Dog.bg Форуми : Грижа за зъбите на куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Грижа за зъбите на куче

#1 Потребителят е офлайн   danissa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 April 2005 - 12:48 PM

Как се грижите за зъбите на вашите сладурчета?Аз му ги мия с четка и паста, но виждам , че има зъбен камък вече/на 4г е/.
Добри препарати?.... d)
User's Signature

В тъгата потънах самичка, неразбиране в смях се обръщаше,[br]моята стара усмивка от бездушие се поглъщаше..[br]В скута ми леко потъна лапа,а поглед човешки с топлина ме обгърна...[br]`Само хората правите грешки`.

#2 Потребителят е офлайн   danissa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2005 - 12:14 PM

Никой ли няма да сподели дентистките си проблеми? s)
User's Signature

В тъгата потънах самичка, неразбиране в смях се обръщаше,[br]моята стара усмивка от бездушие се поглъщаше..[br]В скута ми леко потъна лапа,а поглед човешки с топлина ме обгърна...[br]`Само хората правите грешки`.

#3 Потребителят е офлайн   bagira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2005 - 12:56 PM

и моя вече има малко.а аз сэщо му ги мия и сега му давам едни бели парчета, незнам как се казват, които били за зъбин камък.изглеждат ми добри.ма незнам, ако някои знае наистина добри неща за зъби де каже r)
User's Signature

PUNISH THE DEED, NOT THE BREED!

#4 Потребителят е офлайн   gogdelb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2005 - 04:19 PM

Моят също има зъбен камък ,а е толкова млад-няма две години.Наистина нека някой да сподели опит.

#5 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2005 - 05:04 PM

С ротвайлерката още нямам проблем със зъбния камък,но със старото ми кученце,което е на 11г проблемът беше толкова сериозен,че направи пародонтоза и в крайна сметка и се разклатиха няколко зъба.Много време се мотах заради страх от упойката при почистването и най-накрая я заведох да и махнат зъбния камък.Освен това и извадиха повредените зъби и тя сега е направо като нова b) започна да яде суха храна с кеф,да не говорим за това,че от устата и не се разнася лоша миризма.
Така че-съветвам ви да се обърнете към ветеринар за отстраняването на този гаден налеп-gogdelb-в Пловдив на мен ми помогнаха от клиника Провет в Тракия и съм доволна.Там го почистват ръчно,а от една зъботехничка знам,че това е по-добрият за зъбите начин.
User's Signature

Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   gogdelb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2005 - 07:36 PM

Благодаря за съветите benyb

#7 Guest_Guest_*

• Група: Гости

Публикувано: 30 April 2005 - 08:22 PM

Цитат

и моя вече има малко.а аз сэщо му ги мия и сега му давам едни бели парчета, незнам как се казват, които били за зъбин камък.изглеждат ми добри.ма незнам, ако някои знае наистина добри неща за зъби де каже r)

Какви са тия` бели парчета` за зъбен камък?

#8 Потребителят е офлайн   papugay Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2005 - 06:15 PM

Хайде и аз да се оплача. Моя сладур днес открихме, че се е подул и има проблеми с един зъб. Заведохме го на ветеринаря от близкия блок, но не вярвам ако е нещо сериозно тя да помогне с нещо повече от това, което направи. Би му някаква инжекция, но това едва ли ще е достатъчно :( . Някой да има представа какво ни чака? bl) n)

#9 Потребителят е офлайн   mi6eto_i_ashley Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Retrievers, AGILITY
Публикувано: 25 May 2005 - 07:14 PM

Цитат

Цитат

и моя вече има малко.а  аз сэщо му ги мия и сега му давам едни бели парчета, незнам как се казват, които били за зъбин камък.изглеждат ми добри.ма незнам, ако някои знае наистина добри неща за зъби де каже r)

Какви са тия` бели парчета` за зъбен камък?

това са дъвки за кучета!
User's Signature

The more people i meet, the more i like my Golden Retrievers!
Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 23 June 2008 - 06:39 PM

Темата е малко стара, но ми се стори подходяща за нашия проблем.
Кучето ми е на по-малко от 2години ,а  има много зъбен камък! Уж и мием зъбите със кучешка паста, но това въобще не действа :'( :huh: Та въпроса ми е: Единствения начин за премахване на зъбен камък при вет. ли е и ако да ,моля да кажете колко горе-долу струва една такава манипулация :izcherven:
Ето една снимка за да видите за какво става въпрос(и съжалявам за качеството):
User's Signature

#11 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 23 June 2008 - 06:44 PM

До 20 лв мисля, че струва.
Точно днес исках да пиша за това. Моята Точка, на 2,5 години имаше доста зъбен камък. Миналата година го чистихме. За една година имаше отново почти като на снимката на твоето куче, имаше и на кучешките зъби (тук сина ми казва:"Ми то всикчите са й кучешки!"  ;D).
Та - махна се всичкия й зъбен камък с гризане на кожени кокали. Не вярвах, че е възможно, но е факт. Видях го с очите си.
Важото в случая според мен, е кокала да не може да се изяде на един път. Трбява да е толкова голям, спрямо кучето, че да трябва да го гризе дни наред.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#12 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 23 June 2008 - 07:13 PM

Цитат

зъби (тук сина ми казва:"Ми то всикчите са й кучешки!"  ;D).
Та - махна се всичкия й зъбен камък с гризане на кожени кокали. Не вярвах, че е възможно, но е факт. Видях го с очите си.
Важото в случая според мен, е кокала да не може да се изяде на един път. Трбява да е толкова голям, спрямо кучето, че да трябва да го гризе дни наред.

:-Точка поне е мъничка ,а пък тоя звяр-като ги нападне тези кокали-една педя горе долу(за големината) за 1-2 часа и ги няма :'(
А мислехме също за истински кокали, големи от теле да речем, дали няма да свършат същата работа?
User's Signature

#13 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 23 June 2008 - 07:17 PM

Опитай с разните там уши, зурли, а и кожените са разни видове - има по-твърди и по-меки.
То щом ги яде по час-два пак пада голямо дъвчене, та не е лошо. Само че не знам до колко е полезно да се дават често - все пак накрая отива в тумбака. Но пък е кожа - каво толкова? Ако яде по 2 кокала на седмица не мисля, че ще навреди на стомаха, а може да помогне на зъбите.Хм?

За "истинските" кокали - не знам. Кожените като ги разлигавят стават меки и все пак жилави и търкат зъба от всикчи страни. А баш кокала си е твърд и там пада предимно чупене, а не гризане и търкане на зъби.
Така си мисля...
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#14 Потребителят е офлайн   marin4eto11 Икона

• Crazy Bitch*
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2008 - 07:08 PM

Днес купих Dental Fresh,на кучката ми за зъби.Някой ползва ли това и дали е полезно за кучето,пише,че благодарение на него няма да има зъбен камък  ,дали? :huh:

#15 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 June 2008 - 07:45 PM

аз съм решила да не давам повече такива работи. купувах на няколко пъти на Педигри и си проклех живота. кучето получи някаква стомашна реакция и в последствие разви нещо подобно на язвички в стомаха, едва го спасихме. може да не е било единствения причинител,но определено нищо на тази фирма не е добре за кучето!!!!! или поне за моето.на два пъти давах след това същия кокал, за да избегна проблема преди да се е половил - но и двата пъти - същия проблем със стомаха :( от паучовете на Педигри - същата работа
User's Signature

Качена снимка

#16 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 22 July 2008 - 03:33 PM

Купихме преди седмица един голям кокал кожен и се поизчисти малко :yahoo:Ще взимаме така от време на време...  :blink:
User's Signature

#17 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 July 2008 - 07:55 PM

Поддържането на здрави зъби е от първостепенна важност. Казвам го от собствен опит. (Печален).
Още от най-ранна възраст кучето (и стопанина) трябва да се научат на поне 1 седмично миене с четка. Ежедневно дъвкане на всякави "дъвки и бисквити", хранене с храна с "Грижа за зъбите". Това решава проблема.
User's Signature

Качена снимка

#18 Потребителят е офлайн   morisina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2008 - 10:23 AM

Здравейте и от мен! Морис, както вече споменах в една друга тема(не искам да ставам досадна) е на 3 годинки и също има подобен проблем със зъбния камък. Скоро ходихме в чужбина и му взех оттам кучешка четка за зъби-кокал. Не знам дали ги има тук, но според приятелят ми единственото и приложение би могло да бъде за ресане на Морис ;D. С две думи това е първият вид кокал, който не се харчи вкъщи. Та зъбният камък си седи и не забелязвам да има подобрение от кожените кокали например, но от няколко месеца не съм взимала, ще оптам пак и ако не стане ще мислим за оперативна намеса...

#19 Потребителят е офлайн   moss Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 27 July 2008 - 10:17 AM

Ние вземаме кокали,от тези белите,жилавите, за които споменахте, освен това и от клечките от пресована кожа. За разлика от миенето на зъби,което е почти невъзможно при нас,защото Чери не дава да му се бърка из устата, той постоянно обича да жвака нещо, и обожава както кокалчетата,така и клечките.Всеки ден яде клечка,а когато му купя кокал,настава голяма радост...
Чувала съм за някакви конци, с които се чистели много добре зъбите, но не съм виждала, ако  някой е използвал, може да обясни добри ли са, за какво точно са, стават ли за малки породи????

#20 Потребителят е офлайн   Pencheva Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 July 2008 - 09:09 PM

Моето куче е на 3 месеца и още отсега го преглеждам..мисля че още от малко трябва да се следи за външни изменения

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни