Пекинез
Публикувано: 19 November 2005 - 12:27 PM
Здравейте.Аз от скоро съм собсвеничка на пекинез и засега се уча как да се грижа за него.Децата го намериха изхвърлен на улицата и аз го прибрах.Вашия форум много ми помогна.Чудя се как може да има такива хора да си вземат такова красиво животно и като им омръзне да го изхвърлят,а той е много сладък.Все още не съм го снимала,но като го направя ще сложа снимки за да го видите. d)
Публикувано: 22 November 2005 - 10:47 PM
Цитат
Здражеите аз съ6то имам пикенез но не му е много дълаг косамат как може косъмат да стане по далаг
ЗДР,на4ините са два:
1.ГЕНЕТИКА-там има думата природата,не 4овекат!Триабва генети4но да му е заложено,затова не е без зна4ение от какви родители е ку4ето.
2.С козметика,витамини,подходиа6та храна и много ежеднeвни грижи.
За6то не постне6 снимка,за да знаем какво обсаждаме(имам предвид под "какво"састоианието на козината,а не самото ку4е)?!

"Pravia,kakvoto triabva-da stava,kakvoto 6te!"(L.N.TOLSTOI)
Публикувано: 23 November 2005 - 08:22 PM
Цитат
не добре си е кучето просто къто го извеждам виждам кучета с много далги косми е то косамат на моето не е чак толкова къс далаг е но може да стане повече
Аз поне не се ангажирам да говориа еи така- наизуст...триабва да видиа ку4ето(желателно е),както и да имам пове4е инфо за него,преди да дам савет!За сега мога само да под4ертаиа,4е много фактори са определиа6ти за козината,например: генетика,вазраст,сезон,храна,козметика,здравословно састоиание...и т.н.
Само пример: женско ку4е,което има малки,задалжително поопле6ивиава.
Примерат е елементарен,но с него искам да ти подскажа,4е за да полу4и6 из4ерпателен и то4ен отговор-триабва да даде6 из4ерпателна и то4на информатсииа за ку4ето си,а ниама да е изли6но да покаже6 и снимка!

Публикувано: 23 November 2005 - 08:33 PM
Цитат
dreems радвам се 4е си намерила полезна информация във форума!
Приблизително колко е голям пекинезът и от колко време е с вас?
О4акваме снимките r)
Приблизително колко е голям пекинезът и от колко време е с вас?
О4акваме снимките r)
Каде се изгуби,прииателю?!А и от тебе о4акваме снимки,много сам любопитна да покаже6 колко е пораснала малката!?
Браво на МАНУС,които показа този ветеран Расти!

Публикувано: 23 November 2005 - 09:14 PM
Цитат
tsvety
6те покажа снимки но другата седмица кучето е на година и полувина и е разгонено тарся мажки пикенез които има да казва nok
6те покажа снимки но другата седмица кучето е на година и полувина и е разгонено тарся мажки пикенез които има да казва nok
Ето,вижда6 ли...с това триабва6е да запо4не6-ку4ето ти е в особено положение и ако си забелиазал,4е сега козината му не е като преди,това е нормално!
А изоб6то-била ли е по-далга или не?
Даи о6те инфо за ку4ето си,така по-лесно 6те намери6 мажки-кажи вса6тност какво има6 и какво тарси6?
Аз имам разко6ен мажки,но...за да доиде6 при мен,6те ти триабват мнооооооооого големи плавнитси и свирка против акули! l)

Публикувано: 24 November 2005 - 07:14 PM
Цитат
ами ти Ръсти го видя вече r) от Софя сме. ако ти харесва се свържи с мен на лична бележка d)
Охо-ооо!Ама тук маи 6те има сватосване?!Еи и да ни се похвалите,ако 6те има бебета-пекинез4ета! super

Публикувано: 02 December 2005 - 01:51 PM
Цитат
r) Мерси много !
Днес ходихме на маникюр при ветеринарката b)
Странно, но на задните кра4ета ноктите се изтъркват, а на предните си остават и трябва да се режат от време на време.
Днес ходихме на маникюр при ветеринарката b)
Странно, но на задните кра4ета ноктите се изтъркват, а на предните си остават и трябва да се режат от време на време.
Странно е ,наистина...обикновено е то4но обратното.явно твоята красавица има специфи4на походка!
А за6то ходите при вет само заради единия му маникюр-не може6 ли сам да и реже6 ноктите-има специални ноктореза4ки в зоомагазините,вър6ат добра работа?!

Публикувано: 06 December 2005 - 04:32 PM
Цитат
извеняваите знам 4е не е тук мястото на това съобтение но тарсих каде ли не как да слойа снимка на кучето си ако мойе ми помогнете
Във Форума има6е една тема-"За новаците във Форума"(ако не се лъжа),потърси я,там бе6е обяснено как се прика4ват снимки!
п.с. аз ли4но не мога да ти помогна,много съм зле с тия упражнения! l)