неваксинирани кучета ?
Публикувано: 15 January 2008 - 01:20 PM
Законът задължава ваксина срещу бяс. Останалото е ваше желание.
И понеже споменаваш, че твоето куче не било еди-кво-си - е така, като кажа да не се дават кости и като ми отговори някой - ми то моето куче е на 10 години, цял живот кости яде, как па са стана, че е пътник...Е, става, не разчитайте на случайности! Или ако да - то тогава после сами се винете. А не да пускате теми - тоя вет е тъп, оня е некадърен!
Щото оставам с впечатление, че караш "срещу" не щото не си съгласна, а само да е напук. Веднъж ми направиха забележка, че трябва да осъзная колко сериозно е човек да си пльосне постчето тук, защото го четат много хора. И от тогава го следвам непрекъснато, винаги внимавам. Надявам не само аз...Дали?
В крайна сметка всеки има право на избор.

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835

Публикувано: 15 January 2008 - 11:25 PM
Цитат
Законът задължава ваксина срещу бяс. Останалото е ваше желание.
И понеже споменаваш, че твоето куче не било еди-кво-си - е така, като кажа да не се дават кости и като ми отговори някой - ми то моето куче е на 10 години, цял живот кости яде, как па са стана, че е пътник...Е, става, не разчитайте на случайности! Или ако да - то тогава после сами се винете. А не да пускате теми - тоя вет е тъп, оня е некадърен!
Щото оставам с впечатление, че караш "срещу" не щото не си съгласна, а само да е напук. Веднъж ми направиха забележка, че трябва да осъзная колко сериозно е човек да си пльосне постчето тук, защото го четат много хора. И от тогава го следвам непрекъснато, винаги внимавам. Надявам не само аз...Дали?
В крайна сметка всеки има право на избор.
Ама тя и кости яде. Ех правя всичко на обратно, чудно къде ли бъркам. А като гледам как тук хората имат нужда от лечение на 10 годишни кучета или имуностимулатори или от други глупости или не задържат урина ... абе странна работа. Някъде бъркам.
Публикувано: 16 January 2008 - 09:00 AM

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.
Публикувано: 16 January 2008 - 09:18 AM
Еметик, веднага ти казвам къде бъркаш.. Най-основната функция на медицината е не лечението, а предотратяването на болестите, т.е профилактиката. След всяко заболяване в организна остават малки "повреди", които с времето се натрупват и в един прекрасен момент някой орган вземе че се повреди безвъзвратно. Вследствие на профилактиката средната продължителност на живота и процентът на оцеляемост при хората и домашните животни се е вдигнал драстично. Сега не е рядкост да се срещнат 17-18 годишни котки и 15-16 годишни кучета в цветущо здраве. Допреди 15 години средната възраст беше 8-10 години.
Никой не те кара да спазваш препоръките създадени вследствие на дълги разработки и изследвания от десетки хиляди специалисти в различни области - и преди тях някои животни са оцелявали...
Публикувано: 16 January 2008 - 12:27 PM
Цитат
:o Това според кого ? Кой е източника на твърденията ти ? Специално за хората има доста източници и
Цитат
Имах котарак , заради лекарство против разгонване дадено само веднъж , милия се разболя от диабет . Живя още 2 год на инсулин , но ... :( :'( :'( Страничните реакции на лекарствата , били и те профилактични изобщо не са за подценяване ! Казвам само , че човек преди да направи нещо бива да се поинформира , поне малко ... и да види и двете страни преди да вземе решение !
Публикувано: 16 January 2008 - 12:51 PM
За второто - съвсем нормално е когато дадеш на котарак естрогенен препарат да развие диабет - в случая говорим за даване на абсолютно противопоказан медикамент, а не за профилактика на нещо!
Публикувано: 16 January 2008 - 02:17 PM
Цитат
Именно!
Да беше се поинформирала поне малко, че на мъжки котарак НЕ СЕ дават хапчета против разгонване.
И да беше се поинформирала какво пише в листовката на препарата - единия от страничните възможни ефекти е диабет!
Публикувано: 16 January 2008 - 03:09 PM
Цитат
Никой не те кара да спазваш препоръките създадени вследствие на дълги разработки и изследвания от десетки хиляди специалисти в различни области - и преди тях някои животни са оцелявали...
Хареса ми това .

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 16 January 2008 - 11:38 PM
Цитат
Да беше се поинформирала поне малко, че на мъжки котарак НЕ СЕ дават хапчета против разгонване.
Именно затова сега съм тук и търся информация !
Аз и тогава търсих и се посъветвах с ветеринар . Той ми даде лекарството , аз си поисках лисовката и я прочетох . На другия ден притеснена от нещата , които прочетох отидох да поговориме .... и .... така ... той ме убеди и .... аз реших да му дам ...
Относно профилактиките ще дам пример с профилактиката на децата против рахит с витамин Д , на който дори и в листовката пише , че може да доведе до смърт , но се изписва на 99% от зимните бебета без да им се прави каквото и да било изследване .... аз лично познавам дете умствено увредено от витамин Д , но това е тема на друг разговор .
Тази тема много се разми .
Моля , някой ако има информация по въпросите , които ме интересуват да пише и да ми помогне да се информирам по-добре този път !
Публикувано: 30 January 2008 - 09:31 AM

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

Вход

Горе
Цитиране +