Dog.bg Форуми : Агресия Кавказка овчарка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Агресия Кавказка овчарка Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   ivan.mirchev Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 22 February 2008 - 12:31 PM

Здравейте,

днес се регистрирах във форума и още се ориентирам, така че съжалявам ако има аналогична тема.

Имам кавказка овчарка, която демонстрира доста темпераментно агресивно поведение. Живее в къща и като минава човек по улицата или куче, направо изпада в истерия. Започва едно тичане от единия до другия край на оградата, блъскане в нея, лаене примесено направо със скимтене (но не от страх). Като ми идват гости обикновенно го държа, за да няма проблеми. Когато хората са с мен и го пусна не налита директно. Обикновенно отива, почва да се бута, скача, закача ги и ги проверява, души ги и е желателно да не правят резки движения, че се изнервя. Ако решат да излизат на двора без мен ... меко казано не е добра идея. До сега не е наранявало някой сериозно, но на няколко пъти се е случвало да "клъвне" някой. В смисъл да скочи да го дръпне за ръкава, ако някой направи някое по рязко движение, докато го опознава да му се метне с ръмжене и пак да го сдърпа за ръкава. Абе в общи линии до сега е имало само един по-сериозен инцидент, когато захапа един пич за ръката, така че да му остави синки от зъби, но той излезна без мен на двора и имам съмнения, че нещо го е закачал.
Има хора които ги вижда за първи път и отива подушва ги и ги оставя, а има и хора които познава от години, а всеки път като дойдат и им се дразни. Има хора които могат да го мачкат и да го блъскат, дори да го наранят и той да не реагира, а има и хора, на които се метка направо без причина (пак без сериозни наранявания, но като ти скочи такава овчарка и страха те обвзема, няма начин).

Ето и един пример: На Витоша сме 3ма човека, всички го познават, играят си с него. Карахме сноуборд в началото на сезона, но не това е важното. Момичето което беше с нас, седеше на 2-3-4 метра от мен и кучето и си слагаше автоматите, при което то и се метна на гърба без никаква видима причина и я "клъвна" за главата. Слава богу, нямаше нищо сериозно, само уплаха, както обикновенно ... но това поведение определено ме притеснява.
Когато има хора по двора, дори познати ме е страх да оставя кучето без надзор. Когато съм навън ме е страх да го пусна да потича, за да не нападне някой човек. Целта му определено не е да нарни някой, но се спуска, оттам човека се панира, почва да вика да маха, това го изнервя и може да стане някой сакатлък.

Какво ще ме посъветвате? Кучето е Кавказка Овчарка, на 5 години.

#2 Потребителят е офлайн   ivadesko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2008 - 01:22 PM

Здравей новаче. То и аз съм си нова тук, де. Аз имам кавказец на 3,5 месеца. При мен проблема е следния- като види хора и умира от радост, щастие,готов е да се отскубне и да отиде при тях да им се радва и глези. Как да го отуча да се глези на хората? Сигурно е тъп въпрос,но ме притеснява като порасне да не стане някой глезльо. Все пак ще пази къща.
User's Signature

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 22 February 2008 - 02:17 PM

ivadesko нормално е той още е бебе...и аз имам същия "проблем" с ммоето куче - кане корсо на 7 месеца и всички ме успокояват, че като порасне ще улегне, та аз сега да успокоя и теб така :) И наистина е така- сега към някои хора вече не проявява интерес...пак е напредък някакъв :) А твоето е съвсем чоченце и е напълно естественно да се радва на всеки и да е любопитен към света :) А до колкото знам тези кучета са си родени пазачи, така че няма за какво да се притесняваш - със сигурност няма да бъде същия лигоч като порасне :)
ivanmirchev аз далеч не съм специалист по поведението на кучетата, но от скромните ми познания мисля че няма какво да направиш, особенно като вече и кучето е голямо...все пак той е пазач.Просто взимай мерки, за да не се стигне до сериозен инцидент и когато сте на публични места му слагай наморник и го дръж из късо :) Но нека някой който повече разбира ти даде съвет, ако има какво да направиш...аз имах овчарка, която също беше много агресивна и не пускаше никой да влезе, до като ние не го вкараме, човека не седне и тя отиде да го подуши...чак тогава имаше "примирие" и то не с всеки...просто имаше хора,. които не харесваше и това си е...а и кучетата много усещат кой какъв е, преценката им е много по-добра от нашата кой човек "става" и кой не... :)
User's Signature

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2008 - 03:46 PM

Иван Мирчев, пиша ти лично съобщение.  :blink:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   yasoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 February 2008 - 06:14 PM

Кавказката овчарка се характеризира с добре изразена активно-отбранителна реакция (настървеност).
Това е една от най-добре доказалите се породи служебни кучета, служили в съветската армия. Кавказката
овчарка е издръжливо, непретенциозно, бдително и злонраво куче, агресивно към непознати хора и реагиращо
дори на слаби дразнители.
Виж това клипче, разясняват доста за характера на Кавказката овчарка:
http://www.youtube.c...h?v=hwYxRGV-kBc

Има доста теми във форума които може да прочетеш ;)
Кавказка овчарка
Агресия, доминантно поведение

#6 Потребителят е офлайн   ivan.mirchev Икона

Публикувано: 04 March 2008 - 01:01 PM

Благодаря за отговорите! :)

Аз за агресията бях наясно още в началото, но не очаквах чак толкова, както и да е толкова "експресивен" в емоциите си :)

#7 Потребителят е офлайн   marin4eto11 Икона

• Crazy Bitch*
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2008 - 07:24 PM

А моята пак като влезе някои и му се хварля,изка да я галят и ваоб6те не ги лае,а пак мене като мани4ка ме хапала ама не силно по рацете а пак сега е станала доста добра сравнение с преди и се радвам. :yahoo:

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни