Цитат
off topic
bojilov, на какво всъщност си ядосан ;)
Конкретно на нищо.Въобще не съм ядосан.Аз така си говоря.Освен да приемем че съм перманентно ядосан,демек вечно...И така да е.
Ядосва ме
-когато хората не спазват законите на страната-все едно че закона е нещо като врата в полето.
Да преведа заглавието на темата-то е такова "Абе мога ли да не спазвам законите на държавата в която живея?"
Мога да го перефразирам по всякакъв начин,не конкретно ветеринарен-"Мога ли да крадна ток?","Мога ли да не си плащам данъците?"-и по-лошото е че отсреща тук таме от форума се чуват едни окуражителни възгласи-"Да,може стига да не те фанат-дерзай че то като се замислиш има алтернативни доводи на науката че чуждото е общо и не е толкоз погрешно поморалному да откраднеш"
Законите са закони-за да се спазват.
Не знам защо този народ реши,че като вече няма като през соца ловни дружинки дето минават по къщите и отстрелват невъксинираните кучета и давай шапка на тояга и че свобода било равно на слободия!
-когато някойси ей така с лека ръка зачерква труда на сумати учени-медици и хвърля някакво гениално-прозрение как официалната наука е тръгнала в погрешна посока и той е "всьо и вся" щото е получил някакво гениално прозрение.
Все пак зад тия знания седи труда на много учени-Дженер,Пастьор и т.н.Хайде да не им плюем на труда току така.Без да се сещам че на акъла ми идват поне 3ма руски (пардон съветски) инфекционисти,които са дали живота си за развитието на този дял от науката.Дали живота си-разбирай при разработването на ваксини са се заразили и са умряли.
Официалната наука е отворена за всякаква критика.Критиката е полезна и така науката се развика.
Но критика не значи нихилизъм. :kisel: