Възпален тестис / препарати за контролиране на агресията
Публикувано: 10 January 2008 - 06:58 PM
1.Недопустимо е прилагането на женски полови хормони/и техните аналози,особенно депо препаратите/при мъжки животни ,освен като допълнителна терапия при някои злокачествени заболявания на тестиси и простатна жлеза......няма описано лечение с женски полови хормони при поведенчески проблеми при мъжки кучета.Прилагането на тези препарати при мъжки животни може да доведе до сериозни заболявания на ендокринната система/диабет/,а така също и до смущения във тестисите където се произвеждат мъжки полови хормони водещи до възпаления и стерилитет.Толкова по предписаното лечение!!!!!!!!
2.При вас първо е имало влажна екзема на скротума и обща отпадналост и чак след това са се проявили поведенческите промени/имай предвид че тестисите и скротума са доста болезнено място..........
3.Задължително направи всички посочени от мен изследвания.
4.Не,че искам да правя реклама,но в твоят случай може би има препарат,подходящ за коригиране на проблемите с поведението.
Публикувано: 10 January 2008 - 11:44 PM
Цитат
Верно ли - моля пиши ми и на мен кога и с какво да им ги блъскам на диваците а да не се моря с възпитание. :yahoo:

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 11 January 2008 - 07:11 PM
Прилагането на хормоналния препарат не беше лечение на агресията, то беше с цел да успокои кучето, за да можем да го превъзпитаваме без риск от тежки телесни повреди, защото положението беше извън контрол. След прилагане на инжекцията, чудото стана - кучето се поуспокои и от там започнахме с новите правила, принизяване в йерархията и др.
Публикувано: 11 January 2008 - 10:20 PM
Цитат
Прилагането на хормоналния препарат не беше лечение на агресията, то беше с цел да успокои кучето, за да можем да го превъзпитаваме без риск от тежки телесни повреди, защото положението беше извън контрол. След прилагане на инжекцията, чудото стана - кучето се поуспокои и от там започнахме с новите правила, принизяване в йерархията и др.
Страх от бой?
Публикувано: 12 January 2008 - 10:26 AM
Пак повтарям направете всички препоръчани изследвания,включително ехография и спермограма.Намаляването на размерите и втвърдяването/уплътняването/ на тестиса обикновенно са признаци за хронифициране на процеса/фиброза/ и най-вероятно функциите на тестиса са необратимо нарушени.При ехографията могат да бъдат открити абсцеси или кисти,които налагат спешна едностранна кастрация/за да не се увреди и другият тестис/.Излишно е да повтарям че бомбардирането с женски полови хормони много често е причината за това състояние предполагам че и това е целял колегата!
А иначе ви стискам палци да се оправите възможно най-бързо! :blink:
Публикувано: 12 January 2008 - 12:30 PM
Цитат
mmouse, до къде я докарахте - направихте ли изследвания ?

Публикувано: 12 January 2008 - 01:34 PM
Това,което съм написал е принципно,не се отнася само до тази порода,а просто описвам медицинския алгоритъм за диагностика и лечение при такива заболявания.
Според мен е много по-удачно да се действа с препарати контролиращи нивото на невротрансмисирите/специални в-ва/,предизвикващи състояния като страх,свръхвъзбуда,хистерия,агресивност и др.
Колко щеше да бъде просто,а и нямаше да съществува науката психиатрия при хората........ или кастрация...... или полови хормони! ;)
Публикувано: 12 January 2008 - 09:58 PM
Цитат
Мнее..психиатрията е наука, която се прилага при хора.За кучетата е друга наука, която има за предмет психиката им.И ,да, не е така сложно като при хората - по-добре кастрация, щом няма друго решение, вместо наливане на полови хормони.Съвсем просто при безпородни и очевидно не така просто при расови кучета, където има множество по-други фактори.Ендокрионологията обаче е не тъй проста наука.Написах цялата тази гмеж, защото съм още все тъй отвратена, за това ,че някакъв вет хака на расово куче хормони ,защото стопаните му му казали, че имат проблеми с него- то ги хапело.Чудна тема за размисъл - за стопани, за развъдчик, за клуб и честно - за вет.
Определението ти за заболяванията , дето викаш по-горе - страх, свръх възбуда, хистерия и агресивност - кой и как ги диагностицира - вет ли ще ми каже ,че куче е със страх или свръхвъзбуда , или е агресивно (твои думи) - и най-вече дали е заболяване или е резултат от други действия или бездействия. Не трябва ,мисля аз ,да подвеждаме хората.И верно ще пусна тези дни нова тема за това ,че тук стана супер ОФФ.

Публикувано: 13 January 2008 - 12:43 AM
защото много неща научихме покрай теб:
-първи вариант сменяш приятеля и кучето вече няма проблеми
/да не се расърди сега човека, дано да има чуство за......../
-втори вариант сменяш породата, с друга дето има по меки
тестиси и характер
/дано и ти да погледнеш с насмешка на моите думи,
но кучето е изтървано в началото и тези хормонални терапии
и кучки по рецепта просто ме разкъртват от смях./
А за вета две мнения няма,да спре възможно най- бързо................................

Публикувано: 13 January 2008 - 12:57 PM
Цитат
Според мен е много по-удачно да се действа с препарати контролиращи нивото на невротрансмисирите/специални в-ва/,предизвикващи състояния като страх,свръхвъзбуда,хистерия,агресивност и др.
Чудесно, виждам ,че Мод е променил заглавието на темата ,така че вече няма да се тревожа ,че спамя..
Та въпросният случай беше добър повод да разнищим причината и проблема...
Питане - има ли и какъв е медицинският алгоритъм за диагностициране на отклонения в поведението (за кучета става въпрос, разбира се)? Как се разграничават според медицината поведенчески проблеми и заболявания на психиката?

Публикувано: 13 January 2008 - 01:00 PM
Повечето от отговорите, които получих по темите ни, защото те явно са свързани, са от типа:
"какво сте си мислели, като сте си взели такова куче"
"то не е за вас, вземети си болонка"
"подарете го на хора, които ще могат да се справят" ( а как и дали не е известно)
"дайте го на мен, аз ще го оправя" и т.н. и т.н.
Очаквах адекватна помощ от хората, които имат опит с подобни породи и агресия, за съжаление те даваха само горепосочените "съвети". Единственият човек, който ми даде конкретен съвет, свързан с възпитанието ... има немска овчарка и шпиц.
Явно ще реша проблема си само ако се консултирам едновременно с ветеринар, треньор и психолог.
Всичките проблеми на кучето са свързани по някакъв начин, но ако някой може да навърже всички симптоми и да даде решение на въпроса, нека го направи, а не само да ме укорява за свършили работи.
Ветеринарят ни прави, каквото може и ако той не може да открие проблема, няма друг в района ни, който да успее.
Та така, ако има някой, който има конкретно предложение за връзката между половите му проблеми и агресията спрямо нас, да казва!
Моля АXEL да ми напише на лично съобщение за препаратите, за които писа по-горе - как действат, помагат ли и защо мисли, че са подходящи за нашия случай.
Публикувано: 13 January 2008 - 01:16 PM
Та пак да питам горното - има ли медицински алгоритъм за разграничаване на поведенчески проблеми от такива психически при кучетата ?

Публикувано: 13 January 2008 - 01:40 PM
п.п.Дали знаеш какво значи "диагноза"??

Публикувано: 14 January 2008 - 11:08 AM
Милена,пиши ми на лични и аз ще се постарая да ти помогна! :blink:
Публикувано: 14 January 2008 - 05:38 PM
И после, ако да се докаже , дето казваш по-горе ,че има заболявания на психиката кое е по-удачно - да се лекуват медикаментозно - примерно "страх" се сещам с транквиланти ,ама това дето викаш "свръхвъзбуда" как - щото ми се вижда много така общо това понятие като телефонния указател.А понеже каза че има такъм алгоритъм - моля да го опишеш най-общо .
п.п.Сещам се примерно ,че специфично породно заболяване при АСТ е фипофункция на щитовидната ,което може да води до прояви на агресия ,описано е.Но и пък хич не ми се нрави да се блъскат ей така хормони на което и да е животно ,само защото стопаните му казали, че е искат лечение на агресията му.Дето вика един приятел вет - никога не се доверявай 100% на анамнезата от стопаните .. ми те може да си кажат, че са възпитавали супер, че кучето е от перфектен развъдник ,че проблемът не е в тях ,а искат лекарства за решаването му - та как се справяте с това ??

Публикувано: 16 January 2008 - 04:03 PM

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.