ПИШЕТЕ НА БЪЛГАРСКИ !
Публикувано: 03 April 2005 - 11:53 PM
Обеснявам за пореден път - моля ви, пишете на български, имаме красив и древен език ! Занапред всички постове, написани на латиница ща бъдат изтривани, като изключения се допускат единствено за пишещите от чужбина !!!! Разберете - админ задълженията не винаги са ми приятни, но ще си ги върша. Предварително благодаря за разбирането !
Публикувано: 05 April 2005 - 12:46 PM
Цитат
Не всички могат да пишат на кирилица от компютъра си (поради различни проблеми), но въпреки това, когато пишат на сайта могат да използват онези неща от KREDOR, които по същество са същото нещо.
Публикувано: 05 April 2005 - 06:28 PM

Хъски...хъски...хъски I'm love in it ![br][br][br][br]ИВО И КЛАВДИЯ РУЛЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗ
Публикувано: 05 April 2005 - 11:07 PM
Цитат
Публикувано: 26 April 2006 - 03:12 PM
Да се пише на кирилица е задължително. Написаните на латиница мнения подлежат на изтриване, освен ако модераторите не желаят да преписват на кирилица.
Освен това искам да обърна внимание на този пост
http://dog.bg/f/inde...=0&#entry103441
аruba, пише на някаква особена на латинска кирилица. Това не се брои за кирилица. Брои се за "мързи ме да си дам зор, че да могат и другите да ме разберат".
Публикувано: 26 April 2006 - 03:19 PM
Затова моля ви.Уважавайте форума.И хората които го четат.
Пишете на кирилица!!!!
Публикувано: 26 April 2006 - 04:47 PM

прочети правилата за подписите
Публикувано: 26 April 2006 - 05:23 PM
Пишете на кирилица

°¤«_Golden_Retriever_Best_Fan_«¤°[br]

Публикувано: 27 April 2006 - 03:49 PM
Цитат
Да се пише на кирилица е задължително. Написаните на латиница мнения подлежат на изтриване, освен ако модераторите не желаят да преписват на кирилица.
Освен това искам да обърна внимание на този пост
http://dog.bg/f/inde...=0&#entry103441
аruba, пише на някаква особена на латинска кирилица. Това не се брои за кирилица. Брои се за "мързи ме да си дам зор, че да могат и другите да ме разберат".
Това не е латинска кирилица според мен а фонетична на която пиша от години и аз. Номера е просто , че няколко специфични български букви си имат клавиши и просто трябва да се научат къде са.
Има и още един момент, той май е по-модерен сред младежта ;) имам предвид ползването на микса цифричка с буквичка r)

Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да спечели от тях, и достатъчно силен, за да ги поправи!
Публикувано: 27 April 2006 - 05:11 PM
http://6lyokavitza.org/
Уикипедия - шльокавица
Дори има инструкции как да си кирилизараш компютъра.
Има и линкове към хубави конвертори - един от тях се справи блестящо с всевъзможни варианти, които изпробвах.
Публикувано: 30 April 2006 - 12:13 PM
1. Ако не желаете да използвате фонетика на вашия компютър НЕ е нужно да инсталирате софтуер за кирилизиране (така наречените кирилизатори) или каквато и да било фонетика! а само погледнете точка едно!
2. Ако пък желаете да използвате фонетика погледнете точка две.
Точка едно Нужно е да направите следното за да кирилизирате вашия Windows XP :
Start Menu - Settings - Control Panel или пък Start Menu - Run - control panel - ok или...има и други начини за да влезнете в контролния панел. Там влизате в "Date, Time, Language, and Regional Options" и после в Regional and Language Options.
Стъпка 1 - В Regional Options настройте Standarts and formats на Bulgarian :
Стъпка 2 - Натиснете третата таблица от "Regional and Language Options" - Advanced. Там настройте "Language for non-Unicode Programs" на Bulgarian :
Рестартирайте един път и всичко ще бъде така както трябва!
Това е цялата "философия" на кирилизация на Windows XP!
По точка 2 Направете всичко написано в стъпка едно + фонетиката на господин Генади Атанасов "Инжинера".
Връзка за сваляне на фонетика за Windows XP - http://195.234.236.1...%20Win%20XP.rar
След като свалите необходимия архив (Phonetic for Win XP) разархивирайте (Препоръчвам използването на архиватора IzArc ). В архива има следните три файла : BgKYBSXP.inf KBDBD.DLL И kbdBF.dll. Дайте дясно копче върху файла BgKYBSXP.inf и после Install. По време на инсталацията е възможно да ви бъде поискан диска на Windows XP. Сложете този диск дайте Okey и инсталацията ще продължи успешно! После рестартирайте компютъра и просто добавете фонетиката : Start Menu - Settings - Control Panel - Date, Time, Language, and Regional Options - Regional and Language Options - Втората таблица Languages - Details и после :
Ако желаете да изтеглите фонетика за други Windows базирани системи , да попрочетете малко за кирилица, фонетика и други полезни неща погледнете Страница на Инжинера - http://free.hit.bg/injinera/na4alo.htm
Публикувано: 04 May 2006 - 05:23 PM
Примерно,ако го "сбарате" веднъж,че пише на латиница получава ЛС и вътре примерно може да пише,че при още веднъж писане на латиница ще получи едноседмичен бан,а при втори път за една година примерно(де да знам и аз) и така освен,ако няма основателна причина да пише на латиница,а не от простото :"Мързи ме и не ми се занимава"!Така,че на който му харесва във форума просто ще пише както трябва!
Ако не съм права ме поправете r) bl)

°¤«_Golden_Retriever_Best_Fan_«¤°[br]

Публикувано: 11 May 2006 - 03:29 PM
Добре Българи. Като толкова уважавате България, започнете да уважавате Българския език и почнете да пишете на Български поне с малко старание. Уважавайте и другите, които ви четат.
"Ч" не се пише с "4", нито "ьо" се пише "ио"и т.н.
Ако пишете на фонетична подредба нека да ви светна:
"Ч" се намира в горния ляв ъгъл на клавиатурата, точно под Esc и изобразява на английски "`". Буквата "Я" се крие под клавиша "Q", "Ю" под "/" - наклонена черта надясно, намира се точно до десния шифт. Йо в българския се език се изписва "ьо", ако звукът следва непосредсвено след съгласна. Буквата "ь" се намира под бувата "X". Ако преди звукът йо има гласна, тогава то се изписва именно така "Йо". Буквата "Й" се намира точно под клавиша "J". И такаааааа. Останаха само "Ш" и "Щ". Те са много лесни. "Ш" е под отварящата квадратна скоба "[", a "Щ" под затварящата "]". Намират се вдясно до клавина "Enter" или "Return".
Ако имате проблем с кирилицата или друг с удоволствие ще ви помогна.