Dog.bg Форуми : Помощ, котката ми става звяр

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Помощ, котката ми става звяр

#31 Потребителят е офлайн   wendy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 April 2009 - 10:37 AM

IzrodGaden, горките Ви животни.
User's Signature

Tурската ангора е единствената котка с чувство за хумор!
При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!

http://bendidas.com/

#32 Потребителят е офлайн   tedinceto_96 Икона

• *Фен*
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2009 - 11:49 AM

Ами честно казано и аз имам такава котка и вече съм се отказала изобщо да я превъзпитавам, защото като и се скарам като ме дере или пък като и кажа най-спокойно "не', тя се настървява още повече.И резултата е че всички вкъщи са и свикнали, а веече гости не идват вкъщи защото се страхуват от нея, понеже им скача по главите.Хората много и се чудят, че като се опита някой да я погали (някой непознат) тя се дърпа -ръмжи, съска, хапе, дере...

#33 Потребителят е офлайн   IzrodGaden Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 April 2009 - 12:43 PM

Показване на мнениетоwendy, в Apr 10 2009, 09:37 AM, написа:

IzrodGaden, горките Ви животни.

Горките вие и всички, които сте 'заложници' на вашите домашни любимци.

#34 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2009 - 07:01 PM

заложници? искам да видя дали и с децата си ще си такъв или тях ще млатиш със сопата и ще държиш гладни за да не им станеш заложник.
ето преди малко едната ми котка събуждайки се от сън беше доста стресната и агресивна (не знам какво е сънувала), като замахваше да дере при минимално мое движение (спеше до главата ми, разбирай лицето), хапе и хъска. това което аз направих е да я взема и да я гушна. просто така да си седим заедно. за 5 минути по този начин се успокои напълно и се размърка. НЕ с подходящ тон върши чудеса. глад за 4-5 дни е сигурна смърт за черния дроб. не се опитвай да оправдаваш методите си като единствено работещи... не са.

#35 Потребителят е офлайн   Dakel4y Икона

• #Space Monkey#
  • PipPipPip
Публикувано: 12 April 2009 - 07:20 PM

Показване на мнениетоmanus, в Apr 12 2009, 08:01 PM, написа:

заложници? искам да видя дали и с децата си ще си такъв или тях ще млатиш със сопата и ще държиш гладни за да не им станеш заложник.
ето преди малко едната ми котка събуждайки се от сън беше доста стресната и агресивна (не знам какво е сънувала), като замахваше да дере при минимално мое движение (спеше до главата ми, разбирай лицето), хапе и хъска. това което аз направих е да я взема и да я гушна. просто така да си седим заедно. за 5 минути по този начин се успокои напълно и се размърка. НЕ с подходящ тон върши чудеса. глад за 4-5 дни е сигурна смърт за черния дроб. не се опитвай да оправдаваш методите си като единствено работещи... не са.

съгласна съм с вас!според мен което и да е животно ако се държи гладно още повече се озверява.така се дресират кучета пазачи ама наистина да са злобни.по-добре е да се опита с добро отколкото животното оше повече да се настървява!
User's Signature

Не наранявай невинните-те не могат да ти отвърнат.

http://vbox7.com/play:14059782 -дайте ни живот

#36 Потребителят е офлайн   wendy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2009 - 10:05 PM

Аз гледам повече от една котка и не мисля, че съм им заложница. Да, котките ми се диваци, ама аз си ги харесвам такива, поне е весело. Мойте котки никога не са бити или оставяне без храна от мен. Хората, които ги познават ще се изкажат за тях. Винаги съм милсила, че са неконтролируеми, но като чета, все повече започвам да мисля, че не е така. У нас като се каже "не", то е не. Ако се яде храна различна от тяхната, то това обикновено е пилешко месо. (Само, Марвин проявява интерес.) За сметка на това, нещо което не им харесва, като храна се дава на уличните котки и не ги мъча да ядат, нещо което не искат. Няма да споменавам, как се пробират гранулите, например или се изхвърля скъпа консерва или пауч. От скоро, не искат да ядар Р.К., предпочитат Хилс и вече са на Хилс. Не мисля, че ги лигавя. Факт е, че се разбираме. Мой приятел ми беше на гости и се чудеше, как аз ставам и всички котки тръват след мен. Той ги галеше и си играеше с тях, но те признават само мен. Аз обичам котките ми и няма да ги храня с боклуци, защото така ми е по-удобно или по-ефтино! Всеки решава, но хора с некопетентни доводи, по-добре да си мълчат. Както вече, писах има доста чужда литература, моля прочетете и се поинтересувайте, преди да пишете! Да не е на български, ама това е повод да научите и езици.
User's Signature

Tурската ангора е единствената котка с чувство за хумор!
При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!

http://bendidas.com/

#37 Потребителят е офлайн   joni12 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2009 - 07:37 AM

IzrodGaden ти направо ме плашиш,горкото ти коте .
j_ADA_miki аз моята котка я кастрирах преди 20 дена , нямах твоя проблем ,така решихме,във Варна кастрацията ми струваше 50лв. ,виждам 4е си от Пловдив мисля 4е няма да е по скъпо,кастрирвай го котето 4е и то и ти да си отдъхнете.
User's Signature

Господ е създал котката,за да може човек да погали лъва.

#38 Потребителят е офлайн   IzrodGaden Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 April 2009 - 10:15 AM

:flagbg:

Горкото ми коте, от време на време го пускам на трите си гладни кучета :)))) Искате ли снимки ???

#39 Потребителят е офлайн   natali11 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2009 - 10:34 AM

аз нямам подобен проблем (да чукна на дърво) ,но никога не бих се държала по подобен начин ,с което и да е животно.домашния любимец,не е някакъв враг,който трябва да поробиш и той да живее в страх.
j_ADA_miki, пишете след като я кастрирате.има ли някаква промяна в поведението?
User's Signature

Качена снимка

#40 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=MQ_5Pev_44Y&feature=related
Публикувано: 13 April 2009 - 10:55 AM

IzrodGaden, как по-точно реши, че сиамските /или както им казват някои тайски/ котки имат зъл нрав? Или имаш предвид конкретно твоята?
А теб като дете държали ли са те гладен, за да възпитават? Странни методи използваш .....
Няколко пъти съм посягала /и то съвсем леко/ и съм тупвала по дупето моя Мишо и сега, когато вече го няма.....като се сетя ми горят ръцете.... Разбира се това тупване до никакъв положителен резултат не е довело, просто безсилие от моя страна....за глупости.
Казаха вече на j_ADA_miki да кастрира котката си, аз също й бях споменала че котката усеща страха й. Не виждам защо трябва да даваш безумни съвети за глад и бой и как все още не си коригиран от модератор :zz_216:
User's Signature

Качена снимка

#41 Потребителят е офлайн   killaruna87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2009 - 12:23 PM

Някой да го изтрие това мнение с глада, че някой новобранец в гледането на котки ще вземе да го послуша. Що за диващини, да си държиш котката гладна, защото драска или е непослушна. Или поемаш отговорност с гледането на котка и всички неща, които произлизат от това и си готов да я учиш с търпение или си купуваш рибки - те не мяукат, не те събуждат сутрин, вечер не си правят разходки по гърба ти докато се опитваш да заспиш, не връхлитат от нищото докато си кесиш пред компютъра и са много икономични откъм ядене. Ама недостатъка е, че не можеш да хвърляш чехли по тях или да ги биеш, че току виж се разлетели на части. Котките ако бяха като кучетата щяха да лаят и да си заравят кокалите в задния двор, ама не са. Който гледа куче и си мисли, че и котката се гледа като куче е в голяма грешка. Аз гледам и куче и котки и съм наясно, че нямат нищо общо и се отглеждат по различен начин. Иначе щях да вържа по един хамут на котките и беж на разходка.

#42 Потребителят е офлайн   IzrodGaden Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 April 2009 - 03:00 PM

Показване на мнениетоZviariK, в Apr 13 2009, 08:55 AM, написа:

IzrodGaden, как по-точно реши, че сиамските /или както им казват някои тайски/ котки имат зъл нрав? Или имаш предвид конкретно твоята?
А теб като дете държали ли са те гладен, за да възпитават? Странни методи използваш .....
Няколко пъти съм посягала /и то съвсем леко/ и съм тупвала по дупето моя Мишо и сега, когато вече го няма.....като се сетя ми горят ръцете.... Разбира се това тупване до никакъв положителен резултат не е довело, просто безсилие от моя страна....за глупости.
Казаха вече на j_ADA_miki да кастрира котката си, аз също й бях споменала че котката усеща страха й. Не виждам защо трябва да даваш безумни съвети за глад и бой и как все още не си коригиран от модератор :zz_216:

Варварско ли е да се отрежат ноктите на котка която дере ? Този мой отговор не е само към теб, а към всички които пишат в тази тема. Странни методи неизползвамм ? Може ! Но резултатни. След като имам кротък домашен любимец, който спи на врата ми, не драска и не хапе, а и много мърка. Но пък може аз да съм в грешка, вашите котки да ходят на два крака и да си носят купичките за храна, когато са гладни. Всички си написахте мненията, че трябвало да се казва на котката "НЕ!" все едно е куче и тя нямало да драска, хапе и да се качва по масите. Защо като сте толкова големи специалисти, за въпросната котка, тези неща недействат ? Някой от вас опитомявал ли е дива котка ?Или те да мрат в кофите и нестават за нищо ? Хах глад за 5 дни смърт за черния дроб, ето това що ли се върнах да го чета. Спокойно, вашите котки по 15кг които ги пускате да се бият с питбули, едва ли ще приемат глада толкова лошо :)))) Пак ще се повторя, вие имате домашни любимци, които отдавна са прекрачили границата, на това което е позволено и кое не. Не сте си взели кучета поради простата причина, че небихте били в състояние да се справите с тях и най недоминантната порода куче, би ви се качила на главата и би ви държала затворени в кухнята, докато реши, че е време за ядене или за разходка. Какво общо имат модераторите в случая ? Това че мнението ми несъвпада с вашето, ли го прави по лошо ? Ако искате да си останете коне с капаци ваш проблем. Кажете ми, когато котката усеща страха на някого, тогава ли се кастрира или се вика "НЕ!" докато човекът спре да се страхува ? Докога се вика "НЕ!", докато решите да кастирате котката си и тя от елегантно и грациозно същество, се превърне в един мързелив тулуп ?

#43 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 April 2009 - 03:31 PM

Г-н Изрод, ника Ви ясно говори за личността Ви и не виждам защо другите се връзват на изказванията Ви.

Моите котки са кастрирани и изобщо не са се превърнали в "мързелив тулуп"-и! Напротив, продължават да са "елегантно и грациозно същество"-а. И не съм прилагала глад и побой над никоя от тях, пък не съм им заложница. Въпрос на възпитание и желание да се занимава човек с любимеца си. Както и моето куче (вече на 13 години) е по-игрив и жизнен от някои кучета на 5 години. Всички, които ни срещат, си мислят, че е още бебе. Пак - въпрос на възпитание и занимания!

Вашите методи са варварски и жестоки. Котката Ви мърка, защото явно е научена, че така няма да последва бой и глад. Наистина жалко за всяко живо същество, на което му се налага да има контакт с Вас, а още повече, ако зависи от Вас.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#44 Потребителят е офлайн   IzrodGaden Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 April 2009 - 04:13 PM

Хахахах това последното беше много забавно. Все пак малко или много ми признахте, че съм успял да науча котката си да мърка !!! ХАХАХАХ :))) Вижте деца, боя прави чудеса :))))))))))

#45 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 April 2009 - 04:27 PM

Тук повечето не сме деца. И котките не могат да се научат да мъркат - това или го могат, или не. Вие я принуждавате да го прави.

Пожелавам си свят, в който не съществуват и не се раждат подобни "същества" като Вас!
User's Signature

Качена снимка

#46 Потребителят е офлайн   Dakel4y Икона

• #Space Monkey#
  • PipPipPip
Публикувано: 13 April 2009 - 04:37 PM

Показване на мнениетоIzrodGaden, в Apr 13 2009, 05:13 PM, написа:

Хахахах това последното беше много забавно. Все пак малко или много ми признахте, че съм успял да науча котката си да мърка !!! ХАХАХАХ :))) Вижте деца, боя прави чудеса :))))))))))

до сега не исках да се меся в този спор но това вече е направо(като Вас)ИЗРОДСКО!както накой по-горе беше писал-ника ви подхожда идеално на личността.и наистина котката не може да се ,,научи,,да мърка-това или го прави или не!вие малко или много сте малтретирал животинката си и това е направо....няма как да се опише просто!явно вашите родители са ви вродили този ,,начин,, на справяне със агресията! :ce_077: :bo_014:
User's Signature

#47 Потребителят е офлайн   Megian Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни,Цветя,Хора,Мотори, Езотерика

Публикувано: 13 April 2009 - 04:37 PM

Моля ви,престанете да се обиждате! IzrodGaden е прекрасен млад човек,който се грижи с много обич и отговорност за своите домашни любимци. А ника му е пълната противоположност на същността му ... просто хумора му малко хора го разбират.Не съм му адвокат и той няма нужда от моята защита /за което, моля Д.... да ме извини!/,но ми стана криво,че така се нападате взаимно.Скоро и аз ще си имам котенце и с удоволствие бих се възползвала от вашите съвети и опит.Поздрави! :aa_002:
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#48 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 April 2009 - 04:45 PM

Не виждам нищо хумористично в съветите за побой над което и да било същество! Още повече споделени с такава увереност. Тук четат доста нови в отглеждането на любимци и недай се Боже, някой да приеме съветите му насериозно. Тук хората си градят образ чрез написаното от тях. Писанията на г-н Изрод не говорят никак добре за него. Никой не е длъжен да познава всички останали потребители наживо. Затова се познаваме само чрез писанията си.
User's Signature

Качена снимка

#49 Потребителят е офлайн   Dakel4y Икона

• #Space Monkey#
  • PipPipPip
Публикувано: 13 April 2009 - 05:35 PM

Показване на мнениетоblueocean, в Apr 13 2009, 05:45 PM, написа:

Не виждам нищо хумористично в съветите за побой над което и да било същество! Още повече споделени с такава увереност. Тук четат доста нови в отглеждането на любимци и недай се Боже, някой да приеме съветите му насериозно. Тук хората си градят образ чрез написаното от тях. Писанията на г-н Изрод не говорят никак добре за него. Никой не е длъжен да познава всички останали потребители наживо. Затова се познаваме само чрез писанията си.

трябва да се съглася с вас!наистина какво е смешното на това да казваш как си оставял котето си без храна за 4-5 дена и то се усмирило!ЗА НОВИТЕ ВЪВ ФОРУМА-НЕ СЛУшАЙТЕ ТОЗИ чОВЕК-САМО щЕ СИ ИЗМЪчИТЕ ЖИВОТНИТЕ!
User's Signature

#50 Потребителят е офлайн   IzrodGaden Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 April 2009 - 07:09 PM

:eyes: Благодаря на всички !

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3