Dog.bg Форуми : Естетика versus Работни качества

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (7 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Естетика versus Работни качества Оцени темата: -----

#121 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 May 2005 - 11:50 PM

Цитат

Цитат

Ne moje edni da imat pravo na mnenie,a drugi-da badat obijdani za mnenieto im!!!

АБСОЛЮТНО СЕ СЪГЛАСЯВАМ С МНЕНИЕТО ТИ!АЗ НЕ СЧИТАМ ЧЕ ПО НЯКАКЪВ НАЧИН ОБИДИХ господина ИЛИ ТОВА ЧЕ ГО ПОПИТАХ ЗА ИЗЛОЖБЕНИТЕ УСПЕХИ НА НЕГОВИТЕ КУЧЕТА Е НЕЩО ОБИДНО?!?!. КАКТО ВИЖДАШ ОБИДНИТЕ КВАЛИФИКАЦИИ ДОЙДОХА ОТ НЕГОВА СТРАНА.ЕДВА ЛИ ТОВА Е ТИПИЧНОТО ПОВЕДЕНИЕ ЗА ЧОВЕК ЗАНИМАВАЩ СЕ С ПСИХОЛОГИЯ.

Riskat da bade6 razbran pogre6no vinagi sa6testvuva,imenno za6toto niakoi dumi se izopa4avat,a drugi zvu4at s nepodhodia6tata INTONATSIA---ei tova,poslednoto imah predvid: zadai vaprosa si po drug na4in,s druga intonatsiia i sam sigurna,4e razgovorat 6te ima drugo zvu4ene,nadiavam se da me razbra!!!
Otkakto publikuvam v tozi Forum imam nepriiatnoto use6tane,4e se tseni mnenieto samo na hora ,koito se poznavat,koito sa priiateli i t.n....--vsi4ki ostanali prosto bivat ili obijdani,ili predizvikvani...dori i mnenieto im da e pravilno!(niamam predvid samo sebe si,pi6a si s mnogo hora ot tozi Forum i mislia,4e s tezi dumi davam glastnost i na tehnite izvodi!) n)
User's Signature

"Pravia,kakvoto triabva-da stava,kakvoto 6te!"(L.N.TOLSTOI)

#122 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2005 - 11:58 PM

Цитат

Цитат

Ne moje edni da imat pravo na mnenie,a drugi-da badat obijdani za mnenieto im!!!

АБСОЛЮТНО СЕ СЪГЛАСЯВАМ С МНЕНИЕТО ТИ!АЗ НЕ СЧИТАМ ЧЕ ПО НЯКАКЪВ НАЧИН ОБИДИХ господина ИЛИ ТОВА ЧЕ ГО ПОПИТАХ ЗА ИЗЛОЖБЕНИТЕ УСПЕХИ НА НЕГОВИТЕ КУЧЕТА Е НЕЩО ОБИДНО?!?!. КАКТО ВИЖДАШ ОБИДНИТЕ КВАЛИФИКАЦИИ ДОЙДОХА ОТ НЕГОВА СТРАНА.ЕДВА ЛИ ТОВА Е ТИПИЧНОТО ПОВЕДЕНИЕ ЗА ЧОВЕК ЗАНИМАВАЩ СЕ С ПСИХОЛОГИЯ.

Уважаема Шелти,

Не изваждайте отделни пасажи от текста и да се уповавате само на тях. Иначе наподобява приказката: "Чете текста така, както дявола Евангелието"

Кой започна с тенденциозните въпроси, които провокираха от моя страна адекватни отговори ???

Моите цели и път на действие се разминават с Вашите. Аз например не бих отишъл на изложба не защото не ми е интересно или няма стойност за мене, а просто защото същия ден например, ми предстои да направя етограма на дадено куче. А това изисква не по малко от 12-13 часа наблюдения и описвания по съответни методики.

Още от самото ми появяване във форума и начина ми на писане повечето хора разбраха с какво се занимавам, какви са моите интереси, как осмислям работата си с кучетата, а Вие саркастично започнахте да ме подпитвате за участия в изложби, "да споделя мнение" - жива подигравка, след като вече сте разбрала предмета на моята дейност.

Мисля, че обидни квалификации не съм отправял, а ако нещо Ви звучи като такава, то е продиктувано единствено от начина, по който Вие предприехте да комуникирате с мене.

Аз не съм злонамерен човек и искам с всички да запазвам добрия тон на взаимоотношения и съответния етикет. Така че, се извинявам, но апелирам - нека уважението да е взаимно, ако има проблем да го изясняваме помежду си, а не с намесата на странични лица, които да се явяват адвокати на някоя от страните. Аз винаки приемам с отворени обятия добронамереността, но не се плаша и ако ми хвърлят ръкавица в лицето. Само че е под достойнството ми да водя "ялови" битки.

Поздрави!
User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#123 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 21 May 2005 - 12:04 AM

Нека взаимното уважение и добронамереност бъде взаимно. Всички сме на една страна - всички сме приятели на кучето. r) d) Засега довиждане, заминавам за Битоля, а като се върна, ще разказвам r) Хубава вечер на всички !!!

#124 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2005 - 12:21 AM

Цитат

Нека взаимното уважение и добронамереност бъде взаимно. Всички сме на една страна - всички сме приятели на кучето.  r)  d) Засега довиждане, заминавам за Битоля, а като се върна, ще разказвам  r) Хубава вечер на всички !!!

Da,kakav e smisalat da badem priiateli na ku4eto,sled kato ne mojem da poddarjame podoben ton pomejdu si???
Ili za poreden pat pravim jalkata konstatatsiia,4e JIVOTNITE sa po-savar6eni ot 4OVEKA!!!Mai ne nie triabva da gi u4im i obu4avame,a te nas!!!
Tozi pat o4akvam snimki i na pekinezi...za da ne se potvardi "teoriiata"mi,4e niakoi imat prioriteti(za6toto ot poslednata izlojba niama6e;niama6e i na persian cat i ot tiahnata posledna izlojba?!)....Priiatno prekarvane i uspeh!!!
User's Signature

#125 Потребителят е офлайн   Marten BG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2005 - 05:47 AM

дискусията залитна към изяснявания на изказвания.
Това става винаги,когато не се чете внимателно поста написан от другия,или когато по принцип не желаеш някой да участвува в дискусия.
Дълбоко уважавам знанията и опита на всеки,който ги изложи ясно тук и с това помогне да се изясни конкретната тема "Естетика или Работни качества"(или друга тема от Форумите).
В тази връзка,признавам вината си че невнимателно съм прочел становището на г-н Атанасов по повод това има ли смисъл от изложби или не.То съвпада с моето - има смисъл,но от професионални експерти там.

Пропуснахме един важен момент тук: мястото на аллраундърите в Изложбената дейност.
Подкрепям твърдението на г-н Атанасов,че за изложби от висок ранг всяка порода трябва да се съди от експерти по породата.
Вижте практиката на Клуба за Южноафрикански бурбул.Има какво да научим и от това.
http://www.boerboel-...ument.php?id=61
User's Signature

Marten BG

#126 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 21 May 2005 - 06:19 AM

tsveti
Изтрита е, Цвети, почистих до колкото можах размяна на личните забележки, те не са интересни никому освен дуелиращите се страни, а те вече са прочели отсрещната страна какво мисли по въпроса, не е нужно останалите участници да се ровят в това.

Marten BG
както винаги - по същество:-) Браво!
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#127 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 21 May 2005 - 06:21 AM

tsveti

Цитат

Da,kakav e smisalat da badem priiateli na ku4eto,sled kato ne mojem da poddarjame podoben ton pomejdu si???
Благодаря ти за това изказване)
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#128 Потребителят е офлайн   Apacs Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 May 2005 - 09:56 AM

Цитат

господин Атанасов може да стане "гуру"

Когато това стане факт, всеки ще е научил нещо ново и полезно.
Благодаря за посрещането!
Хубав ден!

#129 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2005 - 10:05 AM

Цитат

Otkakto publikuvam v tozi Forum imam nepriiatnoto use6tane,4e se tseni mnenieto samo na hora ,koito se poznavat,koito sa priiateli i t.n....--vsi4ki ostanali prosto bivat ili obijdani,ili predizvikvani...dori i mnenieto im da e pravilno!(niamam predvid samo sebe si,pi6a si s mnogo hora ot tozi Forum i mislia,4e s tezi dumi davam glastnost i na tehnite izvodi!) n)

Според мен си останала с малко погрешно впечатление.Ще си позволя да обясня нещата така.Този сайт се посещава основно от хора с киноложки опит и доказали се по изложбените рингове, и от такива които тепърва прохождат в кинологията или просто си имат домашен любимец.От време навреме се появяват и такива,които просто търсят конфликта и когато той е вече в разгара си,те постепенно изчезват от форума и се наслаждават от страни на това което са предизвикали.И така до следващото им появяване.Разбира се че всеки има право мнение. Доста от хората прохождащи в кинологията търсят съветите на по-опитните.Всеки има право да се учи,стига да има желание.Нормално е хората ходещи по изложби да имат едни интереси,а тези които просто отглеждат домашния си любимец без амбиции за нещо повече,да имат други интереси.В това не виждам повод за конфликт.Винаги ще има такива за които изложбите и доказването на изложбените рингове ще са нещо важно и такива за които изложбите са "панаир на суетата".За мен лично,а и за доста от колегите ми, ходенето по изложби се е превърнало в част от начина ни на живот.Целта на изложбите за нас не е само спечелването на титли,а положителна емоция,среща с приятели,
приятни пътувания,весели изживявания и т.н.
User's Signature

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ  BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!

#130 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 21 May 2005 - 10:16 AM

Само да вметна:
Трябва ясно да разграничим нещата.
Коментираме необходимостта от изложби или нивото на изложбите в България?
Ако всички кажем "Те са скапани и няма смисъл да ги посещаваме, за какво е този труд" това ниво ще си остане все такова.
Моята молба е да се уважава наистина къртовския труд на хората, които работят за това то да се повиши.

#131 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2005 - 03:29 PM

Цитат

Цитат

Според мен си останала с малко погрешно впечатление.Ще си позволя да обясня нещата така.Този сайт се посещава основно от хора с киноложки опит и доказали се по изложбените рингове, и от такива които тепърва прохождат в кинологията или просто си имат домашен любимец.От време навреме се появяват и такива,които просто търсят конфликта и когато той е вече в разгара си,те постепенно изчезват от форума и се наслаждават от страни на това което са предизвикали.И така до следващото им появяване.Разбира се че всеки има право мнение. Доста от хората прохождащи в кинологията търсят съветите на по-опитните.Всеки има право да се учи,стига да има желание.Нормално е хората ходещи по изложби да имат едни интереси,а тези които просто отглеждат домашния си любимец без амбиции за нещо повече,да имат други интереси.В това не виждам повод за конфликт.Винаги ще има такива за които изложбите и доказването на изложбените рингове ще са нещо важно и такива за които изложбите са "панаир на суетата".За мен лично,а и за доста от колегите ми, ходенето по изложби се е превърнало в част от начина ни на живот.Целта на изложбите за нас не е само спечелването на титли,а положителна емоция,среща с приятели,
приятни пътувания,весели изживявания и т.н.

Az ve4e go kazah---razgovori ve4e-SAMO PO SA6TESTVO,O.K?????
A ina4e si prav---smisalat na 4ove6kiia jivot se izraziava v EDNO: VSEKI DA NAMERI I OSA6TESTVI SVOIA JIZNEN PODVIG!!!!!
Ako ti misli6,4e tvoiat jiznen podvig sa tvoite ku4eta i izlojbite,o.k.!!!Uvajavam izbora na vseki---uspeh i vsi4ko nai-hubavo v tvoite na4inaniia!!!Molbata mi e iasna:
Uvajavai i IZBORA na DRUGITE!!!!
p.s. A sega-iskam da 4eta samo konkretni pozitsii po konkretnite vaprosi!!!Interesno mi e da obogatiavam svoia opit...
User's Signature

• (7 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни