Цитат
Цитат
Нямам пекинез и се извинявам, че се намесвам в темата ви, но с това не съм съгласна. Аз много исках куче, но нямам възможността да отделя еди колко си (примерно 500 и нагоре лв) пари. Но това не променя факта, че искам куче... Нито пък този, че баща ми ще ме изхвърли с кучето ако му заведа някой "помияр" (то не, че моето не е, ама той още не е научил и не мисля да му казвам). Сега с майка ми много искаме куче от една определена порода, но семейството ми неможе да отдели толкова пари и затова сме се спряли на вариант кученце без родословие (ест със съдействието на познати или на развъдчици!). Причината е проста: не ме интересуват изложбени качества или нещо такова. Единственото ми условие е да знам, че кучето е здраво и не е някой убиец! та... отплеснах се... Цената не смятам, че е важна. То пък като е скъпо каква ли е гаранцията...?
Гаранцията е, че някой се е грижил да подбере физически здрави родители (поколения назад), за да не се пренасят наследствени болести, ПСИХИЧЕСКИ здрави родители - за да не е кучето с непредвидим характер (например агресивен голдън - има и такива) - това е смисъла и така би трябвало да бъде. Точно, когато си купуваш куче без родословие НЕ знаеш кои са родителите му,какви гени носи - като вид и характер можеш да очакваш ... всичко.
Баща ти ще го изхвърлили, щом толкова държи на породисто, купите такова от някъде си и се окаже че кучето само леееко прилича на исканата порода?