Първа разгонка, напишкване,ПОМОЩ
Публикувано: 15 January 2008 - 03:05 PM
Публикувано: 15 January 2008 - 04:17 PM
Това са симптоми на цистит, няма да е зле да я проверите.
Публикувано: 15 January 2008 - 09:26 PM
Проблем с чистенето нямам, обувам бебешки/детски гащички с превръзки за силно кръвотечение, които сменям възможно най-често, за да избегна замърсяване и застояване на урината върху кучето.

Публикувано: 15 January 2008 - 10:55 PM
За цапането, по-често излизане и естествено кучешки гащички с превръзка, но ако се напишква както нашата навремето, превръзката може да не стигне.
Каквото и да е, идете при ветеринарният ви лекар, защото с това пиене на повече вода може наистина да е цистит, а ако не е.. още по-добре. И поговорете за тези проблеми с напишкването, имайки предвид че гледах куче което се напиикаваше постоянно в продължение на година, знам колко е тежко. Все ще се измисли нещо.
Публикувано: 16 January 2008 - 12:38 AM
Публикувано: 16 January 2008 - 12:55 AM
При женските по време на цикъла им се получава повече уриниране, което по принцип трябва да се знае и кучето да се извежда по-често. При някои, както споменахме тук, се случва и да се начишкват.
Аз лично ти препоръчвам да отидеш при ветеринар, защото той ще ти обясни всичко което трябва да знаеш за специфичния период. Също така, ще поговорите за това какво може да се измисли, за да се намали или премахне проблема. (мал)Шансът да е цистит е малък, но аз съм на мнение, че е редно да се провери, отколкото да се чака и да стане някакъв проблем. Така и така, винаги е добре човек да обсъди тези неща, засягащи разгонването, предпазването от бременност и т.н. с ветеринарния лекар, нали? ;-)
Публикувано: 16 January 2008 - 01:13 AM
Публикувано: 16 January 2008 - 10:43 AM
http://www.zoomania....t/view/1591/30/
Публикувано: 16 January 2008 - 10:49 AM
Ако не можеш да я заведеш, тогава я наблюдавай като чишка. Аз винаги ходя при такива случаи, но може би и прекалявам, не знам. Ако започне да има проблеми при уринирането, тичай веднага. Значи куче с цистит ще учести пишкането, ще има напъни да се изчурка, но ще падат по капка-две само, а може да има и видими за нас болки. Наблюдавай и храненето също.
Извеждай я често и не забравяй да пълниш паничката с вода ;)
Публикувано: 23 January 2008 - 09:41 AM

Вход

Горе
Цитиране +