Пекинез
Публикувано: 14 April 2008 - 11:29 AM
Цитат
8, баба е вече,ама се мъча да я вкарвам в пътя ;D ;D ;D
Извинявам се ама твоята като на 8 е баба,моята на 12 каква е :rolleyes: :) А за вкарването в пътя никога не е късно.Аз и на тази и възраст я уча и коригирам когато се наложи.И тя лае по принцип по всички кучета.Но преди няколко дена се разминахме с един шар-пей и след лека корекция и забранителна команда не се обадихме,а си продължихме по пътя.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)

Публикувано: 14 April 2008 - 07:48 PM
Кучетата не разбират от обяснения. Трябва кратко и ясно да се казва не, и то със строг тон, за да му стане ясно, че така не бива да прави. И не очаквайте да стане скоро, ако е по-възрастно кучето, пък и то зависи от самото куче.
Публикувано: 14 April 2008 - 09:35 PM
Ами аз под корекция разбирам следното: като си вървим по улицата и тя се разлае казвам "шшшт!" (това ни е новата забранителна команда за лаенето) и ако не спре веднага я дръпвам рязко (но умерено, все пак е 5 кг!). Понякога ми се налага да го правя с още едно - две повторения, но накрая млъква, а напоследък го прави по - бързо. Междо другото в "Повелителят на кучетата" онзи, треньора леко чукваше кучето по дупето с как, така, докато ходи, ако е някакво супер не-схватливо... Та, да се върна на темата... вкъщи като е много лае по каруците (а ние сме на село и доста често има каруци) или пък по хората ако някой вика и понеже нямам повод като не схване от "шшт!" я повалям на леглото и повтарям "шшт!" с леко разклащане (ако е много озлобена и не млъкне). При всеки следващ опит за лаене пак казвам "шшт!". Това са ми корекциите. Незнам дали правя нещата както трябва, но се опитвам. Да се похваля: новата храна я яде като... нз какво. Одеве изяде пълна (човешка) паничка с накиснати гранули. Обаче имам и проблем. Напоследък нямам много възможност да и следя акото и незнам от колко дни не е акала...

Публикувано: 15 April 2008 - 05:04 PM
Здравейте аз чета всичко, но рядко пиша. Забелязъл съм че се говори за абсолютно едно и също нещо - ква храна кво обезпаразитяващо кога да са къпи и постоянно се отговаря, апък преди 2 страници същото е питано. Много е скучна и еднаква темата, имаше малко подобрение след влизането на jordan staff (sorry ако не го пиша правилно), но иначе ... незнам
Публикувано: 15 April 2008 - 05:06 PM
Мисля, че на един стар въпрос не беше отговорено. Дали ако стопанина е болен може да зарази кучето си. От лични наблюдения мога да кажа, че неможе да се зарази кучето, аз няколко пъти съм боледувал и не съм спирал да са гушкам и да си играя с кучо и нищо не му е ставало.
Публикувано: 15 April 2008 - 06:19 PM
вижте какво намерих тука ако имаш кученце до 9 месеца ще получиш безплатна храна и книжка ето сайта http://www.pedigree-...bscription.html
Публикувано: 15 April 2008 - 07:18 PM
Благодаря за сайта,сега го попълних,пък ще видим дали до 3 седмици ще получа подаръци от Педигри.
Вчера ходих до Пикадили и се заредих с една камара консерви и гранули едва си замъкнах плика до вкъщи.Как сте момичета и как са ви кучовците,ние най-накрая вчера направихме първия си опит да си поиграем с едим пинчер,нали ни е в категорията и решихме да се пробваме. ;D
Вчера ходих до Пикадили и се заредих с една камара консерви и гранули едва си замъкнах плика до вкъщи.Как сте момичета и как са ви кучовците,ние най-накрая вчера направихме първия си опит да си поиграем с едим пинчер,нали ни е в категорията и решихме да се пробваме. ;D
Публикувано: 15 April 2008 - 07:40 PM
здравейте.мойто люси утре ще го оперират :'(много съм притеснена.има пъпна херния ,която се наду много и става опасна.люси има болки направо е кошмар.да стискате палци утре.в 9-30 ще е операцията.сега и биха болкоуспокояващи.чао .утре ще ви пиша пак.