Dog.bg Форуми : Пекинез

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (218 Страници) +
  • « Първа
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Пекинез

#681 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 November 2006 - 10:33 PM

Sladko{meche}, пиши ми на лс какви са болковите хапченца - всичко е добре дошло в случая. Лакомства и бисквитки сме пробвали почти всички, който съм видяла- сега съм му купила едни страхотни, на Саmon - направо са чудесни, да ги заяде човек и кучо ги одобрява , отварят му апетита , но не за храна , за още бисквитки, но избягвам да му давам често, защото знам, че почти трябва да се избягват,само за наградка след командата Седни, единствената, която знае, но все пак е нещичко, нали ? b) r) b) l)
User's Signature

...Дай му сърцето си и то ще ти даде своето...
from Марли&me
http://www.greenbalk...u...8&cat_id=35

#682 Потребителят е офлайн   july Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пекинези
Публикувано: 29 November 2006 - 07:03 PM

sanita-За да яде специалната храна за гастрит гранулите се намазват с паста която е любима на всички кучета,имат я всички ветеринари но забравих как се казва r) Трябва да ги яде ,те са специални и ще му помогнат! Захранването става като постепенно добавяш по малко от гранулите в храната ако искаш ги смеляй,ако искаш ги напой с бульонче или с храната която сега яде,но да ги папа за да се оправи. Пробвай чаят за бебета с гастрит, след като казват че помага нищо не ти пречи да опиташ.
User's Signature

Качена снимка]My Webpage[/URL]

#683 Потребителят е офлайн   tzvetka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2006 - 07:05 PM

Мерси за разясненията по-напред!Тези хинчета бяха много сладки!Ох на мойто кученце му се случи инцидент!Значи баба си играеше с него и я пусна на леглото!Ама не че я е хвърлила или нещо а просто я остави на едно от леглата и тя незнам как си е стъпила на задните лапички и изведнъж изкимтя баба като я остави и почна да скимти и да си дига задното краче!!По прнцип даже като и реша ушичките и когато има заплетено не скимти нито нищо и си престваям щом чак е изкимтяла колко я е заболяло!Та аз веднага я взех и я гушнах и направо баба ми толкова я обича че цялата почервеня и я заболя и сърцето че е направила нещо на Лиса обаче като я пуснахме и нямаше нищо!И после мама като се прибра и почнахме да си играем и Лиса почна да скача на задни лапи и да се радва на мама и изведнъж спря и си подви опашката и си дигна крачето!И после пак я гушнах и пк като я пуснах и нямаше нищо!И това беше вечерта и нямаше как да я водим на лекар!А днес беше добре и само както си и играеше с една топка и скачаше и я гонеше и изведнъж изкимтя пак си сви опашката и си дигна същото задно краче!И направо като я гледах как си играеше с топката и беше толкова жизнена и изведнъж как изкимтя и ме погледна с тея големи хубави очи и направо щях да се разплача!Утре съм решила да я водя на ветеринар и много се притеснявам горкичката!Просто няма да забравя как скимтеше! s) s) s) s) s)

#684 Потребителят е офлайн   Sladko{meche} Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2006 - 07:27 PM

sanita,july искам да ви кажа че някои път тия гранули не вършат работа.Много кучета мразят гранулите и дори с тази паста къде споменава july пак не я искат.Много е гадно това с здравобните проблеми на нашите потомници лично аз изпадам в такава паника дори малко да и е лошо на моита пекинезка.Сигурно ветеринара му е писнало при всяка нещо да го търса bl)

#685 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2006 - 08:53 PM

Sladko{meche}, и аз съм така. Само да забележа,че не е в кондиция и много се стряскам. Но и така трябва да бъде, защото при кучетата едно заболяване, примерно, протича с много по- бързи темпове отколкото при човека, и ако наистина нещо те притеснява трябва да реагираш веднага, за да не се окаже късно. Колкото до ветовете, и на мен понякога ми е неудобно, но като се замисля на тях това им е работата в крайна сметка, пък и си плащам. А вет услугите никак не са евтинки. Не ги безпокоя в извънработно време. Така че не би трябвало да има притеснение от страна на пациентите. Поне аз ако стана ветеринарна лекарка много ще се радвам, ако хората са отговорни и се тревожат за здравето на своите любимци. Sladko{meche}, не трябва да се притесняваш. Много е хубаво това, че си отговорна. 1super
ps, благодаря за информацията, която ми изпрати на лс.
За сега съм пробвала само с отвара от лайка, с това и му промивам очичките, че понякога се пълнят с косми и се замърсяват. Сега отивам да му изчистя ушите, че да не си докараме някой проблем r)
User's Signature

from Марли&me

#686 Потребителят е офлайн   Sladko{meche} Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2006 - 09:31 PM

Така е sanita за кучета трябва да се полагат спец.грижи не само за пекинезчетата а за всички породи.
Искам да ви попитам вашия домапен любимец къде спи?Защото моя спинкаше само 1 мес в леглото си и после започна да спи при мен и то най-често лягана главата ми (на вазглавнита ) или като човек си слойи главата на възгланицата а тялото до моето и така спинкаме,но ми казаха че така не било правилно.Аз не мисля че е така все пак нали е моето куче не чуждо.

#687 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2006 - 09:53 PM

Не е правилно от гледна точка на възпитанието, т.е. на йерархията на вашата глутница b) . Моя Чочи спи в моята стая на дивана, който си е неговото легло, и неговото любимо място, но като му е топло спи на пода. Иначе не спи в леглото ми нощем, но сутрин като чие алармата, му е ясно, че трябва да ставам и се казва на леглото и почва да ходи по мен, да ляга отгоре ми и да се милка в ръцете ми. Ако стана излизаме, ако не - оставаме да поспим още малко . b) w)
User's Signature

from Марли&me

#688 Потребителят е офлайн   tzvetka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2006 - 09:54 PM

Ами от начало спеше до мойто легло на земята и бях направила легло, но това беше само 1-2 седмици най-много и почна да се качва на леглото ми!След това почна да спи в леглото на мама и и спеше в краката!И после като стана на 6-7 месеца и се разгони мама не я пускаше да се качва по леглата, а тя самата не искаше да се качва!И после даже като и мина пак не искаше да се качва и си спеше на одеалце до леглото!А напоследък я хващам и да си ляга на фотьоила и като е легнала на него простоо никой не може дая мръдне като почне да ръмжи и да показва зъби!А като спи при мен спи с глава на възглавницата или си ляга като човек и понякога си слага лапичките над одеалото или пък си ляга цялата под завивките!И съм забелязала аз вечер си люягам с нея защото някак си ми помага да заспя!Понякога се въртя и докато заспя..., а когато съм си легнала с нея и съм я гушнала веднага заспивам!!!И ме изчаква да заспя и явно през ноща като види че съм заспала се измъква и отива да спи на фотьоила.А пък сутрин знае кога ставам за училище и когато ме усети че се будя веднага вима някаква играчка и идва до леглото ми и си слага лапичките до главата ми и ме гледа и си върти дупето и опашката и ми показва игрчката си!Но са ми казвали че не е много хубаво да спя с нея защото може нещо а я затисна а и не се знае как тя ще реагира и какво ще оправи!И така мога и аз на нея да и направя нещо или тя на мен!

#689 Потребителят е офлайн   Sladko{meche} Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2006 - 09:27 AM

ДОбре значи сте ги научи ли ваще кучета моето още от малко като искаше да спи при мен аз му давах а мама ми се караше че не трябва така(но нали си е моята слабост няма как).Сега ако не спи до мен неможе да заспи вечер.А иначе през деня спи на различни места.Сутрин щом се сабуда веднага почва да ме целува.Майка ми не и дава да я целува ама аз така съм я научила които и се радва да му дава целувка.Незнам за вас разрешаватате ли всичко на ваще кучета ама аз лично на моето всичко давам (то и за тва се е откала на главата ми).Сърце не ми дава да и се карам :) при вас как е

П.С Скоро ще кача снимки на моито куче как спи да го видите кво е сладко :)

#690 Потребителят е офлайн   tzvetka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2006 - 04:35 PM

На мене също ми се караха като спях с нея и все ми повтарят да не я целувам, нооо простооо не мога да се сдържа да си я цункам!Толкова ми е пухкава и слдинка!А и мама вече знае че кото и да ми каже просто не мога да сесдържа и направо каква глезла е станала Лиска не е истина!И знае кога се прибирам от училище и баба ми казва че полоин час преди да се прибера заставала на вратата и ме чакала и като се прибера и като почне да скача да ме целува и да ми се радва простооо...А и не дава никой нищо да ми прави!Имам предвид ние си измислихме жсе едно се бием и аз като удям все едно баба или мама и нищо не ми прави и даже ми ближе раката, а я гледай какво ства ако някой иска мен да ме удари... баба вече доста пъти си отнесе няколко сининки от лисините зъби!Просто много си ме обичка а и аз много я обичкам!!! Ето снимка на Лиса с новото и палто:
Качена снимка
Качена снимка
А ето и как спи!А и понякога ако има нещо на фотьойла и тя гледа да се завие в него!Ето една жилетка в която се беше завила!
Качена снимка
Ох много е сладка като спи просто не мога да и се нарадвам!
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

#691 Потребителят е офлайн   Sladko{meche} Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2006 - 06:48 PM

tzvetka няма как да не ги се радваме и да не ги допускаме до себе си като са наща слабост.Аз лично моето куче изцяло аз си го гледам много рядко наще ще се навия да я изведат,а иначе му се радват.Малко тъпо може да звучи ама ако то не е добре аз почва да рева голяма паника съм.:)

ПС хубаво палто :)

#692 Потребителят е офлайн   tzvetka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2006 - 07:39 PM

Мерси за палтото!Като чух баба коло е дала за това палто!По принцип мама в повечето случай я извежда особено сутрин!Аз когато я извеждам я извеждам вечер защото не мога да стана толкова рано!Защото за училище ставам в 6 и половина и докато се оправя и за това мама я извежда защото и тя ства рано защото ме кара до учлище и след това отива на работа!Просто Лиса като ме погледне с тези очички и направо се разтапям!И няма как да не и угодя!Аз сега от това което чета излиза че пекинезите има такъв чар чеее...!И са страшно интелигентни!Ама много!Щом разбира като и кажеш дай палячо и даи топката и като и кажеш дай топката носи топка, а като и кажеш дай палячо оставя топката отива даже в друга стая намира палячото и го донася!Като за пръв път открих че е толкова умна направо ми падна шапката! b) b) b)

#693 Потребителят е офлайн   Sladko{meche} Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2006 - 08:30 PM

tzvetka много хубаво палто откъде си го взела пиши ми на ЛС да не излезе реклама :)

#694 Потребителят е офлайн   tzvetka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2006 - 08:37 PM

А незнам кой от тук има женски пекинез, но като се разгони какво правите за да не цапа!Защото Лиса вече 2 пъти се е разгонвала и просто ни омаза живота! b) Как ли не сме и вързвали гащи и тя си ги маха и просто беше 2 седмици чудо!!!!

#695 Потребителят е офлайн   Sladko{meche} Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2006 - 08:56 PM

tzvetka моето е малко още да се разгони но съм чувала че като се разгонат е нещо страшни.Незнам дали си го пускала твоето куче на мъжки и ако си колко пъти.(Аз преди има пекинес но бях малка и не помна много много ко беше кога беше разгонено)Чула съм от баща ми че при пекинезите ако кучето се разгонва за 1ви път и се пуска на мъжки е добре това котило да се раздаде на приятели а да не се продава,за да може да си има още кучета по натам.

#696 Потребителят е офлайн   tzvetka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2006 - 09:03 PM

Ооо не тя е още много малка!!На 1 година и 3 месеца е!А когато се разгони беше на 6-7 месеца!И ни казаха в никакъв случай толкова малка!Първо че кой знае какви кученца могат да се родят а и за нея не е хубаво!И също ни казаха, че най-добрите поколения ставали когато пекинезите са на 2-3 години!А и тя не иска мъжки!Като видеше някое куче което искаше само да я подуши веднага се криеше с опашката бягаше!И даже изджавка един пекинез с който си играят винаги!Но правеше всичко мазало!Сега вече тя самата не иска да се качва по леглата или дивана когато е разгонена или не е измита след разходка и стои на земята!Но като за пръв път беше разгонена и не знаеше какво да прави се качваше на всчкъде и беше ужас!Добре че сега се научи и само на земята цапа!

#697 Потребителят е офлайн   Sladko{meche} Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2006 - 04:51 PM

ето снимка на моето кученце малко е неясна за което се извинявам ,но цифровия ми се счупи и съм я снимала с телефона си скоро ще си зема ново цифрово и ще я снимам :)

Прикачени файлове

#698 Потребителят е офлайн   Sladko{meche} Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2006 - 04:52 PM

а сега ще кача малко снимки на моята Белла как спинка :)

Прикачени файлове

#699 Потребителят е офлайн   Sladko{meche} Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2006 - 04:53 PM

ето още някоя :)

Прикачени файлове

#700 Потребителят е офлайн   Sladko{meche} Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip