Dog.bg Форуми : Помощ, котката ми става звяр

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Помощ, котката ми става звяр

#21 Потребителят е офлайн   Silvia_85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 March 2008 - 03:30 PM

Kотето което гледам в момента е на около 5год.Казва се Стефи.Гледам я от 5 месеца,преди това живееше сама защото стопанката й заминала за чужбина.В началото беше доста злобничка.Тя има и много лош характер - тя може да се погали в теб,но ако посегнеш ти нея да погалиш хапе и драска.В началото и налагах голям тормоз за това че ме хапе,но известно време не й обръщах никакво внимание и от скоро идва постоянно да се гали в мен и когато се прибера от работа ми се радва,вечер спи при мен.Дава да я галиш но само по главата без да прекаляваш ;)

#22 Потребителят е офлайн   j_ADA_miki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2008 - 08:26 PM

Това вече не се търпи по цял ден почна да стои в банята като монахиня и скача върхи всеки и реших че е време за кастрация какво да я права правилно ли е това решение и колко струва една кастрация ОХ ТАЯ КОТКА СТАНА НАПРАВО УЖАСНА хората вече питат дали е затворена преди да влезнат  :huh:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#23 Потребителят е офлайн   ив Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2008 - 10:18 AM

здранвей и аз имах същия проблем даже имам белези на креката от такова зверско нахвърляне когато е кастрираш всичко ще се оправи моя пухчо беше на 7год като го кастрирах и сега вече е спокоен успех :blink:
User's Signature

Качена снимка

#24 Потребителят е офлайн   j_ADA_miki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 07 April 2009 - 09:59 PM

Здравеите отново Ада ве4е е на 2 години и 4 месеца и вече наистина е опасна постоянно седи на тъмно като някои посегне към нея да я погали тя вряква все едно я настъпват по опашката почва да съска и ръмжи и бяга пак на тъмно и от там напада така е вече от една седмица маика ми иска да я маха аз казах че докато не умре от старост няма да се разделя с нея сега сме скарани заради котката.Моля ми ви кайете ми какво да я правя никои не я е тормозил за да стане такава :rf_011: искам си старата Ада ветеринарите казаха че е по добре да я приспят
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#25 Потребителят е офлайн   sladko_angel4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2009 - 10:55 PM

Здравей,преди години имахме котарак,беше си злобничък от малък,не обичаше шум и тн.Но един ден реших нещо да надувам балон и като ми скочи върху краката,направо все едно ме избродира.Целите ми крака бяха в кръв и до ден днешен имам белег,но да беше само това...1-2 години след случката видях на улицата едно рижаво коте и го прибрах(и то беше мъжко) и от тогава се започна.С или без причина започваше не само него да напада, но и нас.Както си стоиш и изведнъж ти скача и почва да ти дере с всичка сила краката.Вече ме беше страх да се прибера.Целите крака на майка ми са в белези,а баба ми така я беше одрал,че й сложиха катетър,който стигаше до коста.Страшно възпаление беше станало и накрая се принудихме да го пуснем вън на улицата.Жал ми беше,но просто не се търпеше.Да те е страх в собствения ти дом.Направо котарака беше освирепял,но не беше причината само другото коте.Много често котките събират в себе си отрицателната енергия и това още повече подсилва нещата.
User's Signature

Качена снимка

#26 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=MQ_5Pev_44Y&feature=related
Публикувано: 08 April 2009 - 08:17 AM

j_ADA_miki, прочетох всичко, но така и не разбрах в крайна сметка кастрирахте ли го това животно? И ако не, а предполагам, че е така, защото иначе сигурно щяхте да напишете, че вече е кастрирана, какво чакате още?
Имайте предвид, че тя усеща страха, който изпитавате и вероятно това допълнително я обърква.
User's Signature

Качена снимка

#27 Потребителят е офлайн   j_ADA_miki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2009 - 08:18 AM

Неискам да се разделям с нея няма ли някакав друг начин да я укротя.Другия месец ще я кастрират
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#28 Потребителят е офлайн   julianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 April 2009 - 08:44 AM

[quote name='j_ADA_miki' date='Apr 8 2009, 06:18 AM' post='608967']
Неискам да се разделям с нея няма ли някакав друг начин да я укротя.Другия месец ще я кастрира
имах котка цели 23 години и имаш доста тежък характер консултираисе с ветеринар има успокоителни които ддеистват

#29 Потребителят е офлайн   Fullmoon Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 April 2009 - 10:21 PM

Значи, първо я кастрирайте. Това много може да промени нещата.
Второ, обстойно ли е прегледана котката от лекар? Може да е болна и от болки да се държи така агресивно.
Трето, котките са силно интуитивни животни и са податливи на стрес. Ако вие я затваряте или хокате, тя най-вероятно ще реагира негативно, агресивно, объркано. Консултирайте се с много добър ветеринар за съвет как да преодолеете нервността й.
Четвърто, а как се храни котката? Може би й липсва някакво хранително вещество, витамин и пр. Нека изкара една диетка с качествена супер премиум храна.

Не го отписвайте животинчето! Какви са тия приказки от ветеринарите, при които сте ходили, за приспиване - това се прави само в безнадеждни случай! Консултирайте се при друг ветеринар. Покажете на котето си, че го обичате. Щом при опит за погалване реагира остро, то нека някой застава до нея и да й говори нежно по няколко пъти всеки ден без пипане. И така малко по малко се сближете отново с нея, спечелете доверието й.
User's Signature

Качена снимка

#30 Потребителят е офлайн   IzrodGaden Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 April 2009 - 07:36 PM

Лечение на проблема има. Котките са като кучетата, покаже ли човек че се страхува от тях и започват да се правят на шефове. Елементарно, заведете я на ветеринар да и подрежат ноктите, ако вие не сте в състояние ( това на първо време, ще ви спаси от много белези, можете да я водите редовно) . Освен ако не е болна от бяс, невиждам причина така да се държи и лекарите да искат да я приспивате. Моята котка показваше признаци на агресия, но никога не съм и се давал и съм я плескал често. Сега сме в такова състояние, че аз и приятелката ми сме единствените които могат да я мачкат и да си правят каквото искат с нея и тя мирува, че даже и мърка. Котката е сиамка или тайска, кой както му харесва. Зъл нрав. но човек нетрябва да и се дава. Това с думите като "не", за пръв път чувам, че може да възпитава котка. На моите колко пъти съм им викал не, че и чехли съм им хвърлял като си чопкат ноктите не там където трябва и файдата е временна. Друго което мога да ви посъветвам, е оставете я на диета 3-5 дни. Не на супер мупер премиум храна, ами просто на нищо с вода. Котката трябва да знае, че зависи от вас и ако иска храна трябва да дойде, да мърка и да се мазни. Ако не, да яде хлебарки. Това последното действа много, особено на котки които никога не са живели с човек. Просто не и обръщате никакво внимание и тя сама ще си дойде. Подходът ми може да е краен според някой, но за толкова време, никога не съм имал проблем с агресивни котки или поне не към мен.

#31 Потребителят е офлайн   wendy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2009 - 10:37 AM

IzrodGaden, горките Ви животни.
User's Signature

Tурската ангора е единствената котка с чувство за хумор!
При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!

http://bendidas.com/

#32 Потребителят е офлайн   tedinceto_96 Икона

• *Фен*
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2009 - 11:49 AM

Ами честно казано и аз имам такава котка и вече съм се отказала изобщо да я превъзпитавам, защото като и се скарам като ме дере или пък като и кажа най-спокойно "не', тя се настървява още повече.И резултата е че всички вкъщи са и свикнали, а веече гости не идват вкъщи защото се страхуват от нея, понеже им скача по главите.Хората много и се чудят, че като се опита някой да я погали (някой непознат) тя се дърпа -ръмжи, съска, хапе, дере...

#33 Потребителят е офлайн   IzrodGaden Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 April 2009 - 12:43 PM

Показване на мнениетоwendy, в Apr 10 2009, 09:37 AM, написа:

IzrodGaden, горките Ви животни.

Горките вие и всички, които сте 'заложници' на вашите домашни любимци.

#34 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2009 - 07:01 PM

заложници? искам да видя дали и с децата си ще си такъв или тях ще млатиш със сопата и ще държиш гладни за да не им станеш заложник.
ето преди малко едната ми котка събуждайки се от сън беше доста стресната и агресивна (не знам какво е сънувала), като замахваше да дере при минимално мое движение (спеше до главата ми, разбирай лицето), хапе и хъска. това което аз направих е да я взема и да я гушна. просто така да си седим заедно. за 5 минути по този начин се успокои напълно и се размърка. НЕ с подходящ тон върши чудеса. глад за 4-5 дни е сигурна смърт за черния дроб. не се опитвай да оправдаваш методите си като единствено работещи... не са.

#35 Потребителят е офлайн   Dakel4y Икона

• #Space Monkey#
  • PipPipPip
Публикувано: 12 April 2009 - 07:20 PM

Показване на мнениетоmanus, в Apr 12 2009, 08:01 PM, написа:

заложници? искам да видя дали и с децата си ще си такъв или тях ще млатиш със сопата и ще държиш гладни за да не им станеш заложник.
ето преди малко едната ми котка събуждайки се от сън беше доста стресната и агресивна (не знам какво е сънувала), като замахваше да дере при минимално мое движение (спеше до главата ми, разбирай лицето), хапе и хъска. това което аз направих е да я взема и да я гушна. просто така да си седим заедно. за 5 минути по този начин се успокои напълно и се размърка. НЕ с подходящ тон върши чудеса. глад за 4-5 дни е сигурна смърт за черния дроб. не се опитвай да оправдаваш методите си като единствено работещи... не са.

съгласна съм с вас!според мен което и да е животно ако се държи гладно още повече се озверява.така се дресират кучета пазачи ама наистина да са злобни.по-добре е да се опита с добро отколкото животното оше повече да се настървява!
User's Signature

Не наранявай невинните-те не могат да ти отвърнат.

http://vbox7.com/play:14059782 -дайте ни живот

#36 Потребителят е офлайн   wendy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2009 - 10:05 PM

Аз гледам повече от една котка и не мисля, че съм им заложница. Да, котките ми се диваци, ама аз си ги харесвам такива, поне е весело. Мойте котки никога не са бити или оставяне без храна от мен. Хората, които ги познават ще се изкажат за тях. Винаги съм милсила, че са неконтролируеми, но като чета, все повече започвам да мисля, че не е така. У нас като се каже "не", то е не. Ако се яде храна различна от тяхната, то това обикновено е пилешко месо. (Само, Марвин проявява интерес.) За сметка на това, нещо което не им харесва, като храна се дава на уличните котки и не ги мъча да ядат, нещо което не искат. Няма да споменавам, как се пробират гранулите, например или се изхвърля скъпа консерва или пауч. От скоро, не искат да ядар Р.К., предпочитат Хилс и вече са на Хилс. Не мисля, че ги лигавя. Факт е, че се разбираме. Мой приятел ми беше на гости и се чудеше, как аз ставам и всички котки тръват след мен. Той ги галеше и си играеше с тях, но те признават само мен. Аз обичам котките ми и няма да ги храня с боклуци, защото така ми е по-удобно или по-ефтино! Всеки решава, но хора с некопетентни доводи, по-добре да си мълчат. Както вече, писах има доста чужда литература, моля прочетете и се поинтересувайте, преди да пишете! Да не е на български, ама това е повод да научите и езици.
User's Signature

Tурската ангора е единствената котка с чувство за хумор!
При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!

http://bendidas.com/

#37 Потребителят е офлайн   joni12 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2009 - 07:37 AM

IzrodGaden ти направо ме плашиш,горкото ти коте .
j_ADA_miki аз моята котка я кастрирах преди 20 дена , нямах твоя проблем ,така решихме,във Варна кастрацията ми струваше 50лв. ,виждам 4е си от Пловдив мисля 4е няма да е по скъпо,кастрирвай го котето 4е и то и ти да си отдъхнете.
User's Signature

Господ е създал котката,за да може човек да погали лъва.

#38 Потребителят е офлайн   IzrodGaden Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 April 2009 - 10:15 AM

:flagbg:

Горкото ми коте, от време на време го пускам на трите си гладни кучета :)))) Искате ли снимки ???

#39 Потребителят е офлайн   natali11 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2009 - 10:34 AM

аз нямам подобен проблем (да чукна на дърво) ,но никога не бих се държала по подобен начин ,с което и да е животно.домашния любимец,не е някакъв враг,който трябва да поробиш и той да живее в страх.
j_ADA_miki, пишете след като я кастрирате.има ли някаква промяна в поведението?
User's Signature

Качена снимка

#40 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=MQ_5Pev_44Y&feature=related
Публикувано: 13 April 2009 - 10:55 AM

IzrodGaden, как по-точно реши, че сиамските /или както им казват някои тайски/ котки имат зъл нрав? Или имаш предвид конкретно твоята?
А теб като дете държали ли са те гладен, за да възпитават? Странни методи използваш .....
Няколко пъти съм посягала /и то съвсем леко/ и съм тупвала по дупето моя Мишо и сега, когато вече го няма.....като се сетя ми горят ръцете.... Разбира се това тупване до никакъв положителен резултат не е довело, просто безсилие от моя страна....за глупости.
Казаха вече на j_ADA_miki да кастрира котката си, аз също й бях споменала че котката усеща страха й. Не виждам защо трябва да даваш безумни съвети за глад и бой и как все още не си коригиран от модератор :zz_216:
User's Signature

Качена снимка

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни