Рзликата между домашния любимец и еталона
Публикувано: 03 February 2008 - 03:05 PM
irka, "Закона за защита на животните " влезе в сила у нас мисля , че през 2007г ( да ме поправят ако съм сбиркала). До тогава рязането на части от тялото на животните беше позволено ако е вписано стандарта на породата. Барон е куче ветеран от време когато тези правила не важаха. Не сте ли забелязали , че ротвайлерите са вече с опашки или доберманите ? Или си мислехте , че това е просто по погрешка на стопаните им да останат с опашки и уши ? Вашият ветеринар е бил длъжен да ви информира и да откаже купирането на ушите на вашето куче. Жалко , че си мислите , че кученцето сега е по-красиво с тея неравни лопаткоподобни уши , но.... явно не сте държали кученцето да има естетичен вид , а поне с кълцаните уши да мяза на дог. ;D . Хората по улиците нищо не разбират от породи в болшинството си . Не се обиждайте , разгледайте галерията и ще разберете какво искаме да ви кажем. Моля ви след време не развъждайте вашето кученце , защото така ще има още много излъгани като вас. Да ви расте жив и здрав кучо . МОЖЕ да идете и да напомните на вашият лекар , че може да попадне на проверка и там глобата не му мърда . А след това сам ще реши дали да осакатява с такова купиране на уши и поне ще спасите много кучета от подобно "разкрасяване " и мъки.
Публикувано: 03 February 2008 - 03:23 PM
Цитат
Да приемам критиките все пак не може и без тях! Приемам за ушите и нищо не казвам, защото нито съм ветеринар, нито пък "разбирач" като вас.
Но за мен е безкрайно обидно да чуя, че кучето ми не приличало на породата си!
Много хора са ме спирали и са ме разпитвали за него и сами са се досещали за породата, от което следва че той си е виден представител на нея!Все пак не всички догове могат да се мерят със Вашите, нали ? Не са всички идеални, за да ме критикувате, че моя не е като вашия!
И да Ви отговоря на въпросчето :Да имам доста повече от 13-сет години ! Не виждам какво точно целите с този въпрос, но това си е лично Ваша работа.
Чакам други мнения, а не нападки !
И ставате банални с това "закона не позволява", който както си прецени в крайна сметка аз лично смятам, че красотата на дога се губи, ако ушите не са му отрязани!Както казах и ще повторя, за да стане по ясно : Това е лично мое мнение! Следователно сама решавам какво да правя с дог-а си.!
Ако смятате да пишете още за това, че е незаконно то по добре не пишете.
И както забелязвам в този форум има доста други догове с отрязани уши.
Още на тази страница се вижда друг дог с отрязани уши : BARONE-f INDIOS DELL"ARMIDA . Ама нали е нещо повече от моя и за това сигурно не коментирате, че и неговите уши са отрязани.Ама как така нали е незаконно?
Но за мен е безкрайно обидно да чуя, че кучето ми не приличало на породата си!
Много хора са ме спирали и са ме разпитвали за него и сами са се досещали за породата, от което следва че той си е виден представител на нея!Все пак не всички догове могат да се мерят със Вашите, нали ? Не са всички идеални, за да ме критикувате, че моя не е като вашия!
И да Ви отговоря на въпросчето :Да имам доста повече от 13-сет години ! Не виждам какво точно целите с този въпрос, но това си е лично Ваша работа.
Чакам други мнения, а не нападки !
И ставате банални с това "закона не позволява", който както си прецени в крайна сметка аз лично смятам, че красотата на дога се губи, ако ушите не са му отрязани!Както казах и ще повторя, за да стане по ясно : Това е лично мое мнение! Следователно сама решавам какво да правя с дог-а си.!
Ако смятате да пишете още за това, че е незаконно то по добре не пишете.
И както забелязвам в този форум има доста други догове с отрязани уши.
Още на тази страница се вижда друг дог с отрязани уши : BARONE-f INDIOS DELL"ARMIDA . Ама нали е нещо повече от моя и за това сигурно не коментирате, че и неговите уши са отрязани.Ама как така нали е незаконно?
Знаеш ли на каква възраст е Барон???
Разгледай повече снимки на догове, аз не съм специалист като хората от улицата, които познават породи. И ако това те успокоява - аз нямам дог. Не съм казала нищо лошо за кучето ти, нямах за цел да обиждам.
Ако мислиш, че щом е твое можеш да правиш с него каквото си искаш и да режеш разни части от него ... толкова по зле.

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians
JulyVell Siberians
For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!
Публикувано: 03 February 2008 - 03:55 PM
ИМХО, запрет на купировку ушей - это огромная ошибка, которая приведет к изменению головы дога!!! Головы будут похожи на мастифоподобных собак. Пропадет чистота линий головы, выразительность. Через несколько лет голова немецкого дога будет мало похожа на те головы, которыми мы сейчас восхищаемся.
Считаю правильным, если у людей будет право выбора, купировать уши или нет.
А вот плохих ветеринаров, которые не умеют правильно купировать уши надо серьезно наказывать!!!
В России сейчас нету запрета на купировку ушей и хвостов. Остаётся только сожалеть, что во многих европейских странах, такой запрет существует!!!
Считаю правильным, если у людей будет право выбора, купировать уши или нет.
А вот плохих ветеринаров, которые не умеют правильно купировать уши надо серьезно наказывать!!!
В России сейчас нету запрета на купировку ушей и хвостов. Остаётся только сожалеть, что во многих европейских странах, такой запрет существует!!!
Публикувано: 03 February 2008 - 04:56 PM
Не казвам, че да спазвам закона е банално, а че Вие ставате банални да ми го повтаряте!Вече е минало и връщане назад няма, за което не съжалявам. Щом веднъж някой ми е казал, че е незаконно то няма нужда да ми го повтаряте постоянно във всеки отговор.
Все пак благодаря, че написахте поне по нещо, каквото и да е то!
Все пак благодаря, че написахте поне по нещо, каквото и да е то!
Публикувано: 04 February 2008 - 02:52 AM
Цитат
ИМХО, запрет на купировку ушей - это огромная ошибка, которая приведет к изменению головы дога!!!
Romanss,
действительно, голова дога с купированными ушами выглядит намного элегантнее. Я сама в прошлом трудно принимала дожиную голову с ушами, но с временем привыкла и теперь даже нравится. Многим собакам "к лицу" эдакие огромные шлепанцы :blink:
А будущее линий головы в руках заводчиков и будем надеяться, что любимые всем нам очертания не исчезнут, ведь в некоторых питомниках уши не купируют уже лет 15...
А уж если закон есть, то соблюдать его мы должны, тем более закон, защищающий здоровье и психику наших любимых собак :blink:
И на български:
Действително, главата на дога с купирани уши изглежда много по-елегантно. И аз преди трудно възприемах договска глава с неотрязани уши, но с времето свикнах и сега дори ми харесва. На много кучета им отиват огромните джапанки :blink:
А бъдещето на линиите на главата е в ръцете на развъдчиците и се надяваме, че любимите на всички нас очертания няма да изчезнат, та нали в някои развъдници уши не се купират вече над 15 години ...
А щом закон има, то ние трябва да го спазваме, още повече закон, защитаващ здравето и психиката на любимите ни кучета.
Ето и едно от първите кучета, за които се сещам с некупирани уши - родената през 1992г. Quartett de la Zootaxie
Публикувано: 04 February 2008 - 06:27 PM
irka, попитах за възрастта, защото реагирахте емоционално и съвсем по детски се обидихте и продължавате да се обиждате на отговорите, които получихте. Когато някой зрял човек става член на един форум, първо проверява какво е съдържанието му, за какво става дума, каква е целта и задачата на форума и какви хора пишат на него.
Това е Клубен форум, чиято задача е да покаже истината за породата немски дог. Явно е, че се води от хора, които разбират, както сама забелязахте по-късно. Щом се обръщате към специалисти и искате мнението им, значи би трябвало да го оцените, защото не е редно специалистите да лъжат. Те трябва да казват истината...Да, кучето Ви сигурно е прекрасно, но то е едно прекрасно куче, но не и прекрасен немски дог. Това са две съвсем различни неща. Главата на дога е съвсем различна - съжалявам, не искам за Ви обидя, но нямам право да лъжа. Ако излъжа, ще излъжа и Вас, и всички, които тепърва решат да учат за породата, и себе си. А от това никой няма да има полза. Надявам де за ме разберете правилно.
Това е Клубен форум, чиято задача е да покаже истината за породата немски дог. Явно е, че се води от хора, които разбират, както сама забелязахте по-късно. Щом се обръщате към специалисти и искате мнението им, значи би трябвало да го оцените, защото не е редно специалистите да лъжат. Те трябва да казват истината...Да, кучето Ви сигурно е прекрасно, но то е едно прекрасно куче, но не и прекрасен немски дог. Това са две съвсем различни неща. Главата на дога е съвсем различна - съжалявам, не искам за Ви обидя, но нямам право да лъжа. Ако излъжа, ще излъжа и Вас, и всички, които тепърва решат да учат за породата, и себе си. А от това никой няма да има полза. Надявам де за ме разберете правилно.