 September 2012 - 08:02 PM

Не може.
Няма как. И съм щастлива че тя остави породата ни на мира. А ако разбера че пак е докопала чау лично ще я гоня тая до дупка в качеството си на член на клуб на породата.

На търгашите никаква прошка.
User's Signature

#927 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2012 - 08:23 PM

Цитат

Аха,хубав е .Не споря.Всеки може да се изръси и да купи хубаво куче. Да станеш добър развъдчик и да имаш неопетнено име не е лесно.Особено с такъв старт.

Да станеш развъдчик изобщо не е трудно. за едни ще си добър, за други лош.. няма пълно щастие. Мъжкия им е невероятен :ba_025: Поне не са го осиновили хората.. :ab_041:

#928 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2012 - 08:28 PM

Вълната,
Истинско развъждане не се гради върху мъжкари, а върху качествените женски.
User's Signature

#929 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2012 - 08:48 PM

Цитат

Вълната,

Айде бе. :ud_009: Аз не знаех.. Все си мислех, че мъжкия също е от значение, ама щом казваш.

#930 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2012 - 08:57 PM

Показване на мнениетоvalnata, в 29 September 2012 - 06:48 PM, написа:

Цитат

Вълната,

Айде бе. :ud_009: Аз не знаех.. Все си мислех, че мъжкия също е от значение, ама щом казваш.

Мъжкия е от значение но основата на един развъдник е в качествени женски. Имайки две-три женски можеш да ги заплождаш в чужбина с различни мъжкари и да се развиваш. А имайки в стеснен сектор като Бг скачките с мъжките рискуваш след няколко години да получиш близкороднинско потекло и да се заиграеш с инбридинг та да си в задънената улица.

Писано преписано милиард пъти. Нарича се планиране на развъдна дейност. Боже господи, как се радвам че отказах да съм ОРД на нашия клуб, като помисля че на хората с ей такъв акъл като твоя трябваше да им отказвам скачка официално и как щяха да ме кълнат.... Аааа, без мене, молим.
User's Signature

#931 Потребителят е офлайн   RussianRoulette Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2012 - 09:03 PM

Показване на мнениетоdesi79, в 29 September 2012 - 08:01 PM, написа:

Аха, всеки може да се изръси - ама явно не може :ab_041: В противен случай нямаше да лаете срещу всеки във форума закупил си посредствено куче или породоподобно за 150лв ..... Ни така , ни иначе! Оценяването и доброто име на един развъдчик със сигурност не идва от този форум и Дог.Бг и със сигурност не е мерило за това кой какъв старт има. Извън този форум хората действат, а тук обичайно заподозрените лица си тъпкат на едно място години наред.

Особено "Фурия на всяка манджа мерудия" - добре звучи нали?
Кога стана калайджия кога ти почерне г**о! Добре, че се появи самоизбралият се председател на клуб "чау-чау" на която старателно лижеш ... :r_181: за да и ти да намериш своето място " в клубът" като ОРД! От този ден насам спиш в този форум и си компетентна по всеки един въпрос! През годините през които не пишеше в този форум явно тогава ще да е било да си натрупала завидният си опит, както ти обичаш да се изразяваш "на тефтер" :ab_041: . Много е хубаво, че преди сто години си внесла демодекозно чау-чау за 7хил.евро /което впрочем е невъзможно/, но знанията и опита са ти спряли до там! Спряли са ти преди години, а сега е време да си свалиш розовите очила както каза Вълната! И относно това твое легендарно БОЛНО чау-чау което взе от известен развъдник в Русия, защо го подари? Не ти се гледаше второ сакато куче ли? Или просто не беше това което очакваше за звездният ти старт на развъдчик по онова време? Или просто от много четене, знание и опит ... се нахендри на най-големия .... и с опита си да внесеш родословно чау?Не ми отговаряй, без практика и опит можеш да съдиш в качеството си на "никаква", точно както има право да лекува доктор на тефтер!
User's Signature

FCI Kennel For Chihuahua "Russian Roulette"
Качена снимка

#932 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2012 - 09:07 PM

Фурия, ти наистина се взимаш насериозно. :ab_041: Защо си мислиш, че хората падат от Марс и не знаят кое как се прави? Или мислиш, че закупуването на няколко женски става толкова лесно. Или има норматив и трябва да стартират с 10 женски? На никого не можеш да отказваш скачки, понеже не си в "схемата"(пък и да си нямаш практика) и може да поучаваш хората, чак след като натрупаш опит и си имаш развъдник. За сега си любител, като мен, с тая разлика, че кучето ти е от зоомагазин:) Развъдника решава къде да запложда. Може да иска в Бг, може в Русия, негова воля. Сякаш ти им купуваш кучетата. :ab_041:

И така и не разбрах кои правила е нарушил развъдника? :ab_041:

#933 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2012 - 09:10 PM

Как е, Вълната, на Бижуто да й оставим форума, да си пазаруват будалите от "развъдника" й поредните стопани, мечти на ветеринаря? Да си рекламира пъпита, а после и Рая или Нети тук да се регистрират?

Ти на това ли му викаш развъдна дейност? Мъка...мъка...
User's Signature

#934 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 September 2012 - 09:22 PM

Показване на мнениетоRussianRoulette, в 29 September 2012 - 08:03 PM, написа:

Показване на мнениетоdesi79, в 29 September 2012 - 08:01 PM, написа:

Аха, всеки може да се изръси - ама явно не може :ab_041: В противен случай нямаше да лаете срещу всеки във форума закупил си посредствено куче или породоподобно за 150лв ..... Ни така , ни иначе! Оценяването и доброто име на един развъдчик със сигурност не идва от този форум и Дог.Бг и със сигурност не е мерило за това кой какъв старт има. Извън този форум хората действат, а тук обичайно заподозрените лица си тъпкат на едно място години наред.

Може естествено,как да не може.Щом Вие сте успяли...То пък да не е милиони това куче.
И лаят надявам се кучетата Ви.Ние тук си коментираме.
А форумът все пак има някакво значение и за Вас иначе едва ли щяхте да го посещавате толкова често,чак пък и да сте информирани ,когато споменаваме историята Ви.Или просто така четете темата за борсите?
User's Signature

Елинор Рузвелт

#935 Потребителят е офлайн   Sunny79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2012 - 11:00 PM

Мдамммм, здравейте и от мен.

Истината е, че средно статистическия българин не е дорасъл за да си вземе куче от регистриран развъдник. Дорасли сме да си сменяме GSM-а всяка година или максимум на 2 ако ще го заменяме за топ модел, дорасли сме за да имаме настолен компютър ама и лап топ щото съседа така има... и за какво ни е за бога да си вземаме куче от регистриран развъдник като "Пешо" има супер немска овчарка и ще ми даде едно малко за 100лв....

Дами и господа сигурно ви звучи странно, НО средно статистическия българин всъщност е ужасно хайде да не кажа задръстен, щото няма какво да задръства по темата - той просто е необразован, непросветен и ограничен.

Винаги съм се чудела защо за някаква си вещ можем да дадем 1000-3000лв. но като дойде реч за мил, люблящ домашен любимец, с който дай боже 15+ години да сме заедно изведнъж тази сума се вижда прекалена? Нима повече обичаме вещите си пред онова живичко махащо с опашка дребосъче, което съвсем безкористно оставя живота си в нашите ръце?

Да, не се чудете, че хората купуват от зооборси - от една страна е беднотията а от друга невежеството - резултата обаче е пак същия = зооборса :) Незнам защо изобщо ги плюете, след като хората сами искат да си закупят точно от такива места кученце. Всеки има избор и всеки взима решение за себеси с дадените последици.

В нашата мила родина ще трябва да минат още няколко поколения докато се поотърсим от Бай Ганьовщината :) И какво се цупите на борсите? Те просто намират клиенти, на които предлагат вече създадените поколения кученца от така съвестните ни граждани!!!

Преди да бъда наплюта ще кажа, че моето кученце е чистопородно :ab_041: В процес на търсене съм на още едно, което отново ще бъде чистопородно - Както казах : Манталитета формира избора :md_064:

#936 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 29 September 2012 - 11:15 PM

Да, ако бяхме дорасли и с друг манталитет, щяхме първо да осиновим бездомните породоподобни и многопородни, после щеше да се наложи баланс между кучета/собственици, за да няма излишни и нежелани ... и чак тогава вече можеше да се достигне до заветната мечта всички кучета да са от развъдчик и с родословие :md_064:

това НЯМА да се случи обаче
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#937 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 29 September 2012 - 11:19 PM

тОва никъде го няма по света.И там има породоподобни и безпородни по приюти.
Е там хората осиновяват доста,но и много кучета се евтазназират :dh_188:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#938 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 29 September 2012 - 11:36 PM

Именно де, затова казвам, че няма да стане.
Та .. това имам да кажа аз за манталитета .. по целия свят ...

Цитат

Винаги съм се чудела защо за някаква си вещ можем да дадем 1000-3000лв. но като дойде реч за мил, люблящ домашен любимец, с който дай боже 15+ години да сме заедно изведнъж тази сума се вижда прекалена? Нима повече обичаме вещите си пред онова живичко махащо с опашка дребосъче, което съвсем безкористно оставя живота си в нашите ръце?

Защото хората просто нямат нужда от родословие, стига им подобие.
Когато се призовава да се купуват кучета от развъдчици, целта е всъщност да се ограничи неконтролираното развъждане. Защото междусъседското развъждане е основният приток, попълващ редиците на бездомните, понеже там няма кой да контролира и едно куче може да ражда безброй пъти и всеки, на когото му хрумне, може да заплоди, дори веднъж, за здраве. Това е причината. Иначе няма абсолютно никакво значение дали кучето ще е с родословие и скъпо, или евтино и подарено от съсед. Докато кинологията, в смисъла, в който би трябвало да действа, контролира и не разрешава всяко куче да бъде заплождано. Но и там не се спазват тези принципи от всеки с родословно куче. Обаче тази причина няма как да бъде разбрана и хората ей така да се откажат от междусъседските потомства, затова се набляга на "здраве, родословие, чистокръвност ..." Както при кастрациите. Основната причина за кастриране на домашния любимец е същата - да не се увеличават и без това многото ненужни никому кечата. Обаче това също няма как да е достатъчен стимул за човек, който много иска кучето му да роди, та затова и се изтъкват здравословни причини и т.н. Не, че в някои случаи наистина не се налага, но и некастрирано куче може да си доживее до старост без да се разболее задължително.
User's Signature

#939 Потребителят е офлайн   Sunny79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2012 - 11:45 PM

Показване на мнениетоwind, в 29 September 2012 - 11:15 PM, написа:

Да, ако бяхме дорасли и с друг манталитет, щяхме първо да осиновим бездомните породоподобни и многопородни, после щеше да се наложи баланс между кучета/собственици, за да няма излишни и нежелани ... и чак тогава вече можеше да се достигне до заветната мечта всички кучета да са от развъдчик и с родословие :md_064:

това НЯМА да се случи обаче

Разбирасе, че няма да се случи, защото тези, които знаят какво искат си взимат чистопородно а тези, които незнаят се кефят да разберат какво ще се получи ако заплодим "Шаро" с "Ласи" и после оооооо ама те само 2 приличат на Ласи, другите 4 да ги изхвърлим на улицата.... Сами сме си виновни а истината е, че животните страдат от нашето безхаберие и липса на обща култура.
Абсолютен баланс никъде няма, ама в милата ни татковина ги тровим, хвърляме по влаковите линии, убиваме с мотики и незнам там какви други жестокости.
Та мотото е леко изкривено : Първо трябва да е "Не на безогледното въдене на кученца, котки и т.н." и след това "не на зооборсите", защото в момента зооборсите спасяват кученца от глад и смърт на улицата, намирайки им дом.
На фона на цялата пародия, че зооборсата излъгала някой, че си взима овчарка пък то приличало на ротвайлер.... направо си е бял кахър!

#940 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 30 September 2012 - 12:15 AM

Да, така е, мотото трябва да е "Не на безогледното въдене". Ама как да стане. То това да се постигне, другото ще е песен :)
А се въди безогледно, защото хората търсят порода, не задължително с родословие. Просто на хората не им е нужно родословие. Те искат куче, което да изглежда някак. И винаги ще предпочетат по-евтиното, защото не разбират какво точно да правят с това родословие. Не искат да ходят на изложби, не искат да развиват и подобряват породата, просто искат куче, изглеждащо по определен начин. По тази логика винаги ще има безогледно въдене, защото винаги хората ще търсят породата, не родословието. Няма как да се промени. Освен ако родословните кученца не започнат да се предлагат на цената на породоподобните и не започнат да се предлагат толкова масово и достъпно, както е при зооборсите. Но тогава развъдчиците просто ще заемат мястото на зооборсите и няма да има почти никаква разлика. На практика в момента нещата дори се припокриват предвид множеството недобросъвестни.
Както не можеш да накараш такъв човек да си осинови безпородно, защото той иска определена визия, размер ..., така и не можеш да го накараш да си купи чистокръвно, защото не разбира защо да дава повече пари или пък какво да прави с родословието. И репликите от рода на "Като нямаш пари за чистокръвно, осинови си бездомно" няма да имат ефект, защото човекът не иска "помияр", той иска порода, па дори и да не е чистокръвна.
А проблемът с безогледното въдене в Бг се корени и в друго. По села и вили, където кучетата не се смятат изобщо за живи същества, женските раждат ли раждат, с малките какво се случва ... по избор на представите на всеки.
От тази гледна точка пък докато правителството не вземе реални мерки никога няма да има край на бездомниците...
User's Signature

• (57 Страници) +
  • « Първа
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема