Dog.bg Форуми : Пекинез

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (218 Страници) +
  • « Първа
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Пекинез

#2191 Потребителят е офлайн   galinagaga Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 March 2008 - 07:26 AM

Нашата госпожица не съм забелязала да приритва на сън, но мисля че е нормално. Нали е жива душичка. Има периоди когато аз самата притрепвам когато спя, а нищо ми няма.
User's Signature

Качена снимка

#2192 Потребителят е офлайн   tan345 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2008 - 09:02 AM

ооо и ние тичаме насън,забелязвала съм да си мърда опашката и сякаш гони някои в съня си ;D
User's Signature

Качена снимка

#2193 Потребителят е офлайн   septemberem Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2008 - 01:04 PM

Рики спи спокойно и е много сладак особено като се събуди.

#2194 Потребителят е офлайн   joleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2008 - 07:18 PM

Цитат

Ами при предните е яла само готвено (човешка храна). Откакто е с нас яде само кучешка храна. Ядем си гранули. Сменихме няколко вида, защото и омръзват и не иска да ги яде. Сега ядем някакви измислени на Нутриско, ядем само накиснати гранули. Като и омръзнат давам пауч или пастет и така си ги редуваме... Този месец, на "заплата" почваме с някакви по - висок клас "бабешки" гранулки. Дано да измислим нещо да я пооправим козината. Между другото на "старците" давате ли някакви хранителни добавки, витамини, нещо специално?

Сори че се връщам толкова назад,немога да препрочета всички работи които сте изписали...големи сте фенчета ей :wub:
lenesome премини на по-качествена храна...не съм чувала за тази и немога да ти кажа хубави неща за нея...
Препоръчвам ти 3 вида храна-'BOSH','PURINA PRO PLAN','ROYAL KANIN'...като съм ги подредила НЕ по качеството,а по цената в нарастващ вид ;)
Най качествената е Роял Канина...само че тук в Русе цената на 1кг е 13.40 стотинки...знам защото като бебе,хранех Бебка с нея...изведнъж спря да ги яде...минах на Пурина Про План Джуниър...сега още сме с тази храна,но и добавки към нея...някакво бульонче...манджичка,НО НЕ КАТО ОСНОВНА ХРАНА...много хора ме посъветваха да разнообразявам храната на Бебз,но в никакъв случай да не преминава в основно ястие-домашна храна...правих и готвено...ориз със обезкостено пилешко месо,хареса и,но то беше само допълнение към качествени гранули!
Препоръчвам ти да се консултираш със ветеринар относно витамини за козинката,но нека ти покаже най-качествените,а не най-евтините,защото често има обратен ефект :(

#2195 Потребителят е офлайн   pakito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2008 - 09:36 PM

Аз сега се прибирам от разходка с моя Пакито,за съжаление една баба с булонка ме предупреди че в моя квартал някакъв "изрод" тровел кучетата,в смисъл купувал гранули,смесвал ги с някаква отрова и всяка вечер излизал и слагал от отровните гранули в градинката в която се събираме кучкарите,също така слагал и пред блокове за които с сигурност знаел че има кучета.До момента в квартала ми има 3 отровени кучета(питбул,пекинез и кокер) и просто незнам утре как ще изведа Пакито на разходка като има навика каквото види на улицата и ако става за ядене да го изяде.

#2196 Потребителят е офлайн   joleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2008 - 10:23 PM

Такъв има и в моя квартал обаче,аз съм от Русе
На ъгъла на блога-гранулки...на другия блок-гранулки...а те едни такива големи със беличко отгоре нещо...опасявам се че е отрова за мишки това беличкото....та в кварталчето изчезнаха 2 котенца и мисля,че са били или отвлечени от този психопат или убити,а и кучето на съседката-булонка на име Ричи се отрови от подобно нещо...той е малка машина за боклуци...каквото намери и яде :( и така явно се е натровил...незнам...много ме е страх.... :( :(

#2197 Потребителят е офлайн   tan345 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2008 - 10:39 PM

в сливен  поне в моя квартал има много кучета и за сега слава богу не се е чуло за отровени кучета.не мисля че дразним някой с нещо че да слагат отрова-тва са съдисти хора дето явно завиждат ли не знам, ама е супер гадно да ти отровят кученцето,трябва да си луд да сториш на някой това :huh:
User's Signature

Качена снимка

#2198 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2008 - 10:40 PM

Аз не харесвам Пурината, но мисля да минавам на Роял Канин ако си намеря малка разфасовка, че все ми предлагат от по 15 кг, а аз т'ва немога да си позволя да го купя наведнъж... За витамини незнам, като идем при вета той ш' си каже к'ви бабешки добавки да даваме. И да се оплача, в Пловдив немога да си намеря хубав магазин за храните... Все като отида почват с наливните, а аз искам да взема 3 кг, ама да е запечатанко, да знам, че не е толко изветряло. А като влезна и кажа, че искам Роял Канин и ми се пулят насреща "Ама тая храна е много скъпа, няма кой да ми я купи" и като кажа, че кучето е малко и като започнат да ми пробутват бебешките храни... полудявам! Ако някой е от Пловдив и може да ме опъти към хубав магазин да казва!
User's Signature

Качена снимка

#2199 Потребителят е офлайн   septemberem Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2008 - 07:05 AM

аз изкам да ви попитам дали знаете или познавате някой който търси мъжки пекинез за разплод защото много време търсих и намерих един но не се харесаха  ще съм ви много благодарна.

#2200 Потребителят е офлайн   joleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2008 - 11:59 AM

Та...ветеринарния магазин до вкъщи е много мъничък,но доста обогатен...
Когато бъбреците на котака ми бяха разтроени от запушването...ветеринаря ми предложи толкова много храни...каза че ако поискам ще се обади в магазин на центъра да пита за по-малки разфасовки и такива работи...
Та имаше пакетчета по 1кг по 2кг по 3кг 5кг 10кг 15кг 20кг 30кг и тва бяха...насипно не е хубаво,но и така имаше :blink:
Защо не говориш със ветеринаря/ката си да ти поръча ако е възможно...защото проблема с козинката е определено от храната!!
Едно време,когато имах още ирландски сетер...тази храна беше евтиничка и само такава взимах...имаше невероятна козина...страхотен блясък и копринена мекота...сега освен че цената е вдигната а и има странни добавки...абе мисля че развалиха храничката!
Та...има огромна разлика между ирландския сетер и пекинеза,но и двете породи са дългокосмести...така че може да ти е от полза ;)
Ако няма витамини специално за пекинезите,вземи друг вид...за някоя друга дългокосместа порода...попринцип има добър ефект :)
С друго немога да ти помогна :)

#2201 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2008 - 03:57 PM

Е тя не е точно пекинез, затова и няма да ми са нужни специални, за пекинез, витамини и добавки... Ще видя някак да се оправям. Сега на 5ти ще ходим за фронтлайн и ш' си поговорим с вет-а. Някой може ли да ми покаже колко трябва да са дълги ноктите на куч-а, че съм хвърлила око на една ножица за ноктенца, но незнам колко точно трябва да са дълги. Немога на 15-тина дни да го водя само за нокти, че като съм извън града ми е кофти превоза...
User's Signature

Качена снимка

#2202 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 29 March 2008 - 08:07 PM

Дължината на ноктите се предценя много лесно.Поставяш лапичката на земята и не трябва пръстите да се повдигат нагоре,а да си лягат точно на земята.Или ноктите трябва да са на нивото на възглавничката на кучо.Ако кучето има достатъчно движение не е нужно ноктите да се подрязват,защото се изтъркват сами.Аз лично на моя пес за всичките тези години не съм и рязала ноктите.Но ако се нагърбиш да и ги режеш сама се консултирай с доктор все пак да ти обясни.Трябва да внимаваш със живеца на ноктите да не го засегнеш,а ако случайно все пак го засегнеш притискиш за няколко минути с хубаво напоен с йод памук.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)
Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#2203 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2008 - 08:20 PM

викам сега като и ги изреже доктора да си ги премеря и тогава да си/и подаря нокторезачката... вие с какво се обезпаразитявате (и вътрешно и външно)? и се чудя дали да я пострижа...?
User's Signature

Качена снимка

#2204 Потребителят е офлайн   septemberem Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2008 - 08:57 PM

аз лично Рики го постригах и първоначално ми стана кофти но сега като го гледам че му :blink: е по леко и се радва се оправих.

#2205 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 29 March 2008 - 09:16 PM

Вътрешно я обезпаразитявам с Дронтал+.А външно сме с противопатазитна каишка от най-хубавите,а не някой боклуци.Много съм доволна и от двете и нямам никакви проблеми :)
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)
Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#2206 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2008 - 09:43 PM

на мен доктора ми каза, че от всички хави на пазара само празимек-а покривал всички гадове, включително ди... ъ... сърдечния чевей..., обаче сме алергични към каишките...  :'( в момента сме без нищо, ама другата седмица ще сложим фронтлайн... Сега излизаме от банята, вече приключихме с тръскането и се кротнахме завити. За първи път толкова слушка. Помъчих я със сешоара,ама се стресна ужасно много, май още я е страх, а аз така и не я досуших...
User's Signature

Качена снимка

#2207 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 29 March 2008 - 09:45 PM

Празимека не е против дирофиларии. Не разчитай на този вет  :-
Абе, не ми се рови в постовете ти, ама не я ли къпеш много често?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#2208 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2008 - 11:00 AM

от последното къпане къпане са минали месец и няколко дни. Тук в тази тема няко беше казал, че на месец е нормално, пък и тя вече понамирисваше и затова... Пък за хапчето... може и аз да не съм разбрала. :-
User's Signature

Качена снимка

#2209 Потребителят е офлайн   tan345 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2008 - 04:27 PM

здравейте днеска с делхи като се разхождахме видяхме едно много сладко померанче :yahoo: бяха много сладки ,как сте всички нещо ново при вас :wub:
User's Signature

Качена снимка

#2210 Потребителят е офлайн   san4eto1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2008 - 09:30 PM

Пусни снимки на Делхи че ми домъчня за него вече  :'(
User's Signature

www.pamperpom.com
Информация за породата, стандарти, развъдници...

Качена снимка

• (218 Страници) +
  • « Първа
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема