Dog.bg Форуми : имам проблем с бултериера-дайте ми съвет

Към съдържанието

БКК Английски Бултериер - форум за породата и истинските фенове

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (7 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

имам проблем с бултериера-дайте ми съвет

#101 Потребителят е офлайн   bagatur Икона

• евелско мъско
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 August 2008 - 07:35 PM

Пъпка със снопче косми,
после се пукват става струпче,
след това завяхва раничката,
но остава петънце без косми и така по цялото тяло....
Така ли е ?
User's Signature

Качена снимка

#102 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2008 - 07:40 PM

Цитат

пъпчиците по Killi :(
Оле добре сте се подредили :(
Възможно е наистина да е алергична реакция към фронтлайна,особено ако си купил от този новия Фронтлайн Комбо който съдържа някаква нова съставка и е по-силен от другия.
Това с некъпането по принцип е много важно,защото ако мястото се накапе веднага след къпане на практика няма никакъв ефект от препарата който по принцип се разнася чрез мастните жлези ако не се лъжа и така по цялото тяло  :rolleyes: ... когато обаче кучето е изкъпано мазния слой от космената покривка се отмива напълно и е нужно поне седмица или няколко дни за да се възстанови.
Във вашия случай препарата действа явно само там където е накапано кучето и са се появили въпросните пъпчици,още повече,че при тези кучета с толкова къс косъм.
User's Signature

Качена снимка

#103 Потребителят е офлайн   jockitch Икона

• PALACHA
  • PipPipPip
  • Interests:A.P.O.C.A.L.Y.P.T.O
Публикувано: 27 August 2008 - 10:00 PM

Цитат

Пъпка със снопче косми,
Така ли е ?

не бабуни дебели червени без връх преди пак имаше :( сега се сещам че пак го бях пръскал с фронтлайн :angry: и направо си изчезват но с инжекция  :-
сега му давам алергозан дано да помогне  :(

#104 Потребителят е офлайн   mmouse Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2008 - 02:56 PM

Вико след всяко къпане става така, после изчезват от само себе си, но остават белези. Даже малко както Багатура написа:

Пъпка със снопче косми,

Аз вече съм се отказала да го лекувам, всичко е с ефект до следващото къпане.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#105 Потребителят е офлайн   snap Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2008 - 03:35 PM

Препоръчвам ви да пробвате продуктите на Virbac  пипетите за бълхи Duowin contact са много ефикасни без никакви странични ефекти  поне при нас вече 2-ра година. Не забравяйте че лятото е желателно на всеки 45 дена да се третира за да има ефект. От няколко месеца ползваме и шампоан от Virbac Pyoderm,                                    който също е много добър дори на клубната изложба някои ни питаха дали сме мазали кучето с нещо че му лъска толко козината. Пиша това от личен опит и мисля че Синди като сестра на Вико и полусестра на    Killi,  щом и понасят значи и на тях би трябвало . Има и други продукти които са много качествени на други фирми но пробвайте с тази и мисля че ще останете доволни. Едно разбрах поне че Бултериера има много чувствителна кожа и козина и моя съвет към всички които имат Бул е не подминавайте дори и най-малкия признак за подобен проблем и не правете компромис с качеството на козметиката за вашето куче. 

#106 Потребителят е офлайн   bagatur Икона

• евелско мъско
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2008 - 09:26 PM

Вземете си цветен булл и кожните проблеми си отиват,
но както беше казано в началото на този форум:
"Когато става въпрос за шмъркане,
бялото си е бяло!!! "- това ми е най-смешния и любим пост :blink:
User's Signature

Качена снимка

#107 Потребителят е офлайн   LORD_BULL Икона

• MOD_BULL
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2008 - 10:37 PM

Цитат

Явно не си виждал цветни представители със сериозни
кожни проблеми....., срещат се.

User's Signature

BIRMINGHABROVO BULL FRONT

" Me Trouble and Strife's at home with the Bin Lids."

#108 Потребителят е офлайн   DOWNFACE Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 29 August 2008 - 03:42 PM

Цитат

Цитат

Явно не си виждал цветни представители със сериозни
кожни проблеми....., срещат се.

Къде,бе Моновски?
User's Signature

Камъкът си тежи на мястото,а Бултериерът-навсякъде!!!

Николай Котов
Bull-X-Plosion Kennel

#109 Потребителят е офлайн   IVO_LI Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2009 - 01:02 PM

:sos:Здравеите рядко пиша във форума ,повече го ползвам за инфо за породата а и това ми е първият Бул и несъм компетентен за да спамя само безпредметно.Сега за проблема които имъм от 1-2 месеца,значи кучето ще стане през май месец на 2-години,до сега съм имъл различни трудности със него но както се казва /малко дете малки проблеми ,голямо дете голями проблеми/.Кучето го отглеждъм вътре не съм го допускъл да спи на легла ,дивани и прочие защото докато съм на работа седи само във една стаия а там само на стол може да се качи но и това не е правил.От известно време ръмжи на маиками и по рядко на мен,за сега не е охапъл никои от нас но дано и да нестава защото не ми се мисли после какво ще става.Агресията е безпричинна като искъш да го погалиш,понякога просто като минавъш около него,след прибиране от разходка общо взето когато му скимне.Криесе под масата като му се скаръм и толкова после пак същата работа,не е тормозен,или бит безпричинно .Незнам как да постъпя имам чувството че повече го е страх от колкото да се прави на лидер ,но може и това да са първите стъпки да се налага и на по късен етап да почне да хапе.Даите съвети моля ви мисля че не е правилно всеки път да го бия като изръмжи на мен или на маиками,или ще се наплаши или ще се узлоби незнам какво ика от нас.Мога да кажа че от мен има респект винаги от малък още съм гледъл нито да е разглезвън нито да го тормозя,до сега два пъти заради ръмженето му към мен съм го бил доста лощо но ми е жал до сега винаги се е разбиръл от дума или лек шамар при по голям гаф.Надявъм се да ме разбирате за ситуацията и да дадете предложения как да реагиръм за напред.Благодаря предварително знам че ще има отзовалисе. :sedni!:
User's Signature

Живеи така че да помниш миговете.

#110 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2009 - 03:48 PM

IVO_LI , това е доста сериозен преблем, за тази порода! Лично аз не съм имала такъв проблем, с моите бултериери, но съм имала такъв проблем, с две от техните деца! Собствениците им, така и не можаха да се справят и след поредни ухапвания, се наложи да бъдат продадени! При новите собственици-същият проблем, наложи се трети собственик и затваряне в клетка!!! Кофти съдба, за едно прекрасно куче, станало такова, от нашето невежество и невъзможност за справяне!!! Моето мнение е, че боят няма да помогне / изпробвано е /, трябва да има доверие м/у куче и собственик /ци /! Не съм специалист, трябва да се обърнете към професионалисти! Знам, че такъв е КОКО_ко, обърнете се към него на ЛС. Ако някой има някаква друга идея и се е сблъсквал с такъв праблем, нека сподели...., ще е интересно за всички!
...,още едно, не по-маловажно предложение- ОБЪРНЕТЕ се и към Bull_MAGIC, той е този, който най-дълго се занимава с тази порода, убедена съм, че ще Ви даде, може би най-адекватен адекватен съвет!!!

#111 Потребителят е офлайн   IVO_LI Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2009 - 06:36 PM

Дано се оправят нещата ,за сега не агресивен кам хора и кучета докато го разхождъм единствено във къщи се прави на интересен.Прекалено много го обичъм за да се разделя със него по каквато и да е причин.Надявъм се със вашета помощ да се оправят отношенията и че това е временно явление във характера на кучето.Като краина мярка която изобщо не искъм да прибягвъм ,може да го изкаръм на вън да живее аз съм във къща и това не е проблем да е на двора.Ще направя всичко обаче да се нормализират нещата той за мене е част от семеиството ,немога да го искаръм на вън просто така.Преди докато беше малък при един ветеринар го водих за ваксина и човека още тогава ми каза да бъда готов когато порасне че ще се опитва да е лидер.Мисля че именно такива намерения има ,не иска да е притеснявън по всяко време,и такива неща.Незнам ще чакъм още мнения от опитни колеги за сега нищо не съм предприел за да не тръгна във грешна посока.
User's Signature

#112 Потребителят е офлайн   animal Икона

• САМОЗВАНЕЦ
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2009 - 11:48 AM

Цитат

IVO_LI , това е доста сериозен преблем, за тази порода! Лично аз не съм имала такъв проблем, с моите бултериери, но съм имала такъв проблем, с две от техните деца! Собствениците им, така и не можаха да се справят и след поредни ухапвания, се наложи да бъдат продадени! При новите собственици-същият проблем, наложи се трети собственик и затваряне в клетка!!! Кофти съдба, за едно прекрасно куче, станало такова, от нашето невежество и невъзможност за справяне!!! Моето мнение е, че боят няма да помогне / изпробвано е /, трябва да има доверие м/у куче и собственик /ци /! Не съм специалист, трябва да се обърнете към професионалисти! Знам, че такъв е КОКО_ко, обърнете се към него на ЛС. Ако някой има някаква друга идея и се е сблъсквал с такъв праблем, нека сподели...., ще е интересно за всички!

Това е дискутирано тук доста дълго време.
Надали Орлин ще може да помогне с нещо- не за друго, просто липса на опит с агресивен бултериер!
Иван не обича да дава съвети без пари-все пак е габровец B)
Моя съвет-да се прочете темата- http://dog.bg/forum/...c,7918.105.html
User's Signature

WWW.EVILDOGS.NET

"I'm hated by many, liked by few, respected by all" Mike Tyson
Ум царува,Ум робува - Ум,белия делфин

#113 Потребителят е офлайн   tattoo Икона

• хахо
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 09 February 2009 - 05:32 PM

Да ,с Виктор имаха същия проблем , но успяха да се справят.Даже ако успееш да намериш номера на стопаните му им се обади най-добре за съвет.

#114 Потребителят е офлайн   IVO_LI Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2009 - 09:04 PM

Ами чел съм темата за Виктор ,ще я прочета още веднъш но все пак които може да даде адекватен съвет и е имъл опит със подобна агресия ще съм благодарен.Не се познавъм  лично със собственика на Виктор но съм му много благодарен защото именно той ме насочи към форума когато още търсех каквато и да е информация за Бултериерите във България.Мисля че всеки допуска грешки при възпитанието и контрола на кучето ,но и от самото куче си зависи някои са по буини ,други са спокоини и уравновесени.От това което съм чел за Бултериера и Пит була знам че са умни и добродушни кучета но също така при отключането на тяхната агресия /дали умишлено или не/могът да са доста опасни.Трябва да има начин да се оправят отношенията това не е диво животно хванато тепърва да живее със хора за да е неконтролируемо ,но именно там е тънкостта да знаеш как да подходиш в дадената ситоация.Лошото е че освен справянето със проблема трябва и да се търси причината за него ,невярвъм че кучето решава просто така да не се държи нормално ,има фактор които го кара да прави това !
User's Signature

#115 Потребителят е офлайн   kaloqn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2009 - 09:20 PM

Един от най-добрите примери за справяне с агресивен бул е Анимал-а.
Той е писал доста по темата- може да проследиш постовете му...

#116 Потребителят е офлайн   Whitebul Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2009 - 11:16 PM

IVO_LI, както сам вече си прозрял, агресията може да се дължи на много фактори. Всяко куче, наред с породните си особености, преди всичко е отделна и неповторима биологична единица - индивид. Точно поради това и няма начин да получиш универсален съвет как да се справиш със ситуацията от когото и да било без този някой лично да е видял кучето ти! Тук, във форума, всеки би могъл да се пробва да ти бъде полезен, като сподели личния си опит и виждания по въпроса, но толкова... Своевременно намери специалист, който да види кучето ти, тогава ще намериш и изход от ситуацията! 

#117 Потребителят е офлайн   DOWNFACE Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 10 February 2009 - 10:08 AM

Хайде и аз да се направя на майстор. Нека не забравяме,че БУЛТЕРИЕРЪТ си е БУЛТЕРИЕР. Нормално е да има агресия (това е залегнало дълбоко в корените му). Не е нормално,обаче,тя да е насочена към стопанина му. В повечето случаи (почти винаги),грешката при сформирането на поведението на кучето е дело на собственика. Всеки,който има по-дългогодишен опит с тази порода знае и се е сблъсквал с това. Аз също съм в това число и също така съм правил грешки. Не винаги Булът се вмества в стереотипите ни на поведение. Основното при успеха с такова куче е да го разбирате,а не то да разбира Вас. Колкото по-опростени за взаимоотношенията помежду Ви,толкова по-лесно ще подчините личният Ви Бултериер. Успех!
User's Signature

Камъкът си тежи на мястото,а Бултериерът-навсякъде!!!

Николай Котов
Bull-X-Plosion Kennel

#118 Потребителят е офлайн   animal Икона

• САМОЗВАНЕЦ
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2009 - 10:52 AM

Явно чукча не читател-чукча писател...Та ша са самоцитирам :
--------------------------------------------------------------------------------

Бях решил да не пиша повече тук, но понеже виждам позната ситуация и знам докъде може да ескалират нещата ще си променя времнно решението.Досега не се изказа никой С ОПИТ С АГРЕСИВЕН БУЛТЕРИЕР wink
Рекси е много прав.
1.Хормоналната трерапия няма смисъл в случая.
2.Етология на кучето НИКОЙ ветеринарен лекар не е учил.
3.Кучетата, също както хората имат характери."Хазартна" порода като бултериера, с висок праг на търпимост на болка, с прословутия си инат, с "нетърпеливост", е много трудно да бъде пречупена от непрофесионалист.А същевременно много лесно може да се наложи като "водач на глутницата"
4.Важно е да знаеш КАК да накараш кучето да направи това, което ТИ искаш от него.
5.Допуснати са редица грешки във възпитанието на кучето.Въпроса е как да се коригират.С бой за щяло и нещяло, при възрастен бултериер смисъл няма.Ефекта е ден до пладне.
6.Изолацията от всички възможни контакти-също.По-добре е внимателен подбор на обръжението.
8.Преуморяването с разходки и игри е едно от най-смехотворните неща, които прочетох.
9.Отговорете си на въпроса дали вие като семейство можете да отделите необходимото време да се занимавате с кучето по нов начин.Потърсете внимателно причината(или причините) поради която, у кучето ви може да са се породили такива "изблици".Естеството може да я всякакво, дори и от човешка гледна точка да е незабележимо!
10.Помислете дали при всяко наказание, Вико е бил "наясно" за какво е наказан(бит), защото 99,999% от случаите кучето не разбира че е сгрешило, а стопанина не знае КАК И КОГА да го накаже.
11.Помислете върху варианта, които ви предложи Краси.Ако в гореизброеното не виждате някакъв път към по-добро, послушайте съвета му!
От скромния си опит с АГРЕСИВЕН БУЛТЕРИЕР знам едно : Колкото по-спокойно и разумно погледнеш на нещата, прецениш собствените си възможности, познаваш кучето и осъзнаваш пропуските си, толкова по-голяма вероятност имаш за успех!Ако се самозабравиш или подцениш кучето, последствията са фатални и за двама ви-доказано с опит!
Желая ви успех!
Ако мога да съм ви полезен с нещо, винаги съм на ваше разположение!

-----------------------------------------------------------------------------------------------

ТЪРСЕТЕ ПРИЧИНАТА ЗА АГРЕСИЯТА, НАРОДА Е КАЗАЛ "ИМА СИ КРУШКА ОПАШКА"!
НАБЛЮДАВАЙ ГО И ПОМИСЛИ КАКВО Я ПРОВОКИРА.ТАМ Е РАЗКОВНИЧЕТО!

User's Signature

WWW.EVILDOGS.NET

"I'm hated by many, liked by few, respected by all" Mike Tyson
Ум царува,Ум робува - Ум,белия делфин

#119 Потребителят е офлайн   IVO_LI Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2009 - 08:21 PM

:palec:ANIMAL благодаря за съдеиствието ,смятъм че е наи точно и вярно .Агресията от негова страна е насочена повече към маиками ,от неия няма нито респект нито нищо .Явно се опитва да се налага със ръмженето и когато му се скаръм се крие под масата и ръмжи от там .Както казъх 2-пъти съм го бил заради това ръмжене но нищо ,даже със говорене и успокоение е по добре.Събота и Неделя съм запланувъл да излезем 3-мата на разходка да поиграем за да видя дали ще има ефект ,защото само във къщи се прави на интересен явно си го счита за негова територия и за това е конфликтен.Нзнам имъм приятели със Дого ,Питове всички ми казвът че при техните това е невъзможно да стане ,когато се налага ги побиивът със голи ръце а не седът и едва ли не чакът да спре боия и толкоз.На моия ако му посегна да го бия със голи ръце вероятно ще бъда доста нахапън защото винаги се защитава и налита.Ще трябва по някакъв начин да го накаръм да не се заяжда със маиками ,за което и тя трябва да покаже че е по важна от него и тои трябва да се съобразява със неия а не обратното. :sedni!:
User's Signature

#120 Потребителят е офлайн   ekshan Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 22 March 2013 - 01:33 PM

имам проблем с бултериера ми има по главата и по цялото тяло пъпки с кървава течност. не се чеши постоянно, ветеринаря му би инжекций и антибиотици но няма подобрение не ми казаха от какво се получава това. някой ако може да ми помогне или да ми даде съвет благодаря. това е снимка на кучето http://imageshack.us/f/831/145ic.jpg/

• (7 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни