Пекинез
Публикувано: 16 July 2009 - 06:27 PM

Публикувано: 16 July 2009 - 07:20 PM
Не ме разбирайте погрешно, нито се смятам за "много веща в занаята", нито пък имам някакъв зор да давам съвети, които никой не ми иска. Единственото, което целях, е да ви насоча вниманието към някои основни моменти и да прочетете малко повече, ама като нямате време... Жалко, жалко и за вашите кученца, защото напоследък все нови бебета. Надявам се да съумеете да ги гледате правилно, и дано не попаднат някои ден в раздела Без дом, че там е препълнено от нуждаещи се, я от лечение, я от нов дом, а хората вече изнемогват и се отчайват от ситуацията, а тя е страшна....
lonesome, благодаря за подкрепата, само ти ме разбираш правилно. Ама то които както иска така го разбира.
tutti, спокойно, не се смятам за ценен потребител, дори не виждам какво повече да търся в тази тема.... Развивайте я както сметнете за добре.
А колкото до "хапането" - Ами нали сме кучкари, кой друг да ви хапе?!
PS Къде си мила, july?????
Със здраве
Публикувано: 17 July 2009 - 12:14 AM
Sanita,не съм визирала теб,а по принцип и няма за какво да ме успокояваш.На мен не ми пречиш,но отношението към останалите във форума не бива да е такова-пак по принцип.Аз също не съм се ограничила нито само с тази тема,нито само с този форум и затова реагирам,защото смятам ,че това е мястото да се пита,да се споделя и обсъжда това или онова -или греша?!
Попитах за пилешкото месо и кокалчетата и се започна...
п.п.Не съм участвала в темата ,за да ме хапят-напротив!
Със здраве!
Публикувано: 17 July 2009 - 07:19 AM
Наистина за мен този, ако може така да се нарече, спор е приключил.
Публикувано: 17 July 2009 - 09:36 PM

Публикувано: 23 July 2009 - 10:38 AM
през март ми подариха пекинез на 1,5г,женска -джеси.много е сладка и игрива,децата я обожават.на 06,08 ще става майка за втори път,но аз съм страшно притеснена.чух всякакви коментари за това как трудно раждат кучетата от тази порода.моля ви споделете с мен!!!
Публикувано: 24 July 2009 - 06:38 PM

Публикувано: 10 August 2009 - 06:21 PM
Публикувано: 10 August 2009 - 07:41 PM

Публикувано: 23 August 2009 - 10:52 PM
Ще съм благодарна на всеки който отговори
Поздрави чери и кати
Публикувано: 28 August 2009 - 07:54 AM
За излизанията - 2-3 пъти на ден, като задължително едно излизане сутрин и едно вечер, а за третото - по твоя преценка и възможност, но с интервал от другите две излизания.
За обличане през зимата - аз не си обличам кучето и то се чувства прекрасно.
За ресане - всеки ден.
За миене на зъбите - поне 2 пъти седмично. Добавям миене на ушите със специален разтвор - продава се при вета.
За къпането - не по-често от веднъж месечно, освен ако не се налага.
Хранене - основно качествена гранулирана храна, понякога месо, но без подправки и не като заместител на гранулата. Ако имате възможност да си позволите да храните кучето си със скъпа гранула, ок, но ако нямате - по-добре да му приготвяте специална домашна храна.
Публикувано: 28 August 2009 - 01:00 PM
П.С.-вчера бяхме на село и данеби да е много уморена или нещо такова и затова да съ държи така.
Публикувано: 28 August 2009 - 04:04 PM
А що се отнася да умората свързана с ходенето на село - при нас е така. След съботно-неделните ни посещения там, в понеделник е ден за заслужена почивка. Вероятно и при вас е същото, но не можем да сме сигурни. Помислете да я заведете на ветеринар...
Публикувано: 28 August 2009 - 08:58 PM

Публикувано: 29 August 2009 - 08:02 AM
От 4 дена кученцето ми повръща.Заведох го веднага при ветеринар-диагнозата е гастроентерит.Започнаха лечение АБ,но вече три дена подобрение няма.Все още се случва да повърне оризовата вода или чая ,който му давам/едва по 3-4 мл/Много отслабна и отпадна.Какво да правя?Нормално ли е да не се повлиява от лечението?
Благодаря ви предварително за споделените съвети и опит!
/пуснах тема и във вет.к-т за помощ/
Публикувано: 30 August 2009 - 07:00 PM
От 4 дена кученцето ми повръща.Заведох го веднага при ветеринар-диагнозата е гастроентерит.Започнаха лечение АБ,но вече три дена подобрение няма.Все още се случва да повърне оризовата вода или чая ,който му давам/едва по 3-4 мл/Много отслабна и отпадна.Какво да правя?Нормално ли е да не се повлиява от лечението?
Благодаря ви предварително за споделените съвети и опит!
/пуснах тема и във вет.к-т за помощ/
Не е коректно да се поставят диагнози по интернет, нито да се препоръчват лечения, а дори и да исках нямам нужните знания за да го направя. Съветвам Ви да потърсите второ мнение. Отивате, обяснявате какви са симптомите без да казвате какво е било становището на предишния лекар. Единственото задължително е да кажете какви лекарства е приемало кучето преди да отидете. Стискаме палци да се оправите възможно най - бързо. Успех!

Публикувано: 30 August 2009 - 07:57 PM
Ще съм благодарна на всеки който отговори
Поздрави чери и кати
Добре си дошла при нас,с каквото можем ще ти помагаме,аз съм от Русе и имам пекинез на година и четири месеца,ако имаш въпроси- насреща съм,можеш да ми пишеш и но скайпа ми.

Кръвна група А1 (-)

Вход

Горе
Цитиране +