Dog.bg Форуми : Пекинез

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (218 Страници) +
  • « Първа
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • 163
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Пекинез

#3191 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 July 2009 - 06:27 PM

Не съм посочвала конкретно твоето име като нарушител. Отнася се до всички! Пълни глупости се пишат тук. От храната, за която Санита се опита да ви обясни, до козметика и какво ли още не. А най - голямата глупост е да се публикуват координати на хора, които развъждат за да си приберат 100-те лв. Всеки сам прави избора си откъде да си вземе кученце и как да се грижи за него, просто тук не е пазар и подобни неща трябва се говорят на ЛС!
User's Signature

Качена снимка

#3192 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2009 - 07:20 PM

Понеже не се ограничавам да чета само "нашата" тема, а наглеждам и доста други и по-конкретно за породи, искам да ви кажа, че е жалко, че нашата се развива по този начин. Само глупости се пишат, търговия с кученца за 100-200 лв, че ако може и по-евтинко, ще е супер.
Не ме разбирайте погрешно, нито се смятам за "много веща в занаята", нито пък имам някакъв зор да давам съвети, които никой не ми иска. Единственото, което целях, е да ви насоча вниманието към някои основни моменти и да прочетете малко повече, ама като нямате време... Жалко, жалко и за вашите кученца, защото напоследък все нови бебета. Надявам се да съумеете да ги гледате правилно, и дано не попаднат някои ден в раздела Без дом, че там е препълнено от нуждаещи се, я от лечение, я от нов дом, а хората вече изнемогват и се отчайват от ситуацията, а тя е страшна....
lonesome, благодаря за подкрепата, само ти ме разбираш правилно. Ама то които както иска така го разбира.
tutti, спокойно, не се смятам за ценен потребител, дори не виждам какво повече да търся в тази тема.... Развивайте я както сметнете за добре.
А колкото до "хапането" - Ами нали сме кучкари, кой друг да ви хапе?!

PS Къде си мила, july?????
Със здраве
User's Signature

...Дай му сърцето си и то ще ти даде своето...
from Марли&me
http://www.greenbalk...u...8&cat_id=35

#3193 Потребителят е офлайн   tutti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2009 - 12:14 AM

...извинявам се за спам-а...
Sanita,не съм визирала теб,а по принцип и няма за какво да ме успокояваш.На мен не ми пречиш,но отношението към останалите във форума не бива да е такова-пак по принцип.Аз също не съм се ограничила нито само с тази тема,нито само с този форум и затова реагирам,защото смятам ,че това е мястото да се пита,да се споделя и обсъжда това или онова -или греша?!
Попитах за пилешкото месо и кокалчетата и се започна... :zz_020: А всъщност в темата за храненето и в много други четох ,че може да се дават..."Кости - да, без тръбни"А и тази тема изчетох и много често вие самите сте обсъждали храненето,видовете храни,ваксини,къпане,разходки,даже и възглавничката на Мишел........Защо сега ви се струват не на място нашите въпроси?!
п.п.Не съм участвала в темата ,за да ме хапят-напротив!
Със здраве!

#3194 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2009 - 07:19 AM

tutti, защо реши, че те успокоявам....? И се радвам, че все пак си намерила време да прочетеш нашата, че и други теми.
Наистина за мен този, ако може така да се нарече, спор е приключил.
User's Signature

from Марли&me

#3195 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2009 - 09:36 PM

Питай, tutti, питай каквото те вълнува! Отговор винаги ще се намери. Аз ти написах нещо в предния си пост и ще го напиша пак: не визирам точно/само теб! Питате за нещо и после го отхвърляте като вариант и то без сериозни доводи. Все едно, твоята работа заприличва на "гузен негонен бяга".
User's Signature

Качена снимка

#3196 Потребителят е офлайн   rositka Икона

Публикувано: 23 July 2009 - 10:38 AM

привет на всички любители на пекинеза!аз съм нова тук,но имам нужда от вашия съвет!
през март ми подариха пекинез на 1,5г,женска -джеси.много е сладка и игрива,децата я обожават.на 06,08 ще става майка за втори път,но аз съм страшно притеснена.чух всякакви коментари за това как трудно раждат кучетата от тази порода.моля ви споделете с мен!!!

#3197 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2009 - 06:38 PM

Направете всички необходими изследвания на животното, които ветеринарят ще ви назначи и поддържайте постоянна връзка с него. А ако действително се окаже тежко раждане си помислете дали наистина си заслужава риска да загубите не само малките, но и майката.
User's Signature

Качена снимка

#3198 Потребителят е офлайн   Konan03 Икона

• OWNER-IW KENNEL "PHILIPOPOLIS"
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:dog"s

Публикувано: 26 July 2009 - 08:42 PM

Любаша с пекинеза от Созопол взе отлично участие в Констанца Румания!!!!Поздрави...
User's Signature

www.irishwolfdog.com FILIPOPOLIS KENNEL , IRISH WOLFHOUND

#3199 Потребителят е офлайн   Titti_7 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 August 2009 - 06:21 PM

Здравейте,отдавна чета форума, но рядко пиша, но сега имам един въпроси се надявам да получа отговор. Имам мъжки пекинез на 8 месеца, поддържам му добра хигиена, но от няколко дни специфична му миризма се усили и мирише много силно. Та въпросът ми е това нормално ли е или е признак на някакво заболяване. Благодая предварително за отделеното внимание.

#3200 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 August 2009 - 07:41 PM

Ако сте сигурен/на, че миризмата не е породена от въргаляне, завиране по разни не особено чисти места, които кучетата намират за особено разхладителни занимания през този сезон препоръчвам консултация с ветеринар. Все пак е по - добре да се разходите напразно до лекаря, отколкото да се забавите и да се окаже, че всъщност е трябвало да отидете.
User's Signature

Качена снимка

#3201 Потребителят е офлайн   Katt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 23 August 2009 - 10:52 PM

Здравейте,може ли да попитам няколко въпроса свързани с пекитата защото това ми е първото куче и искам да съм сигорна че се грижа добре за него.Такааа по колко пъти на ден и по колко време изкарвате пекитата?,обличате ли ги през зимата?,всеки ден ли ги решите?,миете ли им зъбите и всеки ден ли?,колко често ги къпете? и най-големият ми проблем С какво ги храните?
Ще съм благодарна на всеки който отговори smile.gif

Поздрави чери и кати smile.gif
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#3202 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2009 - 07:54 AM

Здравей, Katt! Добре дошла в нашия иначе мил форум.
За излизанията - 2-3 пъти на ден, като задължително едно излизане сутрин и едно вечер, а за третото - по твоя преценка и възможност, но с интервал от другите две излизания.
За обличане през зимата - аз не си обличам кучето и то се чувства прекрасно.
За ресане - всеки ден.
За миене на зъбите - поне 2 пъти седмично. Добавям миене на ушите със специален разтвор - продава се при вета.
За къпането - не по-често от веднъж месечно, освен ако не се налага.
Хранене - основно качествена гранулирана храна, понякога месо, но без подправки и не като заместител на гранулата. Ако имате възможност да си позволите да храните кучето си със скъпа гранула, ок, но ако нямате - по-добре да му приготвяте специална домашна храна.
ae_085.gif
User's Signature

from Марли&me

#3203 Потребителят е офлайн   Katt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 28 August 2009 - 01:00 PM

Много благодаря sanita vb_024.gif .Днес Чери изглежда много странно и не моажем да разберем какво и има.Попринцип баща ми като се прибере от работа към 12,1 през ноща Чери независимо дали спи скача да му се радва и да яде с него а вчера дори не стана да го посрещне,гушнах я и и дадох малко белтък да хапне(много обича)но пак неискаше,цяла нощ се е близала,сутринта мама я изкара 40 минути и като се прибраха Чери искаше пак да излизе изкрах я на вънка легна и не мръдна,прибрах я,после пак искаше пак я искарах но на вън пак ляга на сянка,като се върнахме почна да обикаля из стаите да се върти да си търси място и от време на време малко поскимтява.Много се страхувам да не и има нещо.Според мама е разгонена но вече е била разгонена веднъж и не се е дъражала така.Много съм притеснена dh_188.gif dh_188.gif dh_188.gif

П.С.-вчера бяхме на село и данеби да е много уморена или нещо такова и затова да съ държи така.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#3204 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2009 - 04:04 PM

Нямам представа какво й има. Ако и утре е така по-добре да се посъветвате с вета.
А що се отнася да умората свързана с ходенето на село - при нас е така. След съботно-неделните ни посещения там, в понеделник е ден за заслужена почивка. Вероятно и при вас е същото, но не можем да сме сигурни. Помислете да я заведете на ветеринар...
wub.gif
User's Signature

from Марли&me

#3205 Потребителят е офлайн   Katt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 August 2009 - 05:10 PM

Санита,много,много благодаря за отговорите vb_024.gif vb_024.gif vb_024.gif .Само да те попитам соред теб това държание данеби да е защото можеби е разгонена или това не е държание на разгонена женска?Благодаря отново
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#3206 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2009 - 08:58 PM

Ако е разгонена може да разберете много лесно. Слагате я да легне по гръб и ако вулвата и е поддута и/или има капчици кръв значи е разгонена. Ленивостта може и да си я обясним с бягането на село, но скимтенето и неспокойството не мисля. Ако продължава така наистина ще е по - добре да я заведете на лекар.
User's Signature

Качена снимка

#3207 Потребителят е офлайн   tutti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2009 - 08:02 AM

Пиша ви с молба за помощ!
От 4 дена кученцето ми повръща.Заведох го веднага при ветеринар-диагнозата е гастроентерит.Започнаха лечение АБ,но вече три дена подобрение няма.Все още се случва да повърне оризовата вода или чая ,който му давам/едва по 3-4 мл/Много отслабна и отпадна.Какво да правя?Нормално ли е да не се повлиява от лечението?
Благодаря ви предварително за споделените съвети и опит!

/пуснах тема и във вет.к-т за помощ/

#3208 Потребителят е офлайн   Katt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 August 2009 - 10:24 AM

Успокоих се,Чери е разгонена,намерих кръв.Благодаря на всички за съветите.Тутти надявам се кученцето ти да се оправи,стискам палци.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#3209 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2009 - 07:00 PM

Цитат(tutti @ Aug 29 2009, 06:02 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Пиша ви с молба за помощ!
От 4 дена кученцето ми повръща.Заведох го веднага при ветеринар-диагнозата е гастроентерит.Започнаха лечение АБ,но вече три дена подобрение няма.Все още се случва да повърне оризовата вода или чая ,който му давам/едва по 3-4 мл/Много отслабна и отпадна.Какво да правя?Нормално ли е да не се повлиява от лечението?
Благодаря ви предварително за споделените съвети и опит!

/пуснах тема и във вет.к-т за помощ/

Не е коректно да се поставят диагнози по интернет, нито да се препоръчват лечения, а дори и да исках нямам нужните знания за да го направя. Съветвам Ви да потърсите второ мнение. Отивате, обяснявате какви са симптомите без да казвате какво е било становището на предишния лекар. Единственото задължително е да кажете какви лекарства е приемало кучето преди да отидете. Стискаме палци да се оправите възможно най - бързо. Успех!
User's Signature

Качена снимка

#3210 Потребителят е офлайн   Детелина 74 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология,офроуд,туризъм.

Публикувано: 30 August 2009 - 07:57 PM

Цитат(Katt @ Aug 23 2009, 11:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте,може ли да попитам няколко въпроса свързани с пекитата защото това ми е първото куче и искам да съм сигорна че се грижа добре за него.Такааа по колко пъти на ден и по колко време изкарвате пекитата?,обличате ли ги през зимата?,всеки ден ли ги решите?,миете ли им зъбите и всеки ден ли?,колко често ги къпете? и най-големият ми проблем С какво ги храните?
Ще съм благодарна на всеки който отговори smile.gif

Поздрави чери и кати smile.gif

Добре си дошла при нас,с каквото можем ще ти помагаме,аз съм от Русе и имам пекинез на година и четири месеца,ако имаш въпроси- насреща съм,можеш да ми пишеш и но скайпа ми.
User's Signature

Кръвна група А1 (-)

• (218 Страници) +
  • « Първа
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • 163
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема