Помощ, котката ми става звяр
Публикувано: 10 April 2009 - 10:37 AM

Tурската ангора е единствената котка с чувство за хумор!
При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!
http://bendidas.com/
Публикувано: 10 April 2009 - 11:49 AM
Публикувано: 12 April 2009 - 07:01 PM
ето преди малко едната ми котка събуждайки се от сън беше доста стресната и агресивна (не знам какво е сънувала), като замахваше да дере при минимално мое движение (спеше до главата ми, разбирай лицето), хапе и хъска. това което аз направих е да я взема и да я гушна. просто така да си седим заедно. за 5 минути по този начин се успокои напълно и се размърка. НЕ с подходящ тон върши чудеса. глад за 4-5 дни е сигурна смърт за черния дроб. не се опитвай да оправдаваш методите си като единствено работещи... не са.
Публикувано: 12 April 2009 - 07:20 PM
manus, в Apr 12 2009, 08:01 PM, написа:
ето преди малко едната ми котка събуждайки се от сън беше доста стресната и агресивна (не знам какво е сънувала), като замахваше да дере при минимално мое движение (спеше до главата ми, разбирай лицето), хапе и хъска. това което аз направих е да я взема и да я гушна. просто така да си седим заедно. за 5 минути по този начин се успокои напълно и се размърка. НЕ с подходящ тон върши чудеса. глад за 4-5 дни е сигурна смърт за черния дроб. не се опитвай да оправдаваш методите си като единствено работещи... не са.
съгласна съм с вас!според мен което и да е животно ако се държи гладно още повече се озверява.така се дресират кучета пазачи ама наистина да са злобни.по-добре е да се опита с добро отколкото животното оше повече да се настървява!
Публикувано: 12 April 2009 - 10:05 PM

Tурската ангора е единствената котка с чувство за хумор!
При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!
http://bendidas.com/
Публикувано: 13 April 2009 - 07:37 AM
j_ADA_miki аз моята котка я кастрирах преди 20 дена , нямах твоя проблем ,така решихме,във Варна кастрацията ми струваше 50лв. ,виждам 4е си от Пловдив мисля 4е няма да е по скъпо,кастрирвай го котето 4е и то и ти да си отдъхнете.

Господ е създал котката,за да може човек да погали лъва.
Публикувано: 13 April 2009 - 10:34 AM
j_ADA_miki, пишете след като я кастрирате.има ли някаква промяна в поведението?
Публикувано: 13 April 2009 - 10:55 AM
А теб като дете държали ли са те гладен, за да възпитават? Странни методи използваш .....
Няколко пъти съм посягала /и то съвсем леко/ и съм тупвала по дупето моя Мишо и сега, когато вече го няма.....като се сетя ми горят ръцете.... Разбира се това тупване до никакъв положителен резултат не е довело, просто безсилие от моя страна....за глупости.
Казаха вече на j_ADA_miki да кастрира котката си, аз също й бях споменала че котката усеща страха й. Не виждам защо трябва да даваш безумни съвети за глад и бой и как все още не си коригиран от модератор
Публикувано: 13 April 2009 - 12:23 PM
Публикувано: 13 April 2009 - 03:00 PM
ZviariK, в Apr 13 2009, 08:55 AM, написа:
А теб като дете държали ли са те гладен, за да възпитават? Странни методи използваш .....
Няколко пъти съм посягала /и то съвсем леко/ и съм тупвала по дупето моя Мишо и сега, когато вече го няма.....като се сетя ми горят ръцете.... Разбира се това тупване до никакъв положителен резултат не е довело, просто безсилие от моя страна....за глупости.
Казаха вече на j_ADA_miki да кастрира котката си, аз също й бях споменала че котката усеща страха й. Не виждам защо трябва да даваш безумни съвети за глад и бой и как все още не си коригиран от модератор
Варварско ли е да се отрежат ноктите на котка която дере ? Този мой отговор не е само към теб, а към всички които пишат в тази тема. Странни методи неизползвамм ? Може ! Но резултатни. След като имам кротък домашен любимец, който спи на врата ми, не драска и не хапе, а и много мърка. Но пък може аз да съм в грешка, вашите котки да ходят на два крака и да си носят купичките за храна, когато са гладни. Всички си написахте мненията, че трябвало да се казва на котката "НЕ!" все едно е куче и тя нямало да драска, хапе и да се качва по масите. Защо като сте толкова големи специалисти, за въпросната котка, тези неща недействат ? Някой от вас опитомявал ли е дива котка ?Или те да мрат в кофите и нестават за нищо ? Хах глад за 5 дни смърт за черния дроб, ето това що ли се върнах да го чета. Спокойно, вашите котки по 15кг които ги пускате да се бият с питбули, едва ли ще приемат глада толкова лошо :)))) Пак ще се повторя, вие имате домашни любимци, които отдавна са прекрачили границата, на това което е позволено и кое не. Не сте си взели кучета поради простата причина, че небихте били в състояние да се справите с тях и най недоминантната порода куче, би ви се качила на главата и би ви държала затворени в кухнята, докато реши, че е време за ядене или за разходка. Какво общо имат модераторите в случая ? Това че мнението ми несъвпада с вашето, ли го прави по лошо ? Ако искате да си останете коне с капаци ваш проблем. Кажете ми, когато котката усеща страха на някого, тогава ли се кастрира или се вика "НЕ!" докато човекът спре да се страхува ? Докога се вика "НЕ!", докато решите да кастирате котката си и тя от елегантно и грациозно същество, се превърне в един мързелив тулуп ?
Публикувано: 13 April 2009 - 03:31 PM
Моите котки са кастрирани и изобщо не са се превърнали в "мързелив тулуп"-и! Напротив, продължават да са "елегантно и грациозно същество"-а. И не съм прилагала глад и побой над никоя от тях, пък не съм им заложница. Въпрос на възпитание и желание да се занимава човек с любимеца си. Както и моето куче (вече на 13 години) е по-игрив и жизнен от някои кучета на 5 години. Всички, които ни срещат, си мислят, че е още бебе. Пак - въпрос на възпитание и занимания!
Вашите методи са варварски и жестоки. Котката Ви мърка, защото явно е научена, че така няма да последва бой и глад. Наистина жалко за всяко живо същество, на което му се налага да има контакт с Вас, а още повече, ако зависи от Вас.
Публикувано: 13 April 2009 - 04:27 PM
Пожелавам си свят, в който не съществуват и не се раждат подобни "същества" като Вас!
Публикувано: 13 April 2009 - 04:37 PM
IzrodGaden, в Apr 13 2009, 05:13 PM, написа:
до сега не исках да се меся в този спор но това вече е направо(като Вас)ИЗРОДСКО!както накой по-горе беше писал-ника ви подхожда идеално на личността.и наистина котката не може да се ,,научи,,да мърка-това или го прави или не!вие малко или много сте малтретирал животинката си и това е направо....няма как да се опише просто!явно вашите родители са ви вродили този ,,начин,, на справяне със агресията!
Публикувано: 13 April 2009 - 04:37 PM
Публикувано: 13 April 2009 - 04:45 PM
Публикувано: 13 April 2009 - 05:35 PM
blueocean, в Apr 13 2009, 05:45 PM, написа:
трябва да се съглася с вас!наистина какво е смешното на това да казваш как си оставял котето си без храна за 4-5 дена и то се усмирило!ЗА НОВИТЕ ВЪВ ФОРУМА-НЕ СЛУшАЙТЕ ТОЗИ чОВЕК-САМО щЕ СИ ИЗМЪчИТЕ ЖИВОТНИТЕ!

Вход

Горе
Цитиране +