Dog.bg Форуми : Гадна темичка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Гадна темичка

#21 Потребителят е офлайн   CoRso_Man Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 December 2006 - 07:32 PM

е заради едно куче в БГ нема затвор,то заради човек нема па заради куче ще има l) l) l)
User's Signature

Cane Corso - Italian Mastiff[br]Качена снимка

#22 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2006 - 03:37 PM

Цитат

е заради едно куче в БГ нема затвор,то заради човек нема па заради куче ще има l) l) l)

Прочети го пак и може да се сетиш какво иска да каже човека wink .

#23 Потребителят е офлайн   wattie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2006 - 02:50 PM

Ловците са отвратителни хора и потенциални убийци.

#24 Потребителят е офлайн   suny_eos Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2006 - 09:41 PM

Ужасчващо нямам думи затова без коментар bl)
User's Signature

Живейте си живота нека бъдете щастливи чао

#25 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 13 December 2006 - 10:49 PM

Цитат

"Лошите" хора са лоши хора.
Ловците не са категория "лоши" хора, независимо, че има такива И между тях.
И моля, въздържайте се от подобни крайни оценики.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#26 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2006 - 09:18 AM

Цитат

Цитат

"Лошите" хора са лоши хора.
Ловците не са категория "лоши" хора, независимо, че има такива И между тях.
И моля, въздържайте се от подобни крайни оценики.

По принцип си права , но и не съвсем, зависи от гледната точка.
Между ловците има един вид ловци , които се презират , наричат ги "месари", това са бедни хора с РЕДОВНИ ЛОВНИ БИЛЕТИ , които практикват лова главно за да си помогнат с прехраната, а другия тип ловци , които са на почит и се наричат гордо "истински" ловци , убиват заради самата тръпка на убийството , да "покориш" дивото животно и други подобни дивотии bash , и си окачват черепи наживотни по стените (помислете колко първично и близко до примитивните народи е това)
Така че направете си извода сами.....

#27 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2006 - 11:09 AM

От това което казваш, ЗА МЕН, единствено действията на "месарите" са оправдани. Но това си е моето мнение.
Помолих да не се дават крайни оценки, предимно заради (отново) добрия тон на форума. Тук има и раздел "ловни кучета" и дискусия по темата е едно, а директна и груба обида - съвсем друго. wink
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#28 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2006 - 03:03 PM

Цитат

От това което казваш, ЗА МЕН, единствено действията на "месарите" са оправдани. Но това си е моето мнение.
Помолих да не се дават крайни оценки, предимно заради (отново) добрия тон на форума. Тук има и раздел "ловни кучета" и дискусия по темата е едно, а директна и груба обида - съвсем друго. wink

Права си , а и ако ме чуят ловците ще ме линчуват b) .

Един линк по офф темата http://www.youtube.c...h?v=2yi-aVGxSv4 b)

#29 Потребителят е офлайн   NadqampKarma Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 January 2007 - 11:12 PM

Цитат

Баща ми е ловец, има много такива приятели, да се обиждам ли?Срещаш на улицата един лош-човек-убиец!Бива ли да стигнеш до извода-всички хора са убийци, дай да изтребим човечеството!

Какви да се коментира, отвратително!На една приятелка и отровиха боксера, защото бил злобен!А той беше такава душа!Тея хора са за лудницата!
User's Signature

[br]_____________www.virtualtown.forumup.com_______________

#30 Потребителят е офлайн   gulev_1991 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 January 2007 - 11:27 PM

Хората,които тровят кучета са безпощадни садисти!Как може да отровиш горкото животно като знаеш как ще се мъчи?Аз не понасям кучемразци!!те просто са злобни хора и не случаино има поговорка-,,[COLOR=red]Човек,които не обича животните,не обича и хората!''
Просто не мога да го понеса!Аз живея в Созопол-град уж на умните хора,ама то има изроди!Тровят кучетата без да им мигне окото(особенно в старата част)!А аз не мога да си представя живота без куче!!!Тъпанари-как може!!!????

#31 Потребителят е офлайн   disk atanasovbg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2007 - 11:56 AM

тука коментара е излишен - ако няма закон/КОЙТО ДА СЕ СПАЗВА/ се ше има откачени кучемразци.През 2005 пред блока на баба ми имаше около десетина котки - "незнам как" но горе долу всички умряха в едина седмица.

а колкото до линка на redy - щом ловджията е без оръжие аз съм за елена

#32 Потребителят е офлайн   Ина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2007 - 06:11 PM

s) За съжаление каквото и да си говорим има много хора, които хвърлят отрова, а потърпевши са и животни, и деца. В квартала няколко кучета умряха заради това. А от 2-3 дни полянката пред блока е пълна с кокали и всяка сутрин забелязвам, че са добавяни. Не мога да твърдя, че са с отрова, но предпочитам да не рискувам. Дори днеска събрах в един плик каквото видях и го изхвърлих. Странното е, че бездомните не са заинтересувани от кокалите, само домашните се наслаждават на "лакомството".
User's Signature

Неуспехът не означава,че си пропилял времето си,а че имаш причина да започнеш отначало.

#33 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 05 January 2007 - 06:38 PM

Абе, точно след Коледа и Нова година не ми изглежда много странно явление да има много разхвъряни кости. Хората са сити, отпочинали и готови за добри дела, кучетата също са похапнали. Но добре си направила с изхвърлянето, омразата няма почивни дни.

#34 Потребителят е офлайн   shnorhi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2007 - 06:58 PM

Понякога неволно или от недоглеждане може и сами да причиним вреда на домашния си любимец.Ето и някои:

ВАЖНИ СЪВЕТИ ЗА ПРЕДПАЗВАНЕ ОТ ОТРАВЯНЕ

Знаете ли, че много вещества, които се намират във вашия дом могат да бъдат много опасни за домашните любимци?
1. Известни храни могат да са токсични за домашните любимци, ако те приемат определено количество от тях. Опитайте се да запомните следния списък:
- алкохолни напитки;
- авокадо;
- шоколад;
- кафе;
- мазнини;
- ядки от австралийското дърво макадамия;
- плесенясали, или престояли и развалени храни;
- кромид лук;
- стафиди и грозде;
- готварска сол;
- мая за тесто.
2. ИБУПРОФЕН може да премахне вашето главоболие, но много
лекарства в нашия дом, използувани без лекарско предписание, могат да са смъртоносни за домашния любимец. Моля дръжте всички лекарства, които купувате против простудни заболявания, особено ПАРАЦЕТАМОЛ, антидепресанти, лекарства предписани при ракови заболявания, при стомашно-чревни проблеми и витамини затворени в помещения до които домашния любимец няма достъп! Никога не давайте лекарства на своя любимец без консултация с ветеринарен лекар.
3. Средства, които се използуват срещу бълхи и други ектопаразити. Винаги четете упътването преди да използувате някой препарат за обезпара зитяване на домашния любимец, а също тези препарати, които се използуват за третиране на дворчета и други площи. При неправилна употреба на тези продукти могат да възникнат отравяния с различна по степен тежест, от повръщане и диария до много по-тежки признаци като затруднено дишане, мускулни спазми и припадъци.
4. Никога не третирайте котки със средства предназначени само за кучета, или обратно. Например има повече от 18 продукта за третиране срещу бълхи за кучета, които съдържат permetrin няколко капки от който могат да бъдат смъртоносни за котките
5. Много цветя, които се отглеждат в дома ни са красиви, но могат да бъдат отровни за домашния любимец. Ако не познавате добре кои от растенията във вашия дом могат да бъдат токсични, добре е да се осведомите дали те са безопасни или не.
Трябва да знаете, че много членове на семейство Lilium , Hemerocallis, могат да причинят бъбречна недостатъчност при котките, ако те се хранят с тях. Красивата коледна звезда, която напоследък се използва за украсяване на дома по празниците също е отровна.
6. Антифризът, използуван в охладителната система на колите е смъртоносен за кучето и котката, дори и в много малко количество. Всяко разливане около вашия автомобил трабва да бъде изчистено своевременно. Обмислете също, да замените антифриза, който има за основа пропилен-гликол, с по-слабо токсичния антифриз, който съдържа етилен-гликол.
7. Използувате ли средства за борба с плевелите във вашата градина, а също и торове и инсектицидни препарати срещу вредителите по растенията? Винаги следвайте инструкциите за правилна употреба на тези продукти и не позволявайте достъп на вашия любимец за определения период от време до тези места, отбелязан на опаковката. Ако кучето или котето бъде допуснато по-рано до тези места, може да бъде изложено на действието на препарата, когато ближе своите лапи или козина.
8. Винаги съхранявайте всички средства, използувани в градинарството на недостъпни за животните места, като гаражи и складови помещения, които св заключват! Към тези вещества спадат също бои, лакове, масла, бензин, газ и др., които са животозастрашаващи.
9. Какви растения растат във вашата градина? Много от тях могат да бъдат вредни за животните, ако се консумират. Затова е добре да знаете кои растения са безвредни, преди да засадите градината или дворчето.
-Кардиотоксични растения, които увреждат сърдечната дейност са: растения от семейство лилия, олеандър, рододендрон, азалия, тисово дърво, напръстник.
-Листата на ревена, някои членове от семейство Lilium могат да причинят бъбречна недостатъчност.
-Някои гъби причиняват чернодробна недостатъчност.
10. Трябва добре да обезопасите кошчетата за отпадъци във вашия дом, за да не си открадне нещо от тях домашния любимец. Ако предполагате, че той е изял някакви отровни вещества, веднага се обадете на вашия ветеринарен лекар. В много случаи, ранното установяване на отравянето и подходящото третиране може да намали риска от развитие на клинични признаци, или ако са се появили симптоми на отравяне, да увеличи шанса за успешно възстановяване. Ако видите, че домашния ви любимец е погълнал или се е изцапал с отровни вещества, когато го заведете на лекар задължително носете опаковката или поне част от препарата, растението и т.н.

статията е взета от вет.клиника Новет
User's Signature

www.infidance.com

#35 Потребителят е офлайн   maccarta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2007 - 09:17 PM

Страшно съм ядосана на тия , които биха застреляли куче... a) (love)
Но се чудя какво провокира онова куче, което срещнах докато се връщах от училище. Вървях по затънтена улица и иззад един бус изкочи огромно куче , оголило зъби. Беше на около 5 метра и се запъти към мен ръмжейки. Креснах няколко пъти, и тропах. Ако не беше се притекъл онзи едър човек на помощ да прогони кучето щях яко да загазя... Защо кучето скоче да ми ръмжи като аз бях на повече от 5 метра? bl) Или пък как да реагирам, когато в ония гадни студени дни, в които освен , че е стращно студено и духа остър, студен вятър, виждам кучешка глава да се подава от високата трева, гледайки чипса ми. Изправи се малко жълто куче с къса козина, големи уши и много, много слабо. То трепереше но продължаваше да гледа чипса ми. Замидлих се - На това куче нястото му не е на улицата. Ако му давам ще подпомагам популацията от улични кучета и може би спомагам един будещ тормозител на човешкия сън. Според някои трябва да го отровя , обаче аз реших да му дам. Кучето стоеше на около 10-15 метра, а щом аз се риближих то побягна сякаж са го сритали. Изсипах чипс на земята , а докато сипвах то гледаще с жадни очи, но не се приближи. Отдалечих се от мястото и кучето излапа всичко за секунди. В крайна сметка му дадох всичкия чипс и остатъка от закуската си. Може пък кучето, което като изяде всичко се запъти на някъде, да отиде да прави пакости и да увеличава , популацията-може да лае цяла нощ на главата на някой а може и да ухапе някой ненадейно... Откакто се нанесохме в Банкя често се чува лай на кучета или воя на Рекси, нока на съседите отсреща. Или оглушителното скимтене на черното куче, което се води собственост на едни съседи, което се разхожда по улицата и се мъчи да стигне някоя разгонена женска. Свикнахме и вече и не чувам лая на кучетата. Случва се и Беки да се разлая посред нощите по някоя карерица или шум или да дере вратата ми защото я е страх или иска при мен. Една вечер цяла нощ Беки лая/дере - аз излизам и се карам, Беки лая/дере - аз излизам и се карам и така цяла нощ. Почти не спах и бях гроги цяла седмица ама да си отровя ли кучето? Ух ... аз се отплеснах моля да ме извините.
User's Signature

You live, you laugh, you love, you learn. You scream, you cry, you crash, you burn.

#36 Потребителят е офлайн   Dogo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 January 2007 - 02:01 AM

Да разкажа и аз една случка. Една вечер се пребирам от работа и си вървя по светлото... и почти сам стигнал до вкъщи..трябва да премина през разтояние което е около 100 метра кадето е абсолщтен мрак.Чувам кучешки лай...еее казах си "Едно куче какво ще ми направи" и продалжих по пътя си. В момента в който влязох в мрака около мен имаше 10-тина кучета с оголени зъби..бяха полудели...толкова бързо съм бягал че сигурно съм поставил нов Световен рекорд на 100 метра. Тези кучета сме ги хранили с майка ми 100 000 пъти. Толкова бях ядосан в момента, че бях решил всичките да ги изтровя.Слава богу на другия ден като се събудих реших, че кучетата може би не са виновни за това си поведение, а най-вероятно някой човек. И до ден днешен продалжаваме да ги храним с майка ми...Почти всяка вечер минавам от същото място и за щастие не се е стигало повече до такъв инцидент. w)

#37 Потребителят е офлайн   Crips Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 19 January 2007 - 12:38 AM

NNN Такива хора по-добре да не казвам какво заслужават.Изпитал съм чувството.
Старото ми куче беше отровено.

#38 Потребителят е офлайн   yorri Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2007 - 06:24 PM

Вие на себе си ли сте? Кой идиот направи тази тема?какво от това че някое помярче ми лае цяла нощ? Аз не съм идиотка че да питам има ли отрова за кучета?!? предпочитам да не спя цяла нощ отколкото да кроя планове как да убия куче!?!?! a) a) a) a) a) a) a) a) a) a) a) a) a)

#39 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2007 - 11:32 PM

Цитат

Вие на себе си ли сте? Кой идиот направи тази тема?какво от това че някое помярче ми лае цяла нощ? Аз не съм идиотка че да питам има ли отрова за кучета?!? предпочитам да не спя цяла нощ отколкото да кроя планове как да убия куче!?!?! a) a) a) a) a) a) a) a) a) a) a) a) a)

Защо не прочетеш отначало и да разбереш, че то ва е КРИТИКА на тровенето.
Темата е от 2005 г. n)
User's Signature

#40 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2007 - 11:56 PM

Извадка от Закона за биологичното разнообразие:
Приложение № 5 към чл. 44, ал. 1
(Изм. и доп. - ДВ, бр. 88 от 2005 г.)

Забранени уреди, методи и средства, вкл. моторни превозни средства, за улавяне и убиване

Бозайници:

- Живи животни, вкл. слепи или осакатени, които се използват като примамки;

- Звукозаписи;

- Електрически и електронни уреди, способни да убиват или зашеметяват;

- Изкуствени източници на светлина;

- Огледала и други заслепяващи предмети;

- Приспособления за осветяване на целите;

- Приспособления за прицел за нощна стрелба, съдържащи електронен преобразувател или увеличител на образа;

- Експлозиви;

- Мрежи, които според принципа или условията на тяхното използване са неизбирателни;

- Капани, които според принципа или условията на тяхното използване са неизбирателни;

- Арбалети;

- Отрови и примамки с отрова или упойващи средства;

- Обгазяване или опушване;

- Полуавтоматични или автоматични оръжия, чийто магазин може да побере повече от два патрона;

- Умрели животни или части от тях за стръв в местообитания на мечки;

- Лов с хищни птици.

Птици:

- Примки, примки с лепило (птичи клей), куки, живи птици, които са слепи или осакатени, използвани като примамки;

- Звукозаписи, електрически и електронни уреди, способни да убиват или зашеметяват;

- Изкуствени източници на светлина, огледала и други заслепяващи предмети, приспособления за осветяване на целите, приспособления за прицел за нощна стрелба, съдържащи електронен преобразувател или увеличител на образа;

- Експлозиви;

- Мрежи, капани, примамки с отрова или упойващи средства;

- Полуавтоматични или автоматични оръжия, чийто магазин може да побере повече от два патрона;

- Използването на трайни съоръжения - гюмета за лов на водолюбиви птици;

- Лов с хищни птици;

- Моторни лодки, движещи се със скорост над 5 км/ч, а в Черно море - над 18 км/ч.

Риби:

- Отрова;
- Експлозиви;

- Електрически ток и други зашеметяващи рибата уреди и средства;

- Улов с кърмаци;

- Тралиращи и драгиращи средства.

Транспортни средства:

- Самолети;

- Движещи се наземни моторни превозни средства;
User's Signature

Качена снимка

• (3 Страници) +