Dog.bg Форуми : Пекинез

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (218 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Пекинез

#201 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 July 2005 - 06:35 PM

Апсо,не само пекинезите могат да оса6тествиават телепати4на вразка сас собственитсите си(по поглед и жест да разбират какво се иска от тиах!)--
иавно и между хората,отдадени на тази порода(или близка азиатска),са6тествува такава вразка!!! w) Дори и да не си забелиазала поканата-саздаде тема,коиато много хора 4акат отдавна с нетарпение-"Перлите на Изтока" зву4и о6те по-валнува6то и от "Грижи за малкииа ИМПЕРАТОР"...Идеиата и на двете странитси е 4удесна---тук 6те говорим само за пекинези,а на другата странитса-6те тарсим об6тото и разли4ното между азиатските породи!!!
User's Signature

"Pravia,kakvoto triabva-da stava,kakvoto 6te!"(L.N.TOLSTOI)

#202 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2005 - 07:18 PM

Цитат

Цитат

О чудесно най накрая ще имаме снимки а? b)

Едва ли ще ги дочакаме. Вече се уморих да ги изпращам на dog.bg.

След като пекинезат така и не е "заслужил" s) (за6то ли?) cl) тук собствена галерииа---искате ли заедно да помолим за ГАЛЕРИИА на азиатските породи!?Може пак този пат да се полу4и?!...
User's Signature

#203 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:08886080270
Публикувано: 26 July 2005 - 10:40 PM

Цвети! по този начин сигурно ще стане!
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#204 Потребителят е офлайн   albus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2005 - 11:37 AM

Цитат

Цитат

Цитат

А какво стана с на6ата галерииа-ве4е и аз мога да у4аствам с ниаколко снимки-е,не са професионални,но...?!

Изпратил съм снимки на нашите още преди повече от два месеца на e-maila на dog.bg, но досега ни вест, ни кост.

Не съм получавал снимки на пекинез l) Моля те, прати ги на dog.bg@mail.bg или на dogbg@abv.bg и ще бъдат тук d)

Dog.bg има ли някаква причина да не се прави фотогалерия на породата? Изпратих ти снимки и на двата адреса, писах ти лично съобщение и никакъв отговор. Не исках да занимавам и другите участници във форума, но не знам какво още трябва да направя. Започвам да си мисля, че има някакво пренебрегване на ПЕКИНЕЗИТЕ в този сайт. Искрено се надявам да бъда опроверган.

#205 Потребителят е офлайн   ELPIDA Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 August 2005 - 03:52 PM

Изчетох целия форум. Повечето от вас пишат, но нямат пекинез. А аз имам ! Казва се Джиджо и на 25.08.2005 ще навърши 6 месеца. Що се отнася за чистотата на породата той абсолютно отговаря на всички станадарти, та чак и въртеливата походка. Не бях запозната чак с такива подробности и дори малко се притеснявах, че задните крачета са по- тънки и по -прибрани а предните леко извити навътре. Сега се оказа, че е направо по всички изисквания. Но нямам никакво намерение да го водя на изложба. Не ми е необходим медал, за да го обичам повече. Имам много снимки, но не мога да ви ги покажа, защото не съм особенно добра с компютъра. Имам снимки и на сестричката му Нора. Много красиви цветове имат. Джиджо е "Мляко с кафе" а Норито е "Кафе с мляко". Може да ми помогнете, като ми опишете стъпка по стъпка как да пратя снимките.

#206 Потребителят е офлайн   ELPIDA Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 August 2005 - 04:03 PM

О сетих се да кажа и за потеклото на Джиджо! Майката се казва Барби и е от швейцарски развъдник, а бащата е Чоко от Пловдив. Сега Барби живее в село Хрищени- общ.Стара Загора. Джиджо също живее в Стара Загора. Всички от квартала го познават и му се радват. И той познава всички- особенно жените !

#207 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 August 2005 - 04:19 PM

ЗДР,Елпида!!!Попаднала си на то4ното миасто,за6тото пове4ето от нас,които пи6ем тук---имаме пекинез...и не само един!!!Добре до6ла в групата!
Ако снимките,които има6 са ка4ени в комп-а ти,може6 да ми ги изпрати6 на мен,а аз все о6те не сам се отказала да настоиавам за ГАЛЕРИИА на пекинеза тук,в този site,но наи-вероиатно самото публикуване 6те отнеме малко пове4е време!
Може6 ли да даде6 малко пове4е инфо за ба6тата,които е от Пловдив!?
Ние,вси4ки оби4аме ку4етата си,даже "оби4аме"е слабо казано-и при4ината за това не са техните родословииа,повиарваи!Но-е добре да имат и такива,о6те пове4е,4е предстои саздаване в наи-скоро време на КЛУБ на ПЕКИНЕЗА в БГ,таи 4е-когато му доиде времето-6те сподели6 и това(инфо за родословииата),за сега не е необходимо!
п.с.гласува ли ве4е за пекинез на странитсата "Перли на Изтока"?
ПОЗДРАВИ!
User's Signature

#208 Потребителят е офлайн   ELPIDA Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 August 2005 - 02:12 PM

Здравей! Почти нищо не знам за Чоко от Пловдив. Само че вече трети път идва по Коледа в с.Хрищени и с мама Барби си правят бебета. Съвсем случайно /а може би не/ и аз по Коледа взех да гледам за 10 дена пекинезката на една колежка, защото пътуваше. Не се притеснявах да поема грижите-у дома сме гледали сиамка а по-късно едно намерено кученце, което сега вече е голямо и живее на вилата. Милото същество плака, като си тръгна стопанката и. Отначало ми беше забавно, че се моли от врата на врата, а аз и отварях, за да отиде до следващата. После я гушнах и цяла вечер и говорех и успокоявах. От другия ден просто не се окъсваше от мен. Гледаше ме с черните си копчета и аха да ми каже:"Да не ме изоставиш и ти!" Децата ми си правеха експерименти с нея- идваха да ме милват, а тя им ръмжеше лекичко и се долепваше още по-плътно до мен. Няма друго същество, което да ме е заобичало така силно за по-малко от 24 часа. След Нова година започнах да търся по обяви и зоомагазини да си купя пекинез. Само това говорех . Един колега чу поредния ми разговор и ми каза, че края на февруари неговата Барби ще ражда. Така взех Джиджо на 42 дена. Очакванията ми за безмерна и безкористна обич се сбъднаха . Толкова бях убедителна, че тази порода "пекинез" е най-най, та агитирах и приятелката си да вземе едно кученце. Сега често ги събираме и голяма игра пада. Всичко това го разказвам, защото подбудите ми да си взема пекинез са си чиста емоция, не знаех нищо за породата, дори не съм ги забелязвала по улицата. Сега денят ми започва и свършва с Джиджито.

#209 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 August 2005 - 04:36 PM

Елпида,има ли на4ин да разбере6 от кои 6веитсарски развадник е маиката-Барби?Ако може-нека ти дадат ниакакав саит,интересно 6те баде да го видим!И-каква линииа е Барби-американска или англииска?Интересувам се не просто от лиубопитство,така 4е предварително се извиниавам за многото вапроси!Странно ми прозву4а ,4е не знае6 ни6то за пловдивскииа пекинез-нали тои е ба6та на твоето ку4е,не пи6е ли в родословието поне от кои собственик е?
Аз веднага пак 6те избарзам да обиасниа,4е искам да се запознаиа с пове4е собственитси на пекинези,но на ИСТИНСКИ пекинези,не на БГ-пекинез(които ниама ни6то об6то сас стандарта)...смиатам да "работиа"с породата и пак уто4ниавам-не питам просто от лиубопитство!
Благодариа ти предварително!
User's Signature

#210 Потребителят е офлайн   ELPIDA Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 August 2005 - 03:22 PM

Цвети, та аз не разполагам с документ. Когато се уговаряхме да купим кученцата помолих поне да можем с моята приятелка да си изберем. Всичко което знам е казал-рекъл. Може би , не може би, а направо се размножават с комерсиална цел. Дори да бях купила от зоомагазин, каква е гаранцията, че няма да му пише в родословието до 9 коляно разни класни кучета. Аз не съм познавач. А всеки, който търгува веднага те преценя. Скоро ми разказваха как са се опитвали на два пъти да им продадат от обявен развъдник !!! пекинез, вместо ши-тцу, а цената им май е тройна! Ако бях аз щях да се храна и сега да съм във друг форум.

#211 Потребителят е офлайн   ELPIDA Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 August 2005 - 04:16 PM

Още първия ден го занесохме във ветеринарна клиника, направиха му оглед, потвърдиха, че е пекинезче здраво и в много добра форма, въпреки, че рано е отбито, насрочиха имунизации, обезпаразитявания и така нататък. Сега си има паспорт, но той е само всъщност опис на проведените процедури.
Чакай, чакай, да не би да казваш , че Джиджо като е с неустановено потекло ще си остане девствен и без поколение b) Е не честно да се уреждат само онези с многото и сложни имена !
И аз съм му измислила няколко : 1.Джиджо - Дъждовната вода /има обратна захапка и като вали ще му капе право в устата/ 2.Джиджо- Джипси Колбасаров /проси като циганче/ и т.н.
Пратих ти негова снимка.

#212 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 August 2005 - 08:52 PM

ЗДР,Елпида!Парво искам да запо4на с това,4е аз много оби4ам животните-и ку4ета,и котки!От тази позитаииа искам да изходи6,когато 4ете6 моите думи кам теб-и,наи-важното-уважавам и тсениа оби4та и грижите на всеки 4овек,които оби4а животното си!...Не искам да ми се сарди6 за това,което сега 6те напи6а(и без туи аз не успиах да отвориа изпратената от теб снимка):
-определено мислиа,4е са те излагали,за което ти са4увствам(и на мен ми се е слу4вало)-това ку4ентсе,което има6 наи-вероиатно не е 4истокравен пекинез,т.е.непороден!И веднага барзам да се аргументирам ,4рез това,което ти дава6 като информатсииа--пекинезите НИАМАТ ОБРАТНА захапка-никога!Ако се роди такова ку4ентсе-то се обиавиава за пет клас животно,кастрира се и не се използва за разплод!!!Дори само този прости4ак факт триабва да ти е достата4ен,за да разбере6,4е е по-добре да не го разпложда6-в поколението му са6то могат да се родиат такива!
-много хора в БГ наистина НИАМАТ пекинез,не и онова,което отговариа на стандарта на породата,а ВЕТ-ат не е 4овек,които може да отсени ку4ето като клас,а само като здравословно састоиание!Е,сре6тат се и изклиу4енииа,но-много риадко!Това може да направи 1.садииа на изложба;2.4овек,които е развад4ик;3.или-4овек,които от далги години се интересува от породата и има истински пекинези,т.е.има нужните познанииа;
-жалко,4е твоето ку4ентсе ниама документи-таи като не може да баде 4аст от развадната деиност na предстоиа6тииа клуб-но може,ако има6 вазможност да го заведе6 на ниакоиа изложба за отсенка и там да се обсадиат неговите ка4ества(виж темата "как да полу4а удостоверение").
Та,така...погледни о6те веднаж пекинезите тук на развадник "Албус"-това са пекинези,така триабва да изглежда истинскииат пекинез,но за да си 100%сигурен в ка4ествата на конкретното животно-триабва да има6 и родословие,което удостовериава произхода и ка4еството на родителите,изоб6то е гарантсииа за ПОРОДНОСТ!!!Тук има поместени снимки и на други пекинези-тиах са6то може6 да види6!
Ина4е-аз 6те се радвам тук да видим и твоето сладур4е-сигурна сам,4е е много хубав,наи-нубавииат на света(така би триабвало да баде за теб и аз те поздравиавам за това отно6ение кам него!).
п.с. 6те ти изпратиа снимка и на един от моите пекинези,за сажаление в момента разполагам само с неина снимка-но ниакои ден 6те ти покажа и другите!
User's Signature

#213 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 August 2005 - 09:01 PM

Цитат

Още първия ден го занесохме във ветеринарна клиника, направиха му оглед, потвърдиха, че е пекинезче здраво и в много добра форма, въпреки, че рано е отбито, насрочиха имунизации, обезпаразитявания и така нататък. Сега си има паспорт, но той е само всъщност опис на проведените процедури.
Чакай, чакай, да не би да казваш , че Джиджо като е с неустановено потекло ще си остане девствен и без поколение  b)  Е не честно да се уреждат само онези с многото и сложни имена !
И аз съм му измислила няколко : 1.Джиджо - Дъждовната вода /има обратна захапка и като вали ще му капе право в устата/ 2.Джиджо- Джипси Колбасаров /проси като циганче/ и т.н.
Пратих ти негова снимка.

Елпида-про4ети,ама наистина много внимателно тселиаи форум тук!Тселта му е разли4на,благородна,в интерес на тази порода!Тази порода е о6те "табу" в БГ,именно за6тото са много риадко сре6тани ку4ета и пове4ето хора ги баркат с т.нар. БГ-пекинез,които ниама ни6то об6то с истинскииа пеки!
Генералната идеиа туk е,4е се правиат опити да се разиасни на хората какво е пекинезат,как триабва да изглежда и т.н. А генералната тсел е--в БГ наи-сетне да се саздаде клуб на породата и пекинезите да станат пове4е!
И не става вапрос за "уреждане" и безконтролно разплождане на ку4ета,които просто да се раждат,еи така-за идеиата!!!Ако така продалжава да се прави--скоро ниама да се увели4ат ИСТИНСКИТЕ ПЕКИНЕЗИ в БГ....И кои пе4ели от това?!!!-НИКОИ!!!
Казвам НИКОИ,за6тото за мен са НИКОИ хора,които просто еи така си разплождат ниакакви си животни и полу4ават ниакакви си поколенииа ....
Не бади и дори не си помислиаи,4е иска6 да баде6 като тиах!!!Виарвам,4е ниама да го допусне6!
User's Signature

#214 Потребителят е офлайн   ivon Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 August 2005 - 07:56 AM

Само искам да кажа, че в България е наложено мнението, че Пекинезът трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да е с обратна захапка. Всеки втори човек когото попиташ това ще ти отговори. Затова в действителност трябва да се внесе малко повече разяснение за стандарта на породата. d)

#215 Потребителят е офлайн   ELPIDA Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 August 2005 - 09:54 AM

Цвети, как може дори да си помислиш, че ще се разсърдя! За обратната захапка само аз и ти знаем! b) Защото не личи като е със затворена уста. Установих го като му пораснаха новите зъбчета и ги разглеждах. Ясно ми е, че много искате да се сформира клуб"Пекинез" и аз няма да мога да участвам с моето Джиджи, но това не пречи да си говорим НАЛИ ? А за кастрация дори и не мисля. Определено не се чувствам излъгана, защото и търсенето и очакванията ми бяха такива, като на незапознат и некомпетентен любител.
Интересно как не си получил/а/ снимката.
Кой е angel ?

#216 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 August 2005 - 10:06 AM

Цитат

Ясно ми е, че много искате да се сформира клуб"Пекинез" и аз няма да мога да участвам с моето Джиджи, но това не пречи да си говорим НАЛИ ?

Предварително се извинявам че се намесвам във вашата дискусия,но в качеството си на председател на клуб,искам да уточня нещо специално за ELPIDA.В клубовете членуват хора,а не кучета!Членове на клубовете могат да стават хора които дори нямат кучета,а просто симпатизират на дадена порода.Може да членуват и хора чиито кучета са без родословия. Разбира се такива кучета няма как да участват в развъдната дейност на клуба,но това не значи че техните собственици не могат да членуват в клуба за съответната порода.Така че ELPIDA,според мен няма пречка да участваш в бъдещия клуб стига ти да желаеш.
Желая ти успех!
User's Signature

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ  BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!

#217 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 August 2005 - 10:53 AM

Цитат

Цитат

Ясно ми е, че много искате да се сформира клуб"Пекинез" и аз няма да мога да участвам с моето Джиджи, но това не пречи да си говорим НАЛИ ?

Предварително се извинявам че се намесвам във вашата дискусия,но в качеството си на председател на клуб,искам да уточня нещо специално за ELPIDA.В клубовете членуват хора,а не кучета!Членове на клубовете могат да стават хора които дори нямат кучета,а просто симпатизират на дадена порода.Може да членуват и хора чиито кучета са без родословия. Разбира се такива кучета няма как да участват в развъдната дейност на клуба,но това не значи че техните собственици не могат да членуват в клуба за съответната порода.Така че ELPIDA,според мен няма пречка да участваш в бъдещия клуб стига ти да желаеш.
Желая ти успех!

6елти,благодариа за уто4нението!И аз това имах предвид,4е това ку4ентсе ниама да може да у4аства в развадна деиност,за сажаление,но...пониакога о4аквам хората да ми 4етат мислите или между редовете! l)

п.с.даже 6те си редактирам саоб6тението.
User's Signature

#218 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 August 2005 - 11:19 AM

Елпида-кастратсииата не е престапление сприамо животното,даже пониакога е наложителна!По-добре ли 6те баде да се ма4и тсиал живот без партниорка?!
И веднага 6те ти дам ли4ен пример: купих едно мажко ку4ентсе от тук,при последнииа преглед от вет се установи,4е единииат тестис не бе6е паднал в скотума и--препора4ително (да не кажа наложително)е да се кастрира-а повиарваи ми,заложих много на този маник!!!Много се тормозих от тази идеиа,за6тото по принтсип не сам приварженик на оперативните намеси и ако има вариант,предпо4итам никога да не допускам мое животно да страда и да претарпи оператсииа(парите ги биах прежалила,може би 6тиах само да таrсиа отговорност от развад4ика и евентуална финансова компенсатсииа!).Но-слава,Богу...вси4ко сега е о.к.-маникат иавно не6то се е упла6ил или-и аз не знам какво-важното е,4е онова,което триабва6е-си доиде на миастото!
Ако ку4ентсето ти наистина има обратна захапка-не го разплождаи,колкото и да ти се иска да има6 малки от него!Иад ме е само,4е онзи-продава4ат е разбрал как да те излаже-и не сам сагласна,4е когато един 4овек не е наиасно-друг триабва да се вазползва и да го лаже!!!За6тото такива ку4ентса би триабвало да се подариат на такива хора,които ги искат за дома6ни лиубимтси или евентуално-да ти го продаде на ниакаква символи4на сума!А аз много се самниавам,4е ти го е продал на символи4на сума!Ето-ако аз имам малко пет клас-6те го подариа на Ивон,за6тото тиа го иска само като дома6ен лиубиметс и ниама намерение да се занимава с развадна деиност!А,когато се стигне до там-сигурно 6те имам пет клас,за6тото риадко се полу4ават само отли4ни малки,много риадко!
Снимката иа полу4авам,но не мога да иа отвориа,затова ти написах писмо и ти предложих за по-сигурно да иа изпрати6 на адреса на дог(има го тук посо4ен)-тои обе6та да направи галерииа!А...другото е ли4ен вапрос-по принтсип не отговариам на такива,но за теб само сега 6те направиа изклиу4ение-това е моиат ангел-и в буквалнииа,и в преноснииа смисал!
User's Signature

#219 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 August 2005 - 11:22 AM

Цитат

Само искам да кажа, че в България е наложено мнението, че Пекинезът трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да е с обратна захапка. Всеки втори човек когото попиташ това ще ти отговори. Затова в действителност трябва да се внесе малко повече разяснение за стандарта на породата. d)

Ивон,за сажаление е така,за6тото всеки втори 4овек в БГ не е виждал истински пекинез!
User's Signature

#220 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 August 2005 - 11:41 AM

ЗДР,Елпида,отново!Току-6то полу4их писмото ти и...6те дам гласност,за6тото и на мен ми е дотегнало "разбира4ите" от Форума да ми пи6ат обиди и тапотии!За6то сте такива ,бе,хора?!!!
За6то сте написали на жената,4е "триабва да си кастрира ку4ето,за да не се наваждат БОКЛУТСИ"?!...Ниама6е ли друг на4ин,по които да се изразите за неинииа лиубиметс!...Ами,ако ви кажа,4е много сажалиавам ,4е не се прави селектсииа и на хора,за6тото и пове4ето от тиах са боклутси--и ниама да се извиниа,4е сам груба,за6тото докато ниакои не ВИ го каже-ниама да се спрете! a)
Елпида-не им обра6таи внимание!!!
User's Signature

• (218 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни