Помощ, котката ми става звяр
Публикувано: 27 March 2008 - 03:30 PM
Публикувано: 06 April 2008 - 08:26 PM
Публикувано: 07 April 2009 - 09:59 PM
Публикувано: 07 April 2009 - 10:55 PM
Публикувано: 08 April 2009 - 08:17 AM
Имайте предвид, че тя усеща страха, който изпитавате и вероятно това допълнително я обърква.
Публикувано: 08 April 2009 - 08:44 AM
Неискам да се разделям с нея няма ли някакав друг начин да я укротя.Другия месец ще я кастрира
имах котка цели 23 години и имаш доста тежък характер консултираисе с ветеринар има успокоителни които ддеистват
Публикувано: 08 April 2009 - 10:21 PM
Второ, обстойно ли е прегледана котката от лекар? Може да е болна и от болки да се държи така агресивно.
Трето, котките са силно интуитивни животни и са податливи на стрес. Ако вие я затваряте или хокате, тя най-вероятно ще реагира негативно, агресивно, объркано. Консултирайте се с много добър ветеринар за съвет как да преодолеете нервността й.
Четвърто, а как се храни котката? Може би й липсва някакво хранително вещество, витамин и пр. Нека изкара една диетка с качествена супер премиум храна.
Не го отписвайте животинчето! Какви са тия приказки от ветеринарите, при които сте ходили, за приспиване - това се прави само в безнадеждни случай! Консултирайте се при друг ветеринар. Покажете на котето си, че го обичате. Щом при опит за погалване реагира остро, то нека някой застава до нея и да й говори нежно по няколко пъти всеки ден без пипане. И така малко по малко се сближете отново с нея, спечелете доверието й.
Публикувано: 09 April 2009 - 07:36 PM
Публикувано: 10 April 2009 - 10:37 AM

Tурската ангора е единствената котка с чувство за хумор!
При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!
http://bendidas.com/
Публикувано: 10 April 2009 - 11:49 AM
Публикувано: 12 April 2009 - 07:01 PM
ето преди малко едната ми котка събуждайки се от сън беше доста стресната и агресивна (не знам какво е сънувала), като замахваше да дере при минимално мое движение (спеше до главата ми, разбирай лицето), хапе и хъска. това което аз направих е да я взема и да я гушна. просто така да си седим заедно. за 5 минути по този начин се успокои напълно и се размърка. НЕ с подходящ тон върши чудеса. глад за 4-5 дни е сигурна смърт за черния дроб. не се опитвай да оправдаваш методите си като единствено работещи... не са.
Публикувано: 12 April 2009 - 07:20 PM
manus, в Apr 12 2009, 08:01 PM, написа:
ето преди малко едната ми котка събуждайки се от сън беше доста стресната и агресивна (не знам какво е сънувала), като замахваше да дере при минимално мое движение (спеше до главата ми, разбирай лицето), хапе и хъска. това което аз направих е да я взема и да я гушна. просто така да си седим заедно. за 5 минути по този начин се успокои напълно и се размърка. НЕ с подходящ тон върши чудеса. глад за 4-5 дни е сигурна смърт за черния дроб. не се опитвай да оправдаваш методите си като единствено работещи... не са.
съгласна съм с вас!според мен което и да е животно ако се държи гладно още повече се озверява.така се дресират кучета пазачи ама наистина да са злобни.по-добре е да се опита с добро отколкото животното оше повече да се настървява!
Публикувано: 12 April 2009 - 10:05 PM

Tурската ангора е единствената котка с чувство за хумор!
При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!
http://bendidas.com/
Публикувано: 13 April 2009 - 07:37 AM
j_ADA_miki аз моята котка я кастрирах преди 20 дена , нямах твоя проблем ,така решихме,във Варна кастрацията ми струваше 50лв. ,виждам 4е си от Пловдив мисля 4е няма да е по скъпо,кастрирвай го котето 4е и то и ти да си отдъхнете.

Господ е създал котката,за да може човек да погали лъва.
Публикувано: 13 April 2009 - 10:34 AM
j_ADA_miki, пишете след като я кастрирате.има ли някаква промяна в поведението?
Публикувано: 13 April 2009 - 10:55 AM
А теб като дете държали ли са те гладен, за да възпитават? Странни методи използваш .....
Няколко пъти съм посягала /и то съвсем леко/ и съм тупвала по дупето моя Мишо и сега, когато вече го няма.....като се сетя ми горят ръцете.... Разбира се това тупване до никакъв положителен резултат не е довело, просто безсилие от моя страна....за глупости.
Казаха вече на j_ADA_miki да кастрира котката си, аз също й бях споменала че котката усеща страха й. Не виждам защо трябва да даваш безумни съвети за глад и бой и как все още не си коригиран от модератор

Вход

Горе
Цитиране +