имам проблем с бултериера-дайте ми съвет
Публикувано: 27 August 2008 - 07:40 PM
Цитат
Възможно е наистина да е алергична реакция към фронтлайна,особено ако си купил от този новия Фронтлайн Комбо който съдържа някаква нова съставка и е по-силен от другия.
Това с некъпането по принцип е много важно,защото ако мястото се накапе веднага след къпане на практика няма никакъв ефект от препарата който по принцип се разнася чрез мастните жлези ако не се лъжа и така по цялото тяло :rolleyes: ... когато обаче кучето е изкъпано мазния слой от космената покривка се отмива напълно и е нужно поне седмица или няколко дни за да се възстанови.
Във вашия случай препарата действа явно само там където е накапано кучето и са се появили въпросните пъпчици,още повече,че при тези кучета с толкова къс косъм.

Публикувано: 27 August 2008 - 10:00 PM
Цитат
после се пукват става струпче,
след това завяхва раничката,
но остава петънце без косми и така по цялото тяло....
Така ли е ?
не бабуни дебели червени без връх преди пак имаше :( сега се сещам че пак го бях пръскал с фронтлайн :angry: и направо си изчезват но с инжекция :-
сега му давам алергозан дано да помогне :(
Публикувано: 28 August 2008 - 02:56 PM
Пъпка със снопче косми,
после се пукват става струпче,
след това завяхва раничката,
но остава петънце без косми и така по цялото тяло....
Аз вече съм се отказала да го лекувам, всичко е с ефект до следващото къпане.
Публикувано: 28 August 2008 - 03:35 PM
Публикувано: 28 August 2008 - 10:37 PM
Цитат
но както беше казано в началото на този форум:
"Когато става въпрос за шмъркане,
бялото си е бяло!!! "- това ми е най-смешния и любим пост :blink:
Явно не си виждал цветни представители със сериозни
кожни проблеми....., срещат се.

BIRMINGHABROVO BULL FRONT
" Me Trouble and Strife's at home with the Bin Lids."
Публикувано: 29 August 2008 - 03:42 PM
Цитат
Цитат
но както беше казано в началото на този форум:
"Когато става въпрос за шмъркане,
бялото си е бяло!!! "- това ми е най-смешния и любим пост :blink:
Явно не си виждал цветни представители със сериозни
кожни проблеми....., срещат се.
Къде,бе Моновски?

Камъкът си тежи на мястото,а Бултериерът-навсякъде!!!
Николай Котов
Bull-X-Plosion Kennel
Публикувано: 08 February 2009 - 01:02 PM

Живеи така че да помниш миговете.
Публикувано: 08 February 2009 - 03:48 PM
...,още едно, не по-маловажно предложение- ОБЪРНЕТЕ се и към Bull_MAGIC, той е този, който най-дълго се занимава с тази порода, убедена съм, че ще Ви даде, може би най-адекватен адекватен съвет!!!
Публикувано: 08 February 2009 - 06:36 PM

Публикувано: 09 February 2009 - 11:48 AM
Цитат
Това е дискутирано тук доста дълго време.
Надали Орлин ще може да помогне с нещо- не за друго, просто липса на опит с агресивен бултериер!
Иван не обича да дава съвети без пари-все пак е габровец B)
Моя съвет-да се прочете темата- http://dog.bg/forum/...c,7918.105.html

WWW.EVILDOGS.NET
"I'm hated by many, liked by few, respected by all" Mike Tyson
Ум царува,Ум робува - Ум,белия делфин
Публикувано: 09 February 2009 - 05:32 PM
Публикувано: 09 February 2009 - 09:04 PM

Публикувано: 09 February 2009 - 11:16 PM
Публикувано: 10 February 2009 - 10:08 AM

Камъкът си тежи на мястото,а Бултериерът-навсякъде!!!
Николай Котов
Bull-X-Plosion Kennel
Публикувано: 10 February 2009 - 10:52 AM
--------------------------------------------------------------------------------
Бях решил да не пиша повече тук, но понеже виждам позната ситуация и знам докъде може да ескалират нещата ще си променя времнно решението.Досега не се изказа никой С ОПИТ С АГРЕСИВЕН БУЛТЕРИЕР wink
Рекси е много прав.
1.Хормоналната трерапия няма смисъл в случая.
2.Етология на кучето НИКОЙ ветеринарен лекар не е учил.
3.Кучетата, също както хората имат характери."Хазартна" порода като бултериера, с висок праг на търпимост на болка, с прословутия си инат, с "нетърпеливост", е много трудно да бъде пречупена от непрофесионалист.А същевременно много лесно може да се наложи като "водач на глутницата"
4.Важно е да знаеш КАК да накараш кучето да направи това, което ТИ искаш от него.
5.Допуснати са редица грешки във възпитанието на кучето.Въпроса е как да се коригират.С бой за щяло и нещяло, при възрастен бултериер смисъл няма.Ефекта е ден до пладне.
6.Изолацията от всички възможни контакти-също.По-добре е внимателен подбор на обръжението.
8.Преуморяването с разходки и игри е едно от най-смехотворните неща, които прочетох.
9.Отговорете си на въпроса дали вие като семейство можете да отделите необходимото време да се занимавате с кучето по нов начин.Потърсете внимателно причината(или причините) поради която, у кучето ви може да са се породили такива "изблици".Естеството може да я всякакво, дори и от човешка гледна точка да е незабележимо!
10.Помислете дали при всяко наказание, Вико е бил "наясно" за какво е наказан(бит), защото 99,999% от случаите кучето не разбира че е сгрешило, а стопанина не знае КАК И КОГА да го накаже.
11.Помислете върху варианта, които ви предложи Краси.Ако в гореизброеното не виждате някакъв път към по-добро, послушайте съвета му!
От скромния си опит с АГРЕСИВЕН БУЛТЕРИЕР знам едно : Колкото по-спокойно и разумно погледнеш на нещата, прецениш собствените си възможности, познаваш кучето и осъзнаваш пропуските си, толкова по-голяма вероятност имаш за успех!Ако се самозабравиш или подцениш кучето, последствията са фатални и за двама ви-доказано с опит!
Желая ви успех!
Ако мога да съм ви полезен с нещо, винаги съм на ваше разположение!
-----------------------------------------------------------------------------------------------
ТЪРСЕТЕ ПРИЧИНАТА ЗА АГРЕСИЯТА, НАРОДА Е КАЗАЛ "ИМА СИ КРУШКА ОПАШКА"!
НАБЛЮДАВАЙ ГО И ПОМИСЛИ КАКВО Я ПРОВОКИРА.ТАМ Е РАЗКОВНИЧЕТО!

WWW.EVILDOGS.NET
"I'm hated by many, liked by few, respected by all" Mike Tyson
Ум царува,Ум робува - Ум,белия делфин
Публикувано: 10 February 2009 - 08:21 PM

Публикувано: 22 March 2013 - 01:33 PM