Dog.bg Форуми : Пекинез

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (218 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Пекинез

#161 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 May 2005 - 09:31 PM

Цитат

1. движи се мноооооооого малко, да не кажа никак. причина за това са вече изтъкнатите проблеми с артрта, сърцето и дихателната система. получава се затворен кръг но нищо не може да се направи. при разходки, дори кратки се запъхтява много, разкуцва, и често получава пристъпи на задушаване. жал ми е да го гледам така и си седи вкъщи по цял ден s)
2. с готвено, по веднъж на ден, половин кофичка от кисело мляко, и малко каквото си издейста от ншето ядене. определено не е много. но си е дебелак
3. на 13

а за каишката - винаги съм извеждал и двата пекинеза само с такава каишка която се захваща и за врата и зад предните лапи, не знам дали за нея говориш. но ми стана интересно-защо?

Oh,ne znam kakvo da ti kaja,za da te pouspokoia!?Problemite sa mnogo-estestveno za bolejkite mu triabva da se konsultira6 s VET-niakakvi bolkouspokoiava6ti za artrita,niakakvi hap4eta ,koito da ulesniat di6aneto...Edin ot moite pekinezi umria na 15 godini i 6 mesetsa,to4no zaradi problemi s belite drobove!O6te mi e pred o4ite... n)
1.Opitai da go razhojda6 predimno rano sutrin i ve4er,po hladno...varvi bavni4ko,s mnogo po4ivki...tova ,4e ponakutsva(ako ne e mnogo silna bolkata)-da ne te pritesniava!
2.to4no zaradi dihatelnite problemi-samo s nagradnik...no taka,kakto go opisva6,ne moga da razbera kakvo ima6 ti?!Moite ku4eta nosiat nagradnik...okolo niakolko pati v godinata-nau4ila sam gi da me sledvat neotla4no i da slu6at kato gi vikna-tai 4e,gi izvejdam navan bez ni6to.No izvejdane navan,izvan dvora,triabva da bada 4estna-riadko se slu4va!
3.Kaza "gotveno",no ne uto4ni?! Opitai se da mu dava6 mnogo leki hrani,koito da go zasi6tat,no ne da go pretovarvat...Za men idealniiat variant e tele6koto meso v kombinatsiia s oriz+morkovi...za po-vazrastni ku4eta-i pile6ko,no bez kojata!Sа6то i riba!
4.V nikakav slu4ai ne go hrani mejdu "hraneniiata"---kakvo zna4i "da si izdeistva"?Toi triabva da si ima rejim,ako iska6 da jivee po-dalgo!Zapomni-ako go obi4a6-hrani go po-malko!Za negovata vazrast e normalno po 1 na den ili ako stomahat mu 6te se pretovari-moje i dva pati-sutrin i ve4er,no mnogo malko(razdelia6 prosto dozata na dve!)
User's Signature

"Pravia,kakvoto triabva-da stava,kakvoto 6te!"(L.N.TOLSTOI)

#162 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2005 - 09:37 PM

Цитат

ммм да само мисълта за такова "жабче", сигурно може да те развесели и да ти направи деня по-лек и смислен w)
при нас също Али си ляга на тераската и се препича когато слънцето не е много силно, и внимаваме колко стои на слънце. А идеята за "басейнче" е чудесна!!!Само да я видите колко е важна като се препича и как се надува...!
И аз никога и по никакъв повод не слагам нашийник, само нагръдник!

Liatoto i napravi basein4e,6te vidi6 kolko 6te se kefi l) A ina4e,ako e mnogo toplo,kogato ia izvejda6---namokri i obilno 4eloto(ili tsialata glava)sas studena voda-tova 6te i pomogne da se 4uvstva dobre i ohladena...Nepriiatno e,4e 6te se ponatsapa pove4ko,no...
User's Signature

#163 Потребителят е офлайн   click Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2005 - 07:08 PM

...Ровя се из нета да открия информация за разликите между английската и американската линия пекинез, но за сега нищо конкретно. Преди време ми попадна една руска статия която беше и илиюстрирана нагледно със снимки обаче сега не мога да я открия s) някой може ли да помогне?

#164 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 23 May 2005 - 07:32 PM

TUNO - Израел d)

Прикачени файлове

#165 Потребителят е офлайн   albus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2005 - 01:51 PM

Цитат

...Ровя се из нета да открия информация за разликите между английската и американската линия пекинез, но за сега нищо конкретно. Преди време ми попадна една руска статия която беше и илиюстрирана нагледно със снимки обаче сега не мога да я открия  някой може ли да помогне?

click, имам една книга "Пекинес. Стандарты. Содержание. Разведение. Профилактика заболеваний" на Лиз Стеннард. Там са описани подробно различните стандарти, но честно казано аз не можах да разбера точно в какво се състои разликата. Потърси я в руските сайтове, може да я има някъде, защото е много дълго за преписване.

#166 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2005 - 07:07 PM

Za sajalenie moiata entsiklopedi4na literatura,svarzana s porodata,ostana v BG.Moga da otgovoria po-skoro ob6to po temata:
-parvata razlika e v datata na selektsionirane;
-vtorata e v eksteriora---amerikanskata liniia tseli ku4eto da ima po-masiven vid(ima i razlika v kilogramite)-kostna struktura,po-masivna glava,po-"tvardo"izla4vane,po-bogat podkosam,nosat e po- "6irok",otkolkoto pri angliiskata,niama i tolkova silno izrazena "prepaska"...
Dano gore-dolu sam te naso4ila,CLICK...opredeleno,za da govorim s ezika na to4nata nauka,se nujdaem ot entsiklopedi4na spravka!No kato za na4alo...
User's Signature

#167 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2005 - 07:10 PM

Dog.bg,blagodaria za snimkata---moje6 li da kaje6 otkade e?Da ne bi da e ot poslednata izlojba?(ako ne e,razkaji za poslednata izlojba i pove4e za predstavianeto na pekingese)!!!
User's Signature

#168 Потребителят е офлайн   click Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2005 - 04:42 PM

снимката е от изложбата CACIB Bitola - 21.05.2005 г.
а резултатите в 9-та група са :

FCI IХ
BOG - Пекинез, ТUNO
R.BOG - Бишон фризе
BOG III - Чихуахуа, JAMAKOV`S Leprikons IRONHEAD

BIS
Английски кокер, DELLA FIUMANAS ON MY MINDS
R.BIS
Пекинез, ТUNO
BIS III
Цверг шнауцер, BABA VON ALIHOF

снимки има в галерията от изложбата ;)

#169 Потребителят е офлайн   ivon Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 May 2005 - 08:12 AM

О! този Туно е страхотен а ? За пръв път виждам толкова пухкаво пеки d)

#170 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 June 2005 - 08:07 PM

Ivon,kogato si izbira6 ku4e,kozinata e poslednoto,koeto se gleda i e edinstvenoto,koeto tarpi korektsiia ot 4oveka!Drugite ka4estva-ili gi ima,ili gi niama---ne zavisiat ot 4oveka!!!I "Albus" ,i drugi mogat da ti kajat,4e osobeno pri jenskite ku4eta pri edno rajdane,naprimer,taka drasti4no im se pohabiava kozinata,4e niakoi dori "poople6iviavat"...Kakto i obratnoto-pri dobra hrana,vitamini i kozmetika--kozina moje da se "napravi"!!!
E,stiga da ne e kato slu4aia s moia manik n) -demodex,za6toto togava "zabravi"za kozina niakolko mesetsa...
User's Signature

#171 Потребителят е офлайн   ivon Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 June 2005 - 10:46 AM

Цвети благодаря ти още веднъж за съвета, но наистина за пръв път виждам толкова пухкаво пеки. Разбирам чудесно, че си права. Както винаги. l) Чакам с нетърпение мига в който и аз ще пергърна своя любимец. Дано дойде по-скоро.

#172 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2005 - 04:58 PM

Цитат

Цвети благодаря ти още веднъж за съвета, но наистина за пръв път виждам толкова пухкаво пеки. Разбирам чудесно, че си права. Както винаги.  l)  Чакам с нетърпение мига в който и аз ще пергърна своя любимец. Дано дойде по-скоро.

Edinstvenoto,koeto moga da ti kaja e---ako do 2 godini(takava mi e perspektivata za sega,ne po-rano!) ne si nameri6 podhodia6to peki...az 6te ti podaria!!!E,moje da e pet klas,no sas sigurnost--6te e peki!!!I---6te e puhkavo,mnogo puhkavo,ako spazva6 pravilen rejim na otglejdane!!! w)
Spomniam si,4e kogato si kupih parvoto peki---tova ku4e edna sedmitsa po4ti ne stapva6e na zemiata,v nai-bukvalniia smisal na dumata l) To pregradki,to tseluvki---izpokarahme se v ka6ti koi po-napred da se" dokopa "do nego!!!Sega e tolkova glezena,4e samo da ia pribliji6...i vednaga se protiaga nagore s lapi4ki--da ia gu6ka6!!! w) No interesnoto e,sled kato ia gu6ne6---zapo4va da harka ot udovolstvie i da gruhti kato prasentse!!!
User's Signature

#173 Потребителят е офлайн   click Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2005 - 05:30 PM

Цитат

Sega e tolkova glezena,4e samo da ia pribliji6...i vednaga se protiaga nagore s lapi4ki--da ia gu6ka6!!! w) No interesnoto e,sled kato ia gu6ne6---zapo4va da harka ot udovolstvie i da gruhti kato prasentse!!!

Много позната история- намя чужди, няма наши! Само да види човек и е готова!
Напоследък много се радва даже и на един ротвайлер от съседния вход- като го види и ляга да я почеше по коремчето l)

#174 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2005 - 06:32 PM

Цитат

Цитат

Sega e tolkova glezena,4e samo da ia pribliji6...i vednaga se protiaga nagore s lapi4ki--da ia gu6ka6!!! w) No interesnoto e,sled kato ia gu6ne6---zapo4va da harka ot udovolstvie i da gruhti kato prasentse!!!

Много позната история- намя чужди, няма наши! Само да види човек и е готова!
Напоследък много се радва даже и на един ротвайлер от съседния вход- като го види и ляга да я почеше по коремчето l)

Tova obra6tane i "ogolvane"na korema pred po-goliamo ku4e 4esto ozna4ava i drugo----priznavane na negovoto prevazhodstvo i sila....Spored men---ne ia sabirai s tolkova golemi ku4eta,ne znae6 kak moje da reagirat v nai-neo4akvaniia moment!!!
User's Signature

#175 Потребителят е офлайн   albus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2005 - 09:56 PM

А тук може да видите BIS на най-старата и реномирана изложба Крафт за 2003г. - пекито Ch Yakee A Dangerous Liaison. Струва си да се види. После писаха някъде, че му била правена пластична операция и можело да му отнемат титлата, но повече не чух какво стана в крайна сметка.

#176 Потребителят е офлайн   albus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2005 - 10:07 PM

А тук може да се видят и други, по-добри снимки от същата изложба. Едва ли може да се видят другаде толкова много такива пекинези събрани на едно място.

#177 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2005 - 11:54 PM

Krasotata na tezi ku4eta "govori" pove4e,ot kolkoto nie mojem da kajem....Moga samo da zataia dah i da se naslajdavam na savar6enstvoto w) w) w)
User's Signature

#178 Потребителят е офлайн   ivon Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 June 2005 - 07:40 AM

Просто нямам думи.... Глътнах си езика докато разглеждах снимките. Прекрасни пекита. w)
Цвети благодаря ти още веднъж за куража, който ми вдъхваш. Надявам се да успея. Е две години не са чак толкова много нали b) Знаеш ли и моят пекинез навремето така грухтеше, че и кихаше дори от радост и одуволствие.

#179 Потребителят е офлайн   click Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 July 2005 - 04:50 PM

Днес гледах предаване за един страхотен пловдивчанин от любимата ни порода- Казва се Цезар и е черничък, живее в компанията на много животни- почти колкото в зоопарк, и всичките са свободни. Бил е мечта за собственичката си, която има богат опит с пекинезите r)

#180 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 July 2005 - 06:01 PM

А какво стана с на6ата галерииа-ве4е и аз мога да у4аствам с ниаколко снимки-е,не са професионални,но...?!
User's Signature

• (218 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни