Dog.bg Форуми : Пекинез

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (218 Страници) +
  • « Първа
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Пекинез

#431 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 June 2006 - 05:01 AM

Цитат

мойте кученца пет клас ги продавам по 600лв.

честно, не мислиш ли че прекаляваш.... bl) bl)

#432 Потребителят е офлайн   blacksilhouette Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 07 June 2006 - 02:07 PM

Pozdrav svima.
Valkata Качена снимка to sigurno nije Pekinezer jer bebe od pekinezer izgleda ovako:
Качена снимка Качена снимка
ali za psa koji nije pekinezer 150lv u svakom slucaju nije mnogo.

#433 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2006 - 02:54 PM

Цитат

Цитат

Пентил -juli,аз съм давала на моите ку4ета Петнил-има го и вав вет аптеките,ако говорим за едно и са6то!?

Точно това казвам Цвети,че се препоръчва за козина и го има навсякъде,също е хубаво да се дава Биовитал и Виакотан ,но преди това съвет със специалист защото ние не сме ветеринари ! Може проблема да е съвсем друг и да се наложи изследване и така просто да се дават лекарства не бива а и на опаковките пише че са по лекарско предписание.

juli,има6 гре6ка при изписването на Петнил-а.Това са витaмини и се дават всеки ден по един-безобидни и независимо какав е проблемат,може да се дават на всяко ку4е и коте!
User's Signature

"Pravia,kakvoto triabva-da stava,kakvoto 6te!"(L.N.TOLSTOI)

#434 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2006 - 02:56 PM

Цитат

Цитат

мойте кученца пет клас ги продавам по 600лв.

честно, не мислиш ли че прекаляваш.... bl) bl)

И аз мисля,4е 600 лева за пет клас са много,но...всеки си знае.Както се казва "За всеки влак си има пътници!" b)
User's Signature

"Pravia,kakvoto triabva-da stava,kakvoto 6te!"(L.N.TOLSTOI)

#435 Потребителят е офлайн   blacksilhouette Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 07 June 2006 - 08:18 PM

Bravo tsveti, ubave reci si kazao/la, onaj ko zeli da ima pekinez mora i da ga plati jer to su gospodski kucici i nisu za svakoga, to je statusni simbol svakoga drustva.... 1super
Onaj ko ima pekinez taj ima stila za zivot...

#436 Потребителят е офлайн   july Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пекинези
Публикувано: 07 June 2006 - 10:43 PM

Изобщо не мисля че е скъпо,дори напротив!!! Класните кучета се продават по 800 евро . Извинявай но твойто за колко го купи тогава? Това че в България няма истински пекинези не значи че породистите са без пари пък и никой не карам насила да купува,хората който искат родословен пекинез знаят колко струва и как се отглежда!!!
Другото нещо което бих ти препоръчала е да спреш да се заяждаш по форумите със всички и да се правиш на специалистка,всички вече те знаем!
User's Signature

Качена снимка]My Webpage[/URL]

#437 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2006 - 08:04 AM

ъъъъъъъъъъ, към кого е насочено мнението ти july bl)
и моля те спазвай добрия тон, към когото и да е.

но ще ти кажа нещо-не може да продаваш пет клас животни за 300 евро в България ида твърдиш че обичаш породата и правиш нещо за нея. по този начин не всички ще си станат роднини ами не знам... когато някой мисли за подата мисли как тя да се разпространи. това става с внасяне на нови качествени животни и продаване на пет качеството на по-ниски цени на любители, които ще гледат тези животни като любимци. това включва преди всичко много любов към тях а не грууминг и тъпкане с химия.
какво значи "как да се грижи за пекинез". та това са обикновени кученца, които ако не се подготвят за изложба изискват средно количество грижи. просто да са сресани и изкъпани.

в заключение: според мен пет клас трябва да се продават за около 300 лева. цената не ниска. това е повече от срледна работна заплата за месец. помисли си в америка като ги продават пет клас за 300 долара че там тези пари се изкарват за броени дни. вярно е че има и за 500 долара пет клас-но тази цена също е много далеч от месечния доход на хората.
шоу клас-продавай на каквато си искаш цена. това е вече за хора които ще се занимават сериозно с развиване на породата. а не просто гледане на едно куче...

но не забравай къде се намираш.

МОД: july, manus, внимателно с емоциите и квалификациите - спорът ви е интересен и полезен, поддържайте добрия тон, за да не ми създавате работа.

#438 Потребителят е офлайн   july Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 08 June 2006 - 07:15 PM

manus- С тази порода се занимавам от 10 години. В момента всички сме роднини и мойте ше се заплождат в чужбина със шампиони. За заплождане се плаща и то навсякъде,цената варира от 200 до 300 евро без да слагама пътя,храната и хотела ! След това ако не си наясно в повечето случай женските раждат със секцио,понеже бебетата са с големи главички и има проблеми с раждането. Едно секцио при в добра клиника е от 100лв до 150лв. Раждат от 2 до 4 кученца,като в повечето случай са 2 (поне мойто ражда по толкова) . След това задължително им слагам ваксините по 10лв. едната и чипове по 30лв. ,идва и родословието което е 15лв (поне на мен толкова ми взимат) Колко излезе сметна ли го?
Сега за грижите-бъркаш че се гледат лесно! Имт доста проблеми заради това че нямат носле,много трудно дишат а лятото е направо кошмар! Страшно са податливи към очни заболявания,чесно имат проблеми и със сърцето. Няма значение дали ще ходят на изложби или не,винаги трябва да са сресани иначе тази огромна козина става на топки и им се губи красотата. Не се тъпчат с химия а ако им се дава качествени гранули те съдържат всичко и само когато имат нужда се дава препоръчано от лекар лекарство.Истина е че не породистите нямат повечето от тези проблеми и явно твойте са такива,няма нищо лошо в това,просто въпрос на личен избор. Аз също в началото съм имала такова пекинезче и нямах проблеми с нищо. Няма как да ми кажеш че не са гледани,защото доста хора са ги виждали по изложбите а и извън тях и коментара винаги е бил че са гледани отлично.Колкото до възпитанието на пекинеза пак не си чел достатъчно явно ,защото и там пише че са своенравни и трудно подлежат на възпитание. Просто прочети повече за породата и тогава нападай r)
накрая за цената-нормална е ,виж в сайтовете колко струват и тогава прави коментар. Та и мойто е купено тук, и хич не беше евтино! Просто когато човек иска нещо качествено се плаща по-скъпо това е! Лошото е че вчера видях в един зоомагазин "пекинезче" за 400лв. ето това вече е прекалено! Без никакво родословие,без ясни родители .....бе кофти с една дума,на тях мажеш да зададеш въпроса от къде тая цена не на мен r)
И накрая, мнението не беше към теб а към Цвети понеже с нея се познаваме отдавна и й знам историята r)
User's Signature

#439 Потребителят е офлайн   july Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 08 June 2006 - 07:48 PM

Горане,благодаря ти от сърце за невероятният сайт който ми подари bravoS
Пожелавам ти много победи на международните изложби с прекрасните ти шампиони и щастие в семейството! super best 1super

А ето го и подаръка w) http://pekinez.atspace.com/
User's Signature

#440 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2006 - 09:10 PM

не мога да си представя че кучето ми ще ражда всеки път с цезарово и аз съзнателно да продълржавам да го заплождам. дори при котките (към които не е тайна че имам повече афинитет) всички реномирана развъдници имат правило че котка родила два пъти с цезарово се кастрира, защото очевидно има някакъв проблем. това може би е причината твоите пекинези да имат и толкова здравословни проблеми-развъждане за екстериор а не за здраве. или може би прекаления инбридинг... понякога може би би било добра идея да пускаш женската си не толкова на красиви изложбени екземпляри а на здрави кучета с недостатъци в екстериора. те се коригират най лесно... предполагам знаеш.
за цената ще ти кажа само че е пълно с хора които обожават тази порода и биха гледали едно такова кученце както не си си и представяла... като господар на къщата, нелишено от нищо. но поради такива като теб няма да могат... и какво означава "когато човекиска нещо качествено" когато говорим за пет клас кучета. на мен за тях ми е спора. те трябва да бъдет по евтини. достъпни, но не безрасъдно. ако трябва шоу животните трябва да са по скъпи, защото те са всъщност качествените. няма нужда да ми смяташ разходите по едно кучило, защото не е задолъжително да си ги покриеш. това не е бизнес все пак. а и ако разсъждаваш така би трябвало всички кучета да ги продаваш на една цена независимо от класа им.
и вместо да се възмущаваш на зоомагазините помисли ти какво правиш за да промениш нещата. защо човек да си вземе от теб за 600 лева, а не от магазин за 400? родословието не му върши работа при пет клас. още повече че при неродословните "няма тези здравословни проблеми, характерни за породата"...

#441 Потребителят е офлайн   albus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2006 - 09:51 PM

Manus изненадан съм от разсъжденията на човек, който е имал породисто куче. А къде остава запазването и развиването на породите?
Всъщност кои са Ръсти и Лара и къде са им потомците, след като са се раждали по толкова много?

#442 Потребителят е офлайн   july Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 08 June 2006 - 10:03 PM

manus- Много рядко се раждат по 6-7 кучета при пекинезите,това може всеки да ти го каже! Цезаровото се използва за да не се мъчи кучето и пак ти обаснявам че главичките са им доста големи. Женската ми е раждала веднъж и не я пускам за печалба в никакъв случай-престани да обиждаш ако обичаш! животното ми е здраво и гледано като принцеса-това го знаят всички! Пет клас ако има случайно в котилото се продава на тази цена защото във вените му тече кръв на шампиони и когато бъде заплодено се раждат прекрасни екземпляри. Извинявай но я ми кажи кой е номера на твоята кучка и кой са родителите й че нещо силно ме съмнява че говориш истината? Повече няма да ти отговарям ,според мен нищо не разбираш от породата и ме обиждаш! цените не ги измислям аз и не продавам в България!
И едно уточнение-когато бях в чужбина с мъжкият ми ми даваха 2000евро за него и аз не го продадох -това може да ти говори дали съм печалбарка или не! А в момента български бебета на шампиони са 1500 евро,просто нищо не ви е ясно и само говорите с Цвети Това беше от мен и повече моля те не искам да кореспондирам с теб!
User's Signature

#443 Потребителят е офлайн   july Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 08 June 2006 - 10:05 PM

Цените в Америка изобщо не са такива,просто проверете преди да пишете!
User's Signature

#444 Потребителят е офлайн   seska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2006 - 10:09 PM

Здравейте! Чета форума на пекинеза, макар и да не съм писала до сега. Просто харесвам много дребните породи и се интересувам за обща култура. Но във вашия спор реших да се включа и подкрепям july. Мисля, че е права за всичко, което написа. Като собственичка на малки шпицове и йоркшири съм запозната с проблемите на декоративните кучета и смело мога да кажа,че разходите по кучетата наистина са много, но мисля че това важи за почти всички породи. Най-малкото, което мога да дам за пример е, че дори качествения шапоан на едно дългокосместо куче е 3 пъти по скъп от моя. Но този разход е капка в морето, има много други. Едното ми йорки е домашен клас и съм го купила за 400евро, а другото е двойно по-скъпо и въпреки това също не е изложбено, и двете са купени в БГ, и то преди две години, а от тогава цените се вдигнаха. И понеже сравнявахте с цените в САЩ на пет клас, мога да ви споделя, че купих от там изложбен померан, който в последствие получи дефект, предложиха ми да им го върна обратно или да си го задържа за домашен любимец за скромната сума от 1000 долара. И да, наистина и там се продават кучета за 200-300 долара, но те са под всякаква критика и е трудно да им определиш породата.
User's Signature

Kennel "Foxy nose" - kleinspitz & pomeranian
http://www.foxynose.com/

#445 Потребителят е офлайн   july Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 08 June 2006 - 10:26 PM

Не мога да се въздържа да не ви покажа един невероятен представител на наща порода w)

Прикачени файлове

• Прикачен файл  beli.jpg (28.91K)
    Брой сваляния: 285

User's Signature

#446 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2006 - 10:29 PM

Албус, запазването и развиването на породите остава за изложбените и бриид кучета. пет кучетата трябва да се кастрират и съм изненадан от твърдението на Джули че цената им е такава заради това какво е качестовото на поколението им bl)

и не си мисли че не съм запознат с порадата. може да не съм чел стандарта, но мога да позная истински пекинез като го видя. а и много добре съм запознат с грижите по тези кучета. също така-не обиждам, ама ти нещо се засегна bl) защото ти казах че 600 лв за пет куче са много?

seska, аз също знам за скъпите кучета в Америка. но ние не сме на тяхното дередже за да искаме и тук да е така. а за цените на йоркитата в България не искам да коментирам защото за мен те са направо безумни... но за тях не ми е болно. аз искам пекинезите да се оправят. да станат отново разпространена порода, и този път нека са родословни. не задължително всичките шоу. но всеки имал веднъж такова куче остава влюбен в породата и след това задължително ще иска пак... а кой печели от тези цени ми е интересно... n)

#447 Потребителят е офлайн   blacksilhouette Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 08 June 2006 - 10:43 PM

Pozdrav svima,
Ja kao odgajivac pekinezera, moram vam reci da sam razocaran vasim komentarima, i koliko vidim na ovom forumu ima mnogo onih koji ne poznaju pekinezera.
Citao sam da ima da se stenci kupe i od 300$, a kada smo kod uvoza iz Amerike da li ste upoznati koliko kostaju svi troskovi da bi ste vi dobili jedno stene i onda to stene nije vise 300$ vec 1000$ zbog transporta i ostalih potvrda a da ne spominjemo zemlje u kojima je obavezan karantin koji jos povecava troskove jer se i to mora platiti, a iskreno pekinezer u Americi nema za 300$ vec za 1500$ - 6000$, kod mene u mojoj odgajivacnici se dugo ceka za stence, a razlog je zato sto kod mene ne moze da kupi stene bilo ko, a i cena govori o kvalitetu, a posto July trazi 600 Lv to nije mnogo i moj savet je da stene po toj ceni treba kupiti, inace veoma dobro znam da za 150 Lv mozete kupiti mesanca koga trgovci pasa nazivaju pekinezer a to je falsifikat.
Ali ko se zadovoljava sa falsifikatom neka ga kupi i neka zivi u zabludi da ima pekinezera.
A ja sam uvek govorio da je pekinezer carsko kuce i on pripada ljudima finog i kulturnog karaktera i trebaju ga posedovati ljudi koji znaju da cene prave vrednosti jer je pekinezer ziveo na carskom dvoru i imao sve privilegije i prema njemu se treba tako i odnositi.

July moj savet,
manus ima svoje misljenje i neka misli sta hoce jer je to njegovo pravo, ali ti znas da imas pravog pekinezera i ne obaziri se sta pisu drugi ljudi koji nisu poznavaoci rase pekinezer.
Za sajt nemoj da mi se zahvaljujes, a sto se tice izlozbi hvala i nadam se da se vidimo uskoro. w)

Nadam se da se drugi ucesnici foruma nisu naljutili na moj komentar a ako je nekoga i uvredilo ja se izvinjavam ali sve sto sam vam napisao je istina, a zelim da vas informisem kako bi ste bili bolje informisani, jer veoma dobro znam probleme u Bugarskoj sa pravim pekinezerom sto sam i pisao u ranijem periodu na ovom forumu.

Puno pozdrava svima i nemojte da se svadjate jer nije kulturno.

#448 Потребителят е офлайн   blacksilhouette Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 08 June 2006 - 10:56 PM

seska, slazem se sa tobom i u pravu ste i ti i July, a kome nije pravo neka se iskljuci sa ove teme, a molio bih da se administrator sajta ukljuci i zastiti ljude koji pisu o pekinezeru pozitivno a one koji ne pisu i koji vredjaju iskljuci kao korisnike sa foruma, jer je to pravilo na svim forumima.
Manus ako si istinski poznavaoc pekinezera posalji nam slike tvojih pasa, da vidimo ono sto imas, a ako nemas pekinezera bolje citaj i uci od ljudi koji cuvaju pekinezera vise godina i imaju iskustva.

Unapred zahvalni Pekingese Kennel Black Silhouette.

#449 Потребителят е офлайн   blacksilhouette Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 08 June 2006 - 11:15 PM

Evo poklanjam vam mini film kako je nastao pekinezer.

In joy

http://i54.photobuck...tte/legenda.gif
click here

#450 Потребителят е офлайн   july Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 10 June 2006 - 12:42 PM

Горане,това е най милото филмче за историята на нашите любими пекинезчета bravoS
Имам един въпрос към теб. Много ми е агресивна женската и се притеснявам ,защото почна да напада малки деца и нямам идея как да се справя с проблема! На разходка сме с кайшка но само като види дете или друго куче става неуправляема! моля те помагай че предстоят изложби а с това чудо съм много притеснена ! fow
User's Signature

• (218 Страници) +
  • « Първа
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема