Dog.bg Форуми : Помощ, котката ми става звяр

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Помощ, котката ми става звяр

#11 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 January 2008 - 02:44 PM

за да не повтарям думите си, споделени в друга, но подобна тема...

прочетете и тук
User's Signature

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.

#12 Потребителят е офлайн   natali11 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2008 - 08:45 PM

ходихте ли вече на ветеринар?
User's Signature

Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   kanarce Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 09 February 2008 - 02:57 PM

Аз имам подобен проблем, вече пуснах и тема ..... но това става точно месец след кастрацията ..... изведнъж побесня и ние се превърнахме в заложници в собствената си къща! И при нас вариантите са село и приспиване, но аз не мога да си представя живота ми и къщата без тази животинка!
Трябва да има причина, щом не сме само ние така ...

#14 Потребителят е офлайн   Cheetah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2008 - 04:12 PM

моята предишна котка си беше такава луднала, ама по принцип си беше такава, след като роди обаче се кротна...

#15 Потребителят е офлайн   j_ADA_miki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2008 - 10:29 PM

ние 6те си седим злобни4ки  ;)
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#16 Потребителят е офлайн   natali11 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2008 - 07:51 AM

Цитат

ние 6те си седим злобни4ки  ;)

при вас има ли поне някаква промяна,дори и малка?
User's Signature

Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   j_ADA_miki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2008 - 09:15 PM

Ами да има малка промяна сега поне нас не напада и не се държи чак толкова агресивно но стана голяма беладжиика и като и се направи забележка тя продължава по упорито да онищожава било то цвете килим или други глупости
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#18 Потребителят е офлайн   natali11 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2008 - 09:21 PM

ами добре е това,че поне вас не напада,защото най-малкото няма да има нужда от крайни мерки,като приспиване и т.н.дано с течение на времето да се укроти.  ;)
User's Signature

Качена снимка

#19 Потребителят е офлайн   naMy4Ho_KoTe Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 March 2008 - 10:09 PM

Единият ми котарак се наложи да го оставя на една баба в едно село да го гледа. Като беше мъничък беше много сладък, но колкото повече порастваше, толкова повече налиташе да се бие с хора. Ама як бой! Хапе и дере до кръв, даже и парчета кожа сваляше! Заведох го на ветеринар, който го огледа и отсече, че котарак е 1/4 див. При което се наложи да го махна от нас, защото постоянно се биеха до кръв с дъртия котак, опикаваше всичко, правеше секс с дрехите ми.. Ужас беше.

#20 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 23 March 2008 - 12:22 AM

оффф, моля модератора да изтрие долното, че съм малко заплес :)

#21 Потребителят е офлайн   Silvia_85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2008 - 03:30 PM

Kотето което гледам в момента е на около 5год.Казва се Стефи.Гледам я от 5 месеца,преди това живееше сама защото стопанката й заминала за чужбина.В началото беше доста злобничка.Тя има и много лош характер - тя може да се погали в теб,но ако посегнеш ти нея да погалиш хапе и драска.В началото и налагах голям тормоз за това че ме хапе,но известно време не й обръщах никакво внимание и от скоро идва постоянно да се гали в мен и когато се прибера от работа ми се радва,вечер спи при мен.Дава да я галиш но само по главата без да прекаляваш ;)

#22 Потребителят е офлайн   j_ADA_miki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2008 - 08:26 PM

Това вече не се търпи по цял ден почна да стои в банята като монахиня и скача върхи всеки и реших че е време за кастрация какво да я права правилно ли е това решение и колко струва една кастрация ОХ ТАЯ КОТКА СТАНА НАПРАВО УЖАСНА хората вече питат дали е затворена преди да влезнат  :huh:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#23 Потребителят е офлайн   ив Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2008 - 10:18 AM

здранвей и аз имах същия проблем даже имам белези на креката от такова зверско нахвърляне когато е кастрираш всичко ще се оправи моя пухчо беше на 7год като го кастрирах и сега вече е спокоен успех :blink:
User's Signature

Качена снимка

#24 Потребителят е офлайн   j_ADA_miki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 07 April 2009 - 09:59 PM

Здравеите отново Ада ве4е е на 2 години и 4 месеца и вече наистина е опасна постоянно седи на тъмно като някои посегне към нея да я погали тя вряква все едно я настъпват по опашката почва да съска и ръмжи и бяга пак на тъмно и от там напада така е вече от една седмица маика ми иска да я маха аз казах че докато не умре от старост няма да се разделя с нея сега сме скарани заради котката.Моля ми ви кайете ми какво да я правя никои не я е тормозил за да стане такава :rf_011: искам си старата Ада ветеринарите казаха че е по добре да я приспят
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#25 Потребителят е офлайн   sladko_angel4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2009 - 10:55 PM

Здравей,преди години имахме котарак,беше си злобничък от малък,не обичаше шум и тн.Но един ден реших нещо да надувам балон и като ми скочи върху краката,направо все едно ме избродира.Целите ми крака бяха в кръв и до ден днешен имам белег,но да беше само това...1-2 години след случката видях на улицата едно рижаво коте и го прибрах(и то беше мъжко) и от тогава се започна.С или без причина започваше не само него да напада, но и нас.Както си стоиш и изведнъж ти скача и почва да ти дере с всичка сила краката.Вече ме беше страх да се прибера.Целите крака на майка ми са в белези,а баба ми така я беше одрал,че й сложиха катетър,който стигаше до коста.Страшно възпаление беше станало и накрая се принудихме да го пуснем вън на улицата.Жал ми беше,но просто не се търпеше.Да те е страх в собствения ти дом.Направо котарака беше освирепял,но не беше причината само другото коте.Много често котките събират в себе си отрицателната енергия и това още повече подсилва нещата.
User's Signature

Качена снимка

#26 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=MQ_5Pev_44Y&feature=related
Публикувано: 08 April 2009 - 08:17 AM

j_ADA_miki, прочетох всичко, но така и не разбрах в крайна сметка кастрирахте ли го това животно? И ако не, а предполагам, че е така, защото иначе сигурно щяхте да напишете, че вече е кастрирана, какво чакате още?
Имайте предвид, че тя усеща страха, който изпитавате и вероятно това допълнително я обърква.
User's Signature

Качена снимка

#27 Потребителят е офлайн   j_ADA_miki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2009 - 08:18 AM

Неискам да се разделям с нея няма ли някакав друг начин да я укротя.Другия месец ще я кастрират
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#28 Потребителят е офлайн   julianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 April 2009 - 08:44 AM

[quote name='j_ADA_miki' date='Apr 8 2009, 06:18 AM' post='608967']
Неискам да се разделям с нея няма ли някакав друг начин да я укротя.Другия месец ще я кастрира
имах котка цели 23 години и имаш доста тежък характер консултираисе с ветеринар има успокоителни които ддеистват

#29 Потребителят е офлайн   Fullmoon Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 08 April 2009 - 10:21 PM

Значи, първо я кастрирайте. Това много може да промени нещата.
Второ, обстойно ли е прегледана котката от лекар? Може да е болна и от болки да се държи така агресивно.
Трето, котките са силно интуитивни животни и са податливи на стрес. Ако вие я затваряте или хокате, тя най-вероятно ще реагира негативно, агресивно, объркано. Консултирайте се с много добър ветеринар за съвет как да преодолеете нервността й.
Четвърто, а как се храни котката? Може би й липсва някакво хранително вещество, витамин и пр. Нека изкара една диетка с качествена супер премиум храна.

Не го отписвайте животинчето! Какви са тия приказки от ветеринарите, при които сте ходили, за приспиване - това се прави само в безнадеждни случай! Консултирайте се при друг ветеринар. Покажете на котето си, че го обичате. Щом при опит за погалване реагира остро, то нека някой застава до нея и да й говори нежно по няколко пъти всеки ден без пипане. И така малко по малко се сближете отново с нея, спечелете доверието й.
User's Signature

Качена снимка

#30 Потребителят е офлайн   IzrodGaden Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 April 2009 - 07:36 PM

Лечение на проблема има. Котките са като кучетата, покаже ли човек че се страхува от тях и започват да се правят на шефове. Елементарно, заведете я на ветеринар да и подрежат ноктите, ако вие не сте в състояние ( това на първо време, ще ви спаси от много белези, можете да я водите редовно) . Освен ако не е болна от бяс, невиждам причина така да се държи и лекарите да искат да я приспивате. Моята котка показваше признаци на агресия, но никога не съм и се давал и съм я плескал често. Сега сме в такова състояние, че аз и приятелката ми сме единствените които могат да я мачкат и да си правят каквото искат с нея и тя мирува, че даже и мърка. Котката е сиамка или тайска, кой както му харесва. Зъл нрав. но човек нетрябва да и се дава. Това с думите като "не", за пръв път чувам, че може да възпитава котка. На моите колко пъти съм им викал не, че и чехли съм им хвърлял като си чопкат ноктите не там където трябва и файдата е временна. Друго което мога да ви посъветвам, е оставете я на диета 3-5 дни. Не на супер мупер премиум храна, ами просто на нищо с вода. Котката трябва да знае, че зависи от вас и ако иска храна трябва да дойде, да мърка и да се мазни. Ако не, да яде хлебарки. Това последното действа много, особено на котки които никога не са живели с човек. Просто не и обръщате никакво внимание и тя сама ще си дойде. Подходът ми може да е краен според някой, но за толкова време, никога не съм имал проблем с агресивни котки или поне не към мен.

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни