Dog.bg Форуми : неваксинирани кучета ?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

неваксинирани кучета ?

#21 Потребителят е офлайн   emetic Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 January 2008 - 04:47 PM

Цитат

Хайде покажи ми къде пише, че ваксината за бяс ще те убие. Но не ми разправяй за алергични реакции, щото по този начин мога да кажа, че и спагетите, които яде преди време също биха те убили. Знаеш ли колко хора има с глутенова алергия. Ваксината за бяс е УБИТА ваксина и е една от най-безвредните. Лош пример показа, ако си искал да кажеш, че може да има странични реакции от ваксинацията. И ако можеше всички да се ваксинират дори срещу грип, независимо че някой ще умре от това е хиляди пъти по-добре от стотиците хора умиращи от усложнения след грип в нашата страна ежегодно.

Понеже на мен ми я правиха ... та мед сестрата и докторката в кабинета ми го обясниха това. Както и се подписваш. Както и пак те предупреждават, че правиш глупости и 30 години бяс в софия няма. Има 1 болница в София в която правят тази ваксина - та там питаш в кабинета в който правят тази ваксина.
Иначе като ми остане време от други глупости ще ти намеря подробно информация. Но все си мисля че не е моя работа да образовам ветеринари?

Бтв да знаеш каква е разликата межуд щамовете грип? И ваксините?
Това че в америка са направили вакисна по тамошен щам значи ли че действа тук?

#22 Потребителят е офлайн   emetic Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2008 - 04:49 PM

Цитат

Не само това. Ако влезне в центъра на София ще влезнат и военните, нали се сещате. Щото болните животни страх не изпитват и ще си влезнат на Солунска като стой та гледай. А влезнат ли военните само тапия с ваксина срещу бяс ще помогне.
Ама ние сме тъповатички, според еметик, но тогава защо в целия ЕС до скоро не ни пускаха без изследване за титър антитела бяс? Явно това е световната конспирация на фармацевтичните заводи да избият всички ни с ваксини против бяс. Или са военните, не помня вече, сложно ми е.

Доктор Бобадова - разбирам че имате и алергии. Ваксинирали ли сте се за бяс до сега? Съветвам ви да го направите, работите с животни.

#23 Потребителят е офлайн   hihik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2008 - 04:57 PM

Цитат

Доктор Бобадова - разбирам че имате и алергии. Ваксинирали ли сте се за бяс до сега? Съветвам ви да го направите, работите с животни.

emetic, алергична проява, която е изключително рядка, може да се третира, затова и няма да те пуснат да си ходиш докато не са минали поне 15-20 мин след ваксинацията, бясът НЕ СЕ третира. Нали знаеш, че смъртността при него клони към 100 процента?

За какво си говорим тук изобщо?

#24 Потребителят е офлайн   emetic Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2008 - 05:25 PM

Цитат

Цитат

emetic, алергична проява, която е изключително рядка, може да се третира, затова и няма да те пуснат да си ходиш докато не са минали поне 15-20 мин след ваксинацията, бясът НЕ СЕ третира. Нали знаеш, че смъртността при него клони към 100 процента?

За какво си говорим тук изобщо?

Аз не съм против ваксината. Просто нагоре един "човвек" каза че всички хора задължително трябва да се ваксинират срещу бяс ... което имай си на идея колко е умно.

#25 Потребителят е офлайн   mommo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2008 - 06:22 PM

Как изведнъж стигнахте от елементарната профилактична програма за животните, до идеята, че хората трябва да се ваксинират задължително за бяс?

#26 Потребителят е офлайн   Cwetelina Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 10 January 2008 - 04:54 PM

ммда ....  :kisel:
Ето за тези , които им се гледа нещо по-различно относно човешките ваксини http://www.documenta...php?content.418

emetic , пусках гугъла , но нещо се замотах , може ли линк ?

#27 Потребителят е офлайн   bojilov Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 January 2008 - 06:21 PM

На такива филмчета разкриващи гениални истини за световната конспирация и затова че спина,чупакабрас,ваксините и незнам си още кво били заговори на световния империализъм,масоните,марсианците,евреите или ненам си още кой съм се нагледал.
Разкриващи как цялата съвременна медицина е невярна и те са получили някакво божественно осенение каква е истината за ваксините,инфекциозните болести и т.н.
Между другото имаше някакъв тапир в интернет,който обясняваше че СПИН,беса,рака,ебола и незнам си още кво съвременната наука лъже за истинските им причинители.Та според него истинската причина за всички тези болести е огромна трансцедентална енергийна вълна в йоносферата.И този човечец продаваше някакъв електроуред за някакви пари.И лапнишараните му вярваха.
Та мога да препоръчам на всички фенове на алтернативната медицина-ходете правете секс на воля,да не ви пука вече от спина,пушете колкото ви е кеф,и дори и вълк да ви ухапе-да не ви пука.Вече има новият супер-дупер-мега електропазител срещу болести.Лично Хорст Плюкс го е ползвал.  :rolleyes:
Абе май и умрели възкресявал сега като се сетя.
Ако някой се интересува от апарат-апарата действително съществува-ще разровя из интернет и ще му дам линк.Говоря сериозно.

!!!-->И никъде в темата не видях някой да е прокламирал че хората трябва задължително да се ваксинират срещу бяс.Демек ражда се бебето и още с първото вдишване прааас в дупето една ваксина.
Хората се ваксинират срещу бяс при най-малкото съмнение че са били заразени.И то в случай че кучето или звяра там къвто е не може да бъде наблюдавано.Ако кучето подлежи ан контрол или му е ясен статуса-животното е преживяло 14 дена и е ваксинирано-ваксина не е нужна.В случая се процедира както лекаря прецени.
Ако животното не може да се проследи-иди и проследявай вълк който те е ухапал и е изчезнал някъде се прави 100%.Беса е болест с 100% смъртност.1 единствен човек в света досега е уцелял.

#28 Потребителят е офлайн   misha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2008 - 06:27 PM

off topic

bojilov, на какво всъщност си ядосан  ;)

#29 Потребителят е офлайн   bojilov Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 January 2008 - 06:37 PM

Цитат

off topic

bojilov, на какво всъщност си ядосан  ;)

Конкретно на нищо.Въобще не съм ядосан.Аз така си говоря.Освен да приемем че съм перманентно ядосан,демек вечно...И така да е.
Ядосва ме
-когато хората не спазват законите на страната-все едно че закона е нещо като врата в полето.
Да преведа заглавието на темата-то е такова "Абе мога ли да не спазвам законите на държавата в която живея?"
Мога да го перефразирам по всякакъв начин,не конкретно ветеринарен-"Мога ли да крадна ток?","Мога ли да не си плащам данъците?"-и по-лошото е че отсреща тук таме от форума се чуват едни окуражителни възгласи-"Да,може стига да не те фанат-дерзай че то като се замислиш има алтернативни доводи на науката че чуждото е общо и не е толкоз погрешно поморалному да откраднеш"
Законите са закони-за да се спазват.
Не знам защо този народ реши,че като вече няма като през соца ловни дружинки дето минават по къщите и отстрелват невъксинираните кучета и давай шапка на тояга и че свобода било равно на слободия!
-когато някойси ей така с лека ръка зачерква труда на сумати учени-медици и хвърля някакво гениално-прозрение как официалната наука е тръгнала в погрешна посока и той е "всьо и вся" щото е получил някакво гениално прозрение.
Все пак зад тия знания седи труда на много учени-Дженер,Пастьор и т.н.Хайде да не им плюем на труда току така.Без да се сещам че на акъла ми идват поне 3ма руски (пардон съветски) инфекционисти,които са дали живота си за развитието на този дял от науката.Дали живота си-разбирай при разработването на ваксини са се заразили и са умряли.
Официалната наука е отворена за всякаква критика.Критиката е полезна и така науката се развика.
Но критика не значи нихилизъм. :kisel:

#30 Потребителят е офлайн   misha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2008 - 06:50 PM

Благодаря за отговора.
Да разбирам - на човешката глупост, невежество и безхаберие.
Съгласна съм с написаното от теб.

Поздрави

#31 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 10 January 2008 - 07:14 PM

Цитат

Цитат

Теоретично - то къде предполагаш, че ще се зарази с бяс куче, гледано в центъра на София?

Да бе той понеже Нови Искър е на другия край на България и е много далеч от София.

Четете вестници, явно. Там видяхте ли черно на бяло доказателство, че кучето (или котка беше) е изследвано за бяс, в оторизирана лабиратория и е доказано? Щото аз не.

Въпроса на темата е "Имат ли вредни странични действия ваксините и мога ли да не ги слагам", а вие цяла лекция за тока  ни изнесохте. Смехотворно, явно имате сериозен проблем със спазването на законите (както и целия български народ) та решихте, че това е темата да направите изявление.
Аз приемам темата като търсене на информация, вие - като провокация от враг. ;D

А може би хората търсят инфо, защото такова иначе не не предоставя. Именно както при хората - "задължителни" ваксини, без някой да ти обясни защо, за какво, повчето хора не знаят какво означават съкращенията на ваксините, че част от болестите вече не съществуват, че имат странични действия.
Но - отиват чинно да се ваксинират, без дори да питат (то няма и кого). Това се нарича стадо, овце.
Аз лично предпочитам питащи и мислещи, пред размахващи прокламациии за това, колко сме лоши и неспазващи законите.
Айде, със здраве.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#32 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 10 January 2008 - 07:33 PM

Ама, Буш, имай предвид, че всички лекари получихме тогава заповеди, точно заради случая в Нови Искър. Сериозно!
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#33 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2008 - 07:43 PM

Цитат

Ама, Буш, имай предвид, че всички лекари получихме тогава заповеди, точно заради случая в Нови Искър. Сериозно!

Това знам.
Питам човека защо се гневи, като не е проучил повече нещата (а говори с наставнически тон, като много запознат).
Аз съм чула, прочела, видяла разни работи от тук, от там. И ако не съм 100% сигурна в нещо - гледам дори да не го пиша ИЛИ ползвам изрази от рода на "според мен", "аз знам" - т.е. допускам, че може и да греша.Дори тук, по темата, не съм нито за нито против, но знам, че нещата не са само черни или само бели. Виж - това го знам със сигурност.  ;D
Но човека по-горе е твърдо убеден, че само той е прав, всички други са престъпници, това ме дразни. Това и подигравателния му тон към всички, мислещи различно от него.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#34 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 10 January 2008 - 10:53 PM

Е добре, нека тогава да се изразим така и да приключим- да ваксините имат странични реакции. С изключение на беса не са задължителни и можете и да не ги поставяте, но риска от заболяване е хиляди пъти по-голям от риска от нежелана странична реакция, която обикновено е лека и бързопреходна. Ваксинацията против бяс е задължителна и дали ви харесва или не сте длъжни да я поставите. Също така сте длъжни поне осем пъти в годината да обезпаразитявате кучето си против кучешка тения. Тези неща ТРЯБВЯ да са отразени в медицинската книжка на кучето от лекаря ви.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#35 Потребителят е офлайн   emetic Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2008 - 12:53 PM

Цитат

Е добре, нека тогава да се изразим така и да приключим- да ваксините имат странични реакции. С изключение на беса не са задължителни и можете и да не ги поставяте, но риска от заболяване е хиляди пъти по-голям от риска от нежелана странична реакция, която обикновено е лека и бързопреходна. Ваксинацията против бяс е задължителна и дали ви харесва или не сте длъжни да я поставите. Също така сте длъжни поне осем пъти в годината да обезпаразитявате кучето си против кучешка тения. Тези неща ТРЯБВЯ да са отразени в медицинската книжка на кучето от лекаря ви.

Добре  ;)

#36 Потребителят е офлайн   emetic Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2008 - 12:56 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Теоретично - то къде предполагаш, че ще се зарази с бяс куче, гледано в центъра на София?

Да бе той понеже Нови Искър е на другия край на България и е много далеч от София.

Четете вестници, явно. Там видяхте ли черно на бяло доказателство, че кучето (или котка беше) е изследвано за бяс, в оторизирана лабиратория и е доказано? Щото аз не.

Въпроса на темата е "Имат ли вредни странични действия ваксините и мога ли да не ги слагам", а вие цяла лекция за тока  ни изнесохте. Смехотворно, явно имате сериозен проблем със спазването на законите (както и целия български народ) та решихте, че това е темата да направите изявление.
Аз приемам темата като търсене на информация, вие - като провокация от враг. ;D

А може би хората търсят инфо, защото такова иначе не не предоставя. Именно както при хората - "задължителни" ваксини, без някой да ти обясни защо, за какво, повчето хора не знаят какво означават съкращенията на ваксините, че част от болестите вече не съществуват, че имат странични действия.
Но - отиват чинно да се ваксинират, без дори да питат (то няма и кого). Това се нарича стадо, овце.
Аз лично предпочитам питащи и мислещи, пред размахващи прокламациии за това, колко сме лоши и неспазващи законите.
Айде, със здраве.

И все пак има надежда за този форум. Подкрепям.

#37 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2008 - 09:24 AM

Цитат

Здравейте ! Понеже имам доста задръжки относно човешките ваксини се колебая да поставя такива и на кучето си ( мини пинчер ) . Бихте ли ми казали какви са сраничните реакции след ваксинация и рисковете при евентуално не ваксиниране ? Ако реша да не ваксинирам , може ли болеста за която се ваксинира да се "хване" навреме и да се излекува ?
Благодаря !

Намерих нещо по темата.
User's Signature

#38 Потребителят е офлайн   Cwetelina Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 15 January 2008 - 12:08 AM

Благодаря , bushkata !
А кои са най-разпространените кучешки болести  в България ?
Може ли да ми обесните за тези серуми кога и как действат ?
Тези ваксини Progard-5 и lmrab 3 прилагат ли се в България , някой има ли лични впечатления ? Кой са най-използваните марки ваксини ?
Някой по-запознат ще ми обесни ли как правят ваксините ( къде отглеждат вируса)  ?

#39 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2008 - 10:18 AM

Цветелина , здравей!
Първо да ти кажа , че и аз сьм от тези ,които за нищо на света не биха си сложили ваксина за грип , за рак на шийката на матката или каквато и друга да е , която ще излезне на пазара. Това си е моя избор.Факт е обаче , че сьм ваксинирана и в детска възраст и като по-голяма. Не мога да преценя доколко това ми се е отразило , едва ли има някакви сериозни последствия .По принцип един здрав организъм трябва добре да понесе една ваксина . Друг е вьпроса с практиката в родилните домове когато на бебетата им слагат след раждането веднага ваксини , но не е мястото тук да се говори за това (има колкото "за" , толкова и "против") ,който се интересува може да получи информация.
Относно кучетата , не мисля , че чак толкова е нужно да се притесняваш. Да, има ваксинози , може да се получи реакция ,както и много скоро след ваксината , така и в по-дълъг срок(след месеци)И пак казвам , ако кучето е  здраво , от здрави родители без наследствена обремененост , вероятността да получи такива реакции е минимална. А болестите от които може да се разболее наистина някой от тях са си смьртоносни . Поставянето на серум сьщо може да има странични реакции , а и никога не е гаранция , че ще подействат.
Според мен по- големия проблем е , че кучетата се преваксинират. Това всяка година да ти слагат ваксина за 5-6-7 болести  :rolleyes:...в един момент тази имунна система ще изпуши
Така ,че ако все още не си ваксинирала кучето си , по-добре го направи . Щом се колебаеш по този вьпрос верочтно знаеш как да избегнеш последствията от една ваксина.
User's Signature

Качена снимка

#40 Потребителят е офлайн   emetic Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2008 - 01:04 PM

Между другото, аз съм с 2 кучета. Една 12-15 годишна женска, всъщност може би и повече като възраст. И новата гад на около годинка. И двете не са ваксинирани никога до сега. С възрастната госпожица като беше малка просто не знаех за ваксините, прибрахме малко улично кученце без да знаем много. И доста се разхождахме, имам предвид че тя е дворна, но пък аз я ползвах за компания - това е добро оправдание да се разхождаш в горичките покрай града или където и да е без някой да те пита ама защо, какво и как.
Та хич не е била изолирана от други кучета. Въпреки това толкова години не е боледувала и не сме имали проблеми с нея. Тя и до днес е енергична и без проблеми спи навън и в най-големия студ.
За равносметка - предполагам, че много от ваксинираните кучета боледуват и поне по веднъж на година ходят на лекар за някакъв проблем.

А да - не е кастрирана, но не е раждала. Просто когато е била разгонена никой не я е пускал да излиза от двора.
И още нещо - кученцето го прибрахме защото не можеше да си движи добре задните крака. Не може да ги движи по отделно, и ако стои на едно място трудно и задържат тежестта и се заваля. Всъщност като бебе беше дори още по зле. Очаквах, че с възрастта това ще създаде проблеми, но явно още не е достигнала необходимата възраст.
Та като равносметка - сравнена с кучетата от този форум като цяло е гледана почти точно на обратно на правилата.

ПП: Преди няколко дни пратих малката при леля и да се учи да пази двор.  :P

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни