Dog.bg Форуми : Пекинез

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (218 Страници) +
  • « Първа
  • 213
  • 214
  • 215
  • 216
  • 217
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Пекинез

#4281 Потребителят е офлайн   Koce1313 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 June 2013 - 10:56 AM

Здравейте !

От 2 седмици Ерос му е лошо , болеше го корема и повръщаше , понякога му се схващаше крачето ,защото нямаше сили и не искаше да яде . :dh_188:
Заведохме го при ветеринарката ни и тя му би инжекции за апетит ,бусколизин и антибиотик ,който антибиотик 3 дни подред . След това му предписа витамини за 7 дни ,още му ги даваме тези витамини и вече почва да се оправя .

Та сега към моят въпрос който искам да попитам . Докато Ерос лежи дясното му краче трепери ,като е легнал по корем ,на гръб с крака нагоре и настрани .

Моля помогнете ако знаете ,защо трепери така !

#4282 Потребителят е офлайн   mi6lena Икона

• Interests:всичко и нищо
Публикувано: 06 August 2013 - 08:54 AM

Здравейте, всички любители на разкошната порода пекинез.
Аз отдавна искам да си взема такава кукличка и сега ровя интензивно по обяви.
Прочетох целия Ви форум и виждам, че има добри познавачи на породата, затова бих била благодарна ако някой ми отговори това пекинез ли е ( дори и на бълг. вариант не ми прилича много).
Качена снимка

#4283 Потребителят е офлайн   ShugiRs Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 August 2013 - 01:25 AM

https://www.facebook...&type=1&theater

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#4284 Потребителят е офлайн   teomira Икона

Публикувано: 15 August 2013 - 10:52 PM

съгласна съм когато аз търсих моя пекинез разгледах купища обяви за продажби и на всяка второ пишеше че са чистокръвни ,но доста хора споделят ,че са се заблудили по тези обяви и купуват куче с мисълта че е породисто а се оказват измамени.
Но аз държах да си взема токова куче и не съжалявам имам най-прекрасното куче
[img]https://www.facebook...&type=3&theater[/img

#4285 Потребителят е офлайн   Koce1313 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2013 - 11:06 PM

Показване на мнениетоteomira, в 15 August 2013 - 10:52 PM, написа:

съгласна съм когато аз търсих моя пекинез разгледах купища обяви за продажби и на всяка второ пишеше че са чистокръвни ,но доста хора споделят ,че са се заблудили по тези обяви и купуват куче с мисълта че е породисто а се оказват измамени.
Но аз държах да си взема токова куче и не съжалявам имам най-прекрасното куче
[img]https://www.facebook...&type=3&theater[/img

Аз също когато видях обявата за моето куче не ми пукаше дали е породисто или не ,защото аз веднага си го харесах и не смятах да си взема друго куче ! :md_064: Picture

#4286 Потребителят е офлайн   ShugiRs Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 August 2013 - 11:46 PM

здравейте има кученца за продаване вътрешно и външно обезпаразитени с 1 ва ваксина може да видите родителите на повече снимки на адреса долу )
https://www.facebook.com/PekinezBG

#4287 Потребителят е офлайн   orinbg Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 27 August 2013 - 01:03 AM

Здравейте....и аз си имам любимец от породата пекинез.....беличък....купен от магазин, не знам колко е чистокръвен, но аз много си го обичам и много е готин /моето гардже е най рошаво/ .... хората по улиците също му се радват....щурчо, обича да се къпе, да яде грозде, домат и диня....луд е по дента стиковете....сигурно доста трудно ще му намерим бяла женска, ама има време - все пак е на 1.5 години само....:D

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#4288 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 August 2013 - 07:20 AM

Голям е сладур, но не му давайте грозде.. И доматите не са му много полезни ама гроздето го забравете като храна за кучето си!
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)
Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#4289 Потребителят е офлайн   orinbg Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 27 August 2013 - 03:53 PM

Показване на мнениетоyani4ka, в 27 August 2013 - 07:20 AM, написа:

Голям е сладур, но не му давайте грозде.. И доматите не са му много полезни ама гроздето го забравете като храна за кучето си!

Благодаря ти....Аз му давам по 3-4 малки зрънца или по едно две дребни резенчета от домат /не от салата/....както се казва за комка, но ако трябва хич няма да му давам....яде по два пауча - котешки и суха храна....редуваме ги.....диня също обича....:D .....иначе е много палав и див.....не може да стои на едно място повече от няколко минути.....съответно пекенезкия характер е на лице - има ли нещо в устата, забрави да го вземеш.....може би единствено на мен ми позволява, но пък ми е и като сянка - не се отлепя на повече от метър от мен....:D

#4290 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 August 2013 - 06:25 PM

Сухата храна също ли е котешка или не?
User's Signature

#4291 Потребителят е офлайн   orinbg Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 28 August 2013 - 01:54 AM

Не....сухата храна си е кучешка.....и Педигри яде, и Роял Канин, давам му една която я препоръчват за косъма също.....но яде тази която е по дребна, не знам защо отбягва по едрата .....имам предвид гранулите......от време на време яде и от това което ние ядем, но рядко.....една пълнена чушка с ориз и кайма му бях давал и я излапа без проблем.....купувах му кокоши глави и ги сварявах да омекнат и костите....харесва ги....случвало се е да открадне някой кокал от пиле, или някой приятел му даде, но като общо не му е храна.....ами като висне с тоя жален поглед около масата и хората му дават тайно от мен по нещо..... :ab_041: .....обича много диня, не знам може ли да яде диня....голямо прасе е....яде всичко каквото му подадеш.....: :smile: ...... иначе гледаме да яде предимно храните за животни които са, като единствено паучите са котешки.....казаха ми че са с повече месно присъствие, тъй като котките трудно се лъжат за храна без мръвчица.... :ab_041:

#4292 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 August 2013 - 08:54 AM

Нормално да си проси от масата..Това е куче и то пекинез. Те знаят как да си просят. Диня няма проблем да яде, но пилешки кости..просто спрете докато е време.. Това е най-опасната храна която може да се даде на едно куче. За храна от масата, ако има как не го учете на това че свикват и цял живот ще си иска. Ваша храна е желателно да не му давате защото има подправки, а те не са му полезни хич! Принципно не е хубаво да храните куче с котешки храни ,защото котките имат други изисквания и нужди от кучетата. Има и кучешки паучове направени от чисто месо,можете от тях да взимате. Но цената им вече е по-различна. Какви са котешките паучове с които храните?
User's Signature

#4293 Потребителят е офлайн   orinbg Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 28 August 2013 - 06:17 PM

Уискас......пробвал съм го няколко пъти и два пауча са му достатъчни.....третия не може да го изяде....повече от половината остава....не му даваме кокали, това е някой ако му даде тайно или той си го открадне....рядкост е.....компенсирам му с кокоши глави - силно сварени и костите омекнали.....а Уискаса е единственото котешко.....много обича хляб.....направо яде по филия и половина ако не е ял преди това....имах преди това булонка, която почина на 17 години, и тя ядеше почти всичко, но хляба не го обичаше....тоя направо е фен.... :smile: .....не знам, аз не съм много привърженик на абсолютния контрол в храненето.....избягваме неща които не са полезни, но ако нещо си открадне или някой тайно му даде, не се шашкаме.....за сега около Мърфи всичко е наред, зимата имаше проблем с едното оченце - присвиваше ги и сълзеше, но лекарката ни предписа капки - Тобраколин и от тогава няма проблем.....ваксинираме го редовно, има каишка против гадини, пие на два месеца едно хапче против паразити.....и щурее на воля из апартамента....на вън не смея да го пускам, „е е дивчо и ще излети на булеварда без да се замисли.....свободно играе само в парка....или някъде на поляна.... :smile:

#4294 Потребителят е офлайн   orinbg Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 28 August 2013 - 06:19 PM

Забравих да ви питам - какво Ви е мнението за Дента стиковете.....ядем по един на ден и направо се разтреперва като го види....ще ми отхапе пръстите само и само да го вземе и изяде..... :ab_041:

#4295 Потребителят е офлайн   mi6lena Икона

• Interests:всичко и нищо
Публикувано: 27 September 2013 - 11:34 AM

Здравейте,
Някой може ли да ме посъветва каква големина къщичка да купя за пекинез. Сега е на 50 дни и е една малка топчица, но идея нямам колко ще порастне. Четох, че стандарта за съотношение височина/дължина е 3/5, но от колко см не беше посочено. Става въпрос за тези мекичките сгъваеми къщички.
И майката, и бащата са мини, но ми се видяха доста дългички- малко като дакелчета, с тези късички краченца...
Може би защото бяха подстригани, изглеждаха така. Качена снимка
Не се сетих да ги премеря, толкова запленена бях от бебетата, че на родителите не обърнах много внимание.

#4296 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 21 October 2013 - 09:03 PM

Прикачена снимка

Където и да говорите - аз ви слушам :ea_103:
http://www.youtube.c...h?v=gwq_QW4nrUc

#4297 Потребителят е офлайн   Mariela i Lucky Икона

• Member
  • PipPip
  • Interests:Кавалер Кинг Чарлз шпаньол, Дакел, Мопс, морски свинчета, хамстери.

Публикувано: 04 January 2014 - 09:10 PM

Здравейте! За Коледа на мой приятел му подариха кученце-малко Пекинезче. Казва се Перси и на 6-ти януари става на 3 месеца. Според вас чистокръвно ли е, защото стана един спор за това... Аз обяснявам, че са виждали и двата родителя-чистокръвни Пекинези, в паспорта ясно пише Пекинез, други собственици на такива кучета от квартала също като го видяха веднага познаха какво е, понеже и техните като малки са били такива, сравнявах с други бебета Пекинези и са еднакви, момичето пак не се разбира... Според нея куче без родословие е пумияр. Е, не всеки има пари и не всеки е длъжен да дава минимум 1500 евро за родословно! :eg_033: Давам снимки на Перси. :ba_025: Заради светлината изглежда по-светъл иначе е малко по-тъмничък.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Да живеят Кавалер Кинг Чарлз шпаньолите, Дакелите и Мопсовете!

#4298 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 05 January 2014 - 12:10 AM

Право е момичето.
Куче без родословие е породоподобен мелез.Паспорта е документ доказващ дали кучето Ви е обезпаразитено и ваксинирано-нищо повече.Единствено легитимно родословие на кученцето с вписани вътре предци 4-5 поколения назад доказва принадлежността към дадена порода.
Кучето е сладко и него не го интересува има или няма ли порода,затова и на Вас да не Ви пука-гледайте го,обичайте си го,занимавайте се с него.
Качеството струва пари-така,че не се чудете,че едно чистокръвно куче може да струва 1500лв,а и в пъти повече.
В нашата порода има и цени от 7000Е.

Между другото в България мисля,че все още няма лицензиран развъдник за пекита :re_037:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#4299 Потребителят е офлайн   ShugiRs Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 January 2014 - 05:19 PM

Здравеите заповядайте в моята фейсбук група Пекинез там пак може да обсъждаме всичко за пекинеза https://www.facebook.com/PekinezBG а във връзка с клуба за пекинези мисля че има една жена която ми обясни че има клуб и наистина има красиви пекинезчета с родословие но не можела да искара бебета по незнайна причина 2 пъти съм разговарял с нея но беше отдавна преди 2 години някъде .та жената е рускиня и мисля че беше от Созопол . някой ако знае нещо повече да каже понеже и аз се интересувам . А тогава се бях обаждал и във федерацията да питам дали има такъв клуб а то нямаше .ще се радвам ако някои сподели нещо повече по темата ) поздрави от Балу ))) Прикачена снимка

#4300 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 07 January 2014 - 07:37 PM

Жената за която говориш е Любаша (Любов Никова).. има невероятни кучета и си има и регистриран развъдник Strong Viking Pekingenese.
User's Signature

• (218 Страници) +
  • « Първа
  • 213
  • 214
  • 215
  • 216
  • 217
  • Последна »