аз бих. едно хващане на готката за врата и вдигането й, с ясно прознесено НЕ! последвано от разпознаваемо наказание (затваряне за 10-тина минути сама) ще покаже на котката, че не е тя господаря вкъщи. всъщност.... това с врата го ползват и майките котки за своите котенца, и е разпознаваем сигнал от всяка котка, за това кой е по-силният. съгласен съм че не бива страха да ни управлява при отношенията ни с любимците. който го е страх от собствената му котка е на дълбоко погрешен път...
Помощ, котката ми става звяр
Публикувано: 14 April 2009 - 04:44 PM
Аз също не исках да се намесвам, но като ви чета и се сетих една много красноречива книга на Джек Лондон. Казва се "Майкъл, братът на Джери" и съветвам просто хората, които си мислят че с насилие и глад може да се дресира, да я прочетат. Поне дано успеят да вникнат в идеята на един велик човек, че е ясно от нас, обикновенните гледащи котки, няма да стане. Вярно книгата не е за котки, а е за кучета и животни, но има доста истински неща, които могат да ви трогнат.
А за котетата не научени, какво се позволява и какво не им трябва повече внимание. Нима децата, когато се родят знаят всичко и ако не с бой това ще се оправи ?!? Може би да, но това хуманно ли е? А вие бихте ли оставили гладни децата си за 5 дни? Всеки родител заложник ли е на децата си, ако не ги възпитава с бой и глад?
Мони, моето дете коте, беше доста див. Минавало ми е през ума, че е агресивен, но разбрах колко не съм била права. Просто с повечко време и пробване на различни тактики (които вече са доста разпространени в интернет пространството) за възпитание и всичко се получи. Разбрах, че има котки и котки. Моят Мони от НЕ не разбира, когато драска и хапе, а само от мило отношение. Така, че опознайте животинките си и започвайте да ги възпитавате според техния характер, а не според това кое е по-лесно.
А за котетата не научени, какво се позволява и какво не им трябва повече внимание. Нима децата, когато се родят знаят всичко и ако не с бой това ще се оправи ?!? Може би да, но това хуманно ли е? А вие бихте ли оставили гладни децата си за 5 дни? Всеки родител заложник ли е на децата си, ако не ги възпитава с бой и глад?
Мони, моето дете коте, беше доста див. Минавало ми е през ума, че е агресивен, но разбрах колко не съм била права. Просто с повечко време и пробване на различни тактики (които вече са доста разпространени в интернет пространството) за възпитание и всичко се получи. Разбрах, че има котки и котки. Моят Мони от НЕ не разбира, когато драска и хапе, а само от мило отношение. Така, че опознайте животинките си и започвайте да ги възпитавате според техния характер, а не според това кое е по-лесно.
Публикувано: 14 April 2009 - 07:08 PM
Nynaeve, забравила съм да ти кажа, че аз им плясках, като правят нещо, което не трябва. Докато бяха малки вършеше работа. :) А Монката си играе. Много целувки на Мони.
И на малкото, като се заиграе му се случва да пусне нокти (да го бия ли за това?). Вече по-рядко, но и аз се закачам. :) Иначе аз също ги хващам за врата или им викам НЕ, или им пляскам е ръце. У нас тези методи вършат работа, даже са дресирани, ако слушат отварям шкафа с лакумства и има награда. Тогава, им се казва да седнат и чакат лакумства. Всичко се прави с много търпение и любов, не с бой и други насилствени методи.

Tурската ангора е единствената котка с чувство за хумор!
При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!
http://bendidas.com/
Публикувано: 15 April 2009 - 08:52 AM
Играе, играе, ама тази сутрин така ме захапа за ръката ^_^. Ама кой ме кара да го мачкам и да го целувам като не му е кеф на него. Аз обаче нещо му се ядосах и отнесе навикване, което го амбицира да ме надупчи. Добре, че се поуспокоих и почнах да му говоря спокойно и мило да ме пусне и проработи
. И аз се пробвах в ранните детски години да го шляпам по дупето, но това го амбицира да ме направи на решето
, луда, сладурска работа . Вече само с успокояване става, обаче като му говоря и той веднага пуска.
А все повече си мисля, че IzrodGaden просто ни лази нарочно по чувствата и не е сериозен. Май не трябва да го съдим прекалено прибързано, човека може и да се майтапи.
Иначе си мечтая някой
да събере всички смислени писания по повод "агресията" и възпитанието на малки и възрастни котки, тъй като доста такива теми има разпръснати във форума. Лично аз писах в една тема и дадох много хубав линк, от където може да се почете как да ги възпитаваме, а и много хора са дали хубави съвети тук.

А все повече си мисля, че IzrodGaden просто ни лази нарочно по чувствата и не е сериозен. Май не трябва да го съдим прекалено прибързано, човека може и да се майтапи.
Иначе си мечтая някой

Публикувано: 30 December 2009 - 02:14 AM
Аз също имам подобен като проблем... мойто коте е много злобно когато дойде непоснат във нас веднага се нахвърля, като куче пазач е ... кучетата ми също бягат от него защото той ги бие, не дава да се гали, бяга от нас когато искаме да го гушкаме, не яде месо само зеленчуции, шоколад и надуши ли алкохол веднага трябва да пийне, вече сериозно се замислям дали не е извънземно и дали не е пратено на земята да ни наблюдава, а аз го намерих на 3-4 седмици ... няколко дни мяукаше на у съседната къща и жената от там го хвана и го изхварли пред нас където има 3 огромни кучета, който щяха да ме поядат докато го взимах мъничет, а и то неможеше да се храни самичко та 7-8 дена го хранех с капкомерче
Таа някой може ли да ми помогне? И може ли да е извънземно
И как може немска овчарка и сибирско хъски да бягат от котка