Dog.bg Форуми : Пекинез

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (218 Страници) +
  • « Първа
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Пекинез

#501 Потребителят е офлайн   IcAkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 July 2006 - 09:43 PM

:)

Прикачени файлове

#502 Потребителят е офлайн   IcAkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 July 2006 - 09:44 PM

eto

Прикачени файлове

#503 Потребителят е офлайн   BOXER Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 July 2006 - 08:34 AM

bravoS bravoS victoryVVV Тука на колко месеца е пикенезчето ??? Мн. е пухкавичко :))) b) b) b) b) super best super best super best super best worthy

#504 Потребителят е офлайн   IcAkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 July 2006 - 11:05 AM

на 2 и малко нови снимки немога да кача защото устройството на блутута нещо не работи

#505 Потребителят е офлайн   july Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пекинези
Публикувано: 09 July 2006 - 10:13 PM

Цитат

Здравейте.
Един приятел има мноого хубав мъжки пекинез.Голям е сладур.търсим му женска пекинезка.Той е на 8 години.Златист е. Много е хубав. Моля ви ако някой има желание да ми пише. Бебенцето, което се полага на бащата ще е за мен r)

С родословие ли е мъжкият пекинез? Иначе мойте двете ги виждате на снимките-момченце на 1,5 и момиченце на 3г.
User's Signature

Качена снимка]My Webpage[/URL]

#506 Потребителят е офлайн   valkata Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 July 2006 - 06:25 PM

Не, няма родословие. Но е мноого хубав.твоите с родословие ли са?ясно ми е че ако са с родословие искаш бащата да е такъв.Но ако имаш без или познаваш някой друг, който може да иска ще се радвам.

#507 Потребителят е офлайн   july Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 11 July 2006 - 10:33 AM

Цитат

Не, няма родословие. Но е мноого хубав.твоите с родословие ли са?ясно ми е че ако са с родословие искаш бащата да е такъв.Но ако имаш без или познаваш някой друг, който може да иска ще се радвам.

Да,около нас е пълно с пекинези предимно женски и всякакви цветове но не са нещо особенно! Много им е трудно раждането и се дърпат като стане въпрос за бебета,но ако си го решил твърдо ще помагам r)
User's Signature

#508 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2006 - 08:32 AM

Хайде да поговорим за някои полезни неща около нашите кученца, и по- точно как да ги постригваме, но не да ги обръсваме като булончовци, а за това как да оформим козинката, за да са още по - красиви. Аз нямам никакви знания по въпроса, така че разчитам на вас и по- специално на july, която има по-голям опит.Не забравяйте да споменете как изрязвате ноктите и каква форма трябва да имат лапичките. А ако сложите и снимков материал- цена няма да имате.
На мен голям проблем ми е сплъстената козинка около ушичките. bl) Как се справяте с това ? d)
User's Signature

...Дай му сърцето си и то ще ти даде своето...
from Марли&me
http://www.greenbalk...u...8&cat_id=35

#509 Потребителят е офлайн   IcAkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2006 - 09:03 PM

Цитат

Хайде да поговорим за някои полезни неща около нашите кученца, и по- точно как да ги постригваме, но не да ги обръсваме като булончовци, а за това как да оформим козинката, за да са още по - красиви. Аз нямам никакви знания по въпроса, така че разчитам на вас и по- специално на july, която има по-голям  опит.Не забравяйте да споменете как изрязвате ноктите и каква форма трябва да имат лапичките. А ако сложите и снимков материал- цена няма да имате.
На мен голям проблем ми е сплъстената козинка около ушичките. bl) Как се справяте с това ?  d)

Ами мойто още е малко за подстригване, но ноктите когато ходи по асфалта се изпиляват сами не е нужно да се режат.Апък спластената козина лесно се оправя чрез ресане, то се продават гребенчета и с тях се сресва кучето. Специално пекинезите най-късно след 1 годишна възраст трябва да се сресват редовно ако не е всеки ден то поне най-много през ден.

#510 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2006 - 09:43 PM

Да, гребенчета и четчици имаме отдавна b) Мисълта ми беше да обменим опит, някой хитринки и полезни неща, за да ни е още по-приятно в отглеждането на нашите питомци.
Иначе за ноктите и аз така си мисля, но знам че се продават специални ножички и ми беше интиресно дали по принцип са необходими или са от нещата, които можем да си спестим.
Ресането е от ежедневните грижи, но има някой проблемни места, където козинката лесно се спластява. Как разресвате там по-лесно? Обръщам специално внимание на ушичките, но е много трудно.Иначе след баня винаги нанасям бадемово масло или маска за коса преди да суша със сешоар, а и по-лесно разресвам, пък и се образува се защита на косъма, който след изкъпване е много уязвим.А бе 3 в 1.
И проблем № 1 за сезона s) са ми бълхите и кърлежите. Какви препарати използвате, защото вече съм вдигнала ръце и незнам какво да правя fow . Пробвах 2- 3 неща, но от никое не съм доволна.Предстой ми да купувам и чакам препоръки....
User's Signature

from Марли&me

#511 Потребителят е офлайн   july Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 17 July 2006 - 08:15 AM

За кърлежи и бълхи-Фронтлайн r) Единствено той спасява,слага се на 3 месеца и нямате повече главоболия. Колкото до подстригването на крачетата в момента е подходящо да изрежете с малка ножичка около пръстите и под тях за да нямате проблеми с осилите,отгоре се подстригва в лек овал и това е всичко.
Зад ушите и гънката на крачетата от вътре е голям проблем-козината е много тънка и лесно се заплита. Единственото решение е честото ресане ,задължително балсам ,подходяща храна с добавки към нея за козината и веднъж седмично цяло сурово яйце 1super
User's Signature

#512 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 July 2006 - 12:20 PM

Ще пробвам с Frontline щом казваш, че е добър и си доволна, макар че съм чувала и други мнения за него, но докато не пробвам няма да разбера. r) Балсами няма как да си набавя, защото не съм от София, а тук няма. Но имам едно пътуване към столицата и мисля да посетя някое зоомагазинче и да си набавя някои неща. За сега бебешкото олио спасява положението. super best Добавки също давам, но моя случай е по-специален и те трябва да са на таблетки. Сега давам едни, но май не са много добри. Добавките ще са част от списъка ми за пазаруване l)
Преди няколко дни попаднах на един сайт за дакели и прочетох, че като профилактика на гръбнака е хубаво да се дават 250 мг витамин С и 250 мг витамин Е, ежедневно. Имайки впредвид сходната структура ми си струва подходящо и за пекитата. Първо ще се консултирам с вета разбира се, но ми се иска да правя тази профилактика, защото евентуалните последствия от гръбначните проблеми ми се виждат доста страшни и мъчителни s)
User's Signature

from Марли&me

#513 Потребителят е офлайн   july Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 20 July 2006 - 04:16 PM

това за гръбнка не го знаех,но съм виждала прекрасен пекинез,който са го оставили заради падане от масата и счупен гръбнак-тъжна картинка a) Според мен всеки взел си тази порода,трябва добре да е запознат че не е никак лесна за гледане и трябва много да се внимава! Хората си ги взимат защото са мого красиви и след няколко месеца виждаш как красивото куче се превръща в гурлясало,несресано,мръсно и неразбрано пекинезче s) Просто преди да си вземе куче е хубаво да се прочете нещо за породата която сме избрали 1super
User's Signature

#514 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2006 - 09:59 PM

За това как изглежда кучето си отговаря стопанина. Ако иска да има едно красиво облаче трябва да положи съответните грижи. Това важи за абсолютно всичко в живота. Просто на хората, повечето де, им тежи да се грижат за животинките си. NNN Чудна работа, на мен пък ми е много приятно, дори на моменти ми се струва, че прекалявам. w)
Купих Frontline, за сега съм много доволна, но са минали само 5 дни. Обива бълхите до крак. От вет аптеката ми казаха, че дори действал повече от 3 месеца, издържал до 5, но не знам. Ще видим..... d)
User's Signature

from Марли&me

#515 Потребителят е офлайн   IcAkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2006 - 10:36 PM

Цитат

За това как изглежда кучето си отговаря стопанина. Ако иска да има едно красиво облаче трябва да положи съответните грижи. Това важи за абсолютно всичко в живота. Просто на хората, повечето де, им тежи да се грижат за животинките си. NNN Чудна работа, на мен пък ми е много приятно, дори на моменти ми се струва, че прекалявам. w)
Купих Frontline, за сега съм много доволна, но са минали само 5 дни. Обива бълхите до крак. От вет аптеката ми казаха, че дори действал повече от 3 месеца, издържал до 5, но не знам. Ще видим..... d)

И аз съм сложил фронтлайн на моя. За бълхи издържа 3 и повече месеца, а за кърлежи се води 1 месец, но издържа и малко повече.

#516 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2006 - 05:14 PM

Их, че тъжно, никой не пише по темата s) На море ли заминаха всички, от топлото ли ги помързява, незнам, ама не е хубаво така. Има тооолкова неща за обсъждане, а няма с кого. Е, то лятото не е безкрайно, и ще се върнете пак nok
User's Signature

from Марли&me

#517 Потребителят е офлайн   Ицето Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2006 - 05:33 PM

Здравейте!
И аз имам пекинез,женски,които вече е на 4 години.
Та искам да ви попитам дали и ви имате проблеми с храненето!
Моята сладурана,суха храна,никога не е хапвала.Ако ще да умре от глад,но няма да я погледне!
Има те ли подобен проблем?
Поздрави,Ицо!

#518 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 August 2006 - 12:06 PM

Здрасти, Ице. Проблеми с храненото имаме и то големи. Много ми беше трудно да намеря гранули, който да хареса. Купувах какви ли не - Royal Canin, Advance (може да греша правописа), все храни с добра слава и висок клас, но марката, която яде, защото би било доста пресилено да кажа обича, е Pedigree. Не го храня с гранули по принцип.Не знам кое е по-добрата храна- истинското месо или гранулите. Според мен по-добро е месото, но разбирачите казват, че по-добрата храна са гранулите. Незнам, аз лично съм чувала мнението на един дългогодишен ветеринарен лекар, който ме попита дали давам гранули , и аз му казах, че не ги харесва особено, и той каза, че кучето знае какво да яде. Като подчертавам, че в клиниката му не се продаваха храни. Тоест той не беше търговец. Много са противоречиви мненията по въпроса, пък на мен не ми се влиза в спорове. Така че всеки си решава какво да прави. Едва ли в гранулите слагат много качествени неща, при положение, че цените им силно варират.
Иначе имате ли проблеми с апетита ? В тая жега ние имаме. c)
Поздрави !
User's Signature

from Марли&me

#519 Потребителят е офлайн   IcAkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2006 - 11:11 PM

Здрасти отново. Аз рядко имам проблем с храната само когато беше много горещо времето кученцето ми ядеше по по-малко но пак ядеше. Иначе храната не я подбира давам му гранули на dog chow и pedigree и от други марки е яло заедно с тях му давам и консерви на същите марки. В началото му давах накиснат хляб и кренвирши и кисело мляко ама ми казаха че не е хубаво да се дава никакъв хляб и храната не трябва да е накисната. Колкото може по-суха да бъде. Ами друго не се сещам пиши нещо друго ако има.

#520 Потребителят е офлайн   mon4enceto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2006 - 10:35 AM

IcAkaa кученцето ти е направо страхотно!!!!!!!!!!!!на колко месеца е?много е пухкаво!

това е моето куче .то не е пекинез но въпреки това аз съм голяма почитателка на тези малки императори!!!!!!!!!! w) w) w) w) w) w) w) w)

Прикачени файлове

• Прикачен файл  Leo_022.jpg (34.05K)
    Брой сваляния: 200

User's Signature

Качена снимка

• (218 Страници) +
  • « Първа
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28