Dog.bg Форуми : неваксинирани кучета ?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

неваксинирани кучета ?

#41 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 15 January 2008 - 01:20 PM

Всъщност аз помня как умираха кучета от гана и парвовироза преди години, когато имаше бум на тия болести. Има и моновалентни ваксини, дано ги вкарат някой ден.
Законът задължава ваксина срещу бяс. Останалото е ваше желание.
И понеже споменаваш, че твоето куче не било еди-кво-си - е така, като кажа да не се дават кости и като ми отговори някой - ми то моето куче е на 10 години, цял живот кости яде, как па са стана, че е пътник...Е, става, не разчитайте на случайности! Или ако да - то тогава после сами се винете. А не да пускате теми - тоя вет е тъп, оня е некадърен!
Щото оставам с впечатление, че караш "срещу" не щото не си съгласна, а само да е напук. Веднъж ми направиха забележка, че трябва да осъзная колко сериозно е човек да си пльосне постчето тук, защото го четат много хора. И от тогава го следвам непрекъснато, винаги внимавам. Надявам не само аз...Дали?
В крайна сметка всеки има право на избор.
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#42 Потребителят е офлайн   emetic Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 January 2008 - 11:25 PM

Цитат

Всъщност аз помня как умираха кучета от гана и парвовироза преди години, когато имаше бум на тия болести. Има и моновалентни ваксини, дано ги вкарат някой ден.
Законът задължава ваксина срещу бяс. Останалото е ваше желание.
И понеже споменаваш, че твоето куче не било еди-кво-си - е така, като кажа да не се дават кости и като ми отговори някой - ми то моето куче е на 10 години, цял живот кости яде, как па са стана, че е пътник...Е, става, не разчитайте на случайности! Или ако да - то тогава после сами се винете. А не да пускате теми - тоя вет е тъп, оня е некадърен!
Щото оставам с впечатление, че караш "срещу" не щото не си съгласна, а само да е напук. Веднъж ми направиха забележка, че трябва да осъзная колко сериозно е човек да си пльосне постчето тук, защото го четат много хора. И от тогава го следвам непрекъснато, винаги внимавам. Надявам не само аз...Дали?
В крайна сметка всеки има право на избор.

Ама тя и кости яде. Ех правя всичко на обратно, чудно къде ли бъркам. А като гледам как тук хората имат нужда от лечение на 10 годишни кучета или имуностимулатори или от други глупости или не задържат урина ... абе странна работа. Някъде бъркам.

#43 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 16 January 2008 - 09:00 AM

Никъде не бъркаш. Отглеждаш си кучето по начина, по който са ги гледали стотици години. Просто късмета е на твоя страна. Сега ги има доста разпространени болестите, за които се ваксинира. Относно костите, моето мнение е, че опасност има предимно от тръбестите птичи, но и там не е сто процента задължително да стане белята. Профилактиките и препоръките за хранене са за да се намали риска от неприятни случки, а не че тези случки задължително ще се случат. По селата масово животните се хранят с остатъци от нашата храна и кости. И си живеят. Само че, когато кучето се продрищи яко или получи кървене щото някое кокалче е надрало лигавицата на червата доктора там го поглежда умно , почесва се и казва -ПАРВОВИРОЗА, дори мисля , че е усложнена с ГАНА. И кучето си заминава, защото лечение на тези болести няма и въобще не искат да започват лечение. Ако пък стопаните по някаква неразбираема за съселяните им причина настоят за пробване пък да се види що става и лекаря налучка правилните неща, кучето се възстановява и той става най-великия специалист по лечение на страшни болести.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#44 Потребителят е офлайн   mommo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2008 - 09:18 AM

Хахаха, мила родна картинка - е точно това е истината! Само др. Коко пропусна и "кучето е отровено" от злите съседи...
Еметик, веднага ти казвам къде бъркаш.. Най-основната функция на медицината е не лечението, а предотратяването на болестите, т.е профилактиката. След всяко заболяване в организна остават малки "повреди", които с времето се натрупват и в един прекрасен момент някой орган вземе че се повреди безвъзвратно. Вследствие на профилактиката средната продължителност на живота и процентът на оцеляемост при хората и домашните животни се е вдигнал драстично. Сега не е рядкост да се срещнат 17-18 годишни котки и 15-16 годишни кучета в цветущо здраве. Допреди 15 години средната възраст беше 8-10 години.
Никой не те кара да спазваш препоръките създадени вследствие на дълги разработки и изследвания от десетки хиляди специалисти в различни области - и преди тях някои животни са оцелявали...

#45 Потребителят е офлайн   Cwetelina Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 16 January 2008 - 12:27 PM

Цитат

Най-основната функция на медицината е не лечението, а предотратяването на болестите, т.е профилактиката. След всяко заболяване в организна остават малки "повреди", които с времето се натрупват и в един прекрасен момент някой орган вземе че се повреди безвъзвратно. Вследствие на профилактиката средната продължителност на живота и процентът на оцеляемост при хората и домашните животни се е вдигнал драстично.

:o Това според кого ? Кой е източника на твърденията ти ? Специално за хората има доста източници и

Цитат

и изследвания от десетки хиляди специалисти
твърдящи обратното .
Имах котарак , заради лекарство против разгонване дадено само веднъж , милия се разболя от диабет . Живя още 2 год на инсулин , но ... :(  :'( :'(  Страничните реакции на лекарствата , били и те профилактични изобщо не са за подценяване ! Казвам само , че човек преди да направи нещо бива да се поинформира , поне малко ... и да види и двете страни преди да вземе решение !

#46 Потребителят е офлайн   mommo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2008 - 12:51 PM

За първото - според всяка една статистика, която хванеш от преброяване на населението и всеки амбулаторен дневник на ветеринарен лекар като сравниш данните за средна възраст на пациентите сега и преди 15 години.

За второто - съвсем нормално е когато дадеш на котарак естрогенен препарат да развие диабет - в случая говорим за даване на абсолютно противопоказан медикамент, а не за профилактика на нещо!

#47 Потребителят е офлайн   СНЕЖАНКА Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2008 - 02:17 PM

Цитат

Казвам само , че човек преди да направи нещо бива да се поинформира , поне малко ...

Именно!
Да беше се поинформирала поне малко, че на мъжки котарак НЕ СЕ дават хапчета против разгонване.
И да беше се поинформирала какво пише в листовката на препарата - единия от страничните възможни ефекти е диабет!

#48 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 16 January 2008 - 03:09 PM

Цитат

Най-основната функция на медицината е не лечението, а предотратяването на болестите, т.е профилактиката. След всяко заболяване в организна остават малки "повреди", които с времето се натрупват и в един прекрасен момент някой орган вземе че се повреди безвъзвратно. Вследствие на профилактиката средната продължителност на живота и процентът на оцеляемост при хората и домашните животни се е вдигнал драстично. Сега не е рядкост да се срещнат 17-18 годишни котки и 15-16 годишни кучета в цветущо здраве. Допреди 15 години средната възраст беше 8-10 години.
Никой не те кара да спазваш препоръките създадени вследствие на дълги разработки и изследвания от десетки хиляди специалисти в различни области - и преди тях някои животни са оцелявали...
;
Хареса ми това .
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#49 Потребителят е офлайн   Cwetelina Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 16 January 2008 - 11:38 PM

Цитат

Именно!
Да беше се поинформирала поне малко, че на мъжки котарак НЕ СЕ дават хапчета против разгонване.

Именно затова сега съм тук  и търся информация !
Аз и тогава търсих и се посъветвах с ветеринар . Той ми даде лекарството , аз си поисках лисовката и я прочетох . На другия ден притеснена от нещата , които прочетох отидох да поговориме .... и .... така ... той ме убеди и .... аз реших да му дам  ...
Относно профилактиките ще дам пример с профилактиката на децата против рахит с витамин Д , на който дори и в листовката пише , че може да доведе до смърт , но се изписва на 99% от зимните бебета без да им се прави каквото и да било изследване .... аз лично познавам дете умствено увредено от витамин Д , но това е тема на друг разговор .
Тази тема много се разми .
Моля , някой ако има информация по въпросите , които ме интересуват да пише и да ми помогне да се информирам по-добре този път !

#50 Потребителят е офлайн   Cwetelina Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 30 January 2008 - 01:55 AM

Какво става ? Защо никой не пише ?
:(

#51 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 30 January 2008 - 09:31 AM

Защото на листовките си пише какво може да очаквате, но вие не се съобразявате с това. Също така, защото в други теми , а и тук мисля че доста сме обсъждали положението с хормоналната терапия и последиците от нея. Форума е голям, четете и ще намерите вече написани отговори, на вашите въпроси.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни