Във връзка с това - има ли такава възможност в Бг?
И при какви положения си заслужава? До колкото знам, кучетата се приспособяват чудесно, особено ако са млади, когато липсва един крайник?
Протези за кучета
Публикувано: 12 February 2008 - 06:28 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 12 February 2008 - 08:19 PM
Цитат
И с какво би му подобрила живота, да хваща вилица ли?
А това .. защо? :-

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 12 February 2008 - 10:35 PM
Дай ми една причина за тази цялостна протеза. Ако е частична би помогнала да използва крайника, но цяла... При човек без ръка цялата протеза освен ако не е електронна/ за да я управлява се учи година и има допълнителни операции/ служи само като козметичен аксесоар да не личи много инвалидността му.

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.
Публикувано: 12 February 2008 - 11:09 PM
Цитат
Дай ми една причина за тази цялостна протеза. Ако е частична би помогнала да използва крайника, но цяла... При човек без ръка цялата протеза освен ако не е електронна/ за да я управлява се учи година и има допълнителни операции/ служи само като козметичен аксесоар да не личи много инвалидността му.
Цитат
До колкото знам, кучетата се приспособяват чудесно, особено ако са млади, когато липсва един крайник?
Ами мислех, че в първия ми пост се разбира, че и аз споделям същото мнение. Обявата не е моя - само съм дала линк. И се чудех дали може да има някаква причина да искаш протеза, при положение, че
Цитат
кучетата се приспособяват чудесно, особено ако са млади, когато липсва един крайник

Публикувано: 13 February 2008 - 12:40 AM
Животните не страдат от липсата на крайник - това си го мислят само хората. Абсолютно немислимо е да се направи функционираща протеза на животно, освен ако не е трайно вградена или с други думи не е неделима част от организма - това още не е измислено от медицината. Във всички други случаи опитите са твърдо неуспешни и създават дискомфорт на пациентите. Хората се учат с години да ползват протеза и го правят за да изглеждат "нормални" в очите на обществото и за да могат да извършват сложно-съставни действия - ние все пак имаме само два крака и не можем да ходим на един и две ръце с които вършим най-разнообразни действия - домашните любимци ползват и четирите крайника само за ходене - несравнимо по-лесно им е да свикнат да ходят на три крака, отколкото да търпят чужд предмет прикрепен към тялото.
Публикувано: 13 February 2008 - 01:58 AM
В тази връзка се сещам за папагал с протеза - все пак е с два крака и му трябват - справяше се идеално.
Другото беше хъски с 2 протези, май бяха 2 задни крака. Правеха смяна на едната протеза - беше интересно, кучето свикваше и ходеше страхотно. :blink:
Другото беше хъски с 2 протези, май бяха 2 задни крака. Правеха смяна на едната протеза - беше интересно, кучето свикваше и ходеше страхотно. :blink:

Страница 1 от 1