Публикувано: 25 July 2005 - 10:42 PM
.Истинско удоволствие е да има6 pekinez-с ве4но усмихната мутсунка,с едно безкраино,лиубопитно изла4ване,с уникална полиу6ква6та се походка-в стил "а ла М.Монро"-и огромни блестиа6ти о4и...Като при6алтси от друго измерение,от друга Вселена-уникални,савар6ени,неповторими!!!
За разлика от тибетскииа спаниел,които е доста трудно за разгадаване ку4е,пекинезите са толкова открити и предсказуеми!Когато ги погледне6 в о4ите,има6 усе6тането,4е даржи6 сартсето им в дланите си--едно голиамо,лиубвеобилно сартсе,което те изтсиало и безрезервно 6те ти отдадат!
Аристократи4ното в тиах ли4и вав всиака секунда,независимо от откритииа им и лесно предсказуем характер: това са горди са6тества,сас сазнание за собствено достоинство и достолепие...Не тарпиат да им се налага насила или да бадат пренебрегвани!!!Те не могат да бадат под4инени---те триабва да бадат СПЕ4ЕЛЕНИ,вниманието им може да баде завоиувано единствено с много нежност,тарпение и безкраина лиубов!!!
Именно когато спе4ели6 доверието на пекинеза и му отдаде6 тсиалото си внимание и грижи-едва тогава тои 6те прави вси4ко,което се иска от него-по собствено желание и претсенка!За6тото такива са вси4ки ИМПЕРАТОРИ-6тедри,благородни и лиубвеобилни кам верните си поданитси...кам нас,неговите собственитси!
(следва)
--------------------
"Pravia,kakvoto triabva-da stava,kakvoto 6te!"(L.N.TOLSTOI)
tsveti Публикувано на Jul 25 2005, 08:49 PM
Гуру
Група: Members
Съобщения: 475
Потребител # 401
Дата на регистрация: 8-February 05
В своиата безкраина приварзаност,те могат да бадат и са силно ревниви...но не кам други 4ленове на семеиството,кам други хора.Ревнуват от други животни,които са привлекли вниманието на лиубимииа 4овек и 4есто проиавиават агресииа кам саперника,конкурента за 4ове6кото сартсе!
Никога до сега оба4е не сам видиала ухапан от пекинез 4овек(ако изоб6то има такав,то са6тииат 6те е ниакакво риадко изклиу4ение!)!Именно поради това са много подходиа6ти(както и тибетскииат спаниел)за савместно сажителство и с малки детса!
И за разлика от тибетскииа спаниел,които сравнително лесно и барзо се приспособиава кам всиакакви климати4ни колебанииа-пекинезат,ИМПЕРАТОРАТ,като истински АРИСТОКРАТ, изисква по-спетсиални условииа на живот:не понасиа силна топлина и влага,оби4а уиута на дома и прохладата на сен4естата градина или паrk-в които 6те се разхожда,полиу6кваики се гратсиозно,риадко ти4е6ком...наслаждаваики се на вниманието на привле4ените от красотата му зрители-минува4и!
(следва)
--------------------
tsveti Публикувано на Jul 25 2005, 08:58 PM
Гуру
Потребител # 401
За6тото пекинезат осазнава и това-своето великолепие тои демонстрира с охота,пониакога и 4есто застава в една поза и може да стои така дори 4ас!Позира с достоинство,за да даде вазможност на всеки,които иска да му се порадва и да сазертсава императорското му савар6енство!!!Това е тои-ПЕКИНЕЗАТ-едно красиво и уникално китаиско бижу,което би било гордост и радост за всеки собственик!!!
Една изиа6тна портселанова статуетка,коиато зад крехката си ван6ност крие невероиатно силен,горд и волеви характер!!!
п.с.Ако АПСО е Божеството(силата и духат),
ако за тибетскииа спаниел божеството е 4ОВЕКАТ(и спаниелат е негова физи4еска и духовна сианка)...
то за мен,моето БОЖЕСТВО е ПЕКИНЕЗАТ!!!
--------------------
manus Публикувано на Jul 25 2005, 09:37 PM
Специалист
Съобщения: 136
Потребител # 494
Дата на регистрация: 28-February 05
Цвети, много от нещата които си написала са така. аз лично съм израстнал в компанията на два пекинеза. за съжаление единия ни напусна преди година винаги обаче ще я помня с нейния безкраен аристократизъм. никога не сме знаели почти нищо за породата, но не е трудно да стигнеш до точно тези изводи които си написала. тя беше СФИТКС-винаги стоеше така че да се вижда цялата й прелест, гледаща те с толкова разум, че понякога се чустваш нищожен пред нея. в тези две очи винаги се чете точната емоция-като човек. може да те погледне с толкова любов , но и с много огорчение това беше нашата императрица.
неъното дете-моят Ръсти-е тотална противоположност. ако тя беше господарщката, той беше шута той е кълбо любов, никога не е наранил никой в живота си и единствено изсква внимание. не понася някой друг да се ползва от любовта на любимите му хора (нито човек, нито животно, нито дори играчка), веднага го избутва. но не както ти казваш с агресия, напротив-веднага се включва в забавата и не позволява да е изолиран от игрите и целувките.
и двамата обаче не подлежаха на дресировка. разбират чудесно какво им се говори и го изпълняват с зъвидна точност ако знаеш как да ги помолиш. Лара обаче беше това което ти отричаш за пекинезите-много хапеше. беше известна из целия град като много зло куче и всички я заобикаряха на другия тротоар мен лично е хапала много, но никога не мога да й се сърдя за това. напротив-благодарен съм й за това че ме е научила да разбирам по добре кучетата и сега не мога да си представя как може да се допусне да те захапе куче. някак си с времето развихме специална вразка, телепатична дори. и не само с мен-с всички до които се е докоснала.... разнежих се но това са пекинезите-винаги влизат под кожата ти и нищо не можеш да направиш за да се пребориш с тази любов
tsveti Публикувано на Jul 25 2005, 10:30 PM
Гуру
Потребител # 401
Не триабва да се "преборва6" с тази лиубов---триабва просто да и се отдаде6 изтсиало,до краи-така,както и пекинезите умеиат:
това е основното,което те вазпитават у нас,собственитсите им---как да оби4а6 безмерно!!!За6тото е казано(БИБЛИИА):
"Ако лиубов ниамате помежду си-ни6то ниамате!"
п.с.Аз сам безкраино богата,именно за6тото имам вси4ко---лиубовта на лиубимите си са6тества(хора и животни)!
А за твоиата Лара-ами хапела е,именно за6тото е била изклиу4ение,едно от малко и риадко сре6таните!
--------------------
19 публикувани съобщения от Jul 16 2005, 09:31 PM Абонирай се за темата | Изпрати адреса на темата на приятел | Принтирай темата