Dog.bg Форуми : Интересни факти за животни

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Интересни факти за животни

#21 Потребителят е офлайн   mari_1306 Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 15 January 2009 - 01:34 PM

айде и аз да драсна нещичкооо
1. По-вероятно и да бъдеш убит от шампанскова тапа от колкото от отравен паяк.
2.Охльовите могат да спят 3 години
3.Бодливото прасе плува в вода.
4. Много червила съдержата рибешки люспи
5.Над 10 000 птици на година умират, защото се забиват в прозорец ;D
6.Жабата отровна стрела има достатъчно отрова за да убие 2 200 човека
ок  :wub: ами тва е  :yahoo:

#22 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 15 January 2009 - 02:23 PM

Цитат

В моя прозорец са поне по една на месец  :( Добре че не умират, а  си излитат. Не знам защо, може езерото да се отразява в стъклото, но редовно някоя птица се бишва със страшна сила, изкарвайки ми акъла. Докато стана да погледна - няма никой  :o Реших, че съм луда и ми се причува, но отпечатъците на прозореца са доказателство. Много е трудно да се снимат, но се виждат разперени крила, корем, опашка ... всичко се е отпечатало. На всеки прозорец имам по един отпечатък  :rolleyes:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#23 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2009 - 06:43 PM

Цитат

Цитат

В моя прозорец са поне по една на месец  :( Добре че не умират, а  си излитат. Не знам защо, може езерото да се отразява в стъклото, но редовно някоя птица се бишва със страшна сила, изкарвайки ми акъла. Докато стана да погледна - няма никой  :o Реших, че съм луда и ми се причува, но отпечатъците на прозореца са доказателство. Много е трудно да се снимат, но се виждат разперени крила, корем, опашка ... всичко се е отпечатало. На всеки прозорец имам по един отпечатък  :rolleyes:

Много ме разсмя  ;D У нас не помня да се е забивала някога птица... сигурно защото живеем на висок етаж.  ;D Всъщност веднъж на село...
User's Signature

#24 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2009 - 11:14 PM

О и при нас един кълвач се блъска на периоди  ;D Надали е същия , но и двата пъти беше кълвач  ;D Първият път доста силно се беше ударил.Беше леко замаян-сипахме му вода и малко храна му сложихме.По-късно се поосъзна и отлетя  ;)
User's Signature

Качена снимка
Бъдещето принадлежи на тези , които вярват в красотата на мечтите си ...!

#25 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2009 - 12:20 AM

Кълвач чука от дълго време по покрива на съседите. Казах им, че ще им падне покрива над главите - дали от дейността на кълвача или поради червяците, които намира там, но ... не слушат.  ;D
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#26 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2009 - 04:08 PM

За котки:
Хората които имат , или поне са имали котки боледуват 30% по-малко от болести на сърдечносъдовата система и умират в 40% по-малко от инфаркт , в сравнение с хората , които не са гледали котки. Резултатите са същите , ако се гледа по групи с еднакъв стил на живот. Пушачите с котки боледуват от сърдечносъдови заболявания с 30% по-малко от пушачите без котки .

И за домашни животни въобще:
От статия във Форбес по изследване на Майо Clinic.  Притежанието на домашен любимес е четвърти от 10 най-важни фактора за дълголетие. Пред фактори като богатство, антойксиданти,  спиране на цигарите и даже хубав брак    ;D

Forbes 10 ways to live longer
Click on the links for more information.
1. Don't oversleep
2. Be optimistic
3. Have more sex
4. Get a pet
5. Get a VAP
6. Be rich
7. Stop smoking
8. Chill out
9. Eat your antioxidants
10. Marry well
Source: Forbes.com

PS: Поправка към първия пост в темата - пингвините живеят в южното полукълбо,  не в северното. 

#27 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2009 - 10:59 AM

Реших да пусна тази тема за всеки който знае някакви любопитни факти за света на кучетата.Само моля нека да бъдат проверна информация да не се пишат глупости,измислици,лъжи и слухове. wb_052.gif
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#28 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2009 - 11:05 AM

Ето и първите "любопитки" от мен.

Оставяните след кучетата изпражнения са грозна и неприятна картина, която основателно дразни хората. Ето защо в някои европейски страни стопанинът на кучето е задължен при извеждането му да носи специална лопатка, метличка или найлоново пликче, с които ако купчинката все пак се появи лесно да може да се почисти. Стопанинът, който замърси, плаща доста прилична сума като глоба, което у нас още не е регламентирано, да не говорим, че не е популярно, както между стопаните на кучетата, така и при органите на местно самоуправление.

В Италия човек, който вземе за отглеждане свободно скитащо се куче, получава премия от общината. Макар и да не е голяма, тя все пак е стимул и оценка за положителната обществено полезна грижа.

Добре обучените кучета планински спасители при безветренно време са в състояние да усетат миризмата на заринат в снега човек от 250 300 метра.

За възбуждането на обонятелните клетки на кучето е достатъчна една единствена молекула маслена киселина, която влиза в състава на потта на млекопитаещите животни. Колкото по-бързо бяга дивеча от кучето, толкова повече се усилва оставяната от него миризма, която кучето прочита безпогрешно. tb_195.gif
User's Signature

#29 Потребителят е офлайн   Dakel4y Икона

• #Space Monkey#
  • PipPipPip
Публикувано: 20 August 2009 - 11:11 AM

Цитат(alexy @ Aug 20 2009, 12:05 PM) <{POST_SNAPBACK}>
В Италия човек, който вземе за отглеждане свободно скитащо се куче, получава премия от общината. Макар и да не е голяма, тя все пак е стимул и оценка за положителната обществено полезна грижа.

това е страхотно...ако и тук беше така,познайте дали щеше да има куче или коте на улицата dry.gif ab_041.gif
User's Signature

Не наранявай невинните-те не могат да ти отвърнат.

http://vbox7.com/play:14059782 -дайте ни живот

#30 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 August 2009 - 01:32 PM

Древните асирийци и вавилонци са смятали, че биенето на куче е отвратително престъпление. За тях убийството на човек е по-малък грях сравнено с храненето на кучето с лоша храна. Техните мъдреци са утвърждавали, че дома сам по себе си не може да съществува без овчарско или домашно куче пазач.

През 1824г. в Англия е създадено Кралското дружество за защита на животните, от 1835г. със законов акт са забранени популярните боеве между кучета и бикове.

В един от централните паркове на Ню Йорк има паметник на кучето Балто, което овековечава героизма на всички кучета участвали през 1915г. при пренасянето на ваксина против шарка за спасяването на живущите в град Ном. При невероятно тежки зимни условия за рекорден срок кучетата преминават 134км и се справят със задачата като спасяват жителите на града.

На 12 август 1960г. безпородните кучета Белка и Стрелка (всяка по пет килограма и половина) излетяха в космоса и станаха първите земни космонавти. След като прелетяха 18 обиколки на земята се върнаха живи и здрави.
User's Signature

#31 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Икона за мнението  Публикувано: 21 August 2009 - 02:06 PM

*Женските кучета хапят по- често от мъжките.
*Хрътките виждат по- добре от която и да е друга порода.
*На Парижкото летище Орли има помещение, където престояват животни изчакващи своя полет. Веднъж нощния пазач, застъпвайки на смяна чул жално скимтене в една от клетките. Помислил, че е куче, което се измъчило да стиска. Отворил клетката, сложил му нашийника и го извел на разходка за около 15 минути. На сутринта минал да види нощния си познайник и прочел за свой ужас на клетката "Сибирски вълк. Особено опасен. Не се приближаваите!"
*В Древен Египет бил построен град в чест на кучето, наречен Кинополис- "град на кучето". Ако жител на друг град убиел куче от град Кинополис, жителите му са считали това за достатъчен повод за обявяване на война.
*До ХІХ в. в Англия на широка популярност се е радвала борбата на териери с корабни плъхове. В аналите на английската кинология е описан случай, при който териера Били за пет и половина минути е удушил 100 големи плъха. Борбата се е организирала на специални полигони и зрителите са залагали за изхода на борбата.
*През 1824г. в Англия е създадено Кралското дружество за защита на животните, от 1835г. със законов акт са забранени популярните боеве между кучета и бикове.
*През 1824г. в Англия е създадено Кралското дружество за защита на животните, от 1835г. със законов акт са забранени популярните боеве между кучета и бикове.
*В някои страни при застраховането на кучета, застрахователите изискват отпечатък от носа на животното. Учените са установили, че линиите по ностната гъба на кучето са също така неповторими, както и дактилоскопните папиларни линии при човека.
*Основното, което определя поведението на кучето е желанието му да се хареса на стопанина си. В същото време не забравайте, че много черти от хакартера и типа на реакция са като при малките деца.
*Макар, че човека и кучето да не са овладели езика на другия, всеки разбира, че другата страна има свой език и че грубият превод от единия на другия е невъзможен. Без да намаляваме значението на явления като: пеещите китове, или шимпанзетата, трябва да кажем, че формите на общуване между различните видове са твърде примитивни в сравнение с общуването между човека и кучето, които могат да обменят значително количество информация. (списание Дискъвъри САЩ)

#32 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 21 August 2009 - 02:25 PM

ab_041.gif
User's Signature

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни