Пекинез
Публикувано: 24 April 2010 - 01:37 PM
Да, аз така правя, обръщам си главата на другата посока. Първо пекито стоеше стоеше и туко дойде пак на моята страна, но аз се обръщам и така... Първите пъти като се събуждах и той беше в краката, но откакто си има възглавничка е на нея или около нея. Явно се мести през нощта, защото заспива до мен.
Иначе ми зае моята страна от леглото, та аз се принудих да спя от другата.

едит.Извинявам се за трите поредни коментара.. нета ми беше решил да си играе с нервите ми.
Това мнение е редактирано от herra.: 24 April 2010 - 01:51 PM

Публикувано: 24 April 2010 - 06:40 PM
Вчера докато сресвах Сани забелязах че по козинката си има нещо като пърхут.Шампоана ми го даде лекарката и и е за малки кученца.След разходка я бърша с мокри кърпи за кучета...Дали е от тях или трябва да сменя шампоана?И колко често ми препоръчвате да я къпа?
Целувки!
Публикувано: 24 April 2010 - 07:16 PM
Въпреки че съм селянин , и съм расъл с мн. видове животни , докато ,
не си взех куче , не бях виждал бълха.
В началито ги чистех от себе си , но после след 2-3 години свикнах , и
си карам с тях

Смятам да ги боря този път с нек'ви капки Фронтлайн , да видим ...
Мии къпане , нашата ужасно мразеше ...
чак когато замирише на куче , но я къпех колкото може по- рядко , примерно 1-2 пъти в месеца .
Ползвах един ефтин кучешки шампоан против бълхи ( действаше 3-4 дена де )
често със сапуна с който се къпя и аз ...
Нямаше пърхут обаче .
Като има пърхут , просто разреди къпането ...
Аз не съм мн. специалист кучкар , да се има в предвид ...)
" изчетох страшно много ..."
Информацията от Интернет 80% не е вярна , търговска или непрофесионална ( според мен )
Така че не знам ...
Миех и ходовата част на мивката след всяко излизане естеств . и след всяко пипане си миехме ръцете , макар че изхабих мн. нерви да приуча дъщерята на това ...
Така е по село - котки , животни никога не влизат в къщи , и миене на ръце ...
Публикувано: 24 April 2010 - 07:16 PM
Доколкото разбрах, изложбените се къпят на 1 месец, а иначе може и на 2.
Аз моя, казва се Чипо, между другото, не знам дали съм споменала, до сега съм го къпала само веднъж и то като го взех, защото миришеше. И тъй като нямах под ръка кучешки го къпах с моя шампоан и няма пърхут, поне за сега.
Колкото до кучешки мокри кърпи... за тях не знам нищо. Но скоро мисля да ходя до зоомагазина, за да се пообразовам и за тези неща :д.

Публикувано: 24 April 2010 - 07:35 PM
Иначе за Фронтлайн - използвали сме го на други кучета, големи, които на двора живеят и мисля, че нямаше оплаквания. Сравнително им намаляха чешанията и нямаха бълхи поне месец.

Публикувано: 25 April 2010 - 10:04 PM

Публикувано: 25 April 2010 - 10:25 PM
Публикувано: 26 April 2010 - 12:22 PM
Те го Чочко , маса проблеми с клетката , минаваше през дупките , и какво ли не ,
май се оправих накрая ...
Първи ден на Врачанчето

Пишете с кво естествено ги храните , и мляко давате ли че нещо се плаша .
Публикувано: 26 April 2010 - 02:58 PM

Публикувано: 26 April 2010 - 03:31 PM
Иначе против бълхите и аз исках от тия капки да слагам,но ми казаха че трябва да е поне на 3 месеца и половина иначе имало опасност да се натрови и за сега сме с пудра,но не се оплаквам...изчистихме бълхите и за сега не са се появили.С шампоана мисля и аз да пробвам с бебешки та да видим!

А сега да ви се похвалим с първата си дрешка!

Публикувано: 26 April 2010 - 06:33 PM
Сани, сладурче е твоето, да му е честита първата дрешка. Наистина си приличат с моя.
Ами аз пекито до сега само и единствено с гранули съм го хранила и мога да кажа, че не е капризно - каквито му взема - яде ги (да не го урочасам само

Публикувано: 26 April 2010 - 09:46 PM
Баба ми и дядо ми гледаха съвсем помежду другото - 10 овце , кокошки , гъски пуйки токачки .
Магаре , прасе , кози , и какво ли не .
Хранеха ги .... бе то беше др. време ..
гъските вечеряха дини и пъпеши каквито и колкото сега и хората не си позволяват ...
сътрин точно в 7 излитаха -прелитаха Дунава , мотаеха се из Румъния , и вечер точно в 18ч им отварях вратата ,....
Определено ги хранеха мн. сложно ... та само гранули .... не знам ...
Е кучето ако не яде кокали , чер дроб , прясно пилешко от щастливо пиле ... мляко ,
не знам .
Утре ше му сваря яйце , и ше пробвам дали кълве на пилешки чер дроб .

http://www.youtube.c...feature=related
Публикувано: 27 April 2010 - 02:43 PM
надупчих 33 дупки да не гръмне , ....
и то така гръмна , че ми писнаха ушите . Ужассс .
Ужас , краката ми лепнат от жълтък , а белтък сигурно имам и в ушите .
Шибана работа ....
Не правете това у дома .
Публикувано: 27 April 2010 - 03:35 PM
ник'во име не е , но дъщерята го кръсти .
Вероятно ще е с две имена , моето ще е Леон , Лео , или Клаудий .
Или Макси .
Максимий е законно избран от сената император в Рим .
Бил ми е земляк , тракиец от северозападна България , към гр. Монтана някъде .
Не сме били се пропаднали

Дадох му жълтък. Отнесе го като БМВ акт за превишена скорост.
Кат пекинез -бълха .
Кат троянец- уиндоус ,кат токов удар компютър.
Тоя малкият ми е другият любимец
Публикувано: 27 April 2010 - 08:07 PM

От доста време се чудя нормално ли е за пекитата да лижат? Защото моя постоянно лиже и хора и предмети и всичко... преди, когато съм била малка сме гледали едно пекинезче за около месец и си спомням, че го кръстихме Лизи точно заради това.

Публикувано: 28 April 2010 - 04:53 PM
Може да е признак за болест или липса на витамини...
Понеже обичам долните номера ,

После пий 1 бира докато му глераш сеира , и си пусни това :
http://www.youtube.c...feature=related
Релаксссс

Давах пак жълтък + пилешко варено + бульона , и го яде та се къса , а гранулите стоят .
за съжаление бъдещето е в гранулите . Твойте деца вероятно ще се хранят с гранули...
Внуците ( унуците вр. диал ) просто ще ги включват нощем в зарядното и готово .
на снимката е бащата ...
Това ни е кучето на село , мн. се бием с него , като го тръсна в земята .. и му пада езика

http://yfrog.com/20p4040340j
http://yfrog.com/5jp4040333j
( с риск да ме изгонят и от този форум )
Публикувано: 28 April 2010 - 11:07 PM

Иначе с излизането проблема си е голям за моя пеки, още на десетата минута хуква към вкъщи и, ако го дърпаш напред това значи да се влачи по земята. Не мога да го разбера.. нито се среща с други кучета по-големи, че да се страхува... ръмжи на хората по улицата, особено които се доближат да му се радват. Голям пъзльо, голямо чудо.

Публикувано: 29 April 2010 - 07:54 PM
Иначе се скапва .
Задръстват му се аналните жлези и почва бавно да се трови
познава се че си влачи дупето по асфалта .
А и като човек без движение му се скапват цели системи , за обработка на захарта в кръвта , отделителна , кости , стави ...
http://img408.images...4/dsc09872e.jpg
Днес съм му давал чер дроб ( за кръвообразуване , и варено ненитратно морковче от село