Dog.bg Форуми : силно кървене от венците на куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

силно кървене от венците на куче

#1 Потребителят е офлайн   pep Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 January 2008 - 07:48 PM

Кучето ми- на 13 г. от 1 ден е със доста силно кървене от венците-направо капеше , което спря зясега след като държах тампони с " Грануфарм" върху кървящото място, но явно това е в резултат на парадонтоза ли, какво ли. Нямам наблизо ветеринарен заболекар. Ще ми даде ли някой съвет как да го лекувам-предполагам, че трябва да приема някакви лекарства.

#2 Потребителят е офлайн   D-ra Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 16 January 2008 - 07:59 PM

Изчистване на зъбния камък и Стоморжил или Ровамицин за 10 дни мин. !
Да се види за други огнища !

#3 Потребителят е офлайн   pep Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 January 2008 - 11:32 AM

Тъй като не намерих компетентен ветеринарен, моля и за дозировката на антибиотика и от хуманитарна аптека ли трябва да го купя. Може ли да се приложи без да се чисти зъбен камък-около 100 км. наоколо няма къде.

#4 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2008 - 12:05 PM

а като го огледате цялото куче има ли по него синки или червени точки по кожата? като го ощипете леко получава ли се синка на това място? корема подут ли е?
не е нормално да кърви с такава сила колкото и зъбен камък да има.

#5 Потребителят е офлайн   pep Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 January 2008 - 07:19 PM

Далматинка е и изглежда много добре, кожата и е като на младо ,корема и е чист. Проблем има от 1 година-първо започна с кучешко кихане -около месец-мислех че е от климатика под който спии я преместих. После кихането стана много рядко, но забелязах кафяви петна по постелката и- като я понаблюдавах разбрах че от дясната и ноздра при спане се изтича секрет, премесен с кръв. Също така дясното и око секретира леко с подобна кафява течност. От дясния венец беше и обилното кръвотечение, но вече 10-на дни не се е повторило. А зъбен камък не виждам да е прекалено натрупан. Може да има някаква болест в ноздрата или синуса?

#6 Потребителят е офлайн   pep Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 February 2008 - 07:00 PM

ДО Д-РА:
ПАК ЩЕ ПОПИТАМ ЗА ДОЗИРОВКА НА РОВАМИЦИНА И ОТ ХУМАНИТАРНАТА АПТЕКА ЛИ? КУЧЕТО Е 15 КГ.

#7 Потребителят е офлайн   AXEL Бултериерът Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:ветеринарен лекар<br />

Публикувано: 02 February 2008 - 10:38 AM

Вашето куче има огромна нужда от преглед и лечение от ветеринарен лекар,а не от вашето САМОЛЕЧЕНИЕ!!!!!!
Лечението с антибиотици няма да помогне!!!!!!!!!!
Имайки предвид породата и възрастта и най-вероятно в съвсем скоро време ще се засилят кръвоизливите.
Ако държите на живота на кучето си НАМЕРЕТЕ ветеринарен лекар!

Послеслов:приканвам всички колеги да не отговарят с конкретни лекарства и дозировка на господина.

#8 Потребителят е офлайн   D-ra Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 February 2008 - 10:03 AM

Цитат

ДО Д-РА:
ПАК ЩЕ ПОПИТАМ ЗА ДОЗИРОВКА НА РОВАМИЦИНА И ОТ ХУМАНИТАРНАТА АПТЕКА ЛИ? КУЧЕТО Е 15 КГ.

И да ви кажа дозата няма полза. Докато не се премахне зъбния камък даже изпод венците, каквото и да пие няма да помогне!
Сори веримач !

#9 Потребителят е офлайн   D-ra Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 February 2008 - 10:12 AM

.....ЕДНО ВРЕМЕ В СЪБОТА И НЕДЕЛЯ ПРЕД БЛОКА НИ СЕ СЪБИРАХА МАСА НАРОД- ПРАВЕХА ОСНОВНИ РЕМОНТИ НА МОСКВИЧИ, СГЛОБЯВАХА БОЙЛЕРИ, ВАРЯХА ЗИМНИНА,...БЪЛГАРИНЪТ ИСКА ДА СЕ СПРАВЯ САМ С ВСИЧКО И ОТ ВСИЧКО ДА РАЗБИРА! НЕ Е ТОВА ПЪТЯТ.
ДОВЕРЕТЕ СЕ НА СПЕЦИАЛИСТИТЕ, НО ПЪРВО СЕ УВЕРЕТЕ, ЧЕ НЕ СИ ПОПРАВЯТ САМИ АВТОМОБИЛА И НЕ ВАРЯТ КОМПОТИ ПРЕЗ УЙКЕНДА...ПОВЯРВАЙТЕ МИ, ПОКАЗАТЕЛНО Е !

#10 Потребителят е офлайн   pep Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 February 2008 - 10:37 AM

Благодаря!
Исках да съм сигурна, че е е жизнено необходима тази процетура по почистването, защото чета във форума за вредата от упойката.
Консултирах се и с ветеринарен лекар, който се изказа че не си заслужавало да водя кучето на 100 км за да и се чисти зъбен камък, тъй като вече била стара.
Това, което мисля да направя е да бъде упоена във ветаринарния кабинет и да намеря желаещ зъболекар/срещу заплащане естествено/, да извърши почистването.

#11 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 03 February 2008 - 10:56 AM

Не е ли необходима апаратура за тази цел - ултразвук? (почесвам се по главата липсва ми такава емотиконка)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#12 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2008 - 11:04 AM

ТУК си пише всичко по тези въпроси.
по ми е интересно как Д-ра обяснява кръвта от тясната ноздра и око със зъбния камък :rolleyes:

#13 Потребителят е офлайн   pep Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 February 2008 - 11:58 AM

За окото и носа ще кажа, че не е точно кръв а кафеникава течност, и аз мисля че е малко кръв премесена със секрети, но тази секреция е много оскъдна. За намазване на окото от вет. аптека- лекар! ми даде "mastijet fort"-шприц, и сега като чета на този шприц пише че е за мастити при крави - става ми смешно. Това предполагам ще премине след лечението с антибиотик, който така или иначе ще трябва да се дава след чистене на зъбите. Правилно ли мисля.
  Искам да изясня, че ползвам форума не защото не искам да платя на ветеринарен-а защото това е лесен и приятен начин да се поделят приблеми или опит. Ясно е че никой не е ангажиран със дадената препоръка и решението как да постъпи всеки взема сам, така че нека да не се държим агресивно /напр. Бултериера/

#14 Потребителят е офлайн   AXEL Бултериерът Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:ветеринарен лекар<br />

Публикувано: 03 February 2008 - 03:37 PM

Може и да е "агресивно",но смятам,че вие не полагате грижи за вашият любимец!/между другото това вече по закон е наказуемо/.
СПРЕТЕ ВЕДНАГА да слагате в очите тази "кравешка гадост,за вимета"/ако ви го е предписал ветеринарен лекар,толкова по-зле за него.Вашето куче има нужда от пълни кръвни изследвания!!!!!!,а те могат да бъдат направени от компетентен ветеринарен лекар специалист по дребни животни.

#15 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 February 2008 - 05:47 PM

Как пък в тази аптека от толкова много продукти за очи, които се прилагат за лечение избра най-неподходящото? Просто нямам думи. Изтечението от носа и окото най-вероятно е от гранулом на зъб, който се е възпалил. Д-ра е прав, че трябва първо да се почисти зъбния камък и да се ревизира изцяло устната кухина. Вие не сте прави, като искате това да го прави хуманен стоматолог. Повечето ветеринарни кабинети и клиники, занимаващи се с дребни животни извършват тази процедура. Повярвайте ми не е никак сложна. С ултразвук или механичен скалер все едно, резултата във вашия случай ще е положителен. Процедурата налага упойка. Моля престанете като става въпрос за някаква хирургична намеса да изкарвате упойката най-важния фактор. Ами по-добре ли ще е ако развие в случая гноен синуит или менингит? Щом за даден случай се налага упояване значи алтернативата да не го правим е доста по-неблагоприятна за животното. Хайде марш на доктор/не на аптекар/ и стига жалки опити за самолечение. Стига с тези сто километра. В България няма такова населено място, което е на сто километра от най-близкия град, а във всеки град има поне един кабинет , където да ви помогнат. Отдавна мина времето, катога за всичко се пращаха животните в Ст.Загора.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#16 Потребителят е офлайн   D-ra Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 February 2008 - 05:51 PM

Цитат

ТУК си пише всичко по тези въпроси.
по ми е интересно как Д-ра обяснява кръвта от тясната ноздра и око със зъбния камък :rolleyes:

Не са ли венците проблемните....!? Щом кърви и от носа, да се изключи Ерлихиоза, защото антибиотиците там са други и не вършат работа при възпалените венци.  Или възпалителни ексудати през синуса и слъзния канал, пулпити...знам ли, няма ми го кристалното кълбо  :blink:
Абе както казва един мой клиент : "козата си иска пръч" (вица е дето един се мъчел да си заплоди козата сам... ;D)

#17 Потребителят е офлайн   D-ra Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 February 2008 - 06:07 PM

....къде всъщност живеете ? Може да ви насочим при някой, който да ви свърши работа. Колега !
Не сте за аптеката.

#18 Потребителят е офлайн   pep Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 February 2008 - 08:11 PM

Няма бе човек-в Кърджали -няма. Ще ида до Пловдив или СТ. Загора, но нямам  никакви координати. Някой има ли адреси или тел. А щприца го изхвърлих. И кучето си го гледам като принцеса, моля ви се.

#19 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 04 February 2008 - 08:28 AM

Как така няма? В Кърджали кой ви лекува кучетата? Голям град сте все пак! Близо е Хасково. Там със сигурност има.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#20 Потребителят е офлайн   pep Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 February 2008 - 02:23 PM

А вие ще извършите ли тази процедура в Пловдив? Тук вет.лекари не са и зъболекари.

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни