Dog.bg Форуми : Възпален тестис / препарати за контролиране на агресията

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Възпален тестис / препарати за контролиране на агресията

#21 Потребителят е офлайн   mmouse Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 January 2008 - 11:03 AM

Какви по-точно? :blink:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#22 Потребителят е офлайн   AXEL Бултериерът Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:ветеринарен лекар<br />

Публикувано: 10 January 2008 - 06:58 PM

Прочетох,темата.........!!!!!!!!!
1.Недопустимо е прилагането на женски полови хормони/и техните аналози,особенно депо препаратите/при мъжки животни ,освен като допълнителна терапия при някои злокачествени заболявания на тестиси и простатна жлеза......няма описано лечение с женски полови хормони при поведенчески проблеми при мъжки кучета.Прилагането на тези препарати при мъжки животни може да доведе до сериозни заболявания на ендокринната система/диабет/,а така също и до смущения във тестисите където се произвеждат мъжки полови хормони водещи до възпаления и стерилитет.Толкова по предписаното лечение!!!!!!!!
2.При вас първо е имало влажна екзема на скротума и обща отпадналост и чак след това са се проявили поведенческите промени/имай предвид че тестисите и скротума са доста болезнено място..........
3.Задължително направи всички посочени от мен изследвания.
4.Не,че искам да правя реклама,но в твоят случай може би има препарат,подходящ за коригиране на проблемите с поведението.

#23 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 10 January 2008 - 11:44 PM

Цитат

4.Не,че искам да правя реклама,но в твоят случай може би има препарат,подходящ за коригиране на проблемите с поведението.

Верно ли - моля пиши ми  и на мен кога и с какво да  им ги блъскам на диваците  а да не се моря с възпитание. :yahoo:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#24 Потребителят е офлайн   mmouse Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2008 - 07:11 PM

Не знаех, че има препарат, който лекува страх от бой, защото в момента поведенческият проблем се състои в това. :blink:

Прилагането на хормоналния препарат не беше лечение на агресията, то беше с цел да успокои кучето, за да можем да го превъзпитаваме без риск от тежки телесни повреди, защото положението беше извън контрол. След прилагане на инжекцията, чудото стана - кучето се поуспокои и от там започнахме с новите правила, принизяване в йерархията и др.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#25 Потребителят е офлайн   emetic Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2008 - 10:20 PM

Цитат

Не знаех, че има препарат, който лекува страх от бой, защото в момента поведенческият проблем се състои в това. :blink:

Прилагането на хормоналния препарат не беше лечение на агресията, то беше с цел да успокои кучето, за да можем да го превъзпитаваме без риск от тежки телесни повреди, защото положението беше извън контрол. След прилагане на инжекцията, чудото стана - кучето се поуспокои и от там започнахме с новите правила, принизяване в йерархията и др.

Страх от бой?

#26 Потребителят е офлайн   AXEL Бултериерът Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2008 - 10:26 AM

Да съществуват доста препарати за коригиране на страха,непредизвиканата агресивност и нито един от тях не съдържа женски полови хормони.Във вашият случай инжекцията с женски полови хормони е използвана според мен/точно може да каже лекуващият лекар/ с цел "временна медикаментозна кастрация",но рисковете от нежелани странични въздействия определено превишават ползата от прилагането им,а пък и има други по-ефективни препарати!
Пак повтарям направете всички препоръчани изследвания,включително ехография и спермограма.Намаляването на размерите и втвърдяването/уплътняването/ на тестиса обикновенно са признаци за хронифициране на процеса/фиброза/ и най-вероятно функциите на тестиса са необратимо нарушени.При ехографията могат да бъдат открити абсцеси или кисти,които налагат спешна едностранна кастрация/за да не се увреди и другият тестис/.Излишно е да повтарям че бомбардирането с женски полови хормони много често е причината за това състояние предполагам че и това е целял колегата!
А иначе ви стискам палци да се оправите възможно най-бързо! :blink:

#27 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 12 January 2008 - 12:30 PM

Цитат

Да съществуват доста препарати за коригиране на страха,непредизвиканата агресивност
Непредизвината агресия ...в  случая не стоят така нещата ,ако си прочел..А извън конкретиката  -  ако не се получило след правилна социализация  ,ако и  не става с професионална помощ за възпитание и постоянство ,и утвърждаване на необходимото от стопаните  - аз ,като немедик, но като човек занимавал се с проблемни кучета , мисля ,че е редно кастрация вместо внасяне на хормони и пак весдесъщото възпитание .Пиша това ,не щото ми се спами, а защото се ужасявам ,че може  да подведем несъзнателно някого, че  абсолютно  необходимото (подходящ избор на порода спрямо начина на живот на стопанина; предварително  запознаване от производителя на кучето с всички  поведенчески  проблеми на породата и начините за преодоляване  по възрастови периоди и по прицип и подобни в този ред  ) може да бъде заменено или  решено  с инжектиране на хормони ...Тук също яко ОФФ ,но нямаш си представа ,док ,на какво сме се наслушали по полянките и по кабинети ...просто всеки десети май  като види проблем и ходи да му праснат на животното хормони ...вредно  и безмислено , макар че изглежда лесно .А някои лекари го правят ,че и булки намират...ох ..Бе много неща още има да кажа за таз история ,ма ще се спра.Може би трябва да отворим тема за Хормоналните препарати .
mmouse, до къде я докарахте - направихте ли изследвания ?
User's Signature

#28 Потребителят е офлайн   AXEL Бултериерът Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2008 - 01:34 PM

Имал съм бултериери,още 1993г. смея да твърдя,че познавам характера им............! :blink:
Това,което съм написал е принципно,не се отнася само до тази порода,а просто описвам медицинския алгоритъм за диагностика и лечение при такива заболявания.
Според мен е много по-удачно да се действа с препарати контролиращи нивото на невротрансмисирите/специални в-ва/,предизвикващи състояния като страх,свръхвъзбуда,хистерия,агресивност и др.
Колко щеше да бъде просто,а и нямаше да съществува науката психиатрия при хората........ или кастрация...... или полови хормони!  ;)

#29 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 12 January 2008 - 09:58 PM

Цитат

Колко щеше да бъде просто,а и нямаше да съществува науката психиатрия при хората........ или кастрация...... или полови хормони!  ;)

Мнее..психиатрията е наука, която се прилага при хора.За кучетата  е друга наука, която има за предмет  психиката им.И ,да, не е така сложно като при хората - по-добре кастрация, щом  няма друго решение, вместо наливане на полови хормони.Съвсем просто при безпородни и очевидно не така просто при расови кучета, където има множество по-други  фактори.Ендокрионологията обаче е не тъй проста наука.Написах цялата тази гмеж, защото съм още все тъй отвратена, за това ,че някакъв вет хака на расово куче хормони ,защото стопаните му му казали, че имат проблеми с него- то ги хапело.Чудна тема за размисъл - за стопани, за развъдчик, за клуб и честно - за вет.
Определението ти  за заболяванията , дето викаш по-горе - страх, свръх възбуда, хистерия и агресивност - кой и как ги диагностицира - вет ли ще ми каже ,че куче е със страх или свръхвъзбуда , или е агресивно (твои думи) - и  най-вече дали е заболяване или е резултат от други действия или бездействия. Не трябва ,мисля аз ,да подвеждаме хората.И верно ще пусна тези дни нова тема за това ,че тук стана супер ОФФ.
User's Signature

#30 Потребителят е офлайн   bagatur Икона

• евелско мъско
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2008 - 12:43 AM

MMOSE,много ми се ще да ти помогна и ще ти дам два съвета,
защото много неща научихме покрай теб:
-първи вариант сменяш приятеля и кучето вече няма проблеми
/да не се расърди сега човека, дано да има чуство за......../
-втори вариант сменяш породата, с друга дето има по меки
тестиси и характер
/дано и ти да погледнеш с насмешка на моите думи,
но кучето е изтървано в началото и тези хормонални терапии
и кучки по рецепта просто ме разкъртват от смях./

А за вета две мнения няма,да спре възможно най- бързо................................
User's Signature

Качена снимка

#31 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 January 2008 - 12:57 PM

Цитат

Това,което съм написал е принципно,не се отнася само до тази порода,а просто описвам медицинския алгоритъм за диагностика и лечение при такива заболявания.
Според мен е много по-удачно да се действа с препарати контролиращи нивото на невротрансмисирите/специални в-ва/,предизвикващи състояния като страх,свръхвъзбуда,хистерия,агресивност и др.

Чудесно, виждам ,че Мод е променил заглавието на темата ,така че вече няма да се тревожа ,че спамя..
Та въпросният случай беше добър повод да разнищим причината и проблема...
Питане - има ли и какъв е медицинският алгоритъм за диагностициране на отклонения в поведението (за кучета  става въпрос, разбира се)?  Как се разграничават според медицината поведенчески проблеми и заболявания на психиката?
User's Signature

#32 Потребителят е офлайн   mmouse Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2008 - 01:00 PM

Проблемът е, че тук почти никой не може или не иска да ми помогне, малко са хората които наистина се опитват да помогнат и да дадат нормални съвети.
Повечето от отговорите, които получих по темите ни, защото те явно са свързани, са от типа:
"какво сте си мислели, като сте си взели такова куче"
"то не е за вас, вземети си болонка"
"подарете го на хора, които ще могат да се справят" ( а как и дали не е известно)
"дайте го на мен, аз ще го оправя" и т.н. и т.н.
Очаквах адекватна помощ от хората, които имат опит с подобни породи и агресия, за съжаление те даваха само горепосочените "съвети". Единственият човек, който ми даде конкретен съвет, свързан с възпитанието ... има немска овчарка и шпиц.
Явно ще реша проблема си само ако се консултирам едновременно с ветеринар, треньор и психолог.
Всичките проблеми на кучето са свързани по някакъв начин, но ако някой може да навърже всички симптоми и да даде решение на въпроса, нека го направи, а не само да ме укорява за свършили работи.

Ветеринарят ни прави, каквото може и ако той не може да открие проблема, няма друг в района ни, който да успее.
Та така, ако има някой, който има конкретно предложение за връзката между половите му проблеми и агресията спрямо нас, да казва!

Моля АXEL да ми напише на лично съобщение за препаратите, за които писа по-горе - как действат, помагат ли и защо мисли, че са подходящи за нашия случай.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#33 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 January 2008 - 01:16 PM

Не разбирам защо се засягаш .Ти попита Какво му става .Ти не знаеше ,че мъжките кучета нямат период на разгонване ..Вас ви хапе кучето ви...Общо взето всички те съветваха добронамерено.Аз лично писах в другата тема  за връзката между половите хормони и случващото се с вас - ако не си го прочела - ще опитам пак - връзката е ,че кучето беше в пубертет ,че не бяхте подготвени за предстоящото ,и че за едни прости поведенчески проблеми (за чиято причина мога да поспоря)  ти не ни послуша ,а отиде да му наблъскат хормони...Резултатът за съжаление се вижда- дано не са повредили животното.А пък  AXEL Бултериерът какво да ти напише - даже не е виждал кучето...
Та пак да питам горното - има ли медицински алгоритъм за разграничаване на поведенчески проблеми от такива психически при кучетата ?
User's Signature

#34 Потребителят е офлайн   mmouse Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2008 - 01:31 PM

"Простите" поведенчески проблеми бяха коригирани, за което вече писах.
Агресията така си и остана, на приливи и отливи.
Не търся причина, а диагноза (доколкото е възможно) и решение!
Кастрацията решение ли е?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#35 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 January 2008 - 01:40 PM

Eй за това става въпрос - агресията дали е поведенчески проблем или е диагноза (не визирам вече вашият случай, за  мен лично той е ясен- "не търся причина , а диагноза")?
п.п.Дали знаеш какво значи "диагноза"??
User's Signature

#36 Потребителят е офлайн   AXEL Бултериерът Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2008 - 11:08 AM

Да,по принцип Агалина си права:важно е да се уточни,кое точно е първопричината-дали неправилното поведение на стопаните и силният стремеж за лидерство при мъжките от тази порода/както и при АСТ,ротвайлер,доберман и др./,или имаме първоначално недиагностицирано заболяване,а поведенческите промени са следствие.
Милена,пиши ми на лични и аз ще се постарая да ти помогна! :blink:

#37 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 January 2008 - 05:38 PM

Аз пак да си питам ,защото не ми става ясно напълно, какъв е алгоритъмът? Значи ,търсейки причина  за патологична агресия , един вет лекар към кое се насочва първо - дали проверява  за заболявания ( психически или физиологически), които могат да имат като клиника прояви на агресия  и каква точно  или първо се търси причината в неправилно отглеждане, или в индивидуалност на кучето, или как става? Защо се чудя - ами просто защото не знам как лекар ще има такива познания по етиология  и породен темперамент, че да отдиференцира поведенчески проблем с причините  и последствията му..в смисъл ,че (без някой да се обижда) това може да направи само  друг специалист.
И после, ако да се докаже , дето казваш по-горе ,че има  заболявания на психиката  кое е по-удачно - да се лекуват медикаментозно - примерно "страх" се сещам с транквиланти ,ама това дето викаш "свръхвъзбуда" как - щото ми се вижда много така общо това понятие като телефонния указател.А понеже каза че има такъм алгоритъм - моля да го опишеш  най-общо .
п.п.Сещам се примерно ,че специфично породно заболяване при АСТ е фипофункция на щитовидната ,което може да води до прояви на агресия ,описано е.Но и пък хич не ми се нрави да се блъскат ей така хормони на което и да е животно ,само защото стопаните му казали, че е искат лечение на агресията му.Дето вика един приятел вет - никога не се доверявай 100% на анамнезата от стопаните .. ми те може да си кажат, че са възпитавали супер, че кучето е от перфектен развъдник ,че проблемът не е в тях ,а искат лекарства за решаването му - та как се справяте с това ??
User's Signature

#38 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 15 January 2008 - 09:28 PM

Никви отговори  :(
User's Signature

#39 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 16 January 2008 - 01:52 PM

:o :rolleyes: :sos:
User's Signature

#40 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 16 January 2008 - 04:03 PM

Не чакай точен отговор, защото няма такъв. Аз например процедирам така: снемам анамнезата подробно- после я забравям и си правя подробен преглед- ако преценя правя допълнителни изследвания- когато съм наясно със сегашното състояние на пациента се връщам към анамнезата и съпоставям това, което са ми казали стопаните със това, което съм видял- там където има пресечни точки обикновено е диагнозата. Но това е в общи линии.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни