Dog.bg Форуми : Борсите за кучета - защо не си струва

Към съдържанието

• (57 Страници) +
  • « Първа
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Борсите за кучета - защо не си струва Оцени темата: ***** 5 Гласове

#541 Потребителят е офлайн   sesana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 August 2011 - 10:48 AM

Показване на мнениетоbushkata, в 04 August 2011 - 08:35 PM, написа:

Показване на мнениетоsesana, в 04 August 2011 - 04:28 PM, написа:

да се търси и комисия за защита на потребителя.

Всички изпищели от борси намират този форум чак след като се опарят. Преди това, неясно защо, не търсят информация. Оказва се лесна за намиране ... но след това.
Поплюнчат се тук и се покрият. Аз лично не знам някой да е опитал да си търси правата. Малко по-напористите се задоволяват с подмяна на стоката - получават ново кученце и са доволни.
И за това прекупвачите и търгашите с живот правят каквото си поискат.

Всичко е въпрос на нагласа. И 100 материали да прочетеш пак няма да ти мине през ума що е борса.
Никога не съм ровила задълбочено. Знам само, че не желая кученце от магазин или борса. То е живо същество, а не домат. И не желая да взимам от тях, защото знам, че всяко купено куче е предпоставка да създават още и още.
Ако една подмяна ти върши работа, то те е яд за парите, а не за живота, който са прецакали.

#542 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 06 August 2011 - 10:48 PM

А каква е разликата с хората отглеждащи ги у дома,продавайки ги за пари? Да разбирам ли от вашия пост,че кученцето Ви е подарък?Ние купихме рот от човек,който си ги гледа вкъщи и вече втора година продължава да продава кучила.Няма разлика за мен между борса и обява за домашно развъдени.Ще ми се сега да не бяхме подклаждали бизнеса на този човек,но е късно вече.Да не говорим,че нашия хайван има и наследствено заболяване,което трябва да следим редовно именно ,защото на родителите не са правени изследвания.Имаме найпрекрасното куче,но защо трябваше да спонсорираме бизнеса на ози човек винаги ще ме човърка този въпрос,а толкова много душици се нуждаят от дом и чакат по приютите :dh_188:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#543 Потребителят е офлайн   sesana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 August 2011 - 08:01 AM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 06 August 2011 - 10:48 PM, написа:

А каква е разликата с хората отглеждащи ги у дома,продавайки ги за пари? Да разбирам ли от вашия пост,че кученцето Ви е подарък?Ние купихме рот от човек,който си ги гледа вкъщи и вече втора година продължава да продава кучила.Няма разлика за мен между борса и обява за домашно развъдени.Ще ми се сега да не бяхме подклаждали бизнеса на този човек,но е късно вече.Да не говорим,че нашия хайван има и наследствено заболяване,което трябва да следим редовно именно ,защото на родителите не са правени изследвания.Имаме найпрекрасното куче,но защо трябваше да спонсорираме бизнеса на ози човек винаги ще ме човърка този въпрос,а толкова много душици се нуждаят от дом и чакат по приютите :dh_188:

За мен има разлика. В смисъл хората не произвеждат кучила. Нито ползват майката като конвейер. Бебетата бяха гледани с много грижа и любов. Имаха си детска стая. За него дадох символична сума.
Гледах и обяви за породо подобни Джакчета. А не можах да ги понеса половината. Майки в щайги, вързани с вериги в кални обори.....Срамота.
На родителите на Пипин са правени тестове за наследствени заболявания. Но просто имам доверие на хората. Ако това има значение де.
Предната ми маймуна си беше подарък. Хората на майка и казваха: Все едно да си продам внучето. Тогава бяхме оставили на масата им без да знаят една банкнота и, кутия бонбони, шише уиски.
Избора ми с Пипин, ако трябваше да е от развъдник не беше голям. Само внос. Но от къде, с какви родители, в какви условия....как ще пристигне...Все неща, от които ме е страх. И в крайна сметка аз просто искам някой да играе с детето и да обичаме. Дали ще е здрав само Бог знае. Няма такова чудо, като гаранция за здраве :ae_085:
Смятам, че разликата е огромна в описаното от мен и това в магазини и хора, които злоупотребяват.
Сега сме решили да си вземем бебе НОК или Лабрадор и ако си има развъдник, задължително ще идем да ги видим. Никога не бих взела бебе по снимка, без да имам представа как е гледано, къде и от кого. :ba_025:

#544 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 07 August 2011 - 08:48 AM

Последното Ви обяснение ми напомня реплика на Джулия Робъртс от много известния филм "Хубава жена". Когато героят на Ричард Гиър й предложи да наеме апартамент и да я посещава когато идва в града или изобщо когато му хрумне с обяснението, че нищо нямало да й липсва и нямало да бъде на улицата. Та въпросната реплика беше "Въпрос на география, скъпи! Разлика няма!".
В описаните случаи разликата е само привидна. Нещо, което се прави извън правила и норми на развъждане просто не е развъждане и не помага с нищо нито на ограничаването на лошите практики, нито на породните популации. Да се развъждат нерегламентирано макар и при добри условия е точно толкова лошо, колкото и онова, което се прави във фермите и зооборсите. Просто въпрос на география и лека разлика в спазването на хигиената. Точно затова сега се наблюдават толкова случаи на породоподобни екземпляри с епилепсии и друг тип заболявания, които няма как да се проследят и за които плащат в перспектива не размножителите, а хората, които са си взели кучета от тях. Какво значение има, че кученцата са отгледани в "детска стая" след като проблема си стои?! Какво значение има, че не сте дали 1000, а 50 лева?! Плащането тепърва предстои и обяснението "Все едно си продавам внучето" е най-често ползваната манипулация. Да, не си продават внучето, а просто оставят друг да му бере гайлета (както казват турците) в бъдещето. Това ако е коректно .... :tb_195:
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#545 Потребителят е офлайн   sesana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 August 2011 - 01:31 PM

Деси, съгласна съм, но само до някъде. Но една епилепсия на мен не ми пречи. Ама хич. Ако се случи разбира се. Което обаче в никакъв случай на значи, че приемам това куче да даде потомство. Аз подчертавам не бих си размножавала кучето, макар и мъжко да е.
В зооборсите и магазините има тормоз над животните. На мен това ми бърка в душата. Гаранция за здраве на 100% не зная да се дава. Освен да помоля Господ. Но все пак, въпрос на убеждение.
Най - вероятно ако държах на чиста порода щях да си взема от развъдник, аз държа на точно това куче. Нито имам намерение да го развъждам, нито показвам...
Предното ми куче е взимано през 1993г. Тогава развъдници в БГ нямаше много. :ba_025: "Внучето" ни доставя радост и обич 17 години и си отиде от старост. Просто заспа.
Темата в крайна сметка е: защо не си струва да се взима куче от борса и магазин, и аз съм казала какво се е случило когато съм потърсила онези хора. Моите убеждения няма смисъл да ги разискваме.
Прекалено крайните изказвания някак не са ми по вкуса. За мен е важно животинката да е добре, здрава, обичана и гледана. Това е. В борсите и магазините, тоя филм го няма. Поради тази простичка причина искам да няма борси и масово производство. Т.е аз съм крайно против насилието над животното. Също не желая и да има печалбари, на гърба на бедна женска душица... За останалото ... там съм по - скоро раздвоена.
Но като цяло считам, че винаги е по - добре кучето да е плод на обмислена връзка и гледано от опитен човек. Може би трудно обяснявам какво искам да кажа. Нямам нищо против размножаване на животни стига да има някакъв регламент за това. А не на поразия.
Разплода на чиста кръв е друга работа и е редно да го има. Но винаги да си остават чисти. Т.е да не се допуска разплод с нечисти. Това вече е съвсем друг клас животно.
Извинявам се за офф топика.

Дали няма начин кинолозите в БГ да обмислят някакво допълнение към закона за защита на животните, касаещо разплод и развъждане на животни? Може пък да помогне.
Ако се забранят борсите и продаването на животни ще се намерят скрити начини, което ще е още по - зле за животните. Изобретателна нация сме.
Домашния разплод няма как да се спре. Вчера един съсед ми обясняваше как някакъв пинчер се качвал за малко на неговата, но не знаели дали станало нещо :ud_009: Това е глупост. Как така някакъв? Как така не знаят дали е станало нещо?
Пълен бойкот на такива неща ми се вижда мит. Но пък ако се прокара някаква рамка с минимум изисквания или изследвания може пък да помогне. Брой раждания и задължителна кастрация след тях....С времето ще свикнем да се придържаме към нея. Както стана с чиповете например.

#546 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2011 - 06:12 PM

Но една епилепсия на мен не ми пречи. Ама хич. Ако се случи разбира се. Което обаче в никакъв случай на значи, че приемам това куче да даде потомство. Аз подчертавам не бих си размножавала кучето, макар и мъжко да е.

Май не разбираш това, че на търгашите тази епилепсия също не им пречи да си заплодят кучето, дори и всички кученца после да са епилептици, важно е пари да се изкарват.
Хайде някой да й обясни на дамата как се гледа куче с епилепсия, колко лекарства, треперене над него и безумни грижи изисква, че аман от алабализми, когато около врата й е широко.

В зооборсите и магазините има тормоз над животните. На мен това ми бърка в душата. Гаранция за здраве на 100% не зная да се дава. Освен да помоля Господ. Но все пак, въпрос на убеждение.

В зооборсите и магазините няма тормоз над кученцата. Просто живеят в неприемливи условия, както и немалко заплодени за пари кучки.

За мен е важно животинката да е добре, здрава, обичана и гледана.

Е как да е здрава, както най-малкото не се правят изследвания за генетични болести? И ако на вас епилепсията не ви пречи, какво имате предвид под "здраво" куче? Или епилепсията не е болест? Или може да е малко болно, стига да не умре?

Също не желая и да има печалбари, на гърба на бедна женска душица...

Докато има купувачи, ще има и продавачи. Докато се купуват кученца от куцо, кьораво и сакато, това куцо, кьораво и сакато ще плоди на воля.

Но като цяло считам, че винаги е по - добре кучето да е плод на обмислена връзка и гледано от опитен човек. Може би трудно обяснявам какво искам да кажа. Нямам нищо против размножаване на животни стига да има някакъв регламент за това. А не на поразия.

Хм... пак се замотах... Коя беше всъщност е тезата, която защитавате?

Вчера един съсед ми обясняваше как някакъв пинчер се качвал за малко на неговата, но не знаели дали станало нещо :ud_009: Това е глупост. Как така някакъв? Как така не знаят дали е станало нещо?

Ама баламите утре ще си купят кученца от него, ти да не си мислиш че за човека има значение кой е бащата, коя е майката, що то е то генетика, генетични болести и т.н. Важно е утре да има чели-недочели будали да му изкупят стоката.

Но пък ако се прокара някаква рамка с минимум изисквания или изследвания може пък да помогне. Брой раждания и задължителна кастрация след тях....

Тук ако някой има желание да обяснява обяснявани вече неща... Аз ще пропусна тази част...
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#547 Потребителят е офлайн   sesana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 August 2011 - 07:40 PM

Ще ти отговоря кратко и ясно. Няма нужда ми ми се обяснява как се гледа куче хроник и колко е страшна епилепсията. Гледам дете хроник, но с астма. Едните припадат и получават гърч, на другите не им стига въздух. Самата аз си живея с хронично заболяване. Ми свиква се. Какво да ти кажа. Не бих си изхвърлила кучето, нито пък ще ми е тежест. Просто ще си го гледам. Преди Пипин проявих желание да осиновя хъски с епилепсия. Та явно имам представа. Твърде бърза генерализация, няма нужда да се квалифицираме.

Ако едно куче живее в пространство 2 на 2, без разходка и обич - за мен си е тормоз. Раждането всяка година или 2 пъти годишно също.

Искам да кажа, че няма никакъв шанс в БГ да се спре с борсите, съседското размножавате....Ама никакъв. Не и в този момент. И постоянно с плакати да се ходи пак няма да стане. Забрана или затваряне на борси ще доведе до скрити такива. Винаги ще има хора, които искат породоподобно и поемат риска да си вземат.
Поради тази простичка причина може да има някакви минимални рамкови изисквания към желаещите да имат кученца, които ще са породоподобни. Да се обяснява за нуждата от генетични изследвания и т.н. Доказано болните се кастрират задължително...Може да не са чисти по кръв, но да покриват минимум. Ражданията на породопродобните кучки да се ограничат и така. Към момента не зная да има такива изисквания към домашно и борсово размножаване. А пък ако има аз съм в грешка и се извинявам. Важното е обикновените хора с кучета като мен например, да са длъжни да покриват това.
Мисълта ми е простичка: С крайна забрана, крайна позиция.....по - скоро ще се постигне обратен ефект, но с рамка и приказки от ветовете за нея, поне има шанс за подобрение. Така се вмъкна и чипирането. Леко, но ефективно. Плавният преход е най - добрият вариант. На първо време с рамка за домашните и минимум изследвания и в последствие с повече развъдници.
Тази теза защитавам. След като не може да се спре нещо, то нека поне бъде регулирано. :ae_085:

#548 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 07 August 2011 - 10:32 PM

Деси го е казала много добре и за мен разлика няма.Това ,което говориш е много хубаво,но знаеш,че няма как да се постигне да има ограничения,а ако има кучето заболяване кой търгаш мислш ще го изключи от разплод-никой за съжаление.Учудваш се за съседа ти с пинчера,но 90% от хората така си заплождат кучетата.Спират ме на улицата и ми казват много ти е хубаво кучето хайде да ги ''гаджосаме'',ама какво е що е ,болно ли е не е ли.Хората не ги интересува.Когато ги попитам какво ще ги прави после тия кученца е как ще ги продаваме по 100лв парчето ще ги купят като топъл хляб. :zz_020: Предлагаха ми да си кръстосам НОКа с хъски,че ставали уникалните кученца и в момента много се търсели :eg_033: В градинката пред бока пък двама съседи правиха скачка с лабрадор и голдън,поколението щяло да бъде супер търсено от семейства с деца.Но кажи ми как да се забрани това,за съжаление не може.И как да може като има ветове,които са ме съветвали,че правя грешка като кастрирам-''трябвало да роди веднъж за здраве''
Разбирам донякъде и другата гледна точка,че българина е много финансово зависим,харесва си порода куче обаче от развъдник тя струва 1000лв примерно,да ама някой продава същото пале за 100.Човека не иска да ходи на изложби,иска дом.любимец за детето примерно.И веднага се взима палето.От там нататък всичко е късмет дали ще е здраво мъничето.
Лично аз смятам,че с една по-мащабна кампания за осиновяване ще има отзвук.Но пък масово българина смята,че е под нивото му да отглежда безпороден мелез.За предното ми куче(мелез коферман :ab_041: ) казваха що не си вземеш някое расово ще е по-умно и ще те слуша повече :ud_009:
А и не знам защо все още битува това,че човек трябва да си вземе кучето от бебе,уж свиквало повече със стопанина,ма няма такова нещо

Ох спирам,че твърде дълго стана ама мисля,че ме разбрахте какво имам впредвид :smile:
Да са Ви живи и здрави животинките!
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#549 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 August 2011 - 08:41 AM

sesana, всичко това щеше да ми звучи по някакъв начин разбираемо, ако представлявахте позицията на поне 50% от населението в частта за епилепсията. За съжаление, мнението Ви покрива позицията на няма и процент от населението. Колкото и да се цупите на GAG тя Ви е отговорила много точно - търговците и безхаберниците не се интересуват дали правят епилептици, куци или слепи кучета. На тях ИЗОБЩО не им пречи това след като ще го пробутат на друг.

Цитат

Към момента не зная да има такива изисквания към домашно и борсово размножаване. А пък ако има аз съм в грешка и се извинявам. Важното е обикновените хора с кучета като мен например, да са длъжни да покриват това.

Такива изисквания ВИНАГИ е имало в породното развъждане и от поне две години се залагат в наредбите към общините. Проблемът винаги е опирал до КОНТРОЛА по тези правилници и наредби. Проблемът го демонстрирате и Вие като показвате, че дори не сте си направили труда да прочетете правилниците за развъждане или пък проекто-наредбите. За мен един от най-съществените проблеми е това, че българинът винаги се информира от комшията, респ. интернетфорум. Някой казва нещо на някого и то се превръща в закон или правило. Нали знаете, че когато сте подсъдим аргумента "Не знаех или не познавам закона" не се приема. Никой не е длъжен да Ви информира за нищо. Вие, респ. гражданите на тази държава, са длъжни сами да потърсят наредбите, правилниците и всичко, свързано с организацията и реда в тази държава. Правилниците за развъждане можете да ги получите от централните офиси на киноложките федерации или да Ви ги изпратят, отделно от това има тесни правилници за различните породи, които още по-детайлно разискват проблемите в тези породи. Вече цяла година се дискутират възможностите за осъществяване на контрол по наредбите на общините, касаещи домашните любимци. Това, че за огромната част от населението изглежда супермаловажно да четат или да се запознаят с тези документи, а оставят масовите медии да ги манипулират е също огромен проблем. Не може само да се повтаря "Искам кученцето ми да е здраво." Като се иска нещо то следва да се запознае човек с обстоятелствата и начините да постига това нещо, а не да разчита на комшии, медии, магазини или подобни форми на информиране. Това е като да казвате, че искате да имате здраво дете, обаче да се появите в родилния дом малко преди раждане и да се окаже, че детето е с малформации. Много удобно и елементарно е да се обяснява после "Ами така му било писано или Господ така е решил." Евреите имат едно много хубаво обяснение по въпроса - не може да казвате как Господ е решил да ви разтресе тока, ако сте бръкнали в контакта сами. Точно затова не може да казвате как сте против магазините, защото в тях се осъществявал тормоз над животните, обаче да приемате да вземете "внучето" на комшията, защото абсолютно неориентирано си е заплодил "щерката". Двете неща са свързани и докато не се възприемат като свързани проблеми, наистина няма да има ефект от каквито и да било закони, мерки и прочее документи. Нали знаете какво е основното правило за решение на един проблем - първо да се признае, че има проблем и после да се възприеме в неговата цялост.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#550 Потребителят е офлайн   sesana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 August 2011 - 09:34 AM

Факт е, че много хора не четат по форуми, нито в интернет. Факт е също, че няма достатъчно развъдници в БГ. Факт е, че една нова методика трябва да навлиза бавно и плавно. Трудно може да се обясни на един обикновен любител на кучета, що е то развъдник. Крайното отричане на порядките до момента определено няма да доведе до положителен резултат. До сега има ли такъв?

Според мен в един момент развъдниците ще са достатъчно много и конкурентни, ще покриват повече породи...е тогава вече съм сигурна, че домашно, борсово....ще отпаднат в голям %.

Информирането на хората е важно, но предлагането също. Понякога тук чета много крайни изказвания.Излиза, че всяко неродословно е увредено...Добре ама опита на хората показва друго. И си казват...дрънкат глупости, за да се рекламират. /тук обобщавам наблюдения/ Нужен е позитивизъм, търпение също.
1000 пъти по важно е да се обясни: Защо развъдник, а не Защо не борса.

Та да се изясня: Ако в БГ имаше развъдник за ДРТ със сигурност щях да взема от тях. След като такъв няма и не ми се предлага опция, поемам риск и го взимам от частно лице. За следващото си куче вече съм се насочила към развъдници, но породата е популярна в БГ и я има.

За децата с малформаци...Божа работа...За повечето се разбира със сигурност когато месеца е голям, тогава избора е отново труден. И нямам представа какво бих направила...Но няма начин да се предотврати. Мутации бол... Та в повечето ситуации си е Божа работа. Сравнението ще ме прощавате е неуместно.

#551 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 August 2011 - 10:30 AM

Съжалявам, но последното Ви мнение отразява една крайна заблуда в общества като нашите. Кинологията не е въпрос на търсене и предлагане. Вкарването в нея на икономически механизми води до израждането или подмяната на основната идея и насока при породното развъждане. Кинологията и развъждането са ХОБИ по смисъла на основните правила на една от най-големите организации - FCI, а доколкото ми е известно и на останалите. Професионално развъждане се прави само при служебните породи и по-точно такива, които имат пряко приложение в охранителни или военни дейности. От хоби не се печели. В най-добрия случай се покриват разходите, направени до момента.
Развъдник, в който се развъждат 10 породи (постоянно) определено НЕ е в графа хоби. Оттук насетне си правете изводите кое е нормално и кое е заблуда. Изобщо не е трудно да се обясни на обикновения човек какво е "развъдник" ако въпросния обикновен човек пожелае да знае преди да задоволи желанието си да има куче и то "породисто". Факт е, че повечето хора се сещат да питат какво е това едва пред витрината на зоомагазина или когато са стъпили в нечия ферма и съответно отговора винаги е манипулиран от търговеца. Добре е да си изясните първо тези основни разлики. Има ги дискутиране в не една и две теми тук.
И аз да Ви поясня нещо. В страните около нас има развъдници на ДРТ и цената им няма да е по-различна от това, което би ви предложил местен развъдчик, ако има хора, които да искат да развъждат породата и съответно да бъдат коректни към тези, които ще вземат от тях куче. Нито е голяма философия, нито е нещо непреодолимо. Опира до отговорност и разбиране, че нещата не стигат само до едното кучило.

Считам, че има разлика между това да се озовеш пред един проблем неподготвен и изненадан от собствената си небрежност и да застанеш лице в лице с него, подготвен чрез някаква форма на проучване и анализ. Това е смисъла на сравнението с малформациите и генетичните проблеми при хората и при кучетата/котките. Основният резултат, който очевидно Ви убягва е, че поне при кучетата имате как да го избегнете в поне 99% от случаите, ако спазвате правилата. При хората няма как да го направите.
Колкото до това:

Цитат

Излиза, че всяко неродословно е увредено...Добре ама опита на хората показва друго. И си казват...дрънкат глупости, за да се рекламират. /тук обобщавам наблюдения/ Нужен е позитивизъм, търпение също.

Мисля, че не ние сме крайните, а по-скоро хора като Вас. Рискът от наличие на здравословен проблем при контролиран процес на развъждане е сведен до 2-3%, докато при неконтролиран вече доближава 50% защото просто си играете на "тука има, тука нЕма". При това такива проблеми обикновено са съпроводени и с екстериорни недостатъци. А нали уж това била идеята? Кучето да бъдело еди-какво си, а накрая само приличало на такова.
Това, че има развъдници, които подменят основната цел на кинологията би трябвало да направи гражданите по-придирчиви, а не да подменя и техните критерии. За съжаление, по ред причини точно това се получава. После започваме да си говорим по седенки как някакъв си закон трябвало да се промени и как нещо било "Божа работа", а ние като "потребители" кога ще се променим?!

Апропо .... нали епилепсията не Ви беше точно проблем? Бихте могли да помогнете в тази ситуация - Бела или пък на един голдън ретривър също с епилепсия .... (при това предлагам избор - породно или безпородно, дребно или едро :md_064: ) :rc_036:
User's Signature

#552 Потребителят е офлайн   sesana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 August 2011 - 11:16 AM

DessyD, да приемем, че аз обобщавам видяното от мен. Както и написах.
Средата ми е на любители, нищо повече. Простичко казано би трябвало точно ние да сме потенциални клиенти на пет любимците. Давам ти една любителска гледна точка. Нищо повече.

Според % дадени от теб илиза, че 50% от наличните към момента домашни животни са със хронични и наследствени заболявания.

Но в крайна сметка до колкото чета не виждам разлика в погледа на нещата. Според мен след години кученцата ще се взимат от развъдник и имам желание за плавен преход, а според вас трябва да се взимат от развъдник. Крайната цел е една и съща. Метода за достигането и е различен.

Куче мога да си позволя да взема едва през идната година :ba_025: Към момента стройм къща. Би трябвало през зимата да сме вече там. А на пролет да си вземем още едно другарче. Но при нас не е лесно, първо ще тестваме детето дали не е алергично и тогава. Към Пипин не направих тест и си платих с цял месец притеснение. Втори път няма да повторя тази грешка. По - добре първо тест и после да вземем. Иначе трябва да обяснявам на детето си, че е алергично към кучето и трябва да го махне. Безотговорно от моя страна и то много.

#553 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 August 2011 - 12:15 PM

:ab_041: :ab_041: :ab_041: Добре, sesana. Както желаете, така приемайте думите ми и цифрите, щом така Ви устройва. Само ще отбележа, че говоря за рискови фактори. Както казва моя ветеринарен доктор -ако рискът се свежда до 2% за всички, когато опре до личните ни кучета той става вече 100%.:smile: Не виждам спор или някакво обсъждане на "методи". Всички сме любители. Не знам на кого казвате "професионалист". Това би значело да се издържа от развъждане, а това пък означава, че не се занимава с кинология и селекция, а с търговия. :ea_103:
За мен има разлика и тя се състои в това доколко сме готови и желаем да се замозалъгваме. В крайна сметка винаги опира до това. Желая Ви успех! :rc_036:
User's Signature

#554 Потребителят е офлайн   sesana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 August 2011 - 12:37 PM

Показване на мнениетоDessyD, в 08 August 2011 - 12:15 PM, написа:

:ab_041: :ab_041: :ab_041: Добре, sesana. Както желаете, така приемайте думите ми и цифрите, щом така Ви устройва. Само ще отбележа, че говоря за рискови фактори. Както казва моя ветеринарен доктор -ако рискът се свежда до 2% за всички, когато опре до личните ни кучета той става вече 100%.:smile: Не виждам спор или някакво обсъждане на "методи". Всички сме любители. Не знам на кого казвате "професионалист". Това би значело да се издържа от развъждане, а това пък означава, че не се занимава с кинология и селекция, а с търговия. :ea_103:
За мен има разлика и тя се състои в това доколко сме готови и желаем да се замозалъгваме. В крайна сметка винаги опира до това. Желая Ви успех! :rc_036:

Ами, че то спор си няма. :ba_025:
Аз лично се наричам любител, защото просто си отглеждам кучето.
Всеки човек, който си се занимава задълбочено с кинология за мен е повече от любител. Може би не използвам правилният термин. Но във всеки случай се изисква съвсем друго ниво на знания и опит.

#555 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 10 December 2011 - 11:13 AM

Показване на мнениетоdog.bg, в 10 December 2011 - 04:18 AM, написа:

Филма на ужасите продължава, нека да се посмеем ...

Действията на тези хора надминават дори и тези на Антоанета Попантонова / Пенкова и надминават границите на човешкото въображение ! То няма такова нещо въобще ... няма ...

ИЗРОДИТЕ СА ПРОДАЛИ ЕДНО ОТ БОЛНИТЕ КУЧЕНЦАТА В ПРОФЕСИОНАЛНА ЗООБОРСА ЗА РАЗПЛОД !!!!

Още един път ще ви го напиша - В ПРОФЕСИОНАЛНА ФЕРМА НА ТЪРГОВЕЦ НА КУЧЕТА !!!

Професионална ферма за кучета, която продава кучета в цяла Азия !

Горкото момче е болно, куца, не може да стои на краката си повече от няколко минути, както ще видите на видеото.

Продадено на професионален търговец на кучета, за да прави бебета за зоомагазините в цяла Азия ... там са го продали кученцето, гордостта на киноложки клуб "Топ Нюф", съзнателно развъден болен и продаден като "шоу клас" в зооферма да плоди болни ... с него щяха да се похвалят на Общото събрание - продаден като шоу клас в Тайланд !

Получихме и отговора откъде идват кученцата в зоомагазините ...

Да не забравя - търговеца гарантира на свойте клиенти ... ЗДРАВИ КУЧЕНЦА !!!!

We are the professional pet shop online base in Thailand we are import - export dogs to other countries. The dogs from us are all of them are good healthy and lovely dogs we are supply to the house and pet shop in Asia market (with fair whole sale price) You can fine puppies from us the show quality and and pet quality.

Ние сме професионалната зоомагазин онлайн база в Тайланд за внос - износ на кучета в други страни . Кучета от нас са всички добри, здрави и прекрасни кучета, ние доставяме до в къщи иили зоомагазин в пазара на Азия (с справедлива продажна цена). Можете да намерите кученца за шоу и домашни любимци.

Не търсете нищо човешко в такива хора. Нищо няма там, нищо. Това са изроди, които създават и търгуват с болни животни, това са търговци на животи. В такива хора не търсете нищо човешко, там няма съвест, няма истина, няма морал, нищо няма.

Знам, че сте ги познавали...съжалявам. Знам, че не може да повярвате че е истина ... но това е истината - едното от тези кученца е продадено в далечен Тайланд, за да запложда и да дава продукция за зоомагазини. Това представяте ли си го, побира ли ви го въобще главата тази изродия нечовеша - знаели, че кучето е дисплазно и го пуснали да запложда, излъгали федерацията и скрили от нея сертификата за дисплазия Е само и само да издадат родословие и да могат да продадат болните бебета като "шоу клас", по скъпо и ....продали момчето там за разплод на зооферма ... да продават по зоомагазините болни животни на хора, обичащи тази уникална порода ... сигурно за не зная кой път - за такава жестокост към животни нито съм мислел, че може да съществува, нито съм си го представял някога .... а вие ?

Баси .. и тези хора пишат сред нас ... ходят на изложби ... имат развъдници - това представяте ли си го ??????
Говорят за кинология, за хендлинг, членове на киноложки дружества, самите те имат развъдници - и го развъдили болно и знаейки че е болно, го продали на зооферма за да запложда ....

Търговци на болни животни. Всичко умишлено, всичко нарочно направено ... после като не върви бизнеса там, защото какво ще прави хъски в Тайланд и Малайзия или пък горкото самоедче там ... тези кученца се връщат тук, в Европа, където има пазар ... там е пратен на мама Брилянтчо ... а колко и как гледат професионални търговци на кучета болни животни, ако знаете ... това е.

Просто ... това е. Ако имате изчезнали други кучета, знаете къде са ... търсех за други, имаме изчезнали хъскита, акити, самоеди - там са, на такива места. Ако някой случайно си познае кучето на някоя снимка - да се обади или да пише в темата.

Тук го рекламират като порода. Горкото момче едва стои. На това момче е можело да се помогне, ако бе кастрирано навреме, като бебе, ако бе гледано с специални храни, добавки ... всяка по ранна диагностика дава повече шанс. Тези хора и това са спестили ... можело е да се помогне на всяко едно ...

Тук фермата - развъдник professional pet shop ... тук

Филм на ужасите е това, за съжаление - реалност.

от тук http://forum.dog.bg/...0&#entry1001482
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#556 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2011 - 08:23 PM

Ето как се прави, когато сте имали вече глупостта да се доверите на измамници: http://forum.dog.bg/...BC%D0%B0%D0%BB/
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#557 Потребителят е офлайн   Bella Hubavela Икона

Публикувано: 09 January 2012 - 09:35 PM

Здравейте,
Преди 10 дни си купихме британско коте от жена на име Перуника Коларова по обява от сайт за котки. Отидохме да видим котето в нейн затворен вече зоомагазин в който обаче все още има различни жовотни-котки,зайци, мишки (гр.София, ул.Ворино 41). Котето изглеждаше привидно добре и подтикнати от голямото си желание да имаме такова коте го купихме за 400лв. Тя ни каза, че котето е на 3.5 месеца и го е гледала в къщи. Каза ни, че е голяма защитничка на животните и постоянно се грижи за тях. Сключихме "договор" с нея в който котето има гаранция от 3 месеца само ако ползваме нейния ветеринар. Заведохме котето в къщи и се оказа, че е с разстройство, след ден започна да повръща и за капак вчера започна да и капе козинката около очите и на главичката. Аз реших, че след като ни продава коте в такова състояние няма да ползвам нейния ветеринар и си заведохме котето на друг. Там се оказа, че котето е със сменени зъбки и е на поне 5-6 месеца,без ваксини, вероятно не е обезпаритявано и съответно е доста дребно за възрастта и породата си. Сега сме пратили козинката за изследване и се съмняват за краста.
Моля имайте в предвид тази жена Перуника Коларова и не купувайте или давайте животни на нея.

#558 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 27 February 2012 - 06:22 PM

animalbg.com

Показване на мнениетоpaka, в 27 February 2012 - 05:20 PM, написа:

Ето я моята история.Купих си куче от този човек,които се намира вав Варна.Кучето беше на 45 дни по паспорт,уж с 2-ваксини и уж здраво.Кученцето престигна при нас и веднага го заведохме на ветеринар.Лекаря каза че кученцето е болно от плевмония има 42 градуса температура и отказваше да се храни и да се движи.Започнахме да му бием антибиотик,калций,давахме му гликоза,вода и мляко сас спренцовка в устата и така в продължение на четири дена,а на петия ден кученцето почина.Този,който ни го продаде каза че ние сме уморили кученцето и отказа да ни върне парите или да ни даде друго кученце.На никого не препоръчвам да си взима куче от този МОШЕНИК.

А това е сайта на МОШЕНИКА--------->>>http://animalbg.com/ --------->>>>>> вав никакав случаи не си зимаите кученце от този човек,2защото не сам само аз с такъв проблем

User's Signature

#559 Потребителят е офлайн   panatik Икона

Публикувано: 29 February 2012 - 12:56 AM

Искам да ти кажа моята история,която вече ми е като обица на ухото и затова се интересувам от здравето на кученцата от този развъдник.
Ето я моята история.Купих си куче от този човек,които се намира вав Варна.Кучето беше на 45 дни по паспорт,уж с 2-ваксини и уж здраво.Кученцето престигна при нас и веднага го заведохме на ветеринар.Лекаря каза че кученцето е болно от плевмония има 42 градуса температура и отказваше да се храни и да се движи.Започнахме да му бием антибиотик,калций,давахме му гликоза,вода и мляко сас спренцовка в устата и така в продължение на четири дена,а на петия ден кученцето почина.Този,който ни го продаде каза че ние сме уморили кученцето и отказа да ни върне парите или да ни даде друго кученце.
Писмо от пострадал клиент на Антон Рибаров Стоянов
http://www.animalbg.com

Купихме малко кученце порода бигьл от този саит:
http://www.animalbg.com.Kученцето го изпратиха с куриерска фирма DиD
от Варна до Ямбол с наложено плащане за сумата 651лв.Кучето доиде болно и почина на 4-ят ден след неуспешно лечение от нас.С кучето пристигна храна за която платихме цена 5-пъти по висока от реалната,лекарства за обезпаразитяване с изтекал срок които заплатихме,шампоан с изтекал срок.Моля помогнете да дадем гластност и други хора да не бъдат излъгани.
gsm:0899250765 rumen ivanov

#560 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 29 February 2012 - 01:15 AM

В този форум има поне още 10 такива теми, точно за борсата анимал.бг. Хубаво е да се чете предварително. Вместо гласност (явно не е достатъчна) намерете другите теми, свържете се с други пострадали хора и заведете дело срещу тези търгаши. Ако не го направите, ще има и други пострадали след вас. Просто никой не е научен да проучва предварително.

• (57 Страници) +
  • « Първа
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

3 потребители четат тази тема
0 потребители, 3 гости, 0 анонимни