Dog.bg Форуми : Пекинез

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (218 Страници) +
  • « Първа
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Пекинез

#251 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 August 2005 - 11:03 PM

Цитат

Честото на всички! вече има галерия пекинез във форума d)

Благодариа на ДОГ.Изпра6таите о6те снимки-аз ве4е изпратих и тук се опита Боксер4ето да прика4и две("пекинез в натурален вид")-оба4е не6то не става... cl) bl)
User's Signature

"Pravia,kakvoto triabva-da stava,kakvoto 6te!"(L.N.TOLSTOI)

#252 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:08886080270
Публикувано: 15 August 2005 - 11:21 PM

Цитат

Апсо-ло6ото е,4е хората НЕ правиат подаратси,дори и когато става вапрос за такива ку4ентса!...

Това е най-лошо s)
Имала съм една приятелка, американка , тя дошла в Москва със свое куче черен лабрадор ретривер, по това време тази порода беще рядка в Россия и е скъпа и това е станало кога още нямало родословиа ФСИ, преходен период. Тя имала 3 деца и муж кой то търсел работа cl) И тяхната кучка родила бебенца от немския овчак. По някога стават такива работи, избягала е. И тази жена ходила и търсела стопаните за свои кученца, за да ги подари! w) И само на добри хора! А имала нужда от пари! и лесно могла да ги има, ако измами хора и продаде тези хубови кученца!
И още, най-лошо че хора согласяват да купуват нещо не качествено. Да дават пари, зад койте стоят тяхния труд, кръв, умора...оставлени сами в къщи деца... на някого, кой ги мами. Става дума не само за БГ-пеки , ами и за бонбони в кои става по-малко шоколад... и за сметана направлена от вода, химия и малко растителна мазнина bl) и фирми имат смелост да продава "тази смес" за чиста сметана! по съща цена! като на истинска!
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#253 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2005 - 11:35 PM

Ниама да оправим света,АПСО...ниама!!!Дон Кихот отдавна ве4е не е "на мода"-и аз се дразниа от такива не6та,ама как да каже6 на 4ове4етса в БГ,които се 4уди как да отселee в тази икономика,4е един ИСТИНСКИ ПЕКИНЕЗ(и то пет клас)от развадник запо4ва с тсена от 300-400 ЕURO или 700-800 USA...?!Как?! cl)
А дори и да е show клас-трудно 6те уговори6 да ти продадат наи-елитното си кутре от ку4илото,за6тото наи-4есто го оставиат за себе си!!! cl) Aз пак имам този проблем-4е искам да си купиа онова,което аз харесвам,а не онова ,което те ми предлагат и имам не6тастието все да си харесвам онова,което са ре6или да оставиат за себе си... s)
Хаиде,даите ми сега пак Вие,прииатели, савет-какво да направиа,за да полу4а онова,което искам?!
User's Signature

#254 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 August 2005 - 12:55 AM

А как да коментираме ситуатсииата в БГ...?!
Имам прииателка,коиато стажува6е като на4инае6т вет в Софииа и ето какви биаха наи-4естите теми за обсаждане:
-все пак ниакои си е купил на тази тсена истински пекинез,женски-това ку4е триабва да има малки,оба4е не6то не става така,както о4акват(макар,4е е типи4но и 4есто сре6тано за породата)-триабва да се прави сектсио...И какво става по-нататак-хората пристигат в кабинета два дни,след като ку4ето се е ма4ило в неистови болки само да се справи-запо4нала е да те4е крав,гнои и какво ли о6те не!!!И-изводат е иасен: НЕ са им се давали о6те пари и за сектсио(когато преди 4 години правих сектсио на мое животно,тсената бе6е 75 лева,отделно за следоперативно ле4ение и медикаменти-нови суми)!
-за какав идеализам има миасто тук и за6то такива хора(иавлението е ежедневие) изоб6то да имат животно?!Или-да им подариава6?!То дори и да им подари6-отно6ението им 6те си остане са6тото!
-и колко са хората,които те гледат и мислиат,4е си слан4асал като им обиасни6,4е пекинезат триабва да се храни сас спетсиални храни,ако иска6 да има6 хубаво и здраво ку4е?!А не с ниакакви попари и тем.под."манджи"!Наи-4есто ми отговариат така:"Хаиде де,много си емотсионална-все 6те изхраним едно ку4е!"
"Да,да,ама НЕ",както навремето казва6е един на6 политик!И,да,емотсионална сам-и не само,4е ниама да подариа,но даже ниама и да продам на баснословна сума мое ку4ентсе(за баде6те) на такива-с многото коmпромиси!...Като много искат-да си правиат конпромиси с детсата им,за мен-животните ми са ми като детса,а и след като имам дете-пак така 6те баде!!!Да ходиат по пазарите(зооборсите) ,да ги лажат(за по-евтинко) и да си купуват животни ниакакви си,които да храниат,отглеждат и да умориат след това-ниакак си...

Ето не6то,което про4етох наскоро и много то4но подхожда и в тази ситуатсииа:
"Отначало ни измислят. После цял живот ни прекрояват по свой образ и подобие.И когато не успеят,ни измислят смърт". (Красимир Едрев).
User's Signature

#255 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 16 August 2005 - 08:13 AM

странен разговор тръгна от моята обява. Апсо-наистина знам какво е пекинез и точно заради това съм пуснал тази обява. не мислиш ли че ако съм искал да пълна гушите на зооборси отдавна да съм се свързал с такава-пълни са с обяви по интернет, че и сайтове си имат? аз не искам това, и от битака не искам да си го взема това куче-какво ще направя ако на другия ден почине? на кой да се оплача? има обаче хубави пекинезчета от хора с домашни любимци, които ърсят хубав дом за своите бебета. тъй като у нас никой не подарява нищо обаче съм казал и цената която бих латил с надеждата някой да ми отговори.

мерси Цвети за обявата-ще я проверя r)

#256 Потребителят е офлайн   ivon Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 August 2005 - 08:30 AM

Честито на всички любители на Пекинеза!!! Вече разгледах галерията и съм още повече очарована!!! Страхотни кученца!!!

Хайде Цвети, къде са снимките на твоите любимци. Те също заслужават да са там.

А това сигурно са кученцата на Албус доколкото разбрах? w)

#257 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 August 2005 - 06:59 PM

Ивон,има снимки тук-на преди6ната странитса Боксер4ето ги публикува,но не6то не се виждат!Уми6лено помолих да са тук,а не в галерииата,за6тото пекито е "хванато в кра4ка",минути след като е разровила градината и се е оклепала с прили4но коли4ество кал навсиакаде---ниама на4ин така да поискам да иа покажа в галерииата,наред с добре изкапаните и сресани сладури на Албус! l)

Манус,наистина ли даржи6 толкова този разговор около обиавата да продалжи?!
Кои и какво полезно 6те нау4и от него за пекинез---наи-важното ве4е стана иасно(за тсената и за ка4еството)!
Хаиде,ако ниакои иска да допални не6то,което о6те не е обсадено по отглеждане и грижи за пекинезите-да пи6е...останалото са,ами...об6ти приказки!
User's Signature

#258 Потребителят е офлайн   albus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 August 2005 - 07:10 PM

УРА!!! Доживяхме да си имаме галерия и за нашата порода. Благодаря на dog.bg и tsveti! Много скоро ще си имаме и клуб. Така че май се вижда светлина в тунела.

#259 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 16 August 2005 - 09:35 PM

Хора! айде да помогнем на тези койте не знаят колко струва куче! моля, тези който вече имат пекинези, направите сметка, колко годишно излазе издържка на пекинез: храна, витамини, щетки, шампоани, ветеринарят(задолжительни прегледи и иммунизация), играчки... колко пари седмично на храна. Хора трябва да е наясно че с купувание на куче расходи токмо започват!
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#260 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 16 August 2005 - 09:44 PM

със сигурност това което на мен ми излиза пекинезът е по малко и от най смелите ви фантазии. и въпреки това е на завидна възраст от почти 13 години. ще го снимам утре и ако сканирам някаде снимката после ще ви го покажа. днес е изресан и изкъпан основно и е просто неотразим ;)

#261 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 16 August 2005 - 09:56 PM

Цитат

Ниама да оправим света,АПСО...ниама!!!Дон Кихот отдавна ве4е не е "на мода"-и аз се дразниа от такива не6та,ама как да каже6 на 4ове4етса в БГ,които се 4уди как да отселee в тази икономика,4е един ИСТИНСКИ ПЕКИНЕЗ(и то пет клас)от развадник запо4ва с тсена от 300-400 ЕURO или 700-800 USA...?!Как?! cl)
А дори и да е show клас-трудно 6те уговори6 да ти продадат наи-елитното си кутре от ку4илото,за6тото наи-4есто го оставиат за себе си!!! cl) Aз пак имам този проблем-4е искам да си купиа онова,което аз харесвам,а не онова ,което те ми предлагат и имам не6тастието все да си харесвам онова,което са ре6или да оставиат за себе си... s)
Хаиде,даите ми сега пак Вие,прииатели, савет-какво да направиа,за да полу4а онова,което искам?!

Значи, не давам совет, приведа примери:
1. Било то давно...мисля преди 12-15 години... имала съм една позната коята гледала КСОЛОИТСКУИНЛИ, този куче е струвало толко скъпо, че ми е страх да помисля! И тази жена не е била богата! и куче било не е нейното! Този куче купил клубът! Всеки дал своят дял и така, тя беше избрана да грижи за него, да направи карьера , заплоди девойка, и така... започнали своята линия, разменвали кучета, возили ги към други мъжски и сега може да купиш в Москва ксолоитскуинли само за 2500 евро.
2. Искала да купя ирландски вълкодав, това беше 1992, от малка харевам голями кучета, и веднага как забеляза объява-обадилась! Питам колко струва?-10000 долара! никак не е малко! Отказах. След 10 години, срешнах ир. вълкодав на улица, не устоях, заговорих. И собственничка казаха, ако держиш на това порода, изчакай, те раждат доста деца, и ако някой е от пет класс мога да го дам на теб за символична цена.
п.с. сега ирлански вълкодав шоу класса струва 1000-1500 евро. за члени на клуба по-малко.
За това са клубове! за да помагами взаимно, да привличеми хора кои держат на порода и могат да привнесят своят дял. И за пет класс трябва да има хубови стопани, а не е тези който искат сега и не им пука за утре.
User's Signature

Качена снимка
училище

#262 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 August 2005 - 02:20 AM

Цитат

УРА!!! Доживяхме да си имаме галерия и за нашата порода. Благодаря на dog.bg и tsveti! Много скоро ще си имаме и клуб. Така че май се вижда светлина в тунела.

Ама как така "маи"---ми то тунелат ве4е блести от светлина!
Про4ети си по6тата в абв-то,молиа те...
Много хора искат да помогнат:
знам кои може да помогне и 6те го направи с документите,знам един луд ентусиаст-моиа милост,които с каквото кажете-6те помага от USA,даже и тук в4ера убедих о6те едни балгари,4е технииат пеки триабва да баде 4аст от клуба и те са вазхитени от идеиата-тези дни сигурно 6те им изпратиа този саит,за да се регистрират...
И,Албус-ти поне за разлика от мен mоже6 да изпра6та6 о6те снимки-даваи,4е аз ве4е "извадих ду6ата"на моите хора в БГ да ми изпратиат о6те...обе6таха,да видим! l)
И 6те ви издам една малка таина,4е да се посмeeте малко: когато тези дни говорих с ДОГ по тел. тои ни направи наи-големииа комплимент,каза:
"Абе,Вие сте луди хора!"...Искате ли да покажем наистина колко сме "луди" от лиубов по пекинезите като запо4нем с клуба и не спрем до там?!... w)
Тои и Вазов е казал:"Лудите,лудите-те да са живи!"("Под игото")
User's Signature

#263 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 August 2005 - 02:29 AM

Цитат

Хора! айде да помогнем на тези койте не знаят колко струва куче! моля, тези който вече имат пекинези, направите сметка, колко годишно излазе издържка на пекинез: храна, витамини, щетки, шампоани, ветеринарят(задолжительни прегледи и иммунизация), играчки... колко пари седмично на храна. Хора трябва да е наясно че с купувание на куче расходи токмо започват!

Апсо,аз триабва да си мал4а по този вапрос,за6тото така угаждам на моите,4е...Но-ако все пак ниакои иска да се разори-6те обиасниа! l)
Твардо сам ре6ила,когато дори подариавам ку4ентсе-да подпи6ем договор за правилно отглеждане и хранене,не искам мое ку4е да баде хранено с остататси от масата или ниакакви си странни манджи!Или хората 6те се грижат, както триабва или-ниама ку4е...за мен среден вариант не са6тествува!
А за клуба и за взаимопомо6тта---гласувам с две ратсе и с вси4ки лапи на моите звер4ета!Така триабва да баде-клубат триабва да обединиава хората,които милеиат за тази порода и те да си помагат взаимно!
User's Signature

#264 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 17 August 2005 - 06:17 AM

ето ги снимките на Цвети r)
Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

#265 Потребителят е офлайн   click Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 August 2005 - 10:17 AM

Цитат

Мисля, 4е е относително- зависи и от здравето на ку4ето, възможностите и т.н. В първите два-три месеца разходите са много по-големи -за играчки, 4етки, шампоани, ваксини, добавки и целия останал асортимент на зоомагазините b) и в крайна сметка докато се отсеят качествените неща от боклуците които се продават по зоомагазините, като се сетя само колко неща сме изхварляли r) А при мен освен всичките тези разходи се включват и хапчетата против алергия които също не са никак евтини и съветвам всеки които мисли да си вземе куче или котка, и не е имал преди това, да си направи тест, които отнема две минутки , защото след това връщане назад няма b)

#266 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 August 2005 - 04:13 PM

Манус,благодариа ти много!
User's Signature

#267 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 September 2005 - 06:59 PM

КРАЛСКИ ЗЛАТИСТОКАФЯВИ ПЕКИНЕЗИ

29.09.2005

toni_k1@abv.bg
Продавам пекинезчета мьжки и женски с разкошна козина и сладки тьпи муцунки тел.0898465798 и 736386

отговори на обявата изпрати на приятел

ЗДР,лиубители и познава4и на пекинезите!Ето Ви една обиава и една тема за размисал!...Не познавам 4овека,пуснал обиавата,но докато има такава идеиа за "кралски"пекинез и изри6ното уто4нение,4е е с "тапа мутсунка"---тази порода ниама да има развитие в BG о6те далго време!...
п.с. Сега остава вапроснииат подател на обиавата и да напи6е от кое "кралство" са пекинезите му,за да му се "варже" о6те ниакои неграмотен!... s)
User's Signature

#268 Потребителят е офлайн   albus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2005 - 09:13 PM

Цитат

КРАЛСКИ ЗЛАТИСТОКАФЯВИ ПЕКИНЕЗИ

29.09.2005

toni_k1@abv.bg 
Продавам пекинезчета мьжки и женски с разкошна козина и сладки тьпи муцунки тел.0898465798 и 736386

отговори на обявата    изпрати на приятел 

Преди три дена един ме пита: -Каква порода са вашите пекинези?
Толкова бях изненадан, че не можах да отговоря нищо. Но след такива обяви няма на какво да се учудваме.

#269 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2005 - 09:19 PM

Ами и аз ве4е не се у4удвам,но открито се дразниа,когато ниакои такав вземе и да спори с мен на тема "кралски пекинез"!И тук наскоро ми се слу4и с едни балгари от Софииа,които имали такав!Ходи ,4е ги убеждаваи,4е такава порода НИАМА!
То4но заради огромното невежество и "информатсионно затамнение" ---тази порода триабва да се популиаризира и в БГ!Да се пи6е за неиа,да се дискутира...
User's Signature

#270 Потребителят е офлайн   albus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2005 - 10:05 PM

Само разговори едва ли ще помогнат. Трябва и да се виждат по-често. Жалко, че са толкова малко у нас.

• (218 Страници) +
  • « Първа
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни