Dog.bg Форуми : Борсите за кучета - защо не си струва

Към съдържанието

• (57 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Борсите за кучета - защо не си струва Оцени темата: ***** 5 Гласове

#421 Потребителят е офлайн   sempreviva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 June 2010 - 06:47 PM

а между другото гледах един път в изолатора едно куче което беше много хубаво и породисто. имаше чип и татуировка на развъдника. Намерили са го на пътя с отчайващо положение но въпреки това кучето беше много хубаво. И аз завидях на него но за мое нещастие други хора са го направили щастливо. Искам да кажа че защо когато потърсиха развъдника от който е кучето - развъдника е обърнал гръб на куче което те са го продали някога но собственниците са го изгонили на пътя. Така ли правят развъдниците сериозните. Докато го продадът и ти правят мили очички и после нищо не знаят. Затварят си очичките. За това куче помня имаше форум в сайта ви дето му търсеха дом. Само и само за да излезе от там. Надявам се кучето да е добре и хората които го взеха и много поздрави на развъдника дето се направиха на ударени когато им поискаха да си го вземат че да не е по приютите.

#422 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 16 June 2010 - 06:50 PM

Въпроса ви е към развъдника. Аз не мога да ви отговоря, не развъждам кучета.

#423 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 16 June 2010 - 06:53 PM

И аз ще Ви дам един пример, който се надявам да отговори на поставените въпроси. Ползвам пример, защото упорито отказвате да четете обяснения и ползвате общата фраза "Ама аз не разбирам от селекция!" защото така е най-лесно. А никой не Ви кара да разбирате от това.Разбирам, че образно показано най-добре ще проумеете. Точно преди година, горе-долу по това време беше, ми донесоха да съм видела един шпиц, купен от зоомагазин. Е, видях го. Попитах ги за какво точно са им го продали, защото не отговаряше най-малко по размери за нито една от разновидностите. За козина изобщо не говоря, такова нещо не просто нямаше, според мен никога не е имало. Според мен, дори не е било брак от кучило на шпиц.Казали им, че било миниатюрен, после като пораснало, че "нещо се пообъркали" било среден, а накрая изобщо не отговаряли, а само гонели госпожата от магазина. Било е някакъв шпицоиден мелез. Питам аз, след като искате шпиц, защо сте готови да платите 500 лева за мелез на шпиц? По-добре осиновете някое дребно кученце, приличащо на шпиц. Ефекта е същият. Ще се изразя грубо, но ако не искате да платите за LG има ли изобщо значение каква китайска измишльотина ще си купите. За вас, очевидно, са важни парите и размера на домашния любимец. След като не държите на родословието, защо ви е точно шпиц? Тъкмо ще си спестите и 500 лева. Да, не всяко куче от зоомагазин умира, вярно е. Ама аз не съм видяла едно, което не е било пълно с разновидности на гъбички или други подобни кожни заболявания. Отговорете си сами защо. Да не мислите, че ще ви е много лесно да го лекувате от такива заболявания? Да не мислите, че ще ви излезе по-евтино? Ваша работа. Мой комшия си купи бултериер от зоомагазин, независимо, че го убеждавах колко лошо е това. Били много скъпи българските. Е, даде същите пари, които му бяха поискали тук при това за хубаво куче. Почти две години не се спря да го води по доктори заради специфично кожно заболяване. Дали е наследствено? Не знам. Факт, кучето е от зоомагазин и го купи болно. Даде два пъти по толкова за лекарства и прегледи. Вие как мислите, тези лекарства как са се отразили на черния дроб на хайвана? Това, че няма да умре на 2-рия ден от значение ли е, след като сте готови да го "спасите от мъките на аквариума", но нямате нищо против да го наблъскате с химия, за да го излекувате и то да умре впоследствие, макар и по-късно. Защото, повярвайте ми, това става и тези кучета не доживяват реалната си възраст. Всяко действие има обратно по посока и еднакво по сила противодействие. Закон от физиката. Айде сега се позамислете и се почудете още.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#424 Потребителят е офлайн   sempreviva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2010 - 06:55 PM

Все пак не бих се доверила на развъдник. Чисто губене на пари за тези които не искат регистрирано и за изложби куче. Но и това не ми дава гаранция че като го взема от развъдник и излезе с проблеми че ще мога да му се радвам по изложби и т.н. Ще ти го отхвърлят. За това стигнах наистина до решението първото ми куче ще го взема от зоомагазин. Поне ще знам че ще дам шанс на едно може би обречено куче да живее достойно. Ще направя една нещастна душица щастлива. и каквото ни е писано. Помогнахте ми много. Благодаря . Не бяхте достатъчно убедителни. Няма разлика никаква - поне аз не я видях. Но да ви кажа ако не ме изтриете от форума понеже може би да не ви хареса темата ми ще се радвам да поддържаме връзка от време на време и да сме свидетели на това ми решение. Всички правим грешки в живота и всички се учим от тях. Аз ще рискувам да взема от магазин куче и да се надявам рискът ми да е възнаграден.

#425 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 16 June 2010 - 06:59 PM

За последно и от чисто любопитство ще попитам - защо не искате да спасите наистина обречено бебе?
Оттук например?

Е, едно е да кажеш, че е еди коя си порода, друго е бездомник.

#426 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 16 June 2010 - 06:59 PM

Показване на мнениетоsempreviva, в 16 June 2010 - 07:00 PM, написа:

За това стигнах наистина до решението първото ми куче ще го взема от зоомагазин. Поне ще знам че ще дам шанс на едно може би обречено куче да живее достойно. Ще направя една нещастна душица щастлива. и каквото ни е писано. Помогнахте ми много. Благодаря . Не бяхте достатъчно убедителни.

Чудесно, а след това идете в същия зоомагазин и вижте следващото чакащо с тъжни очи. После се "борете против фермите". Супер! Жестока логика.

п.п. - Грешки правят всички, глупост е когато повтаряме вече посочени грешки. Но ...
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#427 Потребителят е офлайн   sempreviva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2010 - 07:07 PM

а и нали ви казах че имам приятелка която е пътувала в германия уж да вземе кученце от световен шампион. Родословие има по добро и от царско семейство. Сега кучето е на година и е с лакътна дисплазия и още не се знае какво може да излезе в последствие. Дано да не излезе. Но сигурно и ще боли и ще пие химията за да е добре. А развъдника пак нищо. На тази ситуация моля да ми отговорите. Същата ситуация с зоомагазина не е ли. Гледам я сега и се чудя как го изкарва на разходка и не смее да го остави да се натича както той си иска защото после ще боли а заедно с него и тя. Понеже мечтата и е било да има перфектно куче. Това ли заслужаваше.

#428 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 16 June 2010 - 07:20 PM

Знам, че не Ви е силната страна, но отидете в подфорума на НОК или при лабрадорите и прочетете там какво е дисплазия при НОК и до какви степени е допустима и прочее, и прочее, защото точно защото не желаете да четете, пишете такива неща. Първо не казвате степента на дисплазия, може тя изобщо да не попречи кучето да бъде домашен любимец, но може просто да му пречи да бъда развъждано. Това са две СЪВЪРШЕННО РАЗЛИЧНИ НЕЩА. Очевидно и приятелката Ви не е много наясно с тези неща. Дисплазията се ограничава, тя не изчезва. Генетичните заболявания се ограничават, не изчезват. Особено, когато говорим за дисплазия. Там има степени, които без много химия, сега има много хомеопатични препарати, могат да помогнат на кучето да бъде подвижно и да доживее старините си по достоен начин. Това е един от факторите при развъждането, което го прави по-предпочитан вариант от зоомагазина. Дали кучето ще има дисплазия няма как да ви гарантира никой, но гаранцията, че това е ограничено в поколението преди него и вероятността Вашето куче да страда е сведена до минимум, когато го вземате от развъдник. Освен това, няма значение, че кучето е купено в Германия и родителите му са галактически шампиони. Важно е от кого го купуваш. Навсякъде има маскари, но това не прави останалите такива.
User's Signature

#429 Потребителят е офлайн   sempreviva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2010 - 07:35 PM

и това не ме интересува да чета за дисплазия - нямам куче за сега такова - това е работа на моята приятелка. Аз просто съм зрител. Имам само две приятелки които имат кучета. Едното е от развъдник и е болно и една която има куче от борса и е доволна . На кого да повярвам и на кого да разчитам да си взема от там бъдещето ми куче. :dog:

#430 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 16 June 2010 - 07:40 PM

Ама това си е Ваш избор!!! Просто не ми говорете за милите и жални очи, които Ви гледали от витрината. Моят избор е да не участвам в работата на фермите. Нагледала съм се на ужаси. Стига ми.
А като "не Ви интересува", защо използвате такива примери, дето "не Ви интересуват". За да използвате нещо като аргумент, би трябвало да го разбирате. Защото така си играем на детска градина "Няма пък, аз така съм решила". Ами добре, така сте решили, действайте! Просто не спорете с аргументи, чиято същност не разбирате, а използвате манипулативно.
А пропо, от какво точно е доволна приятелката Ви, че има шпиц или че има дребно засега здраво куче? Защото не разбрах точно. Защото за първото съм сигурна, че го няма. Не защото "просто няма документ". Поради модата на тази порода се продават всякакви шпицоидни мелези.
User's Signature

#431 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2010 - 07:45 PM

Показване на мнениетоsempreviva, в 16 June 2010 - 09:59 AM, написа:

Никой развъдник до сега не ми е дал гаранция че кученцето няма да се разболее- просто казват че АКО се разболее ще ви дадем друго. :ud_009: Какво е то - носна къпричка която може да изхвърля и да взема друга.

Много бих искала ако е възможно да изредите имената на развъдниците, които са Ви отговорили така и породите. Моля. Да никой не може да Ви гарантира, че кучето Ви няма да хване някакав вирус, никой не може да Ви гарантира, че няма да се простуди, че няма да се разболее от бронхопневмония, ча като остарее ще продължава да чува и да вижда перфектно. Със сигурност обаче ако наистина кучето Ви е от легитимен развъдник няма да има генетични заболявания. А "лигитимен", означава регистриран в FCI, а не някой написал си го в обявата, като пример "лигитемен развъдник "Империя", дето залива нашите сайтове с обяви за всякакви породи кучета, а нито е лигитимен, нито е развъдник, а си е ферма за некъдърно и безразборно развъждачество
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#432 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2010 - 07:54 PM

Показване на мнениетоsempreviva, в 16 June 2010 - 04:38 PM, написа:

Ще ви дам един пример и ще очаквам да ми дадете точен отговор. Свързах се с развъдник който ми иска 1200 евро за мини шпиц а от зоомагазин го купувам 500 лева. Разликата е че едното струва 500 лева и друго е 2400 лева. Когато някой иска кученцето за изложби съм съгласна- но когато е само за домашен любимец не мисля че има толкова значение селекцията когато аз например не я разбирам тази селекция. То дали ще видя родителите или не също не мисля че трябва да платя такава голяма разлика от онова на което няма да видя родителите.Не всички кучета купени от зоомагазин умират на втори ден. И ако дойде и най лошото имам възможност да купя друго а ако ми се случи с онова което ще съм платила 2400 лева няма да мога да взема друго. Що се отнася до ваксинирането струва 10 лева и чипирането още 15 лева и хапче за глисти 2 -3 лева. Това в никакъв случай всичко заедно не струва толкова много пари. След като и развъдника не ми дава никаква гаранция за здравословното състояние на кученцето след като го взема в къщи - по добре да рискувам 500 отколкото 2400. Гаранция не ми дава никой. Ако може някой развъдник да ми даде гаранция че кучето ми ще е здраво само тогава ще се съглася да го купя от развъдник.Гаранция не дават за здравословното състояние а дават гаранция че ако му стане нещо ще ти върнат парите или ще ти дадът друго. А с това какво ще стане..... Ще го изхвърлим.

Аз лично на такива като Вас не за 2400,00 лева, а за 10 пъти по-толкова не давам куче. Даже и умрял плъх не бих Ви дала. :ed_142:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#433 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 16 June 2010 - 07:55 PM

Защо бе, Лиде? Човекът си ги "развъжда". Нали си спомняш как един господин в подфорума на шар пея ни обясняваше как е абсолютно нормално да имаш 22 бебета по едно и също време, на едно и също място и как си се грижел нормално за тях. Кой знае дали и сляпата кучка от Сеславци не му е била в "развъдника".... :tb_195: Ама както виждаш, хората изобщо не им дреме за това. Не било важно, нямало смисъл, било важно да се помогне на тъжните очи зад витрината, а на тъжните очи на майката кой ще помогне? Много сме силни в състраданието, няма що.
User's Signature

#434 Потребителят е офлайн   ivan-z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 June 2010 - 08:07 PM

Само на мен ли ми се струва , че въпросната sempreviva уж случайно сега се е регистрирала пък колкото и да се прави на разсеяна и незнаеща се поизпуска че поназнайва доста неща :dh_188:
За мен лично всички постове са с една единствена цел Злепоставяне на Развъдниците и Реклама на Борсите и Зоомагазините

п.п. Има модератори които могат да засекат дали има друга регистрация но и да няма за мен това е поредната Борсаджийка правеща си тънка рекламка . :rc_036:
User's Signature

р-к http://zlaticamountain.com/

Който не е ЛУД не е НОРМАЛЕН

#435 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 16 June 2010 - 08:11 PM

Жената не е готова да си вземе куче според мен, но го търси.
Не търсете под вола теле - тя наистина е това, което пише.
И се чуди защо трябва да плаща повече пари, като го вземе от развъдник. По телефона ми се стори много приятна и симпатична, но проблема й е в това че иска за малко пари някаква тотална гаранция. И щом развъдник не може да й даде гаранция - тя просто не вижда смисъл да дава повече пари за кутре от развъдник.
Това е логиката според мен.
Инак като говорихме ми се стори адекватна и разумна. Ако може да се уреди с бракувано куче от дребна порода - мисля че би станала добър стопанин.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#436 Потребителят е офлайн   ivan-z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 June 2010 - 08:16 PM

Furia_S-- Нима ти не си се убедила колко ,, приятни" и ,,любезни" могат да бъдат търговците :md_064: Наслушал съм се и съм се нагледал на много такива случаи . Включително са опитвали да вземат по подобна схема куче Пет клас от мен което да препродадат , но това е дълга история .
User's Signature

#437 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 16 June 2010 - 08:23 PM

Показване на мнениетоivan-z, в 16 June 2010 - 08:21 PM, написа:

Furia_S-- Нима ти не си се убедила колко ,, приятни" и ,,любезни" могат да бъдат търговците :md_064: Наслушал съм се и съм се нагледал на много такива случаи . Включително са опитвали да вземат по подобна схема куче Пет клас от мен което да препродадат , но това е дълга история .

тук говорим за друго... Просто казуса и случая е друг. Човек иска куче, да го гледа от бебе, още не знае от коя порода, но да е дребно, не иска да осиновява, и е обркан защо трябва да дава сумати пари и да чака от развъдник и каква е разликата между борсите и развъдниците, при условие че цената в последните е по-висока.

Ето това е въпроса.

Иска се гаранция за това че кучето ще е здраво. Но такава гаранция несъществува. Както няма гаранция и да си родиш дете без увреждане.

Но ако първо се спре на някоя порода, след това намери развъдник и ги огледа един -два, то така понижава риска от закупуването на болно куче.

Вместо да нападаме човека, предлагаме да му помогнем да се ориентира така, че той да си вземе куче дребна порода пет-класа НЕ от зоомагазин или борса.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#438 Потребителят е офлайн   ivan-z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 June 2010 - 08:33 PM

Който търси намира ,
Всеки сам си взема решенията ,
Ако можеше акъла да се налива с фуния нямаше да има ,,прости " хора .

п.п. Всички тук я подкрепят но нещо не виждам резултати , като начало е хубаво да си изясни какво точно иска .
User's Signature

#439 Потребителят е офлайн   ivan-z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 June 2010 - 08:34 PM

Който търси намира ,
Всеки сам си взема решенията ,
Ако можеше акъла да се налива с фуния нямаше да има ,,прости " хора .

п.п. Всички тук я подкрепят но нещо не виждам резултати , като начало е хубаво да си изясни какво точно иска .
User's Signature

#440 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2010 - 10:07 PM

Показване на мнениетоsempreviva, в 16 June 2010 - 05:00 PM, написа:

Все пак не бих се доверила на развъдник. Чисто губене на пари за тези които не искат регистрирано и за изложби куче. Но и това не ми дава гаранция че като го взема от развъдник и излезе с проблеми че ще мога да му се радвам по изложби и т.н. Ще ти го отхвърлят. За това стигнах наистина до решението първото ми куче ще го взема от зоомагазин. Поне ще знам че ще дам шанс на едно може би обречено куче да живее достойно. Ще направя една нещастна душица щастлива. и каквото ни е писано. Помогнахте ми много. Благодаря . Не бяхте достатъчно убедителни. Няма разлика никаква - поне аз не я видях. Но да ви кажа ако не ме изтриете от форума понеже може би да не ви хареса темата ми ще се радвам да поддържаме връзка от време на време и да сме свидетели на това ми решение. Всички правим грешки в живота и всички се учим от тях. Аз ще рискувам да взема от магазин куче и да се надявам рискът ми да е възнаграден.

Само, че грешката за дефектни обувки е една, а за живо същество друга. Ама разбира се избора си изцяло Ваш, само не очакваите ние тук да се втурваме да Ви обучаваме и да Ви решаваме проблемите, които ще си сътворите сам/сама
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

• (57 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни