Искам куче което да мирише възможно най-малко!
Публикувано: 13 February 2008 - 03:49 PM
За мен обаче това май е възможно най-важното изискване.
Искам куче, даже предпочитам да е голямо. Обожавам овчарки, най-вече немски и старонемски. Харесвам хъскита, ретриивъри, лабрадори.
Най-важното условие за мен обаче е кучето да не мирише много.
Предполагам че имате опит, споделето го с мен.
Благодаря.
Публикувано: 13 February 2008 - 03:51 PM
Като стопанин на 2 мъжки кучета мелез немска овчарка и немски среден шпиц мога да кажа, че и двете не миришат.
Предполагам, че биха замирисали ако не миех лапите, пацата и дупето им след всяка разходка.
Тоест при добра хигиена и отлично здраве не би трябвало никое куче да мирише.
:blink:
Публикувано: 13 February 2008 - 04:15 PM

прочети правилата за подписите
Публикувано: 13 February 2008 - 04:27 PM
-Къпане ( за всяка порода е различно).
-Изресване редовно на мъртъв косъм.
Това, което се касае до хигиена, но има и други причини за миризма, които могат да се окажат здравословен проблем ( уши, уста, анален сак).
Миризмата не до порода, до стопанина е! ;)
Моите кучета миришат на хубав балсам. ;D
Публикувано: 13 February 2008 - 04:39 PM
Аз ще побързам да кажа, че далматинците се подреждат в последната класация при обучение и запаметяване на команди, просто са трудни, всвоенравни и разсеяни...
Що се отнася за миризмата, зависи за каква точно става на въпрос. Някои кучета намирисват, ако имат проблем, било свързан с храносмилателната система или заболяване на устната кухина... зъби, венци и т.н... Разбира се в такъв момент кучето ще мирише, иначе не би трябвало.
Аз примерно съм гледала коли и не е мирисало на нищо, сега имам голдън и с него е така, но ще подчертая, че като го взехме малък на месец си миришеше, не знам в развъдника с какво са го хранили, но само след месец това отшумя и сега не мирише на нищо.
Публикувано: 13 February 2008 - 05:00 PM
За съжаление никой собственик на овчарка не се е изказал, ама то положението там май е ясно...
Нещата клонят към ретривър. някой да подарява, или да знае развъдник с прилично качество и цени? :))
Публикувано: 13 February 2008 - 05:03 PM
Публикувано: 13 February 2008 - 06:33 PM
Mда, разбирам ви и благодаря за отгворите. Наистина, далматинец изобщо не стои надневен ред, без да ми се иска да обидя някой.
За съжаление никой собственик на овчарка не се е изказал, ама то положението там май е ясно...[/b][/b]Нещата клонят към ретривър. някой да подарява, или да знае развъдник с прилично качество и цени? :))
[/quote
Немога да разбера точно какво искаш да кажеш с това ,но всичко е въпрос на хигиена,аз имам овчарка и тя мирище определено на хубаво и чисто :blink:
Публикувано: 13 February 2008 - 07:00 PM
Цитат
Да, това от аватарът ми е голдън/златен/ ретривър. Много ще се радвам да се присъединиш към голямото ни голдънско семейство. Ето тук може да откриеш координатите на развъдниците на тази порода в България:
Развъдници
Свържи се с тях и питай за кученца! Успех
Публикувано: 13 February 2008 - 09:13 PM

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/
Публикувано: 13 February 2008 - 11:56 PM
Като споменахте северните, както казах по-горе, много харесвам хъскита. Какво ще кажат хъскипознатите? А другото което им казват за тази порода - не е ли голяма мъка за тях нашия климат? Живея в апартамент все пак, и макар да има често природни излизания и на море ще го водя, дали няма да му е мъка на детето?
Публикувано: 14 February 2008 - 03:41 PM
Цитат
Като споменахте северните, както казах по-горе, много харесвам хъскита. Какво ще кажат хъскипознатите? А другото което им казват за тази порода - не е ли голяма мъка за тях нашия климат? Живея в апартамент все пак, и макар да има често природни излизания и на море ще го водя, дали няма да му е мъка на детето?