Dog.bg Форуми : ПИШЕТЕ НА БЪЛГАРСКИ !

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ПИШЕТЕ НА БЪЛГАРСКИ !

#1 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 03 April 2005 - 11:53 PM

ПИШЕТЕ НА БЪЛГАРСКИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Обеснявам за пореден път - моля ви, пишете на български, имаме красив и древен език ! Занапред всички постове, написани на латиница ща бъдат изтривани, като изключения се допускат единствено за пишещите от чужбина !!!! Разберете - админ задълженията не винаги са ми приятни, но ще си ги върша. Предварително благодаря за разбирането !

#2 Потребителят е офлайн   Mini Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 April 2005 - 03:50 PM

НАПЪЛНО ТЕ ПОДКРЕПЯМ!

#3 Потребителят е офлайн   marin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2005 - 12:17 PM

И аз така мисля какво му е сложното да си превключиш компа на кирилица?

#4 Потребителят е офлайн   castor Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2005 - 12:46 PM

Цитат

И аз така мисля какво му е сложното да си превключиш компа на кирилица?

Не всички могат да пишат на кирилица от компютъра си (поради различни проблеми), но въпреки това, когато пишат на сайта могат да използват онези неща от KREDOR, които по същество са същото нещо.

#5 Потребителят е офлайн   Actor#39s best fan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2005 - 06:28 PM

Mi az ne moga da pi6a v Internet na kirilica. Ne6to mi stana na kompa ot nqkolko sedmici...ne znam za6to. Ina4e i na men ne mi e udobno tva polojenie s kirilicata, ama nqma kak bl)
User's Signature

Хъски...хъски...хъски I'm love in it ![br][br][br][br]ИВО И КЛАВДИЯ РУЛЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗ

#6 Потребителят е офлайн   Bave Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2005 - 06:45 PM

Наистина, ''изкьорих'' се да го прочета това. Всъщност глаголицата и кирилицата w) ,на които искате да се пише, не са древни, а средновековни!

#7 Потребителят е офлайн   marin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2005 - 11:07 PM

Цитат

Не всички могат да пишат на кирилица от компютъра си (поради различни проблеми), но въпреки това, когато пишат на сайта могат да използват онези неща от KREDOR, които по същество са същото нещо.
Е имам предвид там където е възможно, но не го правят, а ако си в България няма проблем с кирилицата, който да не можеш да премахнеш независимо от тва на къв OS си.

#8 Потребителят е офлайн   Admin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2006 - 03:12 PM

Забелязвам, че латиницата е напъплила.
Да се пише на кирилица е задължително. Написаните на латиница мнения подлежат на изтриване, освен ако модераторите не желаят да преписват на кирилица.
Освен това искам да обърна внимание на този пост

http://dog.bg/f/inde...=0&#entry103441

аruba, пише на някаква особена на латинска кирилица. Това не се брои за кирилица. Брои се за "мързи ме да си дам зор, че да могат и другите да ме разберат".

#9 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2006 - 03:19 PM

Ох аз се залепям за монитора да прочета два реда латиница.И ми е гадно да чета такива постове.Повечето пъти ми се налага да ги подминавам s)
Затова моля ви.Уважавайте форума.И хората които го четат.

Пишете на кирилица!!!!
User's Signature

Качена снимка
Бъдещето принадлежи на тези , които вярват в красотата на мечтите си ...!

#10 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2006 - 04:47 PM

И на мен ми е неприятно да чета постове на латиница. Или ги прескачам, или в най-добрия случай започвам да чета, но така и не дочитам - подминавам нататък. Да, уважавайте изискванията на форума и пожалете очите на четящите тук! w) d)
User's Signature

прочети правилата за подписите

#11 Потребителят е офлайн   gani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2006 - 05:23 PM

Преди ми беше в подписа,но го махнах,понеже разбрах,че няма особено голямо значение дали е там!Може би,ако всички,които са съгласни с това си го сложат в подписите поне накои ще го осмислят и разберат,че е правилно!Айде пак аз започвам-сложих си го в подписа.Ако някой иска може да го формулира като изречение.

Пишете на кирилица
User's Signature

°¤«_Golden_Retriever_Best_Fan_«¤°[br]Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   mamaZu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2006 - 03:49 PM

Цитат

Забелязвам, че латиницата е напъплила.
Да се пише на кирилица е задължително. Написаните на латиница мнения подлежат на изтриване, освен ако модераторите не желаят да преписват на кирилица.
Освен това искам да обърна внимание на този пост

http://dog.bg/f/inde...=0&#entry103441

аruba, пише на някаква особена на латинска кирилица. Това не се брои за кирилица. Брои се за "мързи ме да си дам зор, че да могат и другите да ме разберат".

Това не е латинска кирилица според мен а фонетична на която пиша от години и аз. Номера е просто , че няколко специфични български букви си имат клавиши и просто трябва да се научат къде са.

Има и още един момент, той май е по-модерен сред младежта ;) имам предвид ползването на микса цифричка с буквичка r)
User's Signature

Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да спечели от тях, и достатъчно силен, за да ги поправи!

#13 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 27 April 2006 - 05:11 PM

Казва се шльокавица и е много гадно явление.
http://6lyokavitza.org/
Уикипедия - шльокавица
Дори има инструкции как да си кирилизараш компютъра.
Има и линкове към хубави конвертори - един от тях се справи блестящо с всевъзможни варианти, които изпробвах.

#14 Потребителят е офлайн   suzanka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2006 - 06:48 PM

Аз винаги пиша на кирилица и другите варианти ме дразнят, да не говорим, че ми трябва един час да го прочета. Значи е добре в подписа си да си сложа линк към сайта Шльокавица ли?

#15 Потребителят е офлайн   RozaLiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2006 - 12:13 PM

Кирилица - просто и ясно!

1. Ако не желаете да използвате фонетика на вашия компютър НЕ е нужно да инсталирате софтуер за кирилизиране (така наречените кирилизатори) или каквато и да било фонетика! а само погледнете точка едно!

2. Ако пък желаете да използвате фонетика погледнете точка две.

Точка едно Нужно е да направите следното за да кирилизирате вашия Windows XP :

Start Menu - Settings - Control Panel или пък Start Menu - Run - control panel - ok или...има и други начини за да влезнете в контролния панел. Там влизате в "Date, Time, Language, and Regional Options" и после в Regional and Language Options.

Стъпка 1 - В Regional Options настройте Standarts and formats на Bulgarian :

Качена снимка

Стъпка 2 - Натиснете третата таблица от "Regional and Language Options" - Advanced. Там настройте "Language for non-Unicode Programs" на Bulgarian :

Качена снимка

Рестартирайте един път и всичко ще бъде така както трябва!

Това е цялата "философия" на кирилизация на Windows XP!

По точка 2 Направете всичко написано в стъпка едно + фонетиката на господин Генади Атанасов "Инжинера".

Връзка за сваляне на фонетика за Windows XP - http://195.234.236.1...%20Win%20XP.rar

След като свалите необходимия архив (Phonetic for Win XP) разархивирайте (Препоръчвам използването на архиватора IzArc ). В архива има следните три файла : BgKYBSXP.inf KBDBD.DLL И kbdBF.dll. Дайте дясно копче върху файла BgKYBSXP.inf и после Install. По време на инсталацията е възможно да ви бъде поискан диска на Windows XP. Сложете този диск дайте Okey и инсталацията ще продължи успешно! После рестартирайте компютъра и просто добавете фонетиката : Start Menu - Settings - Control Panel - Date, Time, Language, and Regional Options - Regional and Language Options - Втората таблица Languages - Details и после :

Качена снимка

Ако желаете да изтеглите фонетика за други Windows базирани системи , да попрочетете малко за кирилица, фонетика и други полезни неща погледнете Страница на Инжинера - http://free.hit.bg/injinera/na4alo.htm

#16 Потребителят е офлайн   gani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2006 - 05:23 PM

Аз пък предлагам(естествено като горе-долу неграмотен човечец) да се въведат банове за абонати,които не пишат на кирилица!
Примерно,ако го "сбарате" веднъж,че пише на латиница получава ЛС и вътре примерно може да пише,че при още веднъж писане на латиница ще получи едноседмичен бан,а при втори път за една година примерно(де да знам и аз) и така освен,ако няма основателна причина да пише на латиница,а не от простото :"Мързи ме и не ми се занимава"!Така,че на който му харесва във форума просто ще пише както трябва!
Ако не съм права ме поправете r) bl)
User's Signature

°¤«_Golden_Retriever_Best_Fan_«¤°[br]Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   suzanka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2006 - 05:26 PM

Много хубаво предложение! worthy Може би най-сетне ще се пише както трябва! dribble

#18 Потребителят е офлайн   Admin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2006 - 03:29 PM

Специално за форумите на БОК и КК.
Добре Българи. Като толкова уважавате България, започнете да уважавате Българския език и почнете да пишете на Български поне с малко старание. Уважавайте и другите, които ви четат.
"Ч" не се пише с "4", нито "ьо" се пише "ио"и т.н.
Ако пишете на фонетична подредба нека да ви светна:
"Ч" се намира в горния ляв ъгъл на клавиатурата, точно под Esc и изобразява на английски "`". Буквата "Я" се крие под клавиша "Q", "Ю" под "/" - наклонена черта надясно, намира се точно до десния шифт. Йо в българския се език се изписва "ьо", ако звукът следва непосредсвено след съгласна. Буквата "ь" се намира под бувата "X". Ако преди звукът йо има гласна, тогава то се изписва именно така "Йо". Буквата "Й" се намира точно под клавиша "J". И такаааааа. Останаха само "Ш" и "Щ". Те са много лесни. "Ш" е под отварящата квадратна скоба "[", a "Щ" под затварящата "]". Намират се вдясно до клавина "Enter" или "Return".
Ако имате проблем с кирилицата или друг с удоволствие ще ви помогна.

#19 Потребителят е офлайн   MotorbreatH Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 June 2007 - 09:29 PM

Всички да пишат на кирилица,нищо сложно няма аз съм си го настроил да ми се сменя с Ctrl-a,нз но ми е по лесно така за вас НЗ super best

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни