Dog.bg Форуми : Персийката ми е със спластена козина! Помогнете!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Персийката ми е със спластена козина! Помогнете!

#1 Потребителят е офлайн   didicholy Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 February 2008 - 07:17 PM

:sos:Персийската ми котка изпитва ужас от сресване.Когато започна а я реша вади нокти и по никакъв начин не мога да отстраня космените топки.Ходих в зоомагазина за да и купя средство,с което да мога да и помогна и ми предложиха специален гребен,който реже спластената козина.Страхувам се за да не я порежа ако направи рязко движение.Ако някой е имал такъв проблем със своята персийска котка или е ползвал гребенче за изрязване  на степана козина моля да ми даде съвет.Бяха ми казали,че съществъва някакъв специален гел,който се мажел върху козината и помагал за по-лесното разресване.Има ли наистина такова нещо?Ако сте ползвали ми пишете от къде да си купя и марката.Сблъсках се с голям проблем и като я видя на какво е заприличала направо ме обзема страх.Благодаря ви предварително :sos:

#2 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Груминг на пудели, афганки, " космати" териери ( скоч, фокс, ердейл, " уести" ... )и др.

Публикувано: 03 February 2008 - 07:41 PM

Зависи до каква степен е сплъстяването вече. Често се налага да се подстрижат "фъндъците". А това, че котьо НЕ ДАВА да се реши (вероятно и подстригва) е проблем. Често при такива случаи се налага да се упои животното, за да може спокойно да се работи. Според мен гребените за "разрязване" на "фъндъците" блиха причинили доста болка на котето( те са с нежна кожа), ако сплъстяването е в дълбочина. Ако е мое животно, бих ги подстригала, макар, че става грозничко. :blink:

#3 Потребителят е офлайн   wendy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2008 - 08:00 PM

И аз съм за постригването. Малката ми котка не обича гребена. След ресането и имам повече белези, от колкото след къпане и на двамата. ;D Даваш и нещо да си играе и така.
User's Signature

Tурската ангора е единствената котка с чувство за хумор!
При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!

http://bendidas.com/

#4 Потребителят е офлайн   didicholy Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 03 February 2008 - 08:17 PM

Топките са много големи до кожата.Страх ме е много,защото прави рязки движения,да не я клъцна без да искам :huh:

#5 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Груминг на пудели, афганки, " космати" териери ( скоч, фокс, ердейл, " уести" ... )и др.

Публикувано: 03 February 2008 - 08:32 PM

Щом са  до кожа, е добпе да се подстрижат с машинка. Потърсете професионална помощ. Поне ще упоят котето( възможно е съвсем слабо да го "дрогнат" ) , което е за предпочитане пред порязването.

#6 Потребителят е офлайн   hera-reia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2008 - 11:08 PM

Оф и аз имам такъв проблем с моя персиец е козината не и е сплъстена чак толкова но има тук там някоя топка вчера сам ги отстранила с ножицата но сигурно пак ще се появят почти не мога да го реша  ръцете вечно са ми надрани от опитите ми а при капане да не говорим какво става.Ако има наистина някакъв гел с който козината да се реше по лесно и аз искам да го знам. Чак завиждам на тези които котките им дават да ги решат

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни