ana38, в 02 April 2011 - 10:37 PM, написа:
сега само разпитвам след това започвам да тарся из развадниците и дано да откря моето куче
Най-добронамерен съвет към вас като модератор на форума: спрете да пишете в общия форум. Куче не се търси по този начин. Пращайте мейли, лични съобщения, разровете се из интернет, темата "мъжко - женско" е обсъждана неведнъж .
Ако сте на 47 години , в което искрено се съмнявам, трябва да сте усетили, че нещата не се правят по този начин.
Всеки сам решава дали да си вземе мъжко или женско куче, не го поставяйте като въпрос за обсъждане, освен ако не искате да текат безкрайни и безсмислени псевдоспорове по темата.
В България има много развъдници към Нацонален Клуб Ротвайлер и човек отдавна може да избира. В момента има няколко кучила. За всекиго по нещо , така да се каже.
Аз също имам малки кучета в двора си, но нямам нищо "евтинко и изгодно", нито бих ви дал куче, ако цената е пръв по ред решаващ фактор за вас или започнете пазарлък. И не защото непременно и на всяка цена искам да ви взема париците, а защото заставам зад това което съм произвел с всичкия си 30 - годишен опит в "кучкарлъка".
Та да обобщя: мъжко или женско, скъпо или евтинко, хубаво или грозно - всеки сам избира на кой влак да се качи...
Поздрави!