Цитат
2. с готвено, по веднъж на ден, половин кофичка от кисело мляко, и малко каквото си издейста от ншето ядене. определено не е много. но си е дебелак
3. на 13
а за каишката - винаги съм извеждал и двата пекинеза само с такава каишка която се захваща и за врата и зад предните лапи, не знам дали за нея говориш. но ми стана интересно-защо?
Oh,ne znam kakvo da ti kaja,za da te pouspokoia!?Problemite sa mnogo-estestveno za bolejkite mu triabva da se konsultira6 s VET-niakakvi bolkouspokoiava6ti za artrita,niakakvi hap4eta ,koito da ulesniat di6aneto...Edin ot moite pekinezi umria na 15 godini i 6 mesetsa,to4no zaradi problemi s belite drobove!O6te mi e pred o4ite... n)
1.Opitai da go razhojda6 predimno rano sutrin i ve4er,po hladno...varvi bavni4ko,s mnogo po4ivki...tova ,4e ponakutsva(ako ne e mnogo silna bolkata)-da ne te pritesniava!
2.to4no zaradi dihatelnite problemi-samo s nagradnik...no taka,kakto go opisva6,ne moga da razbera kakvo ima6 ti?!Moite ku4eta nosiat nagradnik...okolo niakolko pati v godinata-nau4ila sam gi da me sledvat neotla4no i da slu6at kato gi vikna-tai 4e,gi izvejdam navan bez ni6to.No izvejdane navan,izvan dvora,triabva da bada 4estna-riadko se slu4va!
3.Kaza "gotveno",no ne uto4ni?! Opitai se da mu dava6 mnogo leki hrani,koito da go zasi6tat,no ne da go pretovarvat...Za men idealniiat variant e tele6koto meso v kombinatsiia s oriz+morkovi...za po-vazrastni ku4eta-i pile6ko,no bez kojata!Sа6то i riba!
4.V nikakav slu4ai ne go hrani mejdu "hraneniiata"---kakvo zna4i "da si izdeistva"?Toi triabva da si ima rejim,ako iska6 da jivee po-dalgo!Zapomni-ako go obi4a6-hrani go po-malko!Za negovata vazrast e normalno po 1 na den ili ako stomahat mu 6te se pretovari-moje i dva pati-sutrin i ve4er,no mnogo malko(razdelia6 prosto dozata na dve!)